ES valstis vienojas samazināt siltumnīcefekta gāzu emisiju par vismaz 90% līdz 2040. gadam - iAuto

ES valstis vienojas samazināt siltumnīcefekta gāzu emisiju par vismaz 90% līdz 2040. gadam 3

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 6.novembris 2025 8:31

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis vienojušās līdz 2040. gadam samazināt siltumnīcefekta gāzu emisiju par vismaz 90%, salīdzinot ar 1990. gada līmeni, trešdien paziņojis Dānijas enerģētikas ministrs Larss Ogords.

Plāns paredz, ka 5% samazinājumu var panākt ar starptautisku kompensāciju mehānismu palīdzību.

Mērķi periodiski paredzēts pārskatīt.

Lai panāktu vienošanos, bija vajadzīgs divkāršs vairākums - atbalsts no vismaz 15 no 27 ES dalībvalstīm, pārstāvot vismaz 65% bloka iedzīvotāju.

Paredzams, ka dokumenta galīgā redakcija tiks pabeigta sarunās ar Eiropas Parlamentu (ES) turpmākajos mēnešos.

Izrāviens attiecībā uz 2040. gada klimata mērķi pavēra ceļu atsevišķām saistībām, kas noteiktas 2015. gada Parīzes nolīgumā. Vienošanās par tām arī tika panākta šorīt, vien dažas dienas pirms ANO klimata pārmaiņu konferences (COP30) sākuma Brazīlijā.

Visi komentāri

WALA 6.novembris 2025 8:38
0 0 Atbildēt

Vai jamie vienojās arī par to kā šāda situācijā saglabāt arī pienācīgu rūpniecību ??? Netadodot visu "jaunattīstības valstīm" kas dīkst un noteikti arī piecūkos visu ko ne tikai gaisu ...

anonimikis 6.novembris 2025 8:49
0 0 Atbildēt

Zašibis. Mazāk smirdēs.

BMW 6.novembris 2025 8:51
0 0 Atbildēt

Un Ķīna ar Indiju applaudē, viņiem paliks lielākas izmešu kvotas, lai ražotu visādus sūdiņus, ko Eiropieši pirks no viņiem!

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fiat Doblo īpašais modelis 25. gadskārtai

Fiat Doblo svin savu 25. gadadienu, un, par godu šim nozīmīgajam notikumam, itāļu autoražotājs ir sagatavojis īpašu pārsteigumu — jubilejas izlaidumu ar nosaukumu 25 Years Doblo. Lasīt vairāk

Jaudīgākā, sportiskākā un dārgākā Alpine A110 par 265 000 un 330 000 eiro (+ FOTO) 4

Atvadoties no benzīna modeļa, Alpine Cars laiž klajā ierobežota skaita modeli A110 R Ultime. Par standarta versiju ražotājs prasa 265 000, par vēl īpašāko "La Bleue" - par 330 000 eiro. Lasīt vairāk

Volvo tomēr pilnībā neatteiksies no iekšdedzes motora 18

Volvo mainījis nostāju attiecībā uz iekšdedzes motoru – uzņēmums to turpinās izmantot hibrīdsistēmās, varbūt pat līdz nākamās desmitgades beigām. Lasīt vairāk

Peļņas kritums arī Ķīnas lielākajam autoražotājam BYD 5

Ne tikai Volkswagen, Mercedes vai Stellantis pēdējā laikā konstatē peļņas kritumu – to nācies piedzīvot arī Ķīnas lielākajam autobūves koncernam BYD. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti