Visi komentāri - Tramps draud ES noteikt muitas tarifus, ja tā neiepirks vairāk naftas un gāzes

Tramps draud ES noteikt muitas tarifus, ja tā neiepirks vairāk naftas un gāzes 7

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.decembris 2024 13:43

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps piektdien draudēja Eiropas Savienībai (ES) piemērot muitas tarifus, ja bloks nesamazinās Savienoto Valstu ārējās tirdzniecības deficītu ar ES, iepērkot naftu un gāzi.

"Es pateicu Eiropas Savienībai, ka tai jāsamazina milzīgais deficīts ar ASV, lielā apjomā iepērkot naftu un gāzi," Tramps rakstīja savā sociālo mediju platformā "Truth Social".

"Pretējā gadījumā tiks noteikti TARIFI!!!" viņš draudēja.

ASV Tirdzniecības ministrijas dati liecina, ka valsts preču imports no ES 2022.gadā veidoja 553,3 miljardus dolāru, bet eksports uz bloka valstīm veidoja 350,8 miljardus dolāru.

Tādējādi ASV preču ārējās tirdzniecības bilancē ar ES tajā gadā bija 202,5 miljardu dolāru deficīts.

Trampa novembra beigās paziņoja, ka viņš iecerējis noteikt iespaidīgus muitas tarifus precēm no Meksikas, Kanādas un Ķīnas. Tarifi ir svarīga Trampa ekonomikas programmas daļa. Viņa pirmo prezidentūras termiņu raksturoja agresīva un protekcionistiska tirdzniecības politika, kas bija vērsta pret Ķīnu, Meksiku, Kanādu un Eiropu.

Visi komentāri

Hujucis 20.decembris 2024 13:59
1 0 Atbildēt

Latviešiem, kā Trampa atbalstītājiem, jāpērk ASV gāze.

Vaiii 20.decembris 2024 14:05
2 0 Atbildēt

Kas nu būs? - Eiropa prasa pāreju uz zaļo, Tramps - lai pērkam naftu...

Krotow 20.decembris 2024 14:11
3 0 Atbildēt

Jāpērk zaļā nafta.

ZZZZ 20.decembris 2024 14:13
0 0 Atbildēt
WALA 20.decembris 2024 14:38
0 3 Atbildēt

Tramps uzprasās uz kaut ko līdzvērtīgu "Boston tea party"

650 21.decembris 2024 3:35
1 0 Atbildēt

Malacis! Estakjums nesen cieti piesolīju, ka tieši TĀ tas būs.Viņš vēl drošvien arī "pavētīs", kuŗā valsti un kuŗi Valsts Vīri viņu visu šo gāro gādu tik ļoti godāja un/vai Cildināja,aš lidz pašam tam 5tajam dātumam  ;p 

Somiešu lohi reku ražo no atkritumiem to tur nepiliena naftass dd. Vencpilī tu paskat kāds atkritumu kalns uzstumts, bet ziema kā nav tā nav.Cik milļardi iet zudumā.Vaig visu to čupu pārstrādāt! Un  kāpēc latvieši nevarētu uzmest to europopu un kko ražot pie paša Trumpa? Paskat, reku pats Maskis viskautkur viskautko ražo.Ir taču veiksmīgi piemēri- Austrālijā,Venezuēlā,Kolumbijā,NASĀ, visur kāds runā latviski.

ZZZZ 21.decembris 2024 14:55
1 0 Atbildēt

Par to jau stāsts un saule mīļā. Bet ja jāizvēlas ķīnas vs asv dranduļeti, nez es tad labāk ar kādu ram veidīgo pickup ar hibrīdu vēlētos. Bet te nu joks tur abiem ir muita...

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ik pa brīdim kāds mēģina musināt latviešus - Kur paliek Latvijas ziedotie auto Ukrainā? (+ FOTO) 3

Auto trāpījusi krievijas planējošā aviācijas bumba. Par laimi bojāgājušo nav, bet vienība ir palikusi bez kārtējā transportlīdzekļa. Lasīt vairāk

Autovadītājs sabrauc gājēju - kādēļ tā notika? (+ VIDEO) 73

Video autors izlicis šo epizodi kā brīdinājumu citiem. Viņš skaidro, ka autovadītājs neredzēja gājēju, jo sākumā to piesedza stabs, tad auto virsbūves statnis. Kad vadītājs pēkšņi to ieraudzīja sev priekšā, iespējams sākās panika, jo auto no sākuma paātrinās, tad strauji bremzē. Lasīt vairāk

Militārā parāde šogad Talsos (+ VIDEO) 2

F16 iznīcinātāju rūkoņa šodien piepildīja debesis virs Talsiem. Neatkarības atjaunošanas dienas tradīcija jau vairāk nekā desmit gadus ir Nacionālo bruņoto spēku parādi organizēt kādā no novadu centriem. Parāde notika Talsu ezera krastā un parādes komandieris atzina, ka paugurainais reljefs un šaurās ielas bija izaicinājums, lai viss notiktu bez aizķeršanās. Lasīt vairāk

Kāpēc autovadītāji notic paziņojumiem no CSDD par it kā neapmaksātu sodu? (+ VIDEO) 9

Saņemts paziņojums no CSDD par it kā neapmaksātu sodu. Kam jāpievērš uzmanība, lai neiekristu krāpnieku nagos? Saņemot šādus krāpnieciskus e-pastus, ir svarīgi ziņot kā policijai, tā arī uzņēmumam, kura vārdā tie sūtīti, lai pēc iespējas ātrāk varētu rīkoties un informēt citus. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti