Visi komentāri - Kā noritēja atslēgšanās no Krievijas elektrotīkla? (+ VIDEO)

Kā noritēja atslēgšanās no Krievijas elektrotīkla? (+ VIDEO) 9

LTV Ziņu dienests | 9.februāris 2025 9:03

Simbolisks un arī tehniski sarežģīts process – atslēgties no Krievijas un Baltkrievijas elektrotīkliem jeb tā dēvētā BRELL un pievienoties Eiropai – ir pusceļā.

Vakar agri no rīta, pirms daudzi brīvdienas rītā vispār bija modušies, visas trīs Baltijas valstis atslēdzās no BRELL sistēmas. Latvijai nabassaite ar austrumiem – agresorvalsti – elektrotīklā bija viena. Šo augstsprieguma līniju šorīt atslēdza Rēzeknes apakšstacijā. Savukārt infrastruktūru gar pašu robežu demontēs, un to varētu paveikt pāris nedēļu laikā. Pirmo līnijas cilpu šodien pārgrieza uz robežas netālu no Viļakas, Ziemeļlatgalē.

Visi komentāri

no rīta 9.februāris 2025 10:49
5 0 Atbildēt

Vislabāk šo laikam raksturo viens koments krievu valodā: "Nabaga krievalodīgie - atkal viņus Putina propaganda pievīla" - bet tā "žēloja" mūs, tā žēloja, tādas asaras raudāja - kā tie pribalti bez elektrības dzīvos, veikali tukši, algas mazas...

Nja 9.februāris 2025 12:57
3 0 Atbildēt

Tagad tak ieslēdza citu dziesmu. Neviens nekur neesot atslēdzies

BMW 10.februāris 2025 8:50
2 0 Atbildēt

Ja jau atslēdzāmies no Krieviem un nebijām pieslēgušies ES, dzīvojām atslēgti no visiem tīkliem, kāpēc elektrība nepazuda?

Un kā tur ar to biržu, ja tikai vakar pieslēdzāmies ES tīklam, tad no kurienes ņēmām biržas elektrību pirms pieslēgšanās eiropas tīklam? Vai mums visu šo laiku tirgoja krievu elektrību par ES cenām?

Naivais 10.februāris 2025 9:35
0 0 Atbildēt

Mums tie krievi tā kā pa velti deva vai?

BMW 10.februāris 2025 11:17
1 0 Atbildēt

Krievi ir ES biržā? Tiešām? 

Te ir labs jautājums par kādu cenu Krievi to elektrību deva un kādu mēs maksājām!

Vernons 10.februāris 2025 10:17
0 0 Atbildēt

Elektrība NETIKA pirkta ne no krieva,ne no baltkrieva,tik vien bijām kopējā tīklā.

Kā tirgus varēja pazust,ja esam saitē ar Zviedriju un Somiju ?

BMW 10.februāris 2025 11:18
0 0 Atbildēt

Mums taču stāsta, ka Somi un Zviedri bija citā frekvencē!

Vernons 10.februāris 2025 11:38
0 0 Atbildēt

Somi un Zviedri ir citā frekvencē,arī tagad un pagaidām arī turpmāk. Bet esam saslēgti kopā,kā līdz šim.

FIN un SWE ir līdzstrāvas saites,kas neitekmē kaimiņvalstu frekvences.

Sinhronizācija ar Airopu,jeb CESA notika ar Poliju,jeb sinhronizācija notiek tikai caur maiņstrāvu. Tā arī visa atšķirība. Jeb mums ir tāda pat frekvence kā Polijā. Bija kā krievijā.

650 10.februāris 2025 19:17
0 0 Atbildēt

Kā tā gadījās, ka šis te nupat likvidētais BRELL līgums tika noslēgts tieši neilgi pirms Baltijas valstu iestāšanās ES ? Kādi toreiz bija argumenti/Par! un ko rakstīja tālaika plašsaziņas mēdītāji? Tā tika pasniegta kā "uzvāra", jeb kā kāds jaunāviļņa okupācijas priekšvēstnesis?

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Aston Martin piesaka krosovera DBX S modeli (+ FOTO)

Salīdzinājumā ar parasto DBX jaunais modelis ir vieglāks, jaudīgāks un dārgāks. Lasīt vairāk

Volkswagen rūpnīcās uzsāks Ķīnas Chery automobiļu ražošanu 5

Ķīnas ceturtais lielākais autobūves uzņēmums Chery esot tuvu darījuma noslēgšanai par divu Volkswagen rūpnīcu iegādi. Lasīt vairāk

Aizsardzibas ministra un NBS komandiera preses konference (+ VIDEO) 1

Aizsardzības ministrijas preses konferencē piedalās aizsardzības ministrs Andris Sprūds un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Kaspars Pudāns. Lasīt vairāk

Ķīnā prezentēts Rolls-Royce konkurents – Maextro S800 piedzīvo pirmizrādi (+ FOTO) 4

Ķīniešu luksusa sedans, kas konkurēs ar Rolls-Royce un Mercedes-Maybach, piedāvā uz pusi mazāku cenu. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti