Nu, edža, man sābam tāpat bija - toreiz izpētīju visus iespējamos variantus, no kuriem neviens man nederēja, taču varbūt ka tev derēs - kaut kā man tā vaina pēc pāris gadiem pazuda, tikai nezinu, kāpēc (iespējams, dēļ izpūtēja nomaiņas).
Varianti patiesībā saistās tikai ar maisījuma sagatavošanu un tā piešķilšanu, pie tam, ja maisījums nav pareizais, tad no sākuma būs tāda noraustīšanās, bet pēc tam nospiestam pedālim neatbilstošs uzrāviens. Ja problēma ar piešķilšanu, tad uzrāvienam nevajadzētu sekot. Itogo:
- gaisa ieplūdes sistēma šprices motoriem - vaina tiek minētā apstāklī, ka aiz Air Mass Meter ir kaut kur sūce, dēļ kā motorā ieplūst vairāk gaisa, nekā viņš to zin (rezultātā maisījums ir par švaku). Vaina var būt visādās vietās - truba, švaki stiprinājumi, brīvgaitas vārsts (aizsērējis vai kā). Šitādi caurumi var būt lielākai daļai auto, vienkārši pēc fizikas likumiem gaiss tiek sūknēts no turienes, kur tas ir vieglāks - ja aizsērē gaisa filtrs, tad sāk sūkt no citurienes. Brīvgaitas vārsts par sevi dod zināt arī uzsilušam motoram, ja ilgāku laiku nav virinājies.
- degvielas padeve un regulēšana - viss, kas saistīts ar nepieciešamā benzīna daudzuma sarēķināšanu un piegādi. Sarēķināšana ir ticamāks variants, jo citādi problēma būtu biežāka un pa reizei parādītos arī vienmērīgi braucot pa šoseju. Sarēķināšanu ietekmē jau minētais gaisa mērītājs, kā arī lambda - pirmais pasaka, cik beņas vajadzēs, otrais - vai nav par daudz vai maz. Ja tev izpūtējā ir caurums vairāk vai mazāk zondes tuvumā, tad šamējā saodīs par daudz skābekļa un pateiks, ka tev tur beņas par maz (sanāk otrs variants - maisījums par treknu). Tāpat var būt caurums arī kur tālāk dēļ kā spiediens zondes tuvumā ir par zemu. RX7 ieteiktā sazemēšanas vaina... iespējams, nu nezinu, kā tur mazdām ar tām zondēm.
- sveces.
Tā ka lētākais variants ar ko sākt ir gaisa filtra nomaiņa un sveces (tāpat par ļaunu nenāks).