- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
LETA:
Atjaunota kustība Rīgas apvedceļa un Ulbrokas-Ērgļu ceļa krustojumā
Publicēta: 20:59 09.06.2008.
Rīga, 9.jūn., LETA. Šovakar ap plkst.20.43 ir atjaunota transporta satiksme Rīgas apvedceļa un Ulbrokas-Ērgļu ceļa krustojumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa.
Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Intars Zitāns, satiksme minētajā ceļa posmā uz laiku bija traucēta saistībā ar kādas ķīmiskas kravas cisternas uzkaršanu.
Tā kā pa ceļiem amonija nitrātu drīkst pārvadāt tikai tad, ja tā temperatūra ir zem 140 grādiem pēc Celsija skalas, taču šajā gadījumā bīstamās vielas temperatūra pārsniedza 150 grādus, tika nolemts automašīnu apturēt un kravu atdzesēt, skaidroja VUGD pārstāvis.
Patlaban amonija nitrāta krava ir pārvesta uz kādu tuvēju vietu prom no intensīvās satiksmes.
Zitāns apgalvoja, ka situācija nav bīstama, jo minētā viela saskaņā ar instrukcijām var eksplodēt, sasniedzot 270 grādus.
Kā pastāstīja Zitāns, kravu ar amonija nitrātu no Lietuvas caur Latviju bija paredzēts nogādāt uz Igauniju.
Vienkārši tādēļ, lai tādas lietas neatkārtotos un vienreiz tas tiktu darīts kā pienākās - ar eskortu un glābējiem kaujas gatavībā.
Jo, ja tāda cisterna aiziet pa gaisu, neko tur lāgā vairs glābt nevar - man šķiet, ka vienīgā iespēja ir sekunžu laikā visu to teritoriju norobežot un nodedzināt visu gāzi pa tīro. Citādi var sanākt, ka lielā teritorijā piepeši atbrīvojas dzīvojamā platība.
Labais sipiens būtu bijis ![]()
Jo - cik zinu, tad cilvēkus jau neevakuēja - tikai mašīnām neļāva braukt, a man bračka rušinājās dārziņā norobežotajā teritorijā un pat nenojauta neko.
Graberis rakstīja: Oi, tad tas bij nitrāts...
Labais sipiens būtu bijis
![]()
![]()
nodedzinaat pa tiiro....
Graberis rakstīja: Oi, tad tas bij nitrāts...
Labais sipiens būtu bijis
Labais gan, 30 km rādiusā būtu krdik
Graberis rakstīja: Jo, ja tāda cisterna aiziet pa gaisu, neko tur lāgā vairs glābt nevar - man šķiet, ka vienīgā iespēja ir sekunžu laikā visu to teritoriju norobežot un nodedzināt visu gāzi pa tīro. Citādi var sanākt, ka lielā teritorijā piepeši atbrīvojas dzīvojamā platība.
Degpunktā onka stāstīja ka kravas papīros esot noteikta bīstamības gadījumā drošības zona 100-500 metri. Tātad teorētiski 500 metru apkārtnē pēc bāziena būtu tuksnesis, bet kravas mašīnas riepas pēc kāda laika nokrišņu veidā piezemētos dažus kilometrus tālāk. ![]()
UUSA rakstīja: Es gan uzskatu,ka CP vajadzēja NEKAVĒJOTIES to mucu dzīt iekšā tuvākajā sānceļā,un tad tur arī dzesēt
A kas pa sēņotājiem domās ... ??? ... ![]()
![]()
![]()
wvfans rakstīja:
UUSA rakstīja: Es gan uzskatu,ka CP vajadzēja NEKAVĒJOTIES to mucu dzīt iekšā tuvākajā sānceļā,un tad tur arī dzesēt
A kas pa sēņotājiem domās ... ??? ...
a nariki- jo mazaak jo labaak ![]()
Chankaishi rakstīja: Tad ta briesmas - minerālmēsli pārkarsuši!
jebanāts...
Chankaishi rakstīja: Tad ta briesmas - minerālmēsli pārkarsuši!
ASV viens no pirmajiem un smagākajiem terora aktiem bija viena valsts kantora uzsperšana gaisā. Teroristi pie ēkas uzspridzināja smago mašīnu piekrautu ar minerālmēsliem. No daudzstāvu ēkas palika pāri tikai gruvešu un līķu kaudze...
Tādi lūk pīrāgi ar tiem s..da minerālmēsliem. :/
Storms rakstīja: P.S. - Šitā cisterna bija paredzēta igaunijas karjeram spridzināšanas darbiem. Labi ka tas vēl nebija nitroglicerīns...
no drosiibas apsveerumiem par šo pasaakumu kladzinaat vajadzeeja tad, kad cisterna bija jau paari robezhai....
kaapeec uzreiz nevareeja iedziit kaadaa saanu ceļā
aciim redzot Biistamo Kravu šoferi nav liidz galam labi apmaaciiti...
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
23