tā kā latvija ir demokrātiska valsts, visi var izteikties, es arī.
man ir jums pārējiem tādas lietas sakāmas.
vienojamies par to, ka uz ceļa kā autovadītājiem ir korekti cienīt vienam otru, piekrītat.
pirmkārt un būtiski ir saprast: ir jānoregulē pareizi visi tuvie , tālie un miglas lukturi, lai neapskatītu lidmašīnu spārnus, gājputnus utt.
otrkārt, gaišā dienas laikā, labos laika apstākļos, kāpēc jālieto miglinieki? tie tiešām traucē pretimbraucējus. un kāpēc jābrauc ar tālajām gaismām dienas laikā? ir arī tādi gadījušies...
treškārt, tumšajā laikā braucot, padomājiet, nav korekti ilgu laiku braukt diezgan tuvā distancē priekšā braucošajam un traucēt viņam ar savām tuvajām gaismām, kuras spīd atpakaļskata spoguļos, un ir pat bīstami, braukt aizmugurē mazāk par 10 m un savu auto par puskorpusu izvirzīt uz ceļa vidus pusi, lai it kā labāk redzētu uz priekšu garām priekšā braucošajam un sagatavoties apdzīšanai - jūs spīdieniet pa taisno savu vienu lukturi otram tieši atpakaļskata spogulī!
mani ieteikumi:
1. migliniekus diennakts gaišajā laikā nelietot.
2. diennakts tumšajā laikā, ieturēt normālu distanci līdz priekšā braucošajam - to var labi redzēt pats, kādu vajag distanci, tā, lai tuvās gaismas neapgaismo priekšā braucošā auto buferi
3. dienā noskrūvēt tuvo gaismu regulējošo pogu maksimāli zemu, kāda nu kuram tā atzīme ir, es lieku līdz -2 , naktī skrūvēju augšā pogu uz nulles atzīmi
4. naktī braucot, nekad neapdzenu iepriekš aprakstītajā nekorektajā veidā - vienmēr izveidoju uzrāvienam zonu, ieskrienos un ātri garām, nevis minūtēm velkos kādam ļoti tuvu aizmugurē un žilbinu viņu caur atpakaļskata spoguļiem.
5. mēdzu arī braukt kādam astē pa nakti - tad daru tā, noskrūvēju tuvās gaismas max uz leju un labi redzot savu tuvo gaismu robežu, turos priekšā braucošajam tādā attālumā, lai neapgaismotu buferi, līdz ar to netraucēju ar žilbināšanu atpakaļskata spoguļos.