Tu tiešām esi tik stulbs vai tikai izliecies? "pats neesi spējīgs nopelnīt auto" :D :D :D Par ko tu mani uzskati, bomāru? Es jebkurā mēnesī, kurā ar darbu ir bijis viss kārtībā, varētu uz sitiena pēc algas paņemt pa kādām 300 eirām kādu mašīnu - tur mierīgi sanāktu kāds B3 A80 vai A90, kas vienīgi prasītu roku pielikšanu, bet tas man sevišķi problēmas nesagādātu. Muteres mašīnas regulāra aizņemšanās beidzās līdz ar velosipēda ēras sākšanos - te nu tu man atkal piemērīji savu mērauklu ar "lai nebūtu ziemā jābrauc ar velosipēdu" - man nesagādā sevišķas problēmas braukt ne ziemā, ne tumsā - nu pa lietu ir mazliet nepatīkami, un pretvētru problemātiski, bet tādu reižu nav bijis daudz. Golfmašīnu, piekabi un traktoru pārrakstīju lai nebūtu lietojama tehnika jāpalaiž naglās, sākumā pat nebija domas ar to golfmašīnu braukt, bet nejauši sanāca - kaut gan ir skaidrs ka kaut kādi garāki svētdienas braucieni uz kādu tālāku baznīcu, piemēram, priekuli [2x50 km], arī nākotnē būs ar velosipēdu, jo priekš kam tur kurināt benzīnu.
Ar saviem uzbraucieniem par manu izglītību un nodarbošanos tu man atgādināji to vienu veco pasaku, kurā zinātnieks uz kuģa jūrniekam, kurš nemācēja lasīt, teica ka tas zaudējis pusi dzīves, bet kad kuģim grimstot, noskaidrojoties ka zinātnieks neprot peldēt, jūrnieks viņam pateica ka viņš ir zaudējis visu dzīvi :D Jā, smuks papīriņš, ko uzkarināt tualetē uz nagliņas man nav, lai arī skaidrs ka tuvāko 10-20 gadu laikā būs kaut kas jādabū, bet nu stresa nav. Toties ir galva uz pleciem, rokas no pareizās vietas, nedzeru, neļuļķēju, ir B/C1 vadītāja apliecība, pašvaka traktortehnikas vadītāja apliecība, māku praktiski jebkuru ar mašīnu saistītu darbu; vislabāk padodas tie, kas lielākajai daļai nepadodas, bik māku metināt, ir zināma pieredze darbos ar koku, kā arī ceļu būvē, nu jau protu praktiski jebkuru velosipēda remontdarbu, tajā skaitā tādus, kādus dižās pilsētas servisi nepiedāvā, varētu vēl paturpināt - nu jā, ja vēl jāmērās ar tevi - spēju arī braukt ar velosipēdu, jo kā jau pēc tavas mērauklas redzam, tev tā būtu problēma :D Savās necilajās darbavietās katrā es iemācos kaut ko jaunu, sev noderīgu. Kā tev ar šādiem sasniegumiem? Šaubos vai apkalpojot klientus var sevišķi vairāk par papīru smērēšanu un runāšanu iemācīties... Kas notiek ja rokas aug no dirsas, varu novērot tāpat - pirms kāda laika ierēcu ka vienam zināmam jūrniekam rīgā dzīvoklī kaut kādu durvju ierīkošana ar firmas starpniecību izmaksāja kaut kādu štuku...
Vārdu sakot, ja ir runa par kaut kādu nespēju, tā ir JŪSU nespēja. Nespēja pacelt sapņu mašīnu un nespēja par to parūpēties. Es varu atļauties mašīnu, varu atļauties to uzturēt, varu atļauties to uzlabot [laikam izdevīgi piemirsi ka mans A90 man ir vismaz kādus 5k izmaksājis, bet nu tas tak neiet kopā ar "nevari atļauties" tēlu], spēju to saremontēt un parūpēties lai es nepaliktu uz ceļa. Jums tikmēr vajag KASKO un diennakts tehnisko palīdzību, un, vēlams, garantiju. Bet visnožēlojamākais ir lasīt šitentos tekstus par visām līzēm, tekstus pa tēmu "ja es baigi gribētu un sasprindzinātos, tad izdotos uzlēkt augstāk par savu pakaļu un iekert līzē 20k vērtu lētu, nekvalitatīvu, bet JAUNU !!! mizu". Ja tā ir spēja, tad tā spēja ir apmēram kā vīrietim, kam knapi stāv. Šāda švaka jaunas lētās mizas ieķeršanas spēja man arī bija pirms kādiem 8 gadiem, trekno gadu beigās, bet tā kā es nejūtu piedūrienu maksāt kaut kādus ikmēneša maksājumus, tad es to neizmantoju, un slava Dievam ka tā, būtu tikai sapisis savu kredītvēsturi. Bet mani visvairāk fascinē tiekšanās pēc kaut kādas jaunas mizas, jo, lūk, gan jau neplīsīšot - nu jā, jauna mašīna vienmēr paliek jauna... :D
Protams, mums te vēl ir šķiru atšķirības - te, iauto, kaut kā daudz salasījušies citplanētieši, latvijā praktiski neeksistējošā vidusšķira - bet nu no malas tā jūsu cepšanās par līzēm lētu mašīnu iegādei ir diezgan smieklīga.
Jopcik, kas par penteri ar attaisnošanos un sevis slavināšanu... kā vienotības politiķis pirms vēlēšanām... es esmu gaišais spēks, a jūs tur - tie sliktie... :D atliek tik aiziet sev medaļu nopirkt. Ja par pasakām runājam, man prātā ienāca kaut kur dzirdēta par tītaru, kas uzkāpa uz sūdu čupas un domāja, ka ir dikti svarīgs un varens.
Bet pašu galveno visā šajā tu tā arī neesi sapratis un izskatās, ka laikam jau arī nesapratīsi.
P.S. Ja neesi pamanījis, tevi jau sen šeit par bomāru uzskata. Un ne jau es to izdomāju.
P.P.S. Nu jā, ieguldīt 5 tūkstošus 3x lētākā mizā, kura tāpat neiet un nekad neies... tāds citus par lohiem sauc :D ... kaut gan, parasti to, kas lielās ar lieliem cipariem, teikto var izdalīt ar 2 un vēl paņemt 10 nost un tad jau būs tuvāk patiesībai... bet vari netērēt laiku un un neuzskaitīt, ko tu tajā vrakā esi iegrūdis, mani tas tiešām neinteresē.
Labi, man apnika, tālāk vari pats ar sevi