Kaut kā dīvaini tev tie secinājumi sakombinējušies. Jauns nevar būt kopts? Vecu nevar iegādāties līzingā? Domāju, ka runājot par personīgajiem auto, būs tik varianti, cik cilvēki. Patiešām pamatotu funkcionālo un ekonomisko izvēli var pētīt tikai komercauto. Un arī ne vienmēr.
Es te vairāk kontekstā.
Izsecināju, par ko man te uzklupa vai kādu savu patiesību kāds mēģināja man uzspiest.
Ja es varētu atļauties tērēt 30 000 autiņam, tad drīzāk es pirktu divus lietotus pa 10 000 un 10 ieliktu auto remontā. Tad būtu nevis viens, bet divi. Viens minivens, otrs dvēselei ( labs sedans, vai sprtisks vai kāds suv)
:D
Doma nav slikta - esmu kaut ko līdzīgu apsvēris. Bet tomēr lielākā problēma ir tā, ka nevienam auto stāvēšana dīkā nenāk par labu. Un rezultātā ir skaidrs, ka mans 4x4 bez problēmām spēj pildīt arī ģimenes auto funkcijas. Bet otrādi nebūtu iespējams. Tapēc braucu ikdienā ar hobijauto, kura degvielas patēriņš nav draudzīgs, tomēr otra auto uzturēšanai nekādu jēgu neredzu.
Nav jau nemaz slita ideja, vai ne?
No tāda redzes viedokļa var atrast LV saudzīgi (maz) lietotu LEXUS RX, tikai būs gadi desmit-divpadsmit.
www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/lexus/rx/eppbj.html
Un tur būtu tehniski pati pilnība. Ar domu, ka plīst jau tādam nevajadzētu daudz 
Man dvēselei būtu chrysler c300 ( viņu var tūningot daudz un dažādi), vai camaro... kāds ford f150 raptor pikaps, ar ko patrakot.... tikai tas vits 10000
Man arī 300c baigi patīk. Un nebūtu tik traks ikdienā. Īpaši ar trīslitrīgo merša dīzeli.
Par cilvēkiem Tev taisnība....
Bet par Tevi pašu runājot, vai nebija tā, ka savu mazda5 nepārdevi tikai tamdēļ, ka Tavai ģimenei lieks auto vairs nebija vajadzīgs, jo pilnībā pietika ar darba auto?
Vai šajā gadījumā Tev vispār nebūtu ērtāk ņemt nomā minivenus, busiņus uz ģimenes atvaļinājuma/nedēļas nogales izbraucienu reizēm. Cik reizes pa gadu sanāktu, ka tev vajag lielo autiņu 10-15x un tad jau tas būtu padaudz, vai šajā gadījumā nav prātīgāk uz braucieniem paņemt kādu nomas auto, iedomājies, atkristu visas problēmas ar octa, kasko, ziemas/vasaras riepas, ikmēneša kredītmaksājums utt...tiesa nezinu vai nomā ir pieejamas jaunas, Tavai vēlmei atbilstoši auto...
Bet iespējams, ka Tavā situācijā ir kādas izmaiņas un gribas/ir vajadzība pēc minivena pie sāniem.