Ir mazdrusciņ laika, iestāstīšu par savu jauno darba zirgu.
Vispār jau prieks palasot forumu, ka cilvēki vairs nav tik aizspriedumaini un neuzskata VAG ražojumu par auto būves vienīgo kvalitātes rādītāju, kaut gan man jāatzīst, ka esmu ticis pie Passat braucamā nākamajiem 4 gadiem, lai arī galīgi neesmu tā fans, bet situācijā, kad pa lielam vienīgais ierobežojums ir mēneša maksājums, VW-nam konkurentu nav.
Isumā apskatītās versijas:
1. Ļoti gribējās jauno Espace, bet sanāca tikai bāzes versija, lai arī labi nopakota, bet neticējās, ka tas 1.6 dci ar 130zs, var to bundžu, kaut cik jēdzīgi kustināt uz priekšu, it īpaši pēc testa brauciena ar 1.6, 160zs versiju.
2. X-Trail sanāca pat max aprīkojumā, bet nu ar to pašu 1.6dci un to automātu galīgi nepārliecināja braukšanā
3.BMW 2.series GranTourer, cenu lapā gandrīz 7k lētāks par pasātu, bet tas atpirkuma procents vienkārši "iespārdīja" tā, ka neiekļāvās mēneša maksājumā, nezinu vai dīlera vai ražotāja politika, vai mans ģīmis ie tā vainīgs.
4. Alternatīva Škoda Superb, lai arī cenu lapā lētāks, reālajā dzīvē līdzvērtīgi nopakots dārgāks un atpirkums arī stipri sliktāks, maksājumā neiekļāvās,
5. Ford Mondeo, tā pati kaite , kas SuperB,
6. Pēc 4 gadu Hyundai lietojuma korejieši tika atmest kā suga, vismaz pagaidām.
7.Peugeot, Citroens novecojuši, Renault Talisman vēl nebija uz konvejera uz pasūtīšanas brīdi.
8. Neesmu SUV-nieku piekritējs, tāpēc tie drīzāk bija kā rezerves opcija
Tā nu es pirmo reizi esmu ticis pie VAG'a brīnuma. Konkrētais ekzemplārs ir ar 2.0 benzīna bīdeli DSG kārbu un pilnpiedziņu. Jāsaka, ka dizains man neizraisa nekādu emociju, tāds iespaids, ka tiešām pēdējo 3 paaudžu laikā nekas nav mainījies, tik nedaudz uzfrišināts. Kā pateica sieva "virtuves kombains Braun", viss strādā un ir skaidrs, bet emociju "0", tik daudz, ka koša krāsa. Toties funkcionāli es par nobrauktajiem 3000km nezinu, kur lai piesienās, vietas atliku likām, gan priekšā, gan aizmugurē, gan bagažniekā, dzinējs fantastisks, kārba ideāli slēdzas.Domāju, ka tracinās Start/Stop sistēma un nelietošu, bet kombinācijā ar AutoHold darbojas nevainojami, BiLed lukturi, lai arī neaktīvajā versijā, apspīd fantastiski, noteikti nekad vairs neparakstīšos uz halogēniem lukturiem iekš auto.
Visas vadības sistēmas atrodas tik pareizās vietās, ka pat riebjās, jo vienmēr likās, ka pie jauna auto ir jāpierod, bet šeit nav ko mācīties, sēdies un brauc. Stūre nav pavisam "tukša", kas man ļoti patīk un precīza, kas nebija Hyundajam, varbūt dēļ lielajiem baloniem uz šosejas bija jāpiestūrē ik pa laikam, un klusums salonā.... Ļoti ērti un atbalsoši sēdekļi, nesanāk žvalstīties pa tiem...
Kas ļoti pārsteidz ir protams 30kkm apkopju intervāls un nosolītās izmaksas, bet par to tad, kad līdz tam tiks.
No negatīvā varu pieminēt pagaidām tikai puselektriski regulējamus sēdekļus, regulējās tikai muguras slīpums un muguras atbalsts, nesapratu "fišku"?! Jāpierod laikam pie nevisai garā piekares gājiena uz leju, brīžam nobraucot no kādas apmales tākā "izkrīt" riteņi, bet tas arī viss...
Atliek tikai gaidīt izslavētās VAG kaites, ja būs padalīšos