Tautas klase būtu rav4, augstāka xc60, un audi, x3 utt jau būtu nevajadzīgs premium?
RAV4 ir paskaļš. Un paciets.
Pērc Volvo XC60 vai XC90 un miers
Par xc90 esmu salasījies vairāk slikta kā par jebkuriem citiem auto kopā ņemot. Liels lempīgs lūznis. Neredzu iemeslu kāpēc xc60 varētu būt labāks. Tikai tas ka vizuāli konfekte.
Tautas klase - opelis, fords, škoda u.t.t. Domāju, Tu to ļoti labi saproti. Ko pirkt - kā labpatīk. Domāju, uz to Tev arī jāskatās, jo ja ir satraukumi par augstāka gala autiņu lielajām izmaksām, tad varbūt uz tiem skatīties nevajag? Pērc to, ko vari atļauties. Ja ļoti satraucies - acīmredzot, to pavilkt nevari.
"Ceļu redzu arī sēlikā, vienkārši patīk sēdēt kā cilvēkam, nevis gulēt uz asfalta" - nezinu, ar kādiem braucošu zārku esi pārvietojies līdz šim, ja par citiem auto ir radies iespaids kā par gulēšanu uz asfalta, bet tas pat neskan smieklīgi.
Gulēšana uz asfalta ir pārspīlējums, bet kopš ikdienā pārvietojos ar džipu, sievas S80 rada izjūtas, kas varētu būt līdzīgi raksturojamas. Agrāk kaut ko tādu sanāca izjust aizbraucot uz kalniem ar busu un pēc tam iekāpjot atpakaļ savā zemajā auto. Sākotnēji gan stāvā sēdpozīcija amerikāņu dīvānā likās ļoti jocīga, bet tagad īsti ērti neliekas pat Volvo beņķi, kurus agrāk uzskatīju par vieniem no ērtākajiem.
Pabrauc ar sēdinātu vai vienkārši zemu mašīnu, tad sapratīsi, ko ar šādiem vārdiem var raksturot.
Paga, es te kaut ko nesapratu... tu te diezgan negatīvi izsakies par Volvo dīzeļiem, bet sievai dod ar tādu braukt? Tač bija tas sievas auto ar kurināmo, vai ne?
Volvo vispār ir paredzēti maigai pēcpuses pārvietošanai no punkta A līdz punktam B. Aktīvākai (agresīvākai) braukšanai viņi neder, jo piekare (orģinālā) ir pārāk mīksta un stūre neatsaucīga. Volvo kautkur atgādina amerikāņu auto, kuros jūties kā laivā, šūpojoties mūsu ceļos. Ja no zviedriem, tad labāk SAAB, bet ar tiem tagad ir kā ir.
Pēdējais sakarīgais SAAB, manuprāt, bija tāds kā mans nupat pārdotais - pirmās paaudzes pirmo reizi feisliftētais 9-5, kuru beidza ražot 2005.gadā... pēc tam jau sākās agonija, tika pamatīgi taupīts uz apdares materiāliem, kas nākamos modeļus jau padarīja nepievilcīgus. Es te vēl ar vienu aci skatos uz 2.paaudzes 9-5, ko sāka 2010.gadā ražot... bet tomēr baigi raustos, jo, ja šitais Aero man aizgāja nedēļu pēc sludinājuma ievietošanas, tad 2.paaudzes modeli pārdot būs nereāli. Tāpēc šobrīd tomēr vairāk sliecos uz Volvo pusi.
Man kautkad bija '98 gada 9-5 2.0T. Braukšana ar viņu bija "baudāmāka" kā ar volvo S60 '01 D5. Sābs bija vadāmāks, ergonomiskāks un arī ekpluatācijā lētāks, neskatoties uz lielāko degvielas patēriņu. Jā, volvo bija dinamiskāks, bet tā mīkstā piekare un nejūtīgā stūre šo dinamiku padarīja bīstamu. Ar pedāli grīdā pirmajos robos priekša "cēlās gaisā" un reizēm uz sliktāka ceļa meta ārā no risēm. Ar vēlāko S80 bija nedaudz labāk, bet tikai uz garākās bāzes un masas rēķina. Bet ar S80 bija citas bēdas.