Atcerieties, savā laikā bija tāds raidījums "BB Brokastis" un tur bija tāda rubrika - Melnā humora top daudz" ar ideju - ir tēma un jāizdomā smieklīgas atbildes... tā kā tauta šeit apgrozās visnotaļ asprātīga, tad ienāca prātā, ka līdzīgi varētu izvērst iauto sabiedrībā aktuālu... nu, par problēmu es to nesauktu, drīzāk - tēmu "VWfans un Volvo XC90". Šo attīstīt mani iedvesmoja VWfana pastāvīgi izteiktā sāpe uz minēto zviedru koncerna izstrādājumu, kā arī forumā izskanējusi tēze, ka lielākais sods minētajam varonim varētu būt nedēļa pie XC90 stūres...
Cera, ka galvenajam varonim piemīt laba humora izjūta un viņš sapratīs, ka tēmas mērķis nav kaut kā pazemot, personīgi aizvainot un tamlīdzīgi... ja nu VWfans tomēr jutīsies pazemots, personīgi aizskarts u.tml., droši var to uzrakstīt šeit un es palūgšu iauto tēvu šo visu izdzēst ārā.
Reiz fans sakrāja lielu summu naudas. Viņš pārdeva merivu un gāja pirkt autiņu.
Autoplacī satika savu bērnības draugu - konkurentu Miervaldi. Fans gribēja pārspļaut Miervaldi, tāpēc nopirka JAUNU fabiju un lepns brauca mājās. Miervaldis nopirka desmitgadīgu volvo un par atlikušo naudu aizbrauca uz taizemi....
Vakar uz Brīvības ielas pamaniju pavecu XC90 - tā pēc fiksa acs uzmetiena spriežot ap 10 gadus vecs. Strauji nomainīja joslu un paātrinājās, kas varētu liecināt par potenciālu braucēja agresivitāti, kā arī nāca diezgan daudz dūmi no izpūtēja, kas varētu liecināt par problēmām ar automašīnas tehnisko stāvokli.
Vakar uz Ropažu ielas gan pamanīju ko baudāmāku - zilas krāsas Peugeot 208, ap 3-4 gadus vecu. Glīts un noteikti baudāms, turklāt par puscenu, ja salīdzina ar to lielo XC90 govi!
Cilvēki jau pērk xc 90 TĀPĒC, ks tā ir liela govs. Ja tev nepatīk volvo, un gribi ieteikt kaut ko citu, iesaki citu, bet tādas pašas klases auto - piemēram nissan patfinder.
Gāzei patēriņš vidēji 7,76 litri uz 100 km, plus vēl klāt nāk benzīns piebarošanai 0,3 - 1,0 litri uz 100 km atkarībā no sezonas.
Piemēram, tagad novembrī nobraukts nedaudz virs 2 tūkst.km, izdevumi par degvielu 90 eiro. Cik būtu ar lempīgo govi XC-90??? Tie būtu 160 litri dīzeļdegvielas par 160 eiro. Pārtēriņš 70 eiro 3 nedēļās!!!
Vakar Olympia stāvvietā īsā laikā saskatīju kādus septiņus XC90, toties neredzēju nevienu Fabia. Secinājums, ka ar Fabia uz lielveikaliem nebrauc. Laikam iepērkas vietējos lauku tirdziņos
Man gan ir cits secinājums - dižajā pilsētā vienkārši lepni dzīvo, lasīt - daudziem kredītus dod. Pie tā ka pseidodžipi sevišķi acīs nekrīt, pieņemu ka vakara burzmas laikā pilnā liepājas xl salas vai depo stāvlaukumā varētu saskaitīt apmēram tādu skaitu ar pseidodžipiem, un varbūt pat viens no tiem būtu XC90.
Pēc fana sāktās kampaņas, es paskaitīju savā pagalmā, no aptuveni 110-120 mašīnām bija 6 XC90. Vēl uzkrītoši ir 4 Avensis universāļi un pāris sedani, pārējās mašīnas ar skaitliskimu neizceļas, Fabijas nav nevienas.
Nu tāpēc jau es saku, ka Volvo-XC90 ir ļoti daudz... Nesamērīgi daudz... Polijā tā nav, lai gan dzīves līmenis tur drusku augstāks un potenciāli viņi tos XC-90 varētu atļauties vairāk...
Patiesībā ir tā, ka es ar Fabiju velku piekabi. Piemēram, nesen braucu pirkt ogles, nopirku 450 kg. Fabija šādu piekabi vilka pārliecinoši. Tikai nez kā tas atsauksies uz sajūga ilgmūžību?
Reiz fans aizdzina savu fabiju uz servisu un palūdza lai uztaisa to vēl ekonomiskāku.
Nākošajā dienā fans atnāk atpakaļ uz servisu un rājas: " ko jūs izdarījāt?! Fabija kļuva ekonomiskāka, bet kāpēc tā brauc 100 metrus uz priekšu, tad simts metrus atpakļgaitā!!! Nav iespējams normāli braukt!"
Servisa meistars atbild -" tāpēc, ka mēs tavai fabijai nomainījām motoru. Fabijas 1.2 litru motora vietā ielikām volvo xc90 logu tīrāmo slotiņu motoriņu..."
Šonedēļ esmu pārvietojies ar ģimenes otro mašīnu, baudāmo 2007.g. pirmsfeislifta Mazda2 ar nobraukumu 287000 km un uzticamo 1.4 bezturbīnas benzīna motoru. Šodien, pa ceļam uz darbu, pabraucu garām vienai Fabijai. Nevienu XC90 nepamanīju.
Vienu brīdi gan aiz manis brauca tumšas krāsas ļoti elegants 90. gadu Mercedes sedans, izskatījās elegents, kopts un baudāms.
Atšķirībā no lielā Volvo XC-90, ar savu Mazda2 varu noparkaties daudz mazākās vietās, turklāt baudāmā Mazda2 patērē mazāk benzīna, nekā XC-90 patērē dīzeli!
VWfans un Volvo XC90
Atcerieties, savā laikā bija tāds raidījums "BB Brokastis" un tur bija tāda rubrika - Melnā humora top daudz" ar ideju - ir tēma un jāizdomā smieklīgas atbildes... tā kā tauta šeit apgrozās visnotaļ asprātīga, tad ienāca prātā, ka līdzīgi varētu izvērst iauto sabiedrībā aktuālu... nu, par problēmu es to nesauktu, drīzāk - tēmu "VWfans un Volvo XC90". Šo attīstīt mani iedvesmoja VWfana pastāvīgi izteiktā sāpe uz minēto zviedru koncerna izstrādājumu, kā arī forumā izskanējusi tēze, ka lielākais sods minētajam varonim varētu būt nedēļa pie XC90 stūres...
Cera, ka galvenajam varonim piemīt laba humora izjūta un viņš sapratīs, ka tēmas mērķis nav kaut kā pazemot, personīgi aizvainot un tamlīdzīgi... ja nu VWfans tomēr jutīsies pazemots, personīgi aizskarts u.tml., droši var to uzrakstīt šeit un es palūgšu iauto tēvu šo visu izdzēst ārā.