"Es necērtu egli par moderno dīzeļu varēšanu"... :D Bet ko tad viņi tādu var? Tu esi tas, kurš necērt to egli - "modernie ķīseļi" no vecajiem atšķiras tikai ar to, ka no tiem jau gandrīz visa iespējamā jauda ir izspiesta. Tas virziens, kurā ir aizgājusi ķīseļu "attīstība" ir visskumjākais - turbodīzelis, sevišķi ja tam jāierakstās normās [un līdz ar to tas nedrīkst kūpēt] ir pēc definīcijas neelastīgs motors, un kā cilvēks, kas pieradis braukt ar atmosfēriskiem benzīnniekiem, es to izjūtu ļoti smagi - bet mudernie ķīseļi, lai cik tiem būtu neliels uzlabojums, ir aizgājuši lielākas jaudas, nevis lielākas elastības virzienā, lai varētu iztikt ar mazāku litrāžu. Tava motora vājākā versija, tā kas skaitās *30d, ir uzskatāms piemērs - maksimālo griezes momentu attīsta 1,5-3k, tieši tāpat kā deviņdesmito beigu produkts, audī 2.5 V6 TDI vājākā versija ar primitīvu VNT turbīnu - būtu tas motors tos 500 gramus lielāks un ar proporcionāli lielāku turbīnu, tad pie tā paša pūtiena droši vien būtu savi 180 zs/450 nm - esošajam bembija *30d ir 204/550 - ahūns "uzlabojums".
Man tiešām nesanāk daudz braukt ar ķīseļiem - man īpaši nesanāk čupoties ar tādiem cilvēkiem, kuriem patīk ka motors nevis rūc, bet klab, pieņemu ka tur varētu būt kāds gēns, jo manos tuvākajos rados tikai viens cilvēks brauc ar ķīseli :D - bet pirms nedēļas sanāca pabraukāt ar pilngadīgu B5 A4 1.9 TDI quattro ar mēreni paceltu jaudu - ieliktas lielākas sprauslas un attiecīgi saregulēts, bet atstāta dzimtā turbīna, rezultātā rupji rēķinot kādi 150 zs/350 nm, bet pats galvenais - grozoties pa apdzīvotu vietu ar apgriezieniem 1-1,5k diapazonā, radās apmēram tāda pati dinamikas sajūta kā manam 2.0 mk2, lasīt - kaut ko jau sāk sapūst tajā apgriezienu diapazonā - ļoti patīkami, pirmo reizi sanāca pabraukāties ar elastīgu dīzeli. Protams, ja tās mašīnas īpašniekam svarīgāks būtu nevis vispārīgs praktiskums, bet gan krāniņa staipīšana, kā tev - tas standarta divdesmitgadīgais 1.9 TDI klucis ir spējīgs uz 250 zs/450 nm, bet nu tad uzreiz jāliek lielāka turbīna...
Vārdu sakot, nekas cits kā spēja pavilkt smagāku piekabi, tavam bembijam pret kādu E36 vai E46, nav, un arī tas tikai tad, ja tiem nav nekas uzlabots... :D Pēc trijām štukām arī tavs super puper modernais ķīselis neelpo, vārdu sakot, tas [ne]var tieši to pašu, ko jebkurš 25 gadus vecs TDI...
Paldies, apgaismoji mani. Paardoshu to luuzni, pirkshu 1.6 benziinu. 
Ā, un tas ka tavs bembijs līdz simtam spēj turēt līdzi tikpat jaudīgajam, bet ar jūtami mazāku griezes momentu apveltītajam RS2 nav nekāds "jauno dīzeļu" sasniegums vai uzlabojums - vienkārši agrāk dzīvojamo piekabju vilcējiem nevajadzēja tik lielu jaudu kā tagad, tb nebija tirgus pieprasījuma
Galvenais iemesls kāpēc tu ar savu bembiju vari turēt līdzi vīlētiem 20-25 gadus veciem audī ķīseļiem, kuri turpat pa to dižo pilsētu klabina, ir dēļ tā ka tolaik audī nebija sešu katlu ķīseļu, un no vecā 2.5 rindinieka standarta kluča ikdienas lietošanai, var izspiest tikai kādus 250zs/500 nm.
Antiiko auto enciklopeedija.... 
Tikai neaizmirsti ka salīdzini ultimate top modeli ar ikdienas auto ar kuru var ar vienu bāku aizšaut līdz nirburgringai, samērīties ar visādiem RS un ielejot otru bāku tikpat mierīgi atbraukt atpakaļ, bez vajadzības vadāt līdzi maza servisa cienīgu instrumentu krājumu.
Dikti patīk pieminēt vīlētus auto-kas liedz jaunam auto uzmest čipu?
Par kādiem instrumentiem tu te runā? Instrumentus, kopā ar diagnostikas stendu, drīkst vadāt līdzi skotiņš, jo viņš nezina vai un kad viņam iestāsies garantijas gadījums. 20-25 gadus vecai mašīnai, kurai jauda ir pacelta uz 150-200 pročiem +/- viss jau ir pārlasīts vai arī pirmajos desmit tūkstošos tas, kas nav, izģērbjas un tiek pārlasīts. Nerunājot nemaz par to ka tur ir vienkāršs, primitīvs dzelzis, kur īsti nav kam noplīst, atšķirībā no skotiņa bembija - vienīgi ja skrūvētājs ir nolohojies un uzlicis contitech zobeni, tā var pārtrūkt.
Kas liedz čipsot jaunas mašīnas? Daudz kas. Sāksim ar to ka es šaubos ka tajos jaunajos forsētajos motoros ir tikpat liela izturības rezerve kā vecajos, gan jau tā ir +/- tāda pati, tikai tā jau tiek izmantota - tāpēc arī vecajiem VAG ķīseļiem var jaudu uzcelt par saviem 200% līdz jāsāk iejaukties pašā motorā. Turpinājumam tur jau tiek pūsti iekšā nopietni spiedieni, un lai dabūtu vēl, cena sāks augt eksponenciāli un braucamība ciest. Visbeidzot, ja gribas iet vēl tālāk, sāksies problēmas ar kārbu. Ļoti ticams ka tas 335d ir pieejams tikai ar tomātu lai braucējs nejauši neizģērbtu mešalku - un gan jau uz tomātu arī ir ietaupīts [vismaz tā izskatās no raksta par to konkrētu tomāta modeli] un čipsošana saturēs arī kārbas maiņu
Žēl ka E46 pamatā bija pakaļas bezpiedziņa [liels griezes moments kas tiek pievadīts tikai uz pakaļas asi ir bezjēdzīgs] + bembju fani tikai ar benzīnniekiem brauc, tā varētu pameklēt kā tad īsti sastāv ar tā bembija ķīseļa jaudas celšanu - par cik mēs te runājam par 18 gadus vecu dizainu - kaut gan kaut ko kāds kaut kur noteikti ir darījis, būs prikola pēc jāuzgūglē.
Gribi teikt ka tas divpiectēdēī ar 250 zirgiem savā gaitā ir spējīgs nobraukt 5kkm bez remonta? es teiktu 50/50, 10k jau būs 95/5 ka nevar. Es runāju par vienkāršu pilsoni kam neinteresē sprauslu rāzības vai turbīnas spiediens, parasti ar šitiem mega projektiem nodarbojas automehāniķi vai entuziasti kas maksā automehāniķiem.