"ļodzīga vadāmība un lieks litrs degvielas patēriņa". Tas pirmais liek apšaubīt vai tiešām tev ir tik daudz gadi, kā tu kaut kur agrāk apgalvoji. Priekš kam ielas mašīnai vajag tik nedaudz asāku vadāmību par tik dārgu cenu? Ar dārgumu es domāju mazāk mizas cenu starpību, vairāk ērtuma zudumu un pieaugošu iespējamību sasist kādu disku. Litrs patēriņa? Nu ja tā 200 zs mašīna ir mazs, neelastīgs turbiķis ar garu kārbu, varbūt. Savulaik, kad braucu ar savu A90q, kurā ir parasts 136 zs 2.3 10v motoriņš, uzliekot 14" ripuļu vietā, izmēru neatceros, bet atceros ka ražotājs ir izrakstījis 15" ripuļus ar 205/50 mizām, 15" ripuļus ar 195/65 mizām [un tur tā apkārtmēra starpība ir 8%], tā mašīna palika kripatu ekonomiskāka, cēlienā starpību diži nejutu; tas motors darbojās pietiekami mierīgi lai uz zīmuļu gājieniem neprovocētu, bet nu uz šosejas izpildot klasisko manevru - piektajā robā braucot aiz sēņotāja un izdevīgā momentā nospiežot gāzi, sākot apdzīšanas manevru un ieslēdzot kruīzam Resume, starpība jūtama nebija. Ar pilnu mašīnu vai smagu piekabi pakaļā ar tiem ripuļiem varbūt būtu bijis bik lielāks patēriņš kā ar mazākiem, nezinu, nesanāca pārbaudīt.
Mēģini Iztikt bez personālijām- es vienk godīgi uzrakstīju. Netirgoju riepas un man pa lielam ir po, ko kurš dara. Tavā gad ir Jautājums, kādas bija tās 14collu ,kuru vietā Tu uzliki to 195/65/15. Ja salīdzināt "ražotāja" sacīto 205/50, nu tad te ir 5cm d starpība- stādies vizuāli, kā izskatītos šie 2 riteņi blakus nolikti? Tam oem atbilst 185/55/15 un nekāds ne 195/65. Prastam c3 cigāram (pusotrreiz lielākam/smagākam par 90q..) bija ražotāja izmērs 185/70/14 (salīdzinam piem braukt pa pļuru ar "šodienas" c6, kas tādā pat svarā/izmērā ir ar 225 slēpēm..).Vecam 10v benzīna motoram uz šosejas pie 3,5k rpm ar 5to robu izcelt iespējams ka bija ne tik kritiski, bet jebkuram šodienas 6-robu dīzelim tas ir DDM, turklāt kur nu vel ar automātu un cilvēki jau tā prasa padomu- kad un vai vispār likt tajā 6-jā robā jau ar oem riepu izmēru.
Četrpadsmitnieces? Pārrēķini no ražotāja noteiktā piecpadsmitnieču izmēra, paturot prātā ka ziemenes, un līdz ar to ar platumu neizceļas. Par cigāra smagākumu sasmīdināji :D - C3q MAX sver kādus 200 kilo vairāk par B3q - sedans - avants, protams, bik vairāk - un cigāram jau ir lielās arkas; man liekas ka tur jau 15" bija tas pats 195/65, nevis kā B2/B3/mk2/mk3, zemais izmērs. Par 3,5 štukām arī bik pārspīlē; NG motoram ar pareizo piedziņu ražotaja inženieri izrakstījuši kārbu kurai piektajā robā 3k iestājas pie 105 kmph - tāda pārnesumu attiecība ir tikusi uzskatīta pietiekami svarīga lai papūlētos CQ un B4q uztaisīt citas kārbas nekā B3q [tiem abiem ir lielie riteņi] lai saglabātu to pašu attiecību - un, protams, tie ir optimālie apgriezieni.
Mūsdienu ķīselim ar tomātu tas tomāts pārslēgsies uz leju un viss notiek :D
Tā kā vakar sasmējos ka C3 esot pusotras reizes smagāks par B3, tad apprasījos vienam paziņam, kam ir divi cigāri, un trešais - detaļu mašīna. Manam A90q pasē ir 1220 kg, viņa A100q 1360 un A200q avantam 1480. Sotakam principā ir tāds pats spēka agregāts kā manam A90q, vienīgi sotaks rūpnīcu pameta vidējā komplektācijā, kamēr mans A90q plikā [priekš A90q] komplektācijā - ja kompensētu to komplektācijas starpību, tad paliek kādi 100 kilo 
Neesi domājis iesniegt dokumentus uz Goda Pilsoņa statusu? Vajadzētu tos padot vienlaicīgi ingolštates, grobiņas un priekules novada domei.Gan jau ka pa burzmu vismaz vienā tas izies ok ;D