- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
nomiks rakstīja: Līdz pēdējai LPG uzpildei mans CR-V ar gāzi bija nobraucis 29908 km, kopumā patērējot 3275,09 litrus gāzi par kopā 1573.42 EUR. Naudiskais kopējais ieguvums tobrīd bija 339,44 EUR. Bet tas, ņemot vērā LPG iekārtas uzstādīšanas izmaksas 740 EUR un apkopju + vārstu eļļas iegādes izmaksas 67,44 EUR. Protams, aprēķinā ņemts vērā, ka nedaudz tiek patērēts arī benzīns, tādēļ aprēķinā ir iekļauts koeficients, saskaņā ar kuru salīdzināmais potenciālais degvielas patēriņš ir par 20% mazāks neka LPG patēriņš. LPG iekārta atmaksājās pie 22 445 km nobraukuma
Tev 20% man toreiz 2014 sanāca 15 % , gan jau tagad arī kādi 20 . Tikkai vēl piebilde . Man sedans tomēr tērē mazāk līdz ar to tas ieguvums mazāks , bet iekārta maksā tikpat . Man lika garantijas mašīnai 1100 eiro . Ja nebūtu garantija tad kādi 800 . Un vēl ,jau sprauslas bojātas (noraustās pie pārslēgšanās uz gāzi ) bet tā vis labi . Ja sadomāšu mainīt sparuslas tad 600 .
nomiks rakstīja: Es arī liku garantijas mašīnai. Nobraukums tik kadi 5000km bija. Maksāja 740 eur. Es gan faktiski uzliku mīksto motora garantijai, jo pēc LPG uzlikšanas ražotāja garantija off.
tojotai saglabājas garantija ja liek autonams
GB12 rakstīja: Un?
Un un!
ezis71 rakstīja: Medaļu man nevajag bet no kopčika neatteikšos,divi Dini būtu tieši laikā.
Adataini, ko darīsi ar asteskaulu un kāds tam sakars ar alkoholisku koKteili?
GB12 rakstīja: Ja liek uz ķep ļep, kā to dara vairums kantoru, tad jā... pareizi uzlikta un regulāri apkopta gāzes iekārta jaudu ietekmē minimāli (un, ja nu dikti vajag to pilno manā gadījumā 250 zs jaudu, var pārslēgties uz benzīnu), čeki nedeg un viss normāli strādā. Nu, ir, protams, dzinēji, kuri pēc noklusējuma slikti padodas gāzešanai, bet lielos vilcienos, ja nav licis līkrocis, visam ir jābūt OK. Un tad jautājums - ja ar 2.3 250 zs turbo benzīnnieku izmaksās var braukt plus mīnus tikpat, cik ar kaut kādu tur 1.6-2.0 dīzeli, priekš kam lieki sponsorēt degvielas tirgotājus? Nē, nu, protams, var jau saukt par santīmu sipināšanu jebkuru vēlmi samazināt izmaksas...
Nu bet tev te jau arī ir tas ķep ļep variants - motora vadības bloks turpina dzīvot ilūzijā ka tiek kurināts astotais, un ar to arī pietiek. Pats jau raksti ka "gāzes iekārta jaudu ietekmē minimāli", un tā kā te ir 99% gadījums ar ķep ļep variantu, tad ir skaidrs ka tā jauda minimāli ir ietekmēta uz leju - nevis uz augšu, kā tas ir pareizi sagāzētam turbiķim - jo tomēr tiek lietota degviela ar 105-110 oktānskaitli, kas teorētiski ļauj iepūst vairāk... Drīzumā beidzot būšu spiests sagāzēt golfu, jo būs regulāri 2x250 un 2x350 km braucieni, tomēr bik ir starpība, 55 eiras vai 25 eiras - tāpēc golfā liksies VEMS [programmējams vadības bloks ar diviem pārslēdzamiem regulējumiem] un no šrota paņemta ceturtās paaudzes gāze - ja vajadzēs, reduktoru pārlasīs un sprauslas uzliks citas. Mērķis - max 5 vai cik tur procentu jaudas zudums [gāze bik mazāk enerģijas satur], jo nav turbīnas ar kuru papildu gaisu iepūst, un tāds pats patēriņš kā ar benzīnu - kuru ar VEMSi arī ir doma bik apcirpt.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
10
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13