Apm. pirms mēneša nopirkām kundzei Fabiju Monte Carlo izpildījumā par 17,5k ar 1 litra 81kW (110 zirgu) benzīna motoru un manuālo kārbu. Pirkuma mērķis - braukāšanai uz darbu (60 km vienā virzienā) ārpus apdzīvotas vietas. Divi luksofori pa ceļam. Par mašīnu tikai pašas labākās atsauksmes! Papīros, liekas, bija minēts, ka ārpus apdzīvotas vietas patēriņš 3,9 l/100 km. Reāli sanāk, turot kruīzā 94 km/h, bet pie atļautā 100 braucot apm. uz 102 km/h - tikai 4,3 l/100 km. Tas ar 16" vasaras riepām. Pret trokšņu izolāciju nav nekādu pretenziju. Piekare - brīnišķīga. Jauda, lai apdzītu fūres - pilnīgi pietiekama. Ļoti labi, viegli, precīzi vadāma. Ļoti patīkams autiņš arī priekš pilsētas! Un cerams, ka neatkārtosies vairs ar iepriekšējo autiņu piedzīvotās parkošanās problēmas, jo šim jaunajam ir sensori abos galos un atpakaļskata kamera.

Jā, bagāžas nodalījums nav liels, bet ikdienas braukšanai uz darbu lielāku nevajag. Ja vajadzēs, ledusskapi vedīsim ar citu autiņu un piekabi kabināsim citam autiņam. Arī ārzemju ceļojumiem šo neizmantosim.

Pastāstīšu arī par diviem kundzes iebildumiem.
1) Ar viņas iepriekšējo autiņu ar 2 litru benzīna motoru (bez turbīnas) šī esot varējusi nepārslēdzot ātrumu, piemēram, ar ceturto, braukt no 10 līdz 110 km/h. Ar šo Fabiju tā nav. Esot daudz vairāk jāpiedomā, kad, ar kuru ātrumu braukt. Vairs nevar aiziet uz apdzīšanu ar to pašu ātrumu, ar ko brauca, ir jāmet zemākā

Arī, iebraucot riņķī, ir jāpārslēdz uz zemāku ātrumu

2) Viņai problēmas rada "atpakaļ neripošanas funkcija". Ja redzat Fabiju, kas nevar uzsākt braukt pret kalnu, lūdzu netaurējiet

Manuprāt, nospiežot sajūgu, sākas divi procesi: 1) Tiklīdz pieskaras sajūgam, mašīna uzsāk ripot atpakaļ (ja netur bremzi), 2) Sāk iedarbināties motors, kas pirms tam bija izslēdzies. Liekas, šeit manai kundzei nepieciešams neliels trenniņš.

Pēc Green Motors pārdevēja teiktā, nākošās Fabijas Rīgā parādīšoties ne tik ātri, jo nespējot pieražot tos pieprasītos 81 kW benzīna motoriņus.
1) Ceturtajā robā no desmit līdz simt desmit? Tas nav sajaukts ar kādu otro vai trešo? :D Bet tas pārējais ir viens no iemesliem, kāpēc es nejūtu kāri pēc jaunām mašīnām.
2) Kāda tad ir tā atpakaļ neripošanas funkcija, un kāpēc tas sagādā problēmas? Rocene kāda - normālā, kloķis, vai tomēr elektriskā?
Cik nu es esmu sapratis to "atpakaļ neripošanas funkciju" - ja mašīna stāv ar degunu pret kalnu, ātruma kloķis ir neitrālē, ja nepieskaramies ne pie viena pedāļa, tad mašīna neripo atpakaļ. Tā arī ir tā specifiskā "fīča". Bet, tiklīdz pieskaramies sajūga pedālim, tā šī "atpakaļneripošana" pārstāj darboties un autiņš sāk ripot atpakaļ. Protams, ja nav nospiesta bremze. Kā arī - ja motors ir bijis izslēdzies, viņš automātiski sāk darboties, tiklīdz pieskaramies sajūga pedālim. Ja autiņš stāv horisontāli, viss ir normāli. To, ka motors ir bijis izslēdzies, to praktiski nemana. Kā pieskaras sajūgam, viņš sāk darboties un viss notiekās, liekam ātrumā un braucam. Bet, stāvot pret kalnu ..... Nesaprotu, kapēc viņš kundzei slāpst. Varbūt motors vēl nav paspējis iedarboties un uzņemt apgriezienus, bet šī vēlas, lai viņš tā - tukšgaitā sāk ripināt pret kalnu? Nesaprotu, kur tā problēma!
Vispār interesanti - vismaz desmitgadīgiem A6 ja ir kaut kas līdzīgs, tad tas ir vadītāja neprasmes dēļ, jo tai rocenei būtu jālaižas vaļā laižot vaļā sajūgu, nevis to izspiežot. Atliek secināt ka a) jāpastudē lietotāja instrukcija b) jāpainteresējas vai nav iespējams piekodēt jēdzīgāku tās rocenes darbību [pie dīlera vai ar krutu kabelīti aprīkota indivīda] c) ja nu abi pirmie nedarbojas, iztikt kā ir.
Bet vispār šī problēma ir kaut kas līdzīgs problēmām ko rada mazs turbiķis, ar to starpību ka mazs turbiķis nāk no pseidoekoloģijas normām, kamēr rocenes parodija, kuru nevar ar roku kontrolēt - no paša ražotāja.
Mašīnai ir start/stop sistēma. Tāpēc motors slēdzas laukā. Start/stop sistēmu var atslēgt, nospiežot pogu, taču tas jādara katrā atsevišķā braucienā.
msh - ar to "no 10 līdz 110 km/h" es domāju to, ka liels benzīna motors "velk" gan ar maziem, gan ar lieliem apgriezieniem. Kā minēju - iepriekš bija 2 litrīgs bez turbīnas. Bet šai jaunajai Fabijai ir maziņš 1,0 litru motoriņš, protams, ar turbīnu. Jā, viņš ir pietiekami jaudīgs priekš šīs nelielās mašīnas masas un 110 zirgi - tas viņam ir daudz. Bet tā jauda ir tad, ja ir attiecīgi , lieli apgriezieni. Pie maziem motora apgriezieniem viņš sāk vibrēt, raustīties un šīs jaudas nav. Tāpēc ir tā, ka ir daudz vairāk jāpiedomā pie tā, kad mest zemākā robā.
Es tak zinu - pats braucu ar tonnu smagu golfu, kuru uz priekšu dzen 2.0 - mani vairāk ieinteresēja tevis nosauktie cipari, jo manā gadījumā ceturtajā robā varētu būt tas diapazons 30-170 - es tā pieņemu, jo realitātē ceturtajā zem 40 netiek laists, un diži virs 140 arī nesanāk uzgriezt. Braukājot pa pilsētu lielākoties motors dzīvojas ap 1,5k.
Tas ka zemos apgriezienos galīgi nekā nav ir nevis tāpēc ka 1.0, bet tāpēc ka trīs cilindri.
Apsveicu ar baudāma auto iegādi! Ja katru dienu jābrauc 120 km (turp un atpakaļ), tad degvielas ekonomija kļūst ļoti būtiska.
Vai tik tie k-gi nebūs kko noklusējuši- drīzāk viņus ne to ka pieražot nespēj, bet gan ir jātiek vaļā no esošajiem jau pieražotajiem un Jaunajiem modeļiem ir jāpaspēj iedabūt viņus EUR-6c izmešu programmas prasībās, kuras no 1.septembra ir spēkā (aizkadrā,Protams, ne jau skoda salonā un ne lietotāju sarunās;)