Nepārzinu tehnoloģisko procesu , bet manuprāt jau esošos dzinējus pārprojektēt uz dabasgāzi ir daudz vienkāršāk un lētāk ,nekā ņemties ar elektro . VAG grupai jau tādi ir sen ( varētu paspēlēties ar sazvērstības teprijām , par VAG a lobēšanu , šiem nebūs jātērē mēneši dzinēja piemērošanā )
...............
Ķīnā sitie dīzeļu lobiji neiet cauri un visi vāciesi dabū iespringt.
.
Cik ir redzēts youtubā. Bagātie ķīnieši brauc TIKAI ar vācu premium . Par motoriem nezinu , bet no dzirdētā ,tad ķinietim prestiži benzīnieks
Kam man (tev?) ķīniešu problēmas un viņu lobiji? Te ir visapkārt (mūsu pašu šejienes lietotāju vidū) vesela varza tādu, kuri brauc (un brauks!) ar to dd.Daži to dara aizkadrā, izliekot sevi par elektrības,hibrīda,gibrīda un hvz vēl kādu kosmisku matēriju faniem un piekritējiem.
Vai tev ir nauda un uzņēmība elektro mobīļa iegādei? Man nav, un man tāpēc ir uz to pajāt.Bet es nesaskatu sevī noziedznieku.Jo mans auto atbilst ražotāja standartam.Neviens komponents (pagaidām...)nav ne nogriezts,nedz modificēts.Esmu it kā godīgs pislonis- nekūpu un citiem sejā nesmirdu.Kapc un par ko man būtu jājūtas "vainīgam" vai jāsponsorē kādas mikroskopiskas šodienas braucēju daļas labklājība? Ja es nevarēšu savu esošo auto pārdot par vismaz kaut/kādu cenu- es pats braukšu ar to vēl kaut vai pimpacmit gadus.Jo es zinu,kā viņu uzturēt.
Kāpēc man būtu "jāgavilē" par bezatbildīgiem fufeļa sludnātāju agresīvā mārketinga reklāmrakstiem iAuto pirmajā lapā? Puse vietnes lietotāju tiek vnk apdristi- viņu sūri grūti labticīgi gādātais auto pēkšņi kļuvis pa nulli, par suudu.. Ja tas grauj manu prestižu un demagoģiski "palētina" mana auto vērtību un tālākpārdošanas iespēju, par ko te priecāties??
Tas ir vnk skaisti, ka nevienam no jauno dd tirgotājiem nav ne mazākās daļas par to.Lai tik lohi pērk- par 30k, par 99k, tos meeslus, kam pēc 5g nulle % un tam hlamam vieta tolmetsā un labticīgajam pircējam krietns mīnuss makā.Ok.
Redzēsim, ko darīs tie dd-lohi, kuri "cer",ka atradīsies fani viņa 3g lietotā hlama iegādei un ka viņš tā tik vien lepni turpinās uzmainīt savu esošo pret jaunāku un ka būs viss tāpat kā līdz šim.Tā tik turpinam, būs ok.Īpaši priekš tiem, kuri te diedelē padomu tur kaut kādu savu sūri iegūto 4k un 7k eur iztērēšanai par kaut/ko "labu lietotu".Paskatīsimies, ko viņi sacīs, kad rītdien atnāks pilnvarotais tolmetsa gibrīdpārstāvis un piespiedu kārtā visus tos viņu suudus utilizēs un vēl uzrēķinās par kaitējumu videi un dažu īpaši pietuvināto labklājībai..
Tu te esi sarakstījis dikti daudz par savām potenciālajam problēmam, bet neesi uzrakstījis pašu galveno - kā tad tikt vaļā no tiem dīzeļiem? Kritizēt jau mēs visi naski.
Es jau būtībā tikai iekopēju citu valstu pieredzi, kā tās taisās risināt šo problēmu. Tev diezin kāpēc tas liekas kkas no fantastikas.
Kā tikt vaļā no dīzeļiem? Smagi nomest lejā akcīzi un litrāžas nodokļus. Paskaties uz amūriku - vieglajos vieni vienīgi benzīnnieki, dīzeļi ir tikai mazajos gazikos un lielajos, lai arī mazie gaziki tāpat lielākoties ir ar lieliem V8 benzīnniekiem.
Asv tikusi gala ar dizeliem pateicoties dizelgeitai, lai ari pirms tam tur ir25% lielaks nodoklis ka benzinam. Tas ir tapat, ka mes ES neredzam Kinas masinas. Vinas vienkarsi nav izgajusas atestaciju un tapec aizliegtas tirgot. Ja Kiniesi driz vien bus ari ES, tad vacu dizelim gan nekas nespid asv.
Kā tas ir - "asv tikusi galā ar dīzeļiem" ? Tur nekad vieglajās mašīnās nav bijis liels noiets eksemplāriem ar dīzeļiem, bet šie noteikti netiks galā ar fūrēm, lielajiem pikapiem un autobusiem...
Es vnk esmu tipa dusmīgs.Cenšos izskaistināt un aktivizēt šo problēmu.Par bezatbildīgu drišanu, kura pusei šejienes lietotāju rada (un radīs) būtiskas problēmas.Bet viņi vienalga priecājas, paši sev bedri rokot.Citu valstu pieredze ir labi, tikai kamēr pašam par kaut ko nākas bargi samaksāt.Ja šī problēma ir tikai "man",tad jau būtu ok.
Kā tikt vaļā- uzturēt kārtībā un pēc sirdsapziņas.Kā parasti, atdodot "nākamo" roku lietotājiem.Nevis apzināti izvēršot demagoģiju,un,izmantojot šo iespēju te parunāt,pa visu vari censies nomelnot vienu būtisku sabiedrības daļu.
Esmu atklātsakot diezgan šokēts par dažu to zināmāko dd-producentu šejienes dīleru biezādainību un gļēvumu.Tur toč ir loham jābūt, lai bez jebkādas reakcijas paciestu šo te trekno gibrīdgurķi savā un savu uzticamo klientu izpūtējā.Rezultāts tam būs,par to šaubu nav.
Tā saucās urrāekoloģiska tiršana, kas nav 80-90% LV iedzīvotāju pavelkama, bet tas netraucē dažādus sludinātājus, piedodiet idiotus ar iniciatīvu, piekliegt pillu netu ar savām idejām...
Par Ķīnu runājot, ne jau visi ir tik turīgi, ka to atļauties varēs, kā valsts to ieviesīs tad paliek jautājums, kgan kā jau visas totalitāras valstis caur pakaļu - respektīvi caur savu iedzīvotāju neērtībām un trūkumu - acīmredzot uz to kopā ar visādiem marksistiem (zaļo un zociķu sūda brāļi tieši tādi arī ir) tiecas arī visi šie labticīgie haluji. man tāda zaļā utopija, ar 90% gemoroju nafig nav vajadzīga, domājams, ka arī vairumam LV....komunistu kungi būvējiet to paši sev un lieciet citiem svētu mieru !
Pareizi savulaik bradypus teica - lai izskaustu izmešus no transporta, svarīgāk ir dot iespēju cilvēkiem pārvietoties mazāk (attālināti pakalpojumi, darbs no mājām, utt.), nevis viņus brutāli čakarēt ar ierobežojumiem, nemazinot pašu pārvietošanās nepieciešamību.....var protams kā XIX g.s beigās strādnieku rajonos - darbs pāri ielai, ekoloģija 0 un 30 kvm 5 -6 cilvēki - tikai nezin vai kādam tā patiktu !