Kāpēc sajaucis? "bomzīgs" = nabadzīgs - ķīselis ir ekstra par kuru ir jāpiemaksā; paskaties to pašu sēklu ar kuru tu brauc.
Vācietis un mešalka tiešām priekš manis ir labs variants, ķīselis ne pārāk, tāpēc neviens nav bijis un arī neplānojas. Par to pārējo sasmējos - filtru nomainīs serviss, un kāpēc būtu "jāburas ar atgāzēm"? Nē nu labi, ir diezgan loģiski ka plikas 10 g v sēklas braucējam paziņas lielākoties ar nopisteņiem brauc - es kaut kā neesmu dzirdējis ka kāds man pazīstams būtu "būries ar atgāzēm", neskaitot braukšanu uz apskates punktu zemākā robā, lai arī manu paziņu lokā traktormotori virs 20 gadu vecuma ir nospiedošā pārākumā.
Labākais variants šajā gadījumā būtu sameklēt kādu saglabājušos mk4 golfu, ar 1.8 benzīnu [ar vai bez turbīnas] vai 1.9 ķīseli, pēc gaumes, protams, ar kāroto tomātu - būtu normāli uztaisīta mašīna kuru māk saremontēt visus kaktos, ar plaši pieejamām detaļām par saprātīgām cenām. Galvenais mk4 mīnuss - šausmīgi zems alumīnija karteris, bet nu to droši vien vajadzības gadījumā varētu nomainīt pret vecāka modeļa bleķinieku.
P.N. Es tikko sapratu kāpēc tu tik ļoti iesaki "ne-vācieti" - jo vācietim vecuma un nobraukuma dēļ pastāv zināmu nolietojuma problēmu varbūtība, kamēr "ne-vācietis" tik ilgi nedavelk un automātiski sanāk jaunāks [jo arī bezvērtīgāks] :D