eidis rakstīja:
560€. Tieši tikpat cik vidējās klases ice jaunam
Tur redz, tā atšķirība, ka id3 nav vidējās klases auto, bet golf jeb kompaktklases, kurai apdrošināšana ir lētāka
eidis rakstīja:
560€. Tieši tikpat cik vidējās klases ice jaunam
Tur redz, tā atšķirība, ka id3 nav vidējās klases auto, bet golf jeb kompaktklases, kurai apdrošināšana ir lētāka
Nu salons pēc izmēra būs tuvāk Passat kā Golf. Un arī no ārpuses tas auto tikai izskatās maziņš. Lielo bateriju EV visi ir diezgan lieli Ioniq5 drīzāk ir minivens kā hečbeks
Interesanti, kā EV jūsmiņi/ipašnieki visu laiku cenšas savus auto slavēt par to, kas tie NAV. Kur problēma lepoties ar patiesību, ja jau tā ir tik laba?
The Volkswagen ID.3 is a battery electric small family car (C-segment) produced by Volkswagen since 2019.
eidis rakstīja:
Nu salons pēc izmēra būs tuvāk Passat kā Golf. Un arī no ārpuses tas auto tikai izskatās maziņš. Lielo bateriju EV visi ir diezgan lieli Ioniq5 drīzāk ir minivens kā hečbeks
viņsir īsāks par golf, bagāžnieks arī mazāks ,kā golf hečbeka versijā nemaz nerunājot par unversāli, uz motortelpas rēķina sanāk biki lielāks salons, bet tāpatās tas ir maziņš kompaktklases auto. kads Ioniq5 minivewns varbūt biki lielāks par id3, tam arī bagāzniekā vietas nav , bet minivenā pamanās pat bagāzniekā iestūķēt trešo sēdekļu rindu pašnāvniekiem
GB12 rakstīja:
e-C3 Aircross Citroens ir vēl mazāks, bet tam ir 7 vietas. Vai tāpēc to var saukt par minivenu? Nu nu…
Ioniq5 nu točno nav minivens - parasts hečbeks, tikai liels…
Id3 salonā pēc sajūtām ir krietni vairāk vietas kā Golā. Ioniq5 ir krietni plašāks kā Volvo xc90.
Pastaigājot pa tirgu tas secinājums bija, ka no ICE adaptētajiem EV vieta ir ļoti maz, pat mazāk kā ICE versijā, jo baterijas ir bagāžniekā. Visi oriģināli ražotie ev, kuriem pieejama 70+kw baterija, ir palieli auto, kaut no ārpuses tā nešķiet. Visdrīzāk tāpēc, ka 70kw izklāti grīdā rada palielu deju placi. Ja tos 70kw adaptē ICE, tad efekts slikts, jo visu sakrāmē bagāžniekā. Piem bmw ix3.
Par id3 nepiekritīšu - pavasarī vienu vīkendu braukāju ar tādu… ņemot vērā, par cik īpašnieks bija gatavs viņu tirgot, jo steidzami naudu vajadzēja, bija pat kārdinājums nopirkt. Bet, nu, parasts Golfs, izņemot tas, ka dēļ kloķiem, kas pārcelti pie stūres, liekas lielāka plašuma sajūta priekšā…
eidis rakstīja:
Man aiz sevis ir vairāk vietas kā Golfā. Kkas +8cm
bet bagāzniekā vietas mazāk, kas nav maznozīmīgi
Laikam jā. Bet man neko netraucē.
Kopumā built quality diezgan zema, diezgan daudz vācu inženieriem raksturīgie tupie/ neizdomātie risinājumi. Ļoti uzticams range aprēķins. Diezgan dumjš dizains. Risinājumi kopumā ir tādi tupi, bet UX ir citā līmenī kā ar iepriekšējo pieredzi - lielākā daļa procesu ir ļoti noslēpti un nav pat redzami. Liekas ka auto tēmēts uz tādu netehnisku personu. Tāpēc arī askēze salonā. Ļoti līdzīga sajūta bija pārējos tīri EV dzimušos auto
Savukārt no lietošanas / lādēšanas viedokļa secinājums: EV zem 70kW nevajadzētu izskatīt. Šim tā 77kW baterija ir mazākais, kas ļauj nemainīt ieradumus. Bija izskatīšanā arī 58kW versija, bet tas būtu būtiski sliktāk. 77kW ļauj normālā veidā lietot bez īpaša iespringuma par kravu, apstākļiem un lādētāju distancēm
Tad kad cilvēks ir “3 reizes apgājis”apkārt BEV, nav ar pirmo to nopircis utml. acīmredzot viņš jau zina kādēļ to pērk, tāpēc šajā situācija pretargumenti visticamāk jau ir lieki - viņš jau zina kas būs tās lietas ar ko būs “vienkārši jāsadzīvo” …
Arī ICE auto ir tāda vai citāda veida kompromiss starp to ko gribam, ko vajag un ko varam atļauties. Piem. man ļoti patīk 2018 gada CRV dīzelis - tajā ir viss kas man vajadzīgs + AWD, tas ir nasks, ir piekabes āķis, manuāla kārba utt. utjpr. - BET pilsētā man jams ir jau par lielu un nepraktisku, tāds pats ir mans vecais FR-V. Tomēr pagaidām nav objektīvu iemeslu pirkt tikai pilsētas auto ( jā es bieži braucu ar darba Ford busu tajā skaitā), kaut reizēm esmu skatījies uz aptuveni Fiat 500 izmēra auto … nu vai kādu Mazda Miata/MX5 stila plezīrdampi.
eidis!cik tad samaksāji par savu laimes auto?
Nu lūk, ignitis patreiz 14 saņi kW ākcija līdz 26.10.2025 var vest uz mājām un kurināt nost, bez piegādes uzcenojuma.
iciks tā iĀ, laiks ir nauda, kur viņu ņemt? Laiku.
man domāt ka norādītā korelācija nav gluži patiesa - auto ir kļuvuši dargāki un bieži tie netur vairs savu tālākpārdošanas vērtību kā tas varbūt bija agrāk - līdz ar ko ir vairāk kā viens iemesls kādēļ liels auto vairs var nebūt populārs …
WALA rakstīja:
man domāt ka norādītā korelācija nav gluži patiesa - auto ir kļuvuši dargāki un bieži tie netur vairs savu tālākpārdošanas vērtību kā tas varbūt bija agrāk - līdz ar ko ir vairāk kā viens iemesls kādēļ liels auto vairs var nebūt populārs …
Redz ne jau visi uztur džjipu lai pontus grieztu. Un ja tev par normālu turedz ar normālu moteuru 5.0/4,2 jānoliek tāpat vien bez uzturēšanas ap 1K. Tad lai visi aiziet pa skuju taku, un lai neraud, PAR. It nemaz viņus nav žēl. Alkatība apēd pašus, vēsture atkārtojas, diemžēl. Ir citi varianti, kā nelaikā forsēt lauku/meža ceļus un nelielas kravas pārvietot...
Kad beidzot pašvaldības un Latvijas valsts ceļi sāks cienīt savu darbu apmaksātājus - autovadītājus? (+ VIDEO)
24
Jānis Rapa (TET transporta daļa) dalās pieredzē par jaunākajiem auto Latvijā un Ķīnas auto pieaugumu (+ VIDEO)
11
Bijušais Stellantis boss nosauc autobūves uzņēmumus, kas izdzīvos nākamajos 10 -15 gados (+ VIDEO)
5
Jānis Rapa (TET transporta daļa) dalās pieredzē par jaunākajiem auto Latvijā un Ķīnas auto pieaugumu (+ VIDEO)
11
Baltic Storage Platform piesaista 85,6 miljonu eiro finansējumu vienam no lielākajiem akumulatoru parkiem kontinentālajā Eiropā
11
Cik maksā elektroauto remonts? Vai tas ir dārgāks?
Tagad jau būtu jābūt pieredzei uzkrātai. Cik maksā elektroauto remonts, ko ir nācies darīt?