Vadītājs pagūst nobremzēt un izvairīties no sadursmes ar bērnu, kurš pēkšņi izskrien uz ielas.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Vadītājs pagūst nobremzēt un izvairīties no sadursmes ar bērnu, kurš pēkšņi izskrien uz ielas.
Deleģēt "priekšā esošam" ar savu rīcību garantēt drošību ir konkrēti ielikts CSN 18. punktā: "Gājējam aizliegts"!
Konkrētā gadījumā divas noziedzīgas darbības! No šķēršļa iziet uz brauktuves.
Un nekad neskriet!
Te jau jāper vecāki! Līdz 12 gadu vecumam jābūt kopā ar pavadoni, kas nav jaunāks par 13 gadu vecumu!
Kārtību un secību kā katrs attieksies pret kustības drošību noteic CSL 19. pants, "Pienākumi un tiesības"!
Bolderājā onka izgāja uz sarkano gaismu, moto brauca uz zaļo gaismu. Palasam ko saka apsūdzība, ko tiesa, kāds morālais kaitējums tiek prasīts.
Bail vispār tagad uz Bolderāju braukt
Nemet vienā katlā moto, auto un smagsvara tehniku, ja mocim 5 metros vēl var pieprasīt spēju izvairīties(atkarībā no atruma protams), tad jau kravas auto, pat tukšam izvairīties "nepalūgsi", veiksies ja visi apstākļi sakritīs un jams "tupa" paspēs nobremzēt ...
Vis ir atkarīgs no beaucēja nevis no mašīnas svara
Tā īsti nav, ļoti daudz kas atkarīgs no svara, ja kravinieks ar puspiekabi pie samērā zemas un labi nostiprinātas kravas ir diezgan pateicīgs aparats bremzējot, tad pašizgāzējs ar kravu vai cementvedējs ne tuvu tāds nav, un dievs vien zin vai konteinervedeji utml. ir pareizi tās savas "kastes" nostiprinājuši (man izskatas ka kā pagadas). Un tad vēl ir tie kas man regulāri garāmbrauc, parasta puspiekabe ar pastaisitiem stiprinajumiem dzelzs ruļļu pārvadāšanai ...
P.S. bet ekstrēmas bremzēšanas gadījumā, tāpat ir jārēķinās ar to ka dampis visticamāk "pieveiks" vismaz vienu savu garumu pirms apstāsies.
Visa vaina ir paskaidrojumos. Ja tu raksti, ka redzēji onku un domāji, ka viņš tevi redz un tāpēc neskries, tu esi vainīgs un tevi liek cietumā, jo onku redzēji un neko nedarīji.
Ja tu raksti, ka brauci pie zaļā ar 50km/h un onka pēkšņi izskrēja uz ceļa un tu pat neredzēji no kurienes viņš tur tā pēkšņi gadījās, tu esi brīvs putns un dodies mājās, jo tev nebija laika novērst nelaimi!
Edgars Džeriņš to ir noformulējis pavisam vienkārši! "Kad atsitās, tad ieraudzīju"! Un tā diemžēl dzīvē arī notiek.
Tas tāpēc, ka mums likumi (precīzāk to interpretācija) sagrozīti un auto/moto vadītāji pārvērsti par slaucamām govīm...
Viens rupji pārkāpa noteikumus un izraisīja avāriju ar letālām sekām.
Otrs noteikumus nepārkāpa, bet mantkārīga penšas sieva grib uzvārīties.
Ja skatamies godīgi - pensionāra ģimenei būtu jāmaksā kompensācija nelaimīgajam motobraucējam. Tad varbūt cilvēki sāktu domāt ar galvu...
vai var ko no šī video mācīties? preventīvi braukt lēnāk pie šķēršļiem, jo sekas starp 30kmh un 50kmh sadursmi ir ievērojama starpība
Nevis lēnāk ir jābrauc, bet uz ceļa jāskatas, gluži kā to darīja šis vadītājs, tad ceļa pārskrējējam kā redzams ir kādas iespējas, bet ja kāds gulēs vai vēl "labāk" bakstīs kādu "ekrānu", tad arī pārredzamā vietā būs lielas ziepes ...
Jebkuru pat mazāko šaubu gadījumos vajag apmainīties vietām ar blakussēdētāju.Tālāk no grēka.Lai tas lohs brauc,ja viņam vajag.
Gulbenē pirms gadiem bija līdzīgs gadījums, lasām šo: www.dzirkstele.lv/vietejas-zina...adijums-128216
Kopš ieviesa apdrošināšanu, kā tādu, auto jāvada Juridiski pareizi! Un tādi klauni kā "S", kurš uzskata, ka man vēl pienākums viņa neaudzinātos bērnus glābt ir gana muļķīgs! Satiksmē piedalās vēl smagie un autobusi. Ar pēdējo braucot, var gadīties notriekt cilvēku, to 50 bērnu (pasažieru) vārdā, kas atrodas autobusā! Vienīgā priekšrocība vadot lielu, sēžot augstu, to bērnu vieglajam priekšā var pamanīt!
Es parasti griežu virzienā no kura skrien un bremzēju. Tas darbojas! Virzienrādītāju vēl pagūstu ieslēgt. Noteikumi kalpo lai pildītu. Noteikumi un likumi kalpo, lai attaisnotu, vai notiesātu. Noteikumi ir vienkārši jāzin.
Vislabāk kārtībass nodrošināšanai būtu gar ceļa malu palaist tos 14gab izsalkušos (š)akāļus, kuri te par šo atziņu ir salikuši 14gab mīnusus.Iespējams,kāds no viņiem ir pacenties te pakakkāt vairākkārt.Tas sabiedriskās domas veidotājs dr.pi "s" jau pasācis likt plusus pats pie saviem pļūtījumiem, tā ka Lohu skaits tuvākajā laikā turpinās strauji pieaugt.Ar to ir jārēķinās.
Sabiedrisko domu sajāja ceļu policija! Prokurors Bolderājas lietā ir komunists pēc būtības! Viņa pienākums uzraudzīt Likuma izpildi, bet viņš nodarbojas ar personīgu demagoģiju! Nagus atsist gan policistam, gan prokuroram!
"Viens Likums viena Taisnība visiem"!
2026. gadā Subaru sola iepriecināt ar trim elektriskās piedziņas modeļiem un šīs trijotnes skaitā ir arī Solterra, kas klientu priekšā stāsies būtiski uzlabots. Lasīt vairāk
Jaunais krosovers paredzēts plašam valstu lokam, tomēr mūsu platuma grādos nenonāks. Lasīt vairāk
Process, kurā Latvijas puse plāno pilnībā izpirkt Zviedrijas uzņēmuma “Telia” kapitāldaļas telekomunikāciju uzņēmumos “Tet” un “Latvijas mobilais telefons”, varētu noslēgties aptuveni gada laikā. Iesaistītās kompānijas parakstījušas saprašanās memorandu, kurā fiksēta arī aptuvenā darījuma summa. Tā gan publiski netiek atklāta. Lasīt vairāk
Video aprakstā teikts, ka BMW bija jāpiebremzē kamēr viens no kraviniekiem apsteidz otru. Lai gan BMW vadītājs, kā rādās, ļoti steidzās, "pamācīšanai" laiks netika žēlots. Lasīt vairāk
Cerēt, ka tā nekad pašam neizskries priekšā, ir naivi un bezatbildīgi. Tāpēc jābrauc piesardzīgi, lai vienmēr būtu iespēja nekavējoties nobremzēt.
Nevis deleģēt atbildību "priekšā esošajam" un pārgudri murgot par "likumīgu nobraukšanu".
Jā, jā, protams. Es braucu kopš 2005. gada un līdzīga situācija man bija tikai šogad. Ja es zinātu, ka man tuvāko 10 min laikā būs līdzīga situācija, es, saprotams, brauktu uzmanīgi un būtu gatavs momentāni reaģēt, bet tā nenotiek. Braucam vakarā, braucam tumsā, esam noguruši u.t.t. Un tad kāds vēl izskrien.
Visā tavā mūžā tikai viena šādā situācijā izglābta dzīvība ir pietiekami liela vērtība, lai visu mūžu būtu tam gatavs.
Tu vienmēr esi visam gatavs? Nekad neesi noguris, nekad nenovērsies no ceļa? Šaubos, ka kaut viens no mūsu šoferiem ir tāds terminators.
Ja gadās brīdī, kad ceļam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, tad jau labi, bet visdrīzāk ne vienmēr tā būs.
Patīk vai nepatīk, bet tāda nu ir tā realitāte. Esam cilvēki, nevis roboti.
Es nesēžos pie stūres, kad esmu noguris. Ja brauciena laikā jūtu nogurumu, pārsēdinu sievu pie stūres vai apstājos ceļa malā pasnaust. No ceļa es nenovēršos. Tas uzreiz automātiski nozīmē, ka esmu terminators, robots? Manuprāt, par īstu cilvēku var uzskatīt tikai tādu, kurš uzņemas atbildību par savu rīcību un tās sekām. Nevis uzgrūž to citiem, tai skaitā maziem bērniem (kā te viens marasmātiķis, kurš savu liekulīgo dabu mūžīgi cenšas maskēt ar likuma pantu citēšanu).
Man gan ir divi personīgie šoferi.
Es mierīgi guļu, kamēr pie stūres šoferis un blakus viņam rezerves šoferis kurš vel pastiprināti visu vēro un lasa karti.
Tev vel ļoti daudz jāmācās "s"iniek.
Līdz drošībai tā ka Tu brauc vel ļoti tālu...
S,Tev sieva vienmēr blakus?
Pirms te izvērsti iepazīstināt ar Savu Augsto sēdpozīciju uz/poda, vajadzētu nodemonstrēt (lohiem) savas izcilās p/edagoga iemaņas un paskaidrot,- kā tad pareizi uzvesties,ja nu pa ceļam iegadās kāds malā stāvošs necaurspīdīgs objekts.
Braucēja rīcībā nav noziedzīga nodarījuma, tad tam kalpo "Kriminālprocesa likuma" 377. pants, kurš attaisno braucēju gājēja, vai kāda cita bojā ejas gadījumā!
100+ satiksmes negadījumu dienā! Un tikai tādēļ, kad ir aplama kustības drošības filozofija ceļu satiksmē! Tā ir arī Tava vaina.