Visi komentāri - Vai drīkst turpināt braukt pa labo malējo joslu, ja joslā pa kreisi - vidējās joslas autovadītāji? (+ VIDEO)

Vai drīkst turpināt braukt pa labo malējo joslu, ja joslā pa kreisi - vidējās joslas autovadītāji? (+ VIDEO) 55

iAuto.lv | 2.janvāris 2026 10:23

Situācijā, kad ārpus apdzīvotas vietas ir vairākas braukšanas joslas, daudzi autovadītāji īsti nezina pa kuru pusi drīkst (un, vai vispār drīkst) apsteigt citus satiksmes dalībniekus, ja kreisā josla tobrīd aizņemta, bet vidējā ir brīva. Diskutējam!

No CSN:

• 2.5. apsteigšana – braukšana garām vienam vai vairākiem braucošiem transportlīdzekļiem, neiebraucot pretējā braukšanas joslā (brauktuves pusē);
  • 85. Ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.
  • 113. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Kādi ir secinājumi?

Visi komentāri

anonimikis 2.janvāris 2026 10:56
22 7 Atbildēt

Šīs tēmas aktualitāte parāda cik daudzi braucēji, kas sevi paši uzskata par pieredzējušiem, reāli nejēdz valstī spēkā esošos CSN.

Hmm 2.janvāris 2026 10:57
4 9 Atbildēt

Par slinku, lai meklētu noteikumus - es domāju ka ārpus apdzīvotām, apsteigt pa labo nedrīkst, vismaz es, pārkārtojos uz kreiso un tad eju garām.

Jūrmalnieks 2.janvāris 2026 13:37
34 2 Atbildēt

HALLO! Noteikumos VISPIRMS ir rakstīts, ka ārpus apdzīvotam vietam jābrauc ir pēc iespējas tuvāk labajai malai. 😉

Ja TU nepārkāpsi šo noteikuma punktu un brauksi, kā vajag, tad man nebūs japārkāpj un jaapsteidz pa labo pusi...

(lai man nebūtu pa 3 joslām jāmētajas turpu-šurpu, kur var piešūt man agresīvu braukšanu.)

Bet nu visi jau mūsdienā ir pārgudri daiļ.irsēji kuriem ir tikai 'tiesības' bet pienākumus negrib zināt.

Brauc pa videjo 'jo ir tupš zābaks, kurš vnk tā grib' un tad kko ķērc, ka jāsoda ir tos, kas apsteidz viņus pa labo.... 👏😆

Tādiem man ir pavecāka csn gramata ar īpasi izceltu lapaspusi kur šis ir rakstīts balts uz melna.

Pag nedēļ viens džipists kas uz 95 brauca pa videjo, es uz 98 ar savu hečbeku apsteidzu pa labo- pēksņi aizsvilās, uzgāzeja, saka taurēt, žestikulēja, piebrauca priekšā uzmeta pa bremzēm....

Pie klasiskās vietas- Latvijas naftas apstajāmies, skūts tēviņš ar vēderu pa priekšu burtiski izripo no sava džipa, piecstāvīgos vārdos bļaustās...

Es mierīgi atveru šo lapaspusi pielieku pie loga, lai lasa....  Bet nu tur jau skaidrs IQ līmenis, viss ko spēja ir uzspļaut harču uz stikla un mani nolamāt.

p.s. Tiek arī video fiksācija filmēta, ja nu izdomā radīt neatgriezeniskus bojājumus manam īpasumam! 👍

Jūrmalnieks 2.janvāris 2026 13:43
8 1 Atbildēt

LŪDZU:

Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumi Nr. 279 "Ceļu satiksmes noteikumi", 85. punkts. likumi.lv/ta/id/274865#p85

UN TIKAI TAD IR

Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumi Nr. 279 "Ceļu satiksmes noteikumi", 113. punkts. likumi.lv/ta/id/274865#p113

Hmm 2.janvāris 2026 14:00
1 1 Atbildēt

Es nezinu, vai saprati mani, bet vari vēlreiz pārlasīt, ka rīkojos es, ja man ir JĀAPSTEIDZ. Situācija, ka tu man pietuvojies ar 98 km/h ir maz iespējama, jo kamēr nav ieviesti drastiski sodi, es pieturos pie max. robežas visos gadījumos, tātad 110-120 km/h vasarā un ziemā, atskaitot pilsētas un apdzīvotas vietas, kur cenšos nolikto ātrumu nekad nepārkāpt.

Jūrmalnieks 2.janvāris 2026 14:11
4 3 Atbildēt

Cerams ka atbildi par saviem vārdiem un arī šobrīd uz 110-120 pa jūrmalas šosi brauc garām FR vietai. 

Vai esi kārtējais mīzej džigits, kam waze logā ir ikkatrā braucienā un 'varonīgs' spēj būt tikai ārpus radara uztveršanas zonas vai tur kur poliču nav? 😊😋

Hmm 2.janvāris 2026 15:17
3 1 Atbildēt

Jau teicu - pilsētā ātrumu ievēroju, radarus ievēroju, vidējā ātruma radari ap 95-100 km/h (pēc spido), ar 98 km/h (nu, labi ar 90 km/h) braukdams smagos nekaitinu, jo tad viņi nāk klāt, kas ir Waze un Tiktok man neprasi - neesmu vairs tādā vecumā. Mans princips, netraucē citiem, tad arī iti tevi netraucē. Par pilsētas braukšanu, varu teikt, ka speciālists neesmu, bet mani novērojumi liecina, ka lēkājot pa joslām īpaši tālāk netiksi un tas pats attiecas arī uz komisko Jūrmalas šosejas posmu, ko daži tā kā par autobāni uzskata? Vismaz tāds iespaids, ka tu jau nu noteikti, lai varētu kādam uz 98 km/h braucot likt savā augstprātībā par noteikumiem un vāzēm padomāt.

Vai gadījumā 2.janvāris 2026 16:55
0 1 Atbildēt

Kā tad tā- tas reku spožgalvainaiss pr-nieks tevi gatavs sodīt tikai no +13 (skaiti +15 pēc Tava lohspido metra..), taču Tu pārvietojies ar nozēlojamiem +8 un (citiem lohiem) kavē pagasstu?? 

Šis jau ir ticis apspriests- ja pat intensīvi sīvi "apsteidzot,apdzenot un/vai  lavierējot/starp" tomēr neizdodas "atrauties"- nu tātad tādu to "Jūsu" tajā vietā un laikā ir sapulcējies pārāk Daudz.

Tas, ka Jūs (vai Viņi, tie visilohi.elvē) beigās satiekas pie "viena un tāpāsā lohlohsafora", tas nozīmē tikai to, ka tam nabaga ātrumpārsniedzējam/lavierētājam pietrūka vien dažu sekunžu.Nākam reiz (noteikti) viņš lavierēs vēl intensīvāk,tādējādi šo teorētisko teoriju pierādot praktiskajā praksē.Katrs viens "uzspēts" manevrs maksā vienu lohsafora ciklu. 

Augstprātība un bezjēgā pārgudra diršššana- nujā, nu tā ir sērga.Aptuveni 85% autoVadītāju sevi uzskata par pārāku pār citiem.

Ja potenciālais "noderīgais idiots" tomēr "neuzskata" J-šoseju par autobāņa atraugas cienīgu posmu- viņš tur (starp tiem Lohiem) labprātīgi padirrš veselu Minūti/dienā.

Gada šķērs griezumā tas viņam sasstāda vidēji 366 minūtes (6h 6min).Ja viņš (cerams,Ka) minēto attālumu katrreiz izveic turpu/šurpu (turpapakakaļ), nu tātad viņš šajā (atsaldēti naidīgo lohu) sabiedrībā ir spiests papildus pavadīt jau liekas 12h12min.Tas ir vienkārši Briesmīgi..

RJ 3.janvāris 2026 13:51
2 0 Atbildēt

Bet  ja kreisājā joslā  tāds pat  DAUNIS  kas  vidēja ?? Ko man  darīt  pa  vidējo 95 , bet  pa kreiso 96 ?? divi  dauņi  sačakarē  visu  Jūrmaleni .

ZZZZ 2.janvāris 2026 10:58
5 7 Atbildēt

iA brauc ātri taD kreisā. Ja pēc noteikumiem vari, vidējā ar distroniku kruīzēt. Iekļauties/nogriezties labā. Nav nekāda te intensīva satiksme. Tāda pastāvīga joslu mainīšana, manā uzskatā, tikai stresina satiksmi. Ja vari/māki apsteidz pa jebkuru joslu, nav pilnīgi nekādu iebildumu. Patīk kā USĀ uz highway brauc/stāv un diži pa joslām nemētājās, pat ja 5 auto korpusu tukšums distancē...

Šādi ,,turēties labajā joslā,, ir ne pārāk laba prakse. Tie kas ir bijuši ārpus robežas to noteikti ir pieredzējuši uz, īpāši 2 joslu ceļa, kur viss bremzējās, jo dažādas nobrauktuves un piebrauktuves kavē to plūsmu 1 joslā. Kamdēļ taisni brauējiem tur vēl jākārtojĀSS iekšā ārā!? Nu Vācija tas īpašs gadījums, bezlimita maucējiem.

.. 3.janvāris 2026 10:30
4 2 Atbildēt

Afigek. Un uzskata sevi vel pa kulturāliem šoferiem. Neeksistē tads "kruizēt vidējā josla". Jabrauc ir pa labo joslu. Nekad arpus Latvijas neesi bijis ja uzskati ka ir normāli sēņot vidū. Tev vacija jau sen mestu ar uguņiem. Amerika vispar nerunāsim - tur par so problemu ņemas vel trakāk ka pie mums. Jabrauc ir pa labo joslu. Punkts un āmen. Ja tevi apdzen pa labi, TU ESI NEPAREIZAJA JOSLA.

ZZZZ 3.janvāris 2026 23:19
1 0 Atbildēt

Afigek tādi žžoPeri, kad normāli vadītāji brauc ar distroniku, apdzen ielien priekšā iekšā, uz reiz kā pabrauc nevajadzīgi steidzoties garām. Man tas auto, automatiski atkal jau ievēro iestatīto distanci. Tad aiz manis braucošais lohs arī izdomā tēlot baigo āssu un pavelkās uz to žoopera taktiku. Bet nu jā iebraucot lielajā L/pisētā uz reiz paliek mierīgie jēriņi. Un nākas viņus apsteigt...Un tajā rikā tavā, ir bieži 4-6 joslas! Tu vispār zini kas drīks braukt kreisajā, tur joslā...?

Lol 5.janvāris 2026 1:56
0 0 Atbildēt

Tu gadījumā neesi no tiem ambāļiem, kas brauc uz 80 gan ārpus pilsētām, gan cauri visiem mazajam miestiem, kas skaitās apdzīvota vieta? Ir konkrēts likums, brauc maksimāli tuvāk labajai pusei. Viss. Tas viss lieliski strādā un jau ir pierādījis sevi ntos gadus. Tā pati Polija, Vācija, Francija utt. Visiem viss ir skaidrs un nav jādomā pa kuri pusi tagad kuram jābrauc garām.

Sergejs 5.janvāris 2026 14:17
1 1 Atbildēt

Nē, vinš nav. Viņš, tāpat kā es, nebrauc pa J-bāni labajā joslā  tamdēļ lai neradītu nevajadzīgas pārkārtošanas turpu-šurpu (katra pārkārtošanās var veicināt avārijas sitūāciju), kas būtu jāveic jo tur ir gana visādas nobrauktuves-izbrauktuves. Kam tad tur tās 3 joslas ja ne: labā traktoriem, gliemežiem un tiem kas taisās nogriezties, vidējā tiem kas brauc Rīga-Jūrmala vai otrādi un kreisā tiem kas dikti steidzās?

0pis 2.janvāris 2026 11:01
31 2 Atbildēt

113. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Tātad, ja apsteidzamais auto ir citā joslā, apsteigt pa labo pusi nav aizliegts. Jāsaprot arī, ka pirms tam pārkārtojoties uz citu joslu, vairs nav spēkā "tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli" jo tas ir jau citā joslā.

iAuto 2.janvāris 2026 11:50
2 1 Atbildēt

Tieši tā. Pareizāk gan būtu teikt turpināt braukt

0pis 2.janvāris 2026 11:54
1 0 Atbildēt

Jā, turpināt braukt - tas ir precīzs notiekošā apzīmējums, kas šajā gadījumā sakrīt ar apsteigšanas jēdziena tehnisko pusi.

Sipo 2.janvāris 2026 13:06
0 1 Atbildēt

Nonāc pretrunās: "113. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru."

Tātad, Māra filmētajā video, ir jāpārkārtojas, lai apsteigtu.

imzz 2.janvāris 2026 17:43
7 0 Atbildēt

"apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi," 

Un, ja visu laiku brauc pa labo joslu un priekšā parādās vidējā joslā lēnāk braucoši transporta līdzekļi ? Ja brauc tiem garām, tad šāda situācija neatbilst "tajā pašā joslā priekšā braucošam transportlīdzeklim" ;)

Pļurkt 4.janvāris 2026 9:28
0 1 Atbildēt

Es nesaprotu cik stulbam ir jābūt lai to nespētu saprast!!!

BET skatoties uz to ka daudzi nespēj sajēgt CSN terminu skaidrojuma līmenī, tad ko var gribēt!

Jānis 2.janvāris 2026 12:37
2 0 Atbildēt

Šis bija tas māris, kas luksoforu nemāk izbraukt?

Jurka90 2.janvāris 2026 12:53
4 0 Atbildēt

Vidējās joslas braucēji nerēķinās ar citiem.

ES maucu! 2.janvāris 2026 13:08
2 1 Atbildēt

viņi nez ko iedomājušies un izbraukuši uz ceļa

Juris 2.janvāris 2026 12:53
0 0 Atbildēt

Džeki, drīkst braukt taisni? (Apdzenot)

2 dažādas lietas 2.janvāris 2026 13:09
0 0 Atbildēt

Apsteidzot!

LohAssIstEnts 2.janvāris 2026 18:43
0 0 Atbildēt

Jā jā /SS vien taisni --->

W12 2.janvāris 2026 13:46
9 0 Atbildēt

Neviens Satiksmes noteikumu punkts Jums neaizliedz braukt pa labo malējo joslu pat tad, ja, piemēram, blakus esošajās vienā vai abās kreisajās joslās ir transportlīdzekļi. Taču viens gan nav saprotams, ko ārpus apdzīvotām vietām kreisajās joslās dara transportlīdzekļi ar pilno masu >3.5 t, ja labā malējā josla ir brīva.

Sergejs 5.janvāris 2026 14:20
0 0 Atbildēt

Tie ir kreiļi, viņiem kreisā ir tas pats kas citiem labā.

Vacietis 2.janvāris 2026 13:58
6 1 Atbildēt

Sorry, Zzzz, tagad vācijā arī ir problēmas uz kreisās jeb ātras joslas.tur tāpat kā latvijā ,,sēž,, noteikumus nezinoši ,,iebraucēji no austrumu valstīm,, , vairums ar lakatiem galvās.

Un neko nevar izdarīt- piebrauc max tuvu un uzmirgo, ,lakati šēž un nemaina joslu. Ja kaut kā tomēr kā ,,saredz,, tad pavācas malā rupji rādot un atgriežas atpakaļ ātrajā joslā uz saviem 90km/h. Vācijā aizliegts pīpināt, mirgot utt, lai padzītu kamieļu ganus no ātrās joslas, tāpēc vācieši turpona paklausīgi vilkties aiz lakatiem galvās, cerot, ka pavilksies malā..  Latvijā nevajag lakatus, pietiek ar nopirktām tiesībām, lai sēdētu ātrajā joslā.

Tas ir

Guntars Jakobsons 2.janvāris 2026 14:49
7 7 Atbildēt

Noteikumos minētais aizliegums apsteigt pa labo pusi ir pilnīgs stulbums! Kretīnisms kam nav nekāda sakara ar drošību uz ceļa ! Esmu pie stūres 30 gadus un vienmēr apsteidzu gan pa labo gan pa kreiso joslu.  !!! Lokuma stulbumu vienmēr var kompensēt ar nevēlēšanos to pildīt....!!

Fantom Ass 2.janvāris 2026 17:04
2 1 Atbildēt

Uzrādiet man luuudzu kaut vienu atsevišķu (kaut vai no Konteksta galīgi izrautu) gadījumu, kad Latvijas Republikā kāds (auto)Vadītājs kādureiz ir ticis reāli sodīts tā vienkārši par "apsteigšanu pa labo pusi"  UZ VAIRĀKJOSLU BRAUKTUVES.

Pie viena- kurš 'diez bija tas (acīmredzamais LOhs), kurš "sarakstīja" spēkā esošo Noteikumu latvisko tekstu.Un kā tā gadījies, ka neviens tas spožgalvaini attapīgais Priekšnieks (vai vismaz kaut vai kāds tāds drusku nosļurkušāks (mazāk/netaisnīgāk Atalgotais...) viņa Vietnieks) nav pamanījies (mums,Lohiem) izparādīt savu to augsti Professionanālo "varēšanu" un akūti ieinteresētajiem autoVadītājiem izskaidrot patieso Patiesību.Jā.

Pļurkt 2.janvāris 2026 22:36
1 1 Atbildēt

Lasīt iemācies dunduk!!

Pļurkt 2.janvāris 2026 22:34
0 0 Atbildēt

Kas te par dunduku saietu!!!!!

Jus tiesības par cukurmaisu vai čurumaisu nopirkāt???

tevi 2.janvāris 2026 23:54
2 0 Atbildēt

pirdarassu ļoti gaidījām... ;p

Pļurkt 3.janvāris 2026 11:02
0 0 Atbildēt

Pēc sevis spried?

Piņķinieks 3.janvāris 2026 0:32
2 1 Atbildēt

Policija varētu sarīkot regulārus reidus un sodīt tos kuri ārpus apdzīvotām vietām neturas maksimāli labajā rindā. BŪS PIĶIS! Turklat sodīt tagad varēs tikai nofilmejot .

PiņķinieKam 3.janvāris 2026 13:28
1 1 Atbildēt

-izskaidro luudzu, cik "droša" ir izbraukšana no Piņķiem uz Jūrmalas šoseju pa Jūrmalas ielu.Ar KO tur (būtu) jārēķinās.

Un KĀ tas izskatās no tāda braucēja "skatuponta", kurš (savlaicīgi ieņēmis labējo/malējo...) tagad gribētu nogriezties uz apvedceļu vai (!)pasarg Die's..) ietrāpīt kkur tur tajā arhaiskaja LN benzīna tankā.Vai vēl izbraukt no tā...

Un KĀ PĒC (un kuŗš pidororass..) turklāt ir "izdomājis" to, ka tiešis šeit kalendārā lohugada gada lielāko daļu mums ir oficiāli atļauts 110.

W12 3.janvāris 2026 13:40
2 1 Atbildēt

Absolūti nav problēmu. Problēma ir, ka daudzi izbraucot no Piņķiem uz Jūrmalas šosejas neprot izmantot ieskriešanās joslu. Ieskrienies un plūdeni iekļaujies plūsmā. Priekš tam jau ir domāta tā ieskriešanās josla.

Problēmu 3.janvāris 2026 15:30
5 0 Atbildēt

"saredzēs" jebkurš daudzmaz vērtētspējīgais, ja viņam nāksies mijiedarboties ar izbraucējiem "no Piņķiem".

Tur ne ttikai to, ka ieskrieties nemāk.Izbraucēji vispār savā vairumā nespēj izvērtēt, kurš no tobrīd labējā joslā esošajiem vēlas nogriezties uz Piņķiem (šajā gad nemaisot izbraucējiem), bet kurš vienkārši gibēs iebriest benzīntankā.Rādī vai nerādi pagriezienuu- tas viņus ne īpaši iespaido.Vai kurš apdomīgāks vispār tēmēs nogrieztuvē uz apvedceļu.Jautājums tikai viens- vai tur tobrīd ir vai nav kāds tas "izgriezējs".Asolūti bīstams "krustojums", nerunājot nemaz par "atļauto" 110.

Izgiezējiem no/benzīntanka tur arī praktiski nav iespēju ieskrieties un tie vienkārši izgriež priekšā labās joslas braucējiem.Nogriežoties uz apvedceļu, ar to nākas sastapties praktiski jebkuram, ja viņam tobrīd šāds izgriezējs pagadās.

Sergejs 5.janvāris 2026 14:26
1 1 Atbildēt

Un tagad visus no 3 joslām sadzenam labajā ar minimāli pieļaujāmu distanci un veiksmi tiem kas izgriež no jebkurienes

ZZZZ 3.janvāris 2026 14:21
0 0 Atbildēt

Tā varbūt/iespējams spējams? izdarīt/ies Sprig Ā?

Vecis 3.janvāris 2026 18:25
1 0 Atbildēt

Latvijā nav tāda jēdziena kā atrā josla uz 2 un vairāk joslu ceļa. Apsteidzi lēnāku atgriezies atpakaļ pirmajā joslā, nevis iedomājas ka ir augstāk priviliģēts par citiem

ZZZZ 3.janvāris 2026 18:33
1 5 Atbildēt

Nu veci pastāsti, kāpēc būtu kaut kur jāatgriežās/jāgriežas kādam virsū/priekšā/pakaļā, ja es braucu savā joslā ar maxxx atļauto ātrumu? Tu ko esi nopircis 3. joslu? Jeb stūri nevari pagrozīt vairs? iĀPunkts.

Ha-ha 3.janvāris 2026 19:34
1 1 Atbildēt

Te nu atgriežamies sākumpunktā, kur lielais vairums tā arī nesaprata, tad "drīkst vai nedrīkst apsteigt pa labo pusi". Būtu labi, ja iAuto.lv nopublicētu kāda satiksmes eksperta skaidrojumu, citādi palika iespaids, ka arī Māris pats šo lietu nesaprot.

core 3.janvāris 2026 19:37
2 1 Atbildēt

nē, tu vienkārši esi lohs.

Cits Opis 3.janvāris 2026 20:37
1 1 Atbildēt

Malacis, Opi... ar šo arī viss pateikts- ja atrodies tā paša virziena CITĀ joslā, nekādu pārkāpumu neesi izdarījis..! Gluži manas domas...!

iĀāāā 3.janvāris 2026 23:33
1 0 Atbildēt

Priekš kam (kā Pēc..) "mums" būt jāapgrūtinās ar kaut  kādu kārtējo "x-pērta skaidrojumu" anaalīzi (anamnēzi).Ja skaidrs ir tas, ka praktiski jebkur;s x-perts ar mums katr reiz runā kā ar lohiem.Viņam (tam iespējamajam x-perdam) irA pilnīgi pie 1 vietas (pie Dsas..), ko savā uzrunā uZrunāt.Vai tas būtu kāds parastais "lohu", vai tur kāds īpaši advancēto IAutobraucēju forums.

Reku trekanaiss Mūsu Pr-nieks gandrīz itin nevienu no Mums pagaidām nava pabliski Sodijis par apsteigšanu pa "labo pusi".Neatkārīgi no TĀ, vai runa notiek (''iet"?) par darbībām uz 2joslu, vai pat savureiz uz kādas 7joslu brauktuves.Tikai un vienīgi gluma demagoģija.Jā.

Cerams, ka tie (iespejamie) lohVadoņi lasa šo forumu un (iespējams.,kādreiz) pamainīs tā saucamo "sarunas formātu".Vai (vis maz) būs spiesti kaut kādā ziņa'"rēķināties" ar šeit izpausto loh viedokli.

Plus vēl 3.janvāris 2026 23:53
0 0 Atbildēt

demagoģijas uzplūdu kompensēšanai- lūdzu publiski nopublicējiet lietas apstākļus, ja nu gadījumā kāds no Jums ir ticis sodīts par reālu "ātruma pārsniegšanu" ar protokolisko formulējumu "zemāku par +13" pēc reālā GPS ātruma (kurš teorētiski varētu būt par 2-3km/h zemāks par Jūsu speedo metra reālo rādījumu šī konkrētā (iespējamā) PārKāpuma izdarīšanas brīdī).

Īpaši aicināti pieteikties tie, kuriem atnācis soda paziņojums par dokuMentāli attīstīto "91" vai par "61" km/h.Mēģināsim professiOnāli (ticami) izskaidrot Jūsu iespējamo Loha statusu ;p

gunbox 4.janvāris 2026 9:48
0 0 Atbildēt

Secinājums ir tikai viens - 113 punkts ir pretlikumīgs, jo ir uzrakstīts ar absolūtā idiotu roku un ir pretrunā ar sodu sistēmas un maka biezuma attiecību. Ja pa trešo joslu kāds brauks uz 5km/h, tātad visi 10 000 auto, kuri viņam PABRAUKS GARĀM ir sodāmi vai ne? Tagad skatāmies no realitātes. Ja sods būs tur tie pāris 10€, tad visi brauks garām. Ja sods būs 10 000€, tad cik būs tādi, kuri riskēs?...jo varbūt tas lēnais braucējs ir kā reiz netrafarēta poicijas ekipāža. 

Un visbeidzot. Ja pirma josla brauc ātrāk par pārējām divām, tad tā rada savu plūsmu un sodāmi ir tie, kuri brauc pa otro lēnāk. Es ieteiktu uz Jūrmalas šosejas uzlikt radaru, kurš fiksē pilnīgi tukšu pirmo joslu un ja kāds brauc pa otro vai trešo, tad liek sodu automātā. Tur var labu piķi iesmelties.

gunbox 4.janvāris 2026 9:58
1 0 Atbildēt

....un vēl, skatamies terminoloģiju - aizliegts apsteigt TAJĀ PAŠĀ JOSLĀ (šis bija jāieliek boldā), kas no šī nav skaidrs? Ja es nebrqucu tajā pašā joslā, bet citā joslā, tad uz mani šis likuma punkts neattiecas.

tajā pašā laikā 4.janvāris 2026 19:02
1 0 Atbildēt

katrs iespējamais ne-lohs pats savā Serdē drošvien saprot- īstenībā runa ir par TO, ka principā jebkura apbraukšana pa labo pusi ir vērtējama kā paaugstinātas bīstamības manevrs.

Vācijā iespējams gan sarakstīt noteikumus, gan arī iekasēt no lasīt/nemākošajiem, taču Latvijā noteikumus acīmredzami ir sarakstījuši lohi priekš lohiem.

gunbox 5.janvāris 2026 6:27
1 0 Atbildēt

"Apbraukt" - braukšana garām vienam vai vairākiem pilnīgi vai daļēji uz brauktuves apturētiem transportlīdzekļiem.

Ne apbraukšana, ne apdzīšana nav jeb nevajadzētu būt fiziski iespējamas. Pa labo pusi var tikai apsteigt. Vācijas likumdošanā konkrēti ir pateikts. Latvijas likumdošanā ir papildināts tikai ar to, ja tu atrodies aiz kāda, tu nedrīksti viņu apsteigt pārkārtojoties uz labo joslu. Bet nekas nav teikts par to, ja tu jau brauc jau pa labo malējo joslu, kā arī par to, ja tu pabrauc garām un turpini braukt pa to joslu. Tātad no juridiskā viedokļa viss ir pateikts, no praktiskā - pēc tā ko pat paši policisti komentē, paši nesaprot likumā vārdu un bieži vien muld.

abbbrraukt- 5.janvāris 2026 14:57
0 0 Atbildēt

tas šeit šajā kontextā bija domāts vairāk tā kā "app/ist".Un "mēs" (katrs (atlikušais) domāt spējīgais) visu situāciju itin labi saprotam.

Ja mēs nespējam (un reāli tā arī ir..) ietekmēt ne lohus, ne bandītus, ne visādus ātrireaģējošos  fantomasu Priekšniekus- mums atliek "sacensties" (vēl citu lohu) sarakstīto noteikumu juridiski fonētiskajā tulkojumā.Tur nekur nav konkrēti uzrakstīts, CIK/pirms mums skaitās "savlaicīga" joslumaiņa (apsteigšanas nolūkā izveikta).

Ja indivīds lepni jāj ar +15 demonstratīvi konstanti pa trešo/kreizo un 300m pirms (otrādi vērstā....) fotoradara viņš turpat uz tās pašas 3šās sadzēšas uz -5, -"manā" skatījumā tas ir reāls lohs, kurš nefilrē ne savu rīcību, ne arī "izprot" pasaules uzbūvi.

tajā pašā Dsā 4.janvāris 2026 18:52
2 1 Atbildēt

Uz šo pašu musinoši izklaidējošos jautājumu "īstā" atbilde tiek meklēta jau kopš šī te lohiem adresētā pantatexta sarakstīšanas.Kurš no "viņiem" diez ir lielāks idiots- pats Nezināmais sarakstītājs, vai (iespējams) sarakstītā murga mistiskais galējais Pieņēmējs.Vai varbūt tas "savākrēslā ilgstošiAizsēdējušajais" mūsu spožgalvainaiss Pr-nieks.

Kuram īstenībā visi šhitie te pantu ponti ir dziļi pie dsas- viņš nesodīs ne par braukšanu pa galējo kreisējo ar 5km/h, ne arī par apsteigšanu pa galēji labējo.Ta kur nu vēl par sevis paša izreklamēto +1km/h,kuru viņš īstenībā piemēro tikai no +13 (bet Lohiem par to nestāsta).Gluma liekulība un bezkaunīga bezjēgas drirššana ir šodienas norma praktiski jebkurā "nozarē".

Braukt pēc iespējas tuvāk (brauktuves) labajai malai- principā, diez vai kāds Lohs spēj pabraukt tik tuvu, ka nevarētu "Vēl Tuvāk".Šeit visur ir apslēptas bezgalīgas iespējas iekassēt, vaig tikai aizvaig laicīgi tās aktivizēt.

Ja kāds savā braucēja Karjēras laikā visu ceļu strikti pieturas pie šī izcili interpretētā "tuvāk/labāk" punkta, viņš noteikti ir vai nu lohs, vai vienkārši noderīgais idiots.Nepakam negribētos pie tāda nokļūt par passažieri.

ZZZZ 5.janvāris 2026 9:15
0 0 Atbildēt

iĀ, lai tak liek tajā pašā Dsā 😜Kopā jautrāk. Atkārtot un vēlreiz Māt,te atkārtot. 

Lāci cirkĀ ari var iemācīt braukt ar. Nav nemaz žēl. Ja nu kādam, kaut 1 nam pielec AR. Vienā lielāJĀ autobraucēju zemē, hue jau no 16 var driverēt pa h,ceļu, daudz kas irA uzrakstīts uz plātesP. Tā, jāsaprot pat tam kam Q ir tik cik ir. Lai tā teikt, baran ku, grozot nevajadzīgi rēbusi neaizņem operatīvajā atmiņā vietu ūū.

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti

Izceltie raksti

Elektriskais Mercedes CLA jaunā versijā 7

Mercedes-Benz paplašina sava elektriskā CLA klāstu ar ceturto piedziņas versiju – jauno CLA 250, kas aizpilda nišu starp līdzšinējiem modeļiem CLA 200 un CLA 250+. Lasīt vairāk

Start-Stop sistēma ASV tirgū zaudē savu nozīmi 12

Tehnoloģija netiks aizliegta, taču savu nozīmi tā ir zaudējusi, pateicoties ASV valdības lēmumam, kas vairs neatbalstīs tos ražotājus, kas šādu sistēmu uzstāda savos automobiļos. Lasīt vairāk

Šorīt visā Latvijā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu, īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi ir Talsu un Saldus apkārtnē 3

Šorīt visā Latvijā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 210 ziemas dienesta tehnikas vienības. Lasīt vairāk

Lielākā atlīdzība par elektroskrejriteņu izraisītu CSNg – 5500 EUR 2

Kopš izmaiņām OCTA likuma regulējumā, kas nosaka, ka OCTA ir obligāta elektroskrejriteņiem, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) apkopotā statistika liecina, ka septiņos mēnešos, apdrošinātāji un LTAB Garantijas fonds saņēmuši 24 OCTA atlīdzību pieteikumus par ceļu satiksmes negadījumiem (turpmāk – CSNg), kurus izraisījuši elektroskrejriteņu vadītāji. Lasīt vairāk

Jaunākais forumā

Lasītākie raksti

Jaunie raksti