Gandrīz 200 kilometru garā šoseja Rīga-Liepāja ir viena no nedrošākajām valstī. Pirms diviem gadiem uz tās notikušas 65 avārijas, kurās bojā gājuši deviņi cilvēki, bet pērn – 47 avārijas, kurās dzīvību zaudēja divi cilvēki.
Parlamentā iesniegta iedzīvotāju iniciatīva, rosinot šosejai divu joslu vietā izbūvēt četras. Tā tika vērtēta Saeimā, taču naudas trūkuma dēļ to varētu īstenot vien pēc deviņiem vai pat vairāk gadiem.

Vispirms viņi netaisa bērnus, pēc tam šmaucas ar nodokļiem. Un beigās pieprasa 4 joslu ceļus. Priekškars.....
Kārtējais Vissirslikti.lv koncepcijas fans! Dēļ veciem marasmātiķiem valsts neattīstās, jo tiem viss ir slikt, viss jānorok.
Nosauc kautvienu loģisku argumentu, kāpēc 4 joslu šoseja ir slikta? Ar ko Tallinas šoseja ar savu 1,5 joslu ir labāk?
Tu lasīt māki, tapkas spiedēj? 😊
4 joslu šoseja nav SLIKTA, tā ir DĀRGA.
Savu zemi pie šosejas ziedosi valstij sabiedriskā labuma vārdā vai gribēsi pārdot?
Acīm redzot neesi saskāries ar zemes atsavinašānu ceļam! Tādi kā Tu ņurdēja arī par Ventspils-Liepājas ceļa posma taisnošanu un zemes gabalu atsavināšanu! Bet es pārdevu, pie reizes granst posmu noasfaltēja un pieauga arī zemes gabala vērtība! Es tajā visā redzu tikai pozitīvo, jo cilvēkiem būs darbs, jo arī valsts nauda silda ekonomiku. Protams, ka Vecie Opīši labāk gribētu naudu notrallināt nekam nevajadzīgos veolo celiņos un premjera privāto lidmašīnu lidojumos, kas arī ir dārgi, turklāt nevajadzīgi!
Kā lai tev paskaidro - velosipēdists pilsētā ir aptuveni par vienu auto mazāk uz katriem 3 velo (saprotams, ne katram velo ir arī auto), turklāt jo vairāk veloceliņu, jo mazāk velosipēdistu uz brauktuves.
Manuprāt, AV tikai iegūst no velo celiņiem. Bet neko neuzspiežu - es braucu ar abiem, un abos gadījumos pa brauktuvi.
Velosipēds no valsts viedokļa ir kaitīgs ekonomikai! Degvielu nepērk, Apdrošināšanu nepērk, ķiveres nepērk, nodokļus nemaksā, nekādu apkalpojošo infarstruktūru nuztur( servisi, apkopes, krāsošanas), un pat vēl neslimo un zāles nepērk! Viens vienīgs robs pašvaldības un valsts makā!
Pērk riepas, ved velo uz darbnīcu, ārstējas traumās! Gājēji gan - pēdo pāri Vanteniekam, spļaudams pāri margām!
Cik ta tur tā riepa maksā. Es labi ja 1x 20 gados esmu mainījis un izmaksas ap 2 eur. Ja pašam rokas no pakaļas aug, tad darbnīcas izmaksas ar visām detaļām labi ja 50 eur saskries. Un to apkopi tak taisa tikai tad kad kaut kas noplīst, nav jau tā kā mašīnai apkope uz katriem 10-15k.
Nu jā, gājējs arī kaitē ekonomikai. Bet ārstējas parasti traumās, kas ir valsts apmaksāt spakalpojums (neatliekamā palīdzība), tur slimnīca neko nenopelna, tik robs veselības dienesta kasē.
Velo riepa braucot dilst (pakaļējā straujāk) un ja maz brauc, pagūst arī izkalst. Ar 20gadīgu velo riepu nebrauks pat žmogs, kam uz auto 10gadīgas koka riepas.
Un kas tavuprāt, ir apkope? Atšķir no remonta? Jeb bembistiem motora nomaiņa skaitās ikgadējā apkope?