Tauta ziņo: krustojums pie Sēlijas ciema ir satiksmei nedrošs (+ VIDEO) - iAuto

Tauta ziņo: krustojums pie Sēlijas ciema ir satiksmei nedrošs (+ VIDEO) 25

RE TV | 22.oktobris 2025 14:45

Autoceļa Aizkraukle – Jēkabpils krustojumu pie Sēlijas ciema var dēvēt par vienu no melnajiem punktiem ceļu satiksmē. Lai gan šajā posmā ātruma ierobežojums ir 70 kilometri stundā, daudzi autovadītāji to neievēro.

Tas rada nedrošību gan tiem, kuri vēlas izbraukt no Sēlijas ciema, gan autovadītājiem, kuri veic pagriezienu uz Sēlijas ciemu no Jēkabpils puses.

“Kalnā ir nepārtrauktā līnija, kalna galā zīme – 70 km/h, bet, ja cilvēki brauc uz tiem 90 km/h un ierauga šo taisno ceļa posmu, tad visi cenšas apdzīt priekšā braucēju,” stāsta iedzīvotājs Raivis. “Kad es parādu kreiso pagriezienu, aizmugurē aiz manis braucošais domā, ka es tūlīt apdzīšu priekšējo, un lien man aizmugurē. Un es, nogriežoties pa kreisi, riskēju dabūt viņu sev sānā.”

Krustojumā pie Sēlijas ciema jau vairākkārt ir notikušas avārijas. Viens ceļu satiksmes negadījums ar diviem cietušajiem notika 17. oktobra rītā, kad “Volvo” vadītāja, 1954. gadā dzimusi sieviete, nepadeva ceļu pa galveno ceļu braucošajam “Toyota”, izraisot sadursmi. Līdzīgas situācijas konkrētajā vietā notikušas arī iepriekšējos gados, piemēram, 2021. gadā “Nissan X-Trail”, izbraucot uz šosejas, nepalaida pa galveno ceļu braucošo “Volvo” markas spēkratu, izraisot sadursmi. “Kādreiz, kad te bija zemes ceļš, te stāvēja zīme “Apdzīvota vieta” kalnā,” stāsta Raivis. “Ar ceļa atjaunošanu zīme tika novākta, līdz ar to ātrums ir palielinājies. Uzlieciet atpakaļ mums zīmi, kā tas ir tālāk – Staburagā! Tur arī tāda pati situācija – arī ciems tālāk no ceļa, bet tur tā zīme “Apdzīvota vieta” stāv, līdz ar to nekādu problēmu uz ceļa nav.”

Nevar zināt, vai ceļa zīmes uzstādīšana situāciju mainītu, ņemot vērā, ka autoceļa posmā jau šobrīd konstatēti gan atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi, gan apdzīšana vietā, kur ir nepārtrauktā līnija. Tādēļ Valsts policijā informē, ka tiks izskatīta iespēja iekļaut konkrēto autoceļa posmu ikdienas patrulēšanas maršrutā.

Savukārt par radara izvietošanu jālemj ceļu uzturētājam. “Ja ir nepieciešamība kādā konkrētā ceļa posmā uzstādīt radaru, tad ir jāraksta oficiāls iesniegums ceļu uzturētājam vai pašvaldībai, kas attiecīgi izvērtēs iespēju radara uzstādīšanai konkrētajā vietā,” informē Valsts policijā. Par situāciju ir informēti arī valsts SIA “Latvijas valsts ceļi” pārstāvji, kas tuvākajā laikā sola sniegt atbildi, vai krustojumā pie Sēlijas ciema varētu veikt kādus satiksmes drošības uzlabojumus.

25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri

Kanibaals 23.oktobris 2025 12:57
5 0 Atbildēt

Beidz murgot.

Krotow 22.oktobris 2025 15:08
4 0 Atbildēt

Uztaisiet tur apli ar "tramplīnu" vidū. Viss automātiski sabremzēsies. Ja daži lidojošie aizlidos, lai vaino paši sevi.

W12 22.oktobris 2025 20:38
4 2 Atbildēt

Jau atkal figurē ačgārnās idejas par kaut kādiem radariem, kaut kādas ceļa zīmes par apdzīvotu vietu utt. Risinājums ir pavisam vienkāršs - papildus josla droša kreisā pagrieziena veikšanai. Kur ir problēma? Nevarēšanā? Negribēšanā kaut ko uzlabot?

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Bīstams satiksmei? - pensionārs brauc pretēji virzienam un uzkaras uz nomales (+ VIDEO) 7

Video autors domā, ka ES uzsāktā diskusija par spēju pārbaudi noteiktā vecumā būtu jāturpina. Lasīt vairāk

2831 kilometri ar vienu bāku - Škoda ar dīzeļdzinēju atgādina citiem, kurš ir īstais sniedzamības rekordists 42

Kas gan ir elektroauto un hibrīdu uzstādītie sniedzamības rekordi, ja ar sērijveida dīzeļdzinēju aprīkota Škoda ar vienu degvielas tvertni, nobrauc gandrīz trīs tūkstošus kilometru. Lasīt vairāk

Tauta ziņo: krustojums pie Sēlijas ciema ir satiksmei nedrošs (+ VIDEO) 25

Autoceļa Aizkraukle – Jēkabpils krustojumu pie Sēlijas ciema var dēvēt par vienu no melnajiem punktiem ceļu satiksmē. Lai gan šajā posmā ātruma ierobežojums ir 70 kilometri stundā, daudzi autovadītāji to neievēro. Lasīt vairāk

ES plāno ieviest digitālo vadītāja apliecību un "pārbaudes laiku" nepieredzējušiem šoferiem 4

Eiropas Parlaments (EP) otrdien atbalstīja digitālās vadītāja apliecības ieviešanu Eiropas Savienībā (ES), kā arī vismaz divus gadus ilgu "pārbaudes laiku" nepieredzējušiem autovadītājiem, kura laikā piemēros stingrākus sodus par braukšanu alkohola reibumā vai drošības jostu nelietošanu, aģentūru LETA informēja EP preses sekretāre Latvijā Kristīne Liepiņa. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti