Autostāvietu standarti darbojas kopš 90.gadiem, taču pa šo laiku automašīnas ir krietni pieaugušas izmēros un vecie rāmji vairs neatbilst realitātei.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Kaut kas te nav pareizi. Tad jau ceļus arī vajadzētu taisīt platākus, ja jau automašīnas krietni pieaugušas izmēros. To tak nedara.
Drīzāk jau braucējiem vēderi resnāki, nevar vairs izkāpt, ja durvis nav līdz galam vaļā. Un arī jāliek tas auto maksimāli tuvu veikalam, tālākās brīvākās vietās pa tālu priekš švakajiem locekļiem.
Laikam ar auto neesi braucis un stāvvietās neesi bijis. Ir tā ka daudz kur pat sportiski tievs indivīds knapi var izlocīties, nenoskrāpējot ar durvīm blakus stāvošo auto.
Domāju, ka viņš pats nav apskatījis sava auto sānus. Vai arī ir tik jau sabuktēts un saskrāpēts, ka nevar atšķirt svaigos.
Es personīgi esmu redzējis, kā daži indivīdi ievelk sānos vertikālas švīkas. Atspiež durvis pret blakus auto un sēžas iekšā savā. Bērni vispār neskatās un ar būkšķi atver. 1x redzēju, ka auto tik tuvu piebraucis, ka blakussēdētāja vietā iekāpt nav iespējams. Vecis tiek normāli un tā vietā, lai izbrauktu ārā, gaida, kad vecene iespiedīsies. Kur durvis? - protams, ka atspiestas pret blakusstāvošo. Resnie taukmūļi būtu mazākais.
Ja tu ieslēgtu smadzenes, tad zinātu, ka automašīnas ir "uzbarojušās" dēļ drošības prasībām. Iekšējais izmērs palicis vecais, bet ārējais krietni lielāks...
Taisnība. Un tas nozīmē ka laiks nolaisties no saviem augstumiem un pāriet uz vienu izmēru mazāku mašīnu, jo visu paplašināt nesanāks. Man, piemēram, patīk tie skati ar izbraukātām ceļu malām pilsētu daudzstāveņu pagalmos - man kaut kā gabarīts parasti atļauj ierakstīties pieejamajā asfaltā...
Ierakstīties jau izdodas, bet izkāpt ne vienmēr... ;)
Daži viekali ir tik ļoti iepi...uši kapeiku, ka šķiet ka gaida tikai klientus ar Smart...
Es nerunāju tikai par stāvvietām - manis piesauktajās sētās mašīnas stāv uz asfalta bet pa dubļiem [vai trotuāriem] močī garāmbraucēji.