Visi komentāri - Kāpēc par publisko stāvvietu paplašināšanu sākta parakstu vākšana? (+ VIDEO)

Kāpēc par publisko stāvvietu paplašināšanu sākta parakstu vākšana? (+ VIDEO) 29

iAuto | 11.novembris 2021 12:09

Autostāvietu standarti darbojas kopš 90.gadiem, taču pa šo laiku automašīnas ir krietni pieaugušas izmēros un vecie rāmji vairs neatbilst realitātei.

Visi komentāri

anonimikis 11.novembris 2021 12:53
1 5 Atbildēt

Kaut kas te nav pareizi. Tad jau ceļus arī vajadzētu taisīt platākus, ja jau automašīnas krietni pieaugušas izmēros. To tak nedara.

Drīzāk jau braucējiem vēderi resnāki, nevar vairs izkāpt, ja durvis nav līdz galam vaļā. Un arī jāliek tas auto maksimāli tuvu veikalam, tālākās brīvākās vietās pa tālu priekš švakajiem locekļiem.

Krotow 11.novembris 2021 13:31
3 1 Atbildēt

Laikam ar auto neesi braucis un stāvvietās neesi bijis. Ir tā ka daudz kur pat sportiski tievs indivīds knapi var izlocīties, nenoskrāpējot ar durvīm blakus stāvošo auto.

gunbox 11.novembris 2021 14:11
3 0 Atbildēt

Domāju, ka viņš pats nav apskatījis sava auto sānus. Vai arī ir tik jau sabuktēts un saskrāpēts, ka nevar atšķirt svaigos.

Es personīgi esmu redzējis, kā daži indivīdi ievelk sānos vertikālas švīkas. Atspiež durvis pret blakus auto un sēžas iekšā savā. Bērni vispār neskatās un ar būkšķi atver. 1x redzēju, ka auto tik tuvu piebraucis, ka blakussēdētāja vietā iekāpt nav iespējams. Vecis tiek normāli un tā vietā, lai izbrauktu ārā, gaida, kad vecene iespiedīsies. Kur durvis? - protams, ka atspiestas pret blakusstāvošo. Resnie taukmūļi būtu mazākais.

... 11.novembris 2021 17:02
3 0 Atbildēt

Ja tu ieslēgtu smadzenes, tad zinātu, ka automašīnas ir "uzbarojušās" dēļ drošības prasībām. Iekšējais izmērs palicis vecais, bet ārējais krietni lielāks...

msh 12.novembris 2021 12:24
0 2 Atbildēt

Taisnība. Un tas nozīmē ka laiks nolaisties no saviem augstumiem un pāriet uz vienu izmēru mazāku mašīnu, jo visu paplašināt nesanāks. Man, piemēram, patīk tie skati ar izbraukātām ceļu malām pilsētu daudzstāveņu pagalmos - man kaut kā gabarīts parasti atļauj ierakstīties pieejamajā asfaltā...

... 12.novembris 2021 15:05
2 0 Atbildēt

Ierakstīties jau izdodas, bet izkāpt ne vienmēr... ;)

Daži viekali ir tik ļoti iepi...uši kapeiku, ka šķiet ka gaida tikai klientus ar Smart...

msh 14.novembris 2021 12:04
0 0 Atbildēt

Es nerunāju tikai par stāvvietām - manis piesauktajās sētās mašīnas stāv uz asfalta bet pa dubļiem [vai trotuāriem] močī garāmbraucēji.

Reku 11.novembris 2021 13:51
0 1 Atbildēt

Jātaisa normāli auto, nevis uzpūsti krosoveri kas tiek taisīti tā, lai sīks sūds ar maz vietas izskatītos līdzīgs apvidniekam.

ZZZZ 11.novembris 2021 16:03
2 0 Atbildēt

Mazs kompaktauto ar 2 durvīm nepraktiski, jo parasti tās durvis ir lielākas/garākas. Rezultātā paverās mazāka sprauga lai iesprauktos salonā.

Minivens un bīdāmās durvis ir labāk, un ja pa tām var tikt uz priekšējām vietām vispār pa skasto

Pļurkt 11.novembris 2021 16:15
3 2 Atbildēt

Visa problēma ir jauno auto neeksistējošos moldingos!!!

Ja abiem blakus stāvošiem auto uz durvīm ir NORMĀLI moldingi, tad nav nekādu problēmu ja arī tās durvis pieskaras pie otra auto!

Taču modernajos auto reti kuros ir mooldingi uz durvīm!! Saekonomēja!!

Laaciz 11.novembris 2021 18:40
2 0 Atbildēt

Vēl var nebūt lohs un tās durvis atvērt mierīgi un pārliecināties, ka neatsitas.

Vēl var aizbraukt tālāk un noparkoties, kur ir tukšāks.

msh 12.novembris 2021 12:28
0 0 Atbildēt

Nūū... To tu pasaki katram kurš noliekas blakus tavai mašīnai... Uz mana golfa durvīm moldingi ir ne jau lai es varētu savas durvis klapēt pret citu durvīm [es tā nedaru], tie ir lai citu klapēšana pret manējām tur neatstātu pēdas.

Laaciz 12.novembris 2021 14:20
1 0 Atbildēt

Tāpēc lielu tukšās tālās vietās, cik nu tas ir iespējams.

msh 12.novembris 2021 12:26
0 0 Atbildēt

Tā ir ne tik daudz ekonomija kā tizla mode. Reku VAG ar A-aužiem un mk4/B5 pārgāja no nekrāsotas grubuļainas plastmasas moldingiem uz krāsotiem, kur jau puse funkcijas ir pazudusi - pagāja vēl 10 gadi un atteicās arī no tiem.

Kanibaals 16.novembris 2021 14:09
0 0 Atbildēt

Tas darbojās, kad visi ar žiguļiem un golfien brauca, džips tev iejauks ar durvju stūri virs moldinga.

Un kā ta nav jauni auto ar moldingiem ir taču Citroen Cactus.

ZZZZ 11.novembris 2021 16:49
5 0 Atbildēt

Blakus auto, aizmugurējo durvju specifiskās arkas profila dēļ, 95% netrapīs pa moldingu bet gan krietni augstāk

Pļurkt 12.novembris 2021 8:53
0 0 Atbildēt

Aizmugurējās durvis kā likums ir krietni šaurākas par priekšējām! Ja jau ar aizmugures durvīm skar blakus esošo auto, tad kā tu vispār izlien no auto pa priekšējām durvīm???

Kanibaals 16.novembris 2021 14:12
0 0 Atbildēt

To tu āzim Pļurktam neiestātīsi, telpiskā domāšana nav viņa stiprā puse.

Laaciz 11.novembris 2021 18:51
3 0 Atbildēt

Parasti parkojos ar aizmuguri tāpēc pagriezina leņķis nav īsti problēma. Parkojoties ar aizmuguri samazinātu arī negadījumus, jo vieglāk ir pārredzēt, kas notiek apkārt izbraucot. Diemžēl gadās, kad kāds minivens iebrauc blakus ar purnu un diemžēl aiz viņa vairs neko neredz un ir diez gan tālu jāizbrauc, lai redzētu kas notiek uz brauktuves. Personīgi cenšos veikalu stāvlaukumos parkoties tukšās, attālākās vietās, lai minimizētu iespējas tikt apskādētam un arī pašam vieglāk iebraukt/izbraukt. Nu tie pārdesmit papildus metri iešanas neko dzīvē neizmainīs. Lai gan ir 1x gadījies tik satraumētam arī stāvot vienam pašam agrā rīta stundā tālu prom no visiem...

Bet nu jā stāvvietas derētu platākas... Bet reizēm šķiet velc cik platas gribi, vienmēr būs kāds mudaks, kas nespēs trāpīt tajās līnijās.

Pļurkt 12.novembris 2021 8:56
0 0 Atbildēt

Nu nezinu.... ja es varu normāli noparkoties ar vienu piegājienu, stāvvietā braucot ar priekšu, tad nekādu problēmu atvērt durvis nebūs.

Vāģis plats sedans (ar moldingiem).

Laaciz 12.novembris 2021 14:17
0 0 Atbildēt

Katrs dara kā vēlās. Ar priekšu parkojos ļoooti reti, jo manā skatījumā tas nav ērti ne iebraukt, ne izbraukt pēc tam + k ā jau minēju drošība augstāka, jo labāk redzi, kas notiek pa sāniem. Durvju atvēršanas iespējai jau nu ir ļooti mazs sakars ar to vai iebrauc ar priekšu vau pakaļu.

Pļurkt 12.novembris 2021 15:36
0 0 Atbildēt

Nē - ļoti liels sakars!!!

Ja braucot ar priekšu pa vienu piegājienu nav iespējams normāli (paralēli līnijām) noparkoties, un ir jāveic divi piegājieni, tad atverot durvis ar garantiju uzsitīsi pa blakus esošo auto! Protams ja abi auto nav siļķu bundžas!!

Ja noparkosies ar vienu piegājienu, tad uzsist blakus esošā auto durvis nevajadzēs, lai normāli izkāptu un iekāptu

darklight 11.novembris 2021 23:08
1 0 Atbildēt

Vakar pie pie Deglava XXX Maximas viens BMW bija nostājies nevis pa divām, bet pa visām četrām(!!!) vietām. Nez cik plata stāvvieta šim būtu vajadzīga, lai normāli noparkotos?

ZZZZ 12.novembris 2021 10:43
2 0 Atbildēt

Tak bmw ir tā auto parkošanās attālināti no atslēgas Saimnieks izkāpa un parkpilot nolika

Krotow 12.novembris 2021 15:49
0 0 Atbildēt

Atkarīgs no BMW un vadītāja. Ja jauns un dārgs, tad nolika lai būtu smuki selfiju uztaisīt ja pēkšņi savajagās. Ja žurka parastā, tad vadītājs ar tipisko smadzeņu fimozi.

Latvietis 12.novembris 2021 17:23
0 0 Atbildēt

Pilnīgi vienalga. Lētāk ir likt pa 2vām vietām nekā gada beigās čakarēties ar apdrošinātājiem. Kurš tad krāsos un cik tad maksās durvju un krāsas atsišana. Sods 16.50€ bet durvju remonts no 300€ līdz 1000€ tas ja tu brauc ar normālu mašīnu nevis ar bezpajumtnieks un maznodrošināto bomžu miskastēm.

msh 12.novembris 2021 18:29
1 1 Atbildēt

Nevis "ja tu brauc ar normālu mašīnu", bet "ja tu nezini kur pārkrāsot". Durvis nokrāsot izmaksātu kādu sotaku, ne vairāk.

nomiks 13.novembris 2021 9:51
0 0 Atbildēt

Man šī ir liela problēma, kad dodos iepirkties ar ģimeni, jo tad braucu ar Multivan. Parkoties ar aizmuguri, kā to dara Laaciz ir forši, bet galīgi nepraktiski, ja bagāžas nodalījumā jāliek iepirkumu maisi, kas ģimenei ar 4 bērniem vienmēr ir daudz pēc katra veikala apmeklējuma. Kā likums, ģimenei paredzētās stāvvietas, kuras ir platākas, vienmēr ir aizņemtas, pie tam bieži tur novieto auto ne jau tie, kas ar bērniem atbraukuši (mēdzu kādreiz apskatīties, vai ir salonā bērnu krēsliņi), bet kas izvēlas šo stāvvietu tās platuma dēļ.

Pie IKEA tiešām ir erti, nav nepieciešamības meklēt tieši ģimenes stāvvietu.

Manā gadījumā gan glābj tas, ka aizmugurējās sānu durvis busam ir bīdāmas, līdz ar to mani bērni nevar apskādēt blakus stāvošo auto, taču tas nepasargā no bojājumiem mana auto.

Manuprāt, eksperta piedāvātais risinājums par skujiņu tipa stāvvietu ir ļoti labs no visiem apsektiem. Ārzemēs daudz esmu šādus risinājumus dzīvē redzējis.

Kaspars 13.novembris 2021 10:05
0 0 Atbildēt

Ļoti vienkāršs risnājums,- likt pamīšus t.i. ar vadītāja durvīm vienai pret otru. Izbrauc un tad sasēdini vedamos.

ja šis kognitīvais izaicinājums ir nerpārvarams tad maksā par stāvvietu.

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW apdzen pārkāpjot noteikumus, policija to redz (+ VIDEO) 2

Video no Polijas redzams, ka BMW vadītājs apdzen posmā, kur ceļš apzīmēts ar nepārtraukto līniju, turklāt, iespējams, pārkāpts arī ātrums. Lasīt vairāk

Audi bez riņķiem – vairāk kā 10 000 pasūtījumu 30 minūšu laikā; zināmas cenas 2

Ķīnas tirgum Audi izveidotā zīmola AUDI pirmo modeli E5 Sportback pircēji uzņēmuši ar sajūsmu – kopš tirdzniecības sākuma, tikai pirmās pusstundas laikā vien, saņemti 10 153 pasūtījumu. Lasīt vairāk

Ceļu satiksmes negadījumu skaita ziņā Latvija Eiropā joprojām antirekordiste (+ VIDEO) 26

Latvija joprojām ierindojas starp valstīm ar augstāko ceļu satiksmes negadījumu skaitu Eiropā, “Rīta Panorāmā” norādīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis. Lasīt vairāk

Opel samazina klimata pēdu; saules enerģija Eizenahas rūpnīcai 4

Opel ražotne Eizenahā kļūst zaļāka - virzoties uz oglekļa neitrālu ražošanu, rūpnīca Tīringenē tagad saņem zaļo elektroenerģiju no jaunā saules paneļu parka. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti