Visi komentāri - Secinājumi par pārbaudēm autoservisos (+ VIDEO)

Secinājumi par pārbaudēm autoservisos (+ VIDEO) 19

LTV Ziņu dienests | 17.oktobris 2022 14:55

Valsts vides dienests aizvadītajā nedēļā visā Latvijā īstenoja autoservisu kontroles kampaņu. Veicot pirms kampaņas izpēti, salīdzinot datus ar Valsts ieņēmumu dienesta reģistru, secināts, ka 25% autoservisu, iespējams, darbojas bez nepieciešamās piesārņojošās darbības reģistrācijas Valsts vides dienestā.

Par secināto pēc veiktajām pārbaudēm autoservisos šorīt uz sarunu mums pievienojas Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga un Valsts vides dienesta Llielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors Kalvis Avotiņš.

Visi komentāri

Secinājumi 17.oktobris 2022 15:56
1 2 Atbildēt

Trūcīgie vai skopie auto īpašnieki servisiem prasa viszemākās cenas, un tie apmierina pieprasījumu. Bet veco eļļu un nobrauktās riepas var liet zemē, dedzināt vai deponēt neuzkrītošā vietā.

Loģiski būtu no servisiem ņemt pārstrādes nodokli, tie savukārt ņemtu no auto īpašniekiem, bet tad lohi mēģinās līst zem sava auto paši un tiks saplacināti, sadegs un sadzersies dīzeli. Vārdu sakot, no loha vilnas mazāk kā no peles.

WALA 17.oktobris 2022 16:05
1 3 Atbildēt

Lohi ir tie kas domā ka cilvēks parastais nespēj tikt galā ar sava auto remontu - nav tur nekā tāda sevisķa. Un savukārt par visu pārējo - nodokļus no cilvēka prastā jēdz iekasēt, bet sistēmu kur visas eļļas u.c. utilizācijai nododamu materiālu savākšana ir vienkāŗši zemā līmenī un principā ir tēma kuru nemaz negribu cilāt ... tad nu ir tā ka "hektārs" riepu skaisti tiek nosvilināts ...

Un darba drošība - phe smieklīgi, nevajag nemaz auto remontēt, jau uz ielām skaidri redzams ka cilvēkiem "dzīvot apnicis" ...

HE 17.oktobris 2022 16:17
2 2 Atbildēt

Vari mājās garažā salabot un pārbaudīt pumpaduse sprauslas?

Nevari, piedod bet sanāk ka esi lohs...

WALA 17.oktobris 2022 16:19
1 1 Atbildēt

Notestēt - easy, salabot ne vienmēr.

Auto 17.oktobris 2022 21:01
1 0 Atbildēt

Īpaši ja es panelī iededzu lampiņu ček endžīn, tad visi kļūst par akujennākajiem expertiem

WALA 17.oktobris 2022 22:29
2 0 Atbildēt

Tas ir tikai jautājums par instrumentu t.sk. diagnostikas iekārtu esamību, vienīgais iemesls man nelīst pie auto un elektronikas, ja jumta nav, vai nagi salst, tad man vienkāršāk atdot servisā.

Līnis 19.oktobris 2022 9:34
0 0 Atbildēt

bez pumpadūze mašinam vairs nekas cits nav remontējams... tad jau u esi lohs...!!!

Opis 17.oktobris 2022 16:07
4 0 Atbildēt

Nu un kur tad visi "Privātie" liek eļļu no saviem trimmeriem, plāvējiem un dārza traktoriem? Puse varbūt arī ved tehniku uz apkopes servisu, bet liela daļa paši maina eļļu. Parasti arī moto braucēji paši savus mopikus skrūvē un uz servisu brauc tikai tad, kav iss jau ir neatgriezeniski sajāts!

spainis 17.oktobris 2022 16:35
1 1 Atbildēt

Privātie eļļu un filtrus no trimmeriem, motocikliem un kaut no auto, ko pats nomanījis, var bez maksas nodot atkritumu šķirošanas laukumā.

Pļurkt 18.oktobris 2022 8:09
2 0 Atbildēt

A ko darīt ja tas laukums ir drusku virs 100 km tālu?

lynx85 18.oktobris 2022 11:01
0 0 Atbildēt

eļļu no trimmeriem? man vēl visi trimmeri ir divtaktnieki...

WALA 17.oktobris 2022 16:19
3 0 Atbildēt

Un vēl kas mani interesē šajā kontekstā - muld par smago metālu klātbūtni eļļās utml. dedzināmos materiālos ... kaut man škiet ES jau no aptuveni 2000. gada smago metālu lietošana automobiļos un IMO vispār rūpniecībā ir ļoti stipri ierobežota ... bet nu ja kāds dedzina svina akumlatorus ... tad jams ir maigi sakot "dumjš" ...

Pļurkt 17.oktobris 2022 18:17
0 1 Atbildēt

Man patīk eļļas ar smago metālu, zēnu ballītēs tērējam kannām!

Mehs 18.oktobris 2022 8:33
0 1 Atbildēt

Problēma ir tāda, ka pārbaudes ir 5 gados reizi. Pēc tām seko formālas atkārtotas pārbaudes vai trūkumi novērsti. Bet vajadzētu izlases kārtībā vēl pēc gada vēlreiz vai sistēma ieviesta tikai uz papīra vai darbojas dabā. 1.mā pārbaude brīdinājums un rekomendācija ko novērst, katra sekojošā bargs naudas sods. Ja privātais sektors strādātu tik gausi un birokrātiski kā ierēdņi, tad nebūtu nodokļu no kā ierēdņiem maksāt algas. Ps arī ierēdnis ir cilvēks un grib savu auto saremontēt lētāk, tāpēc pārbaudes veicamas izbraucot uz citu novadu.

ZZZZ 18.oktobris 2022 9:18
0 0 Atbildēt

To lohs...ielej atstrādāto eļļu caurspīdīgā traukā un būsi pārsteigts, ka pēc 3 gadiem tā būs tikpat dzidra kā jauna ir pārbaudīts dzīvē

Kanibaals 18.oktobris 2022 11:32
0 0 Atbildēt

Eļļai jau nekas nenotiek, piedevas izstrādājas.

MB 18.oktobris 2022 20:38
1 0 Atbildēt

Es to otrabotku nokāšu un leju bākā, mans vecais Mercedesas dīzelis tīri labi tarkšķina to atrabotku. Neies tak pirkt Pro dīzeli par 2 euro, ja ir bezmaksas otrabotka.

VVD 18.oktobris 2022 20:35
0 0 Atbildēt

Fui, smirdināt nav labi. Un Divtaktu motori ir aizliegti, tos nedrīkst tirgot.

Pļurkt 19.oktobris 2022 7:29
0 0 Atbildēt

Ne jau visi katru 3. gadu sapiš jebkuru tehniku, un tāpēc pērk jaunu!

Mans kaimiņš vēl šodien braukā ar Iž 56!

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vai tik daudz ir labi? - šoferi pārvērš auto par "Ziemassvētku eglītēm" (+ FOTO) 7

Kokapstrādes bizness nerimst arī naktīs, tādēļ šoferi aprīko savus kravas auto ar papildu gaismām. Jautājums - vai tik daudz papildlukturu nav pārspīlējums un vai tik liels "gaismekļu" atbilst noteikumiem. Lasīt vairāk

Vai jaunāks automobilis vienmēr ir labāks? 4

Autobūves nozare darbojas cikliski, un modeļu paaudzes, tehnoloģijas un dizaina valodas nepārtraukti mainās. Pircējus visvairāk sajūsmina jaunumi – nākamās paaudzes modeļi –, kas pārdošanas rādītājos nereti pārspēj esošo versiju. Bet vai tiešām jaunās paaudzes modeļi vienmēr ir labāki par to priekštečiem? Lasīt vairāk

Leapmotor un BYD sastrīdas par Vācijā pārdoto automobiļu skaitu

Strīdus ābols ir Vācijas tirgus un tajā pārdoto automašīnu skaits. Abi uzņēmumi uzskata sevi par līderiem starp Ķīnas ražotājiem, taču vienam no viņiem nebūs taisnība. Lasīt vairāk

Krievija un Baltkrievija atkal īsteno “Zapad” manevrus (+ VIDEO) 6

Pirmo reizi kopš pilna mēroga iebrukuma sākšanas Ukrainā, Krievija atkal rīko militārās mācības "Zapad" jeb "Rietumi". Mācības notiek tandēmā ar Baltkrieviju, kuras teritorijā norisināsies liela daļa manevru. NATO austrumu flanga valstis jau spērušas soļus, lai šajā periodā par drošību rūpētos īpaši. Piemēram, Polija pirms "Zapad" oficiālā sākuma slēdza robežu ar Baltkrieviju. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti