Valsts vides dienests aizvadītajā nedēļā visā Latvijā īstenoja autoservisu kontroles kampaņu. Veicot pirms kampaņas izpēti, salīdzinot datus ar Valsts ieņēmumu dienesta reģistru, secināts, ka 25% autoservisu, iespējams, darbojas bez nepieciešamās piesārņojošās darbības reģistrācijas Valsts vides dienestā.
Par secināto pēc veiktajām pārbaudēm autoservisos šorīt uz sarunu mums pievienojas Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga un Valsts vides dienesta Llielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors Kalvis Avotiņš.
Trūcīgie vai skopie auto īpašnieki servisiem prasa viszemākās cenas, un tie apmierina pieprasījumu. Bet veco eļļu un nobrauktās riepas var liet zemē, dedzināt vai deponēt neuzkrītošā vietā.
Loģiski būtu no servisiem ņemt pārstrādes nodokli, tie savukārt ņemtu no auto īpašniekiem, bet tad lohi mēģinās līst zem sava auto paši un tiks saplacināti, sadegs un sadzersies dīzeli. Vārdu sakot, no loha vilnas mazāk kā no peles.
Lohi ir tie kas domā ka cilvēks parastais nespēj tikt galā ar sava auto remontu - nav tur nekā tāda sevisķa. Un savukārt par visu pārējo - nodokļus no cilvēka prastā jēdz iekasēt, bet sistēmu kur visas eļļas u.c. utilizācijai nododamu materiālu savākšana ir vienkāŗši zemā līmenī un principā ir tēma kuru nemaz negribu cilāt ... tad nu ir tā ka "hektārs" riepu skaisti tiek nosvilināts ...
Un darba drošība - phe smieklīgi, nevajag nemaz auto remontēt, jau uz ielām skaidri redzams ka cilvēkiem "dzīvot apnicis" ...
Vari mājās garažā salabot un pārbaudīt pumpaduse sprauslas?
Nevari, piedod bet sanāk ka esi lohs...
Notestēt - easy, salabot ne vienmēr.
Īpaši ja es panelī iededzu lampiņu ček endžīn, tad visi kļūst par akujennākajiem expertiem
Tas ir tikai jautājums par instrumentu t.sk. diagnostikas iekārtu esamību, vienīgais iemesls man nelīst pie auto un elektronikas, ja jumta nav, vai nagi salst, tad man vienkāršāk atdot servisā.
bez pumpadūze mašinam vairs nekas cits nav remontējams...
tad jau u esi lohs...!!!
Nu un kur tad visi "Privātie" liek eļļu no saviem trimmeriem, plāvējiem un dārza traktoriem? Puse varbūt arī ved tehniku uz apkopes servisu, bet liela daļa paši maina eļļu. Parasti arī moto braucēji paši savus mopikus skrūvē un uz servisu brauc tikai tad, kav iss jau ir neatgriezeniski sajāts!
Privātie eļļu un filtrus no trimmeriem, motocikliem un kaut no auto, ko pats nomanījis, var bez maksas nodot atkritumu šķirošanas laukumā.
A ko darīt ja tas laukums ir drusku virs 100 km tālu?
eļļu no trimmeriem? man vēl visi trimmeri ir divtaktnieki...