Diemžēl, stāsta varone apliecina, ka tieši tā arī ir - notiekot šādai nelaimei, uz policiju paļauties nav nekādas jēgas - cik izdarīsi pats, tik arī būs.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Vispār jau ar auto meklēšanu nodarbojas apdrošināšanas kompānijas. Kādreiz veiksmīgākais auto atradējs bija Parex apdrošināšana. Ja tev bija Parex apdrošināšanas numura paliktņi, varēji arī neapdrošināt, zagļiem bija bail zagt. To kantori vadīja bijušais padomju milicijas ģenerālis, sita spēcīgi!
vispār jau, kā pilsonim parastajam, man pilnīgi pie dirsas tāds parex - ja kaut kas notiek, es zvanu policijai un sagaidu, ka man palīdzēs.
Vispār tā vari gaidīt līdz iestājas lietas noilgums un vsjo.
Tak mūsejie māk pārcilāt papīrus un par to saņemt algu. Pareiķini ja autiņu nozog naktī, tu piecelies no rīta(~5..6 stundas pēc) to konstatē, piezvani poličiem kamēr tie atvelkas, piefiksē, tad kamēr ievada poliču sistēmā, reāli BŪS pagājušas vismaz 8stundas ja ne visas 12...
Pa to laiku tavs autiņš jau ir pie slovākijas robežas un tulīt sastaps jauno Rumāņu vai Bulgāru īpašnieku, kuram tek siekala par tavu veco 10 gadīgo audī vai bembi... Tas viss notiek līdz tam, ka poliči Latvijā izziņo tavu auto meklēšanā... Nu un ko var gribēt atrast?
Vismaz agrāk ka bija robežas, tad autiņus vajadzēja patiesi šeit uz vietas kaut kur slēpt un kaut kā izvest ārā, tad poliči varēja pārtvert, bet tagad.... Tak pajāt džeki pielej pilnu bāku rīgā + vēl pāris mucas un aizbrauc un nevienam neinteresēs(vēl nopelnot uz degvielu.) Nu būs viģiks ka Rīgas circlē tā mašīna ir bijusi.. un?!?? Vis sko kamerā redz ir cilveki maskās, bet pats autiņš jau sen ir pāri pus kontnentam!
Apdrošinātaji tev neko nemeklēs, uz KASKO viņi gaida poliču slēgumu, ja auto ir bez pēdam, tad vienkārsi izmaksā tev apdrošināsanas prēmiju pēc līguma un viss, ja tev ir tikai OCTA, tad sūdīgi tev jo octa nesedz auto zādzību.
Jaunais īpašnieks lai iedarbina auto, nezinot drošības kodu kas jāievada reizi mēnesī un dodas uz tikšanos ar Sv. Pēteri!
Gan jau ka arī viņiem bija pelēkais cenrādis, pēc kura samaksājot no zagļu puses, auto pat netika meklēts, kur nu vēl atrasts.