Visi komentāri - Pārplāno stāvvietu un iegūsti vairāk vietas

Pārplāno stāvvietu un iegūsti vairāk vietas 30

Skujiņas tipa autostāvvieta Parīzē, Francijā Foto: iAuto.lv

iAuto | 17.oktobris 2023 11:38

Pirms kāda laika portālā “Mana Balss” bija iesniegta iniciatīva, kuras autori pieprasīja pārskatīt normatīvos aktus, kas nosaka stāvvietas platumu un automašīnu novietošanu tajās.

Iniciatīvas autori pieprasīja mainīt "Latvijas standarts LVS 190-7" nolikumu atbilstīgi mūsdienu transportlīdzekļu izmēriem, nosakot stāvvietas minimālo platumu no 2,60 m un garumu 5 m vienam vieglajam transportlīdzeklim, kā arī veikt izmaiņas stāvvietu regulējumā MK noteikumos Nr. 240, pievienojot atsauci uz "Latvijas standartu LVS 190-7" kā obligāti ievērojamu prasību. Jo šobrīd standartam ir vien rekomendējošs statuss.

Vēl viens ieteikums objektu attīstītājiem bija attiecībā par "skujiņas" jeb slīpā transportlīdzekļu izvietojuma principa ieviešanu – 45 grādu leņķī pret brauktuvi, kā arī ceļa apzīmējumu izvietošanu, lai droši organizētu satiksmes plūsmu stāvvietās.

Projekts savāca vairāk par 10 000 balsīm, taču nav dzirdēts, ka atbildīgās instances būtu kaut ko mainījušas.

Visi komentāri

Freijers 17.oktobris 2023 12:46
12 1 Atbildēt

Saprātīgi veikali, kā piemēram Lidls un Ikea stāvvietas plāno ar rezervi durvju atvēšanas vietām, bez jebkādiem norma'tiviem - debīli, kā piemēram Depo, kur vēl var būt vajadzība kaut ko arī tajā auto iekraut, uz to liek Koļu....

BMW 17.oktobris 2023 12:59
14 0 Atbildēt

Depo jau vajadzētu arī paredzēt iespēju novietot auto ar piekabēm un busus. Ja jau tirgo 5metrīgus dēļus, tad tak ar trolejbusu mājās nevedīs!

es 17.oktobris 2023 13:42
4 0 Atbildēt

Depo jau santīmnieku veikals! Un vispār, kurš lohs pērk dēļus Depo? Viņiem cena vismaz x2/x3 kā vietējā gaterī.

0pis 17.oktobris 2023 14:28
6 1 Atbildēt

Pārmaksāt gaterim, ja var pats nogāzt koku, sažāgēt dēļos, izžāvēt un noēvelēt?

janka 17.oktobris 2023 13:54
2 1 Atbildēt

tu ar tiem dēļiem ej ar ratiem caur kasi, un tad uz auto? es gan braucu iekšā, man stāvvietu nemaz nevajag.

insekc 17.oktobris 2023 15:25
3 0 Atbildēt

Aha, pamēģini ar piekabi iebraukt Ulmaņgatves Depo!

BMW 18.oktobris 2023 8:52
0 0 Atbildēt

Bet kur tu liec mašīnu, kad ej uz kasi maksāt par tiem dēļiem?

janka 18.oktobris 2023 11:04
0 0 Atbildēt

pie izbraukšanas šlagbauma, kur apsargs paskatās, ko es vedu, tikmēr maksāju, tur taču ir sava kase

Krotow 17.oktobris 2023 18:35
0 0 Atbildēt

Depo lielgabarīta lietas parasti iekrauj citā vietā. Tas gan tiesa ka parastās stāvvietas tur ir kretīniskas.

Freijers 17.oktobris 2023 21:38
2 0 Atbildēt

Tur arī kretīniskas ir āra zonas tajos veikalos, kur vispār tādas ir, konstanti stāvvietas piekrautas ar precēm jālokās pa centimetriem. Pis to noliktavu - veikalu !

ZZZZ 17.oktobris 2023 14:11
3 1 Atbildēt

Kur csdd tos apmācāmos lohus tagad drāzīs? Ja jau visur varēs viegli noparkoties koā?

Chalenger 17.oktobris 2023 18:58
1 3 Atbildēt

hm, tas Lidl nemaz nav uzprojektējis tik labas autostāvvietas. ņēmu un pamērīju ar mērlentu attālumus starp uzkrāsotajām svītrām - izrādījās tikai 2.1m! faktiski sanāk optisks māns, uzkrāso dubultsvītras, bet attālums starp iekšējām ir pat mazāks par 2,5m! vot blēži!

Jobo 17.oktobris 2023 19:34
0 3 Atbildēt

Lai nepērk tik lielas mašīnas nebūs jāuztraucas kur un kā parkoties. 

Braukā pa vienam, lielos džipos, kas patērē vismaz 10litrus degvielas uz simts km. Un satraucās, ka degviela dārga.

Krotow 17.oktobris 2023 20:10
3 0 Atbildēt

Nokāp beidzot no divriteņa un pamēģini tajās stāvvietās iebraukt ar parasta izmēra mašīnu. Arī 2 B-klases mašīnas pareizi starp līnijām tur blakus iebraucot, ir ļoti jauzmanās lai durvis atverot, nenoskrāpē kaimiņu.

BMW 18.oktobris 2023 8:54
2 0 Atbildēt

Pamēģini izcelt un iecelt zīdaini ar visu groziņtipa sēdeklīti!

Krotow 18.oktobris 2023 11:53
0 0 Atbildēt

Iet ar zīdaiņiem un maziem bērniem it visur gan ir prakse kas būtu jābeidz. Vēl uz striptīzbāru un karu lai paņem līdz.

0pis 18.oktobris 2023 13:51
0 0 Atbildēt

Tāpat nav ko vazāties apkārt cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kas nevelk uz invalididāti. Vaja atvērt durvis da galam, lai tiktu laukā no auto, nevis izslīdēt kā zutim? Ņikijutki. Jo blakus auto ir tik tuvu, ka jāspēj izslīdēt.

Pļurkt 18.oktobris 2023 13:19
0 0 Atbildēt

Nu un ko darīt, ja man ir augums ir krietni vairāk par 1,40 metri?

Jobo 17.oktobris 2023 21:02
0 1 Atbildēt

Braucu ar universāli un man nav problēmu noparkoties, kur vajag. Varu mierīgi arī durvis atvērt

iciks 17.oktobris 2023 22:28
1 0 Atbildēt

Neticēsi, braucu ar tādu auto arī es, bet man tik labi nesanāk, lai arī kā gribētu. Nolikt var, bet tā, lai normāli izkāptu, vēderu neievelkot, nav pārāk koši.

Saprotu arī tos komersantus. Kāda velna pēc paredzēt platākas stāvvietas, ja klienti brauks tāpat? Ja tagad var nolikt x auto, bet pēc izmaiņām būs mazāk, priekš kam to?

es 18.oktobris 2023 7:44
0 1 Atbildēt

Mazāk ēst vajag!

iciks 18.oktobris 2023 8:02
2 0 Atbildēt

Nepalīdzēs. Piederu slaido ļaužu kategorijai, tā ka uz manu milzu alusvēderu vainu nogrūst šoreiz nesanāks.

BMW 18.oktobris 2023 8:56
1 0 Atbildēt

Skujiņa palīdz samazināt ceļa platumu starp  auto rindām. Sanāk beigās ne tikai ērtāk, bet arī vietas vairāk!

0pis 18.oktobris 2023 9:22
0 0 Atbildēt

Tā jau ir, bet kad zīmē projektu tad sanāk ka liekot skujā katrā rindā abos galos ir par 1 vietu mazāk un pasūtītājs saka, nu nē, taisam tā kad sanāk vairāk vietu. Viņiem tak smadzenes kā dinozauriem - māk tikai saskaitīt, bet darbības ar iekavām jau ir par sarežģītu.

Pļurkt 18.oktobris 2023 10:57
0 0 Atbildēt

Ja laukums ir ļoti liels, un skujiņā liekot izveidojas vismaz viena papildus rinda, tad var savietot vairāk. Taču ja tā papildus rinda neizveidojas, tad tikai un vienīgi mazāk!

es 18.oktobris 2023 16:57
0 0 Atbildēt

Neko viņa tur nesamazina! Auto pa diognāli ir garāks nekā garumā.

Pļurkt 18.oktobris 2023 17:58
3 0 Atbildēt

Lai iegrieztos 45 grādu stāvvietā vajag krietni mazāk vietas starp rindām!

iAuto 18.oktobris 2023 22:40
0 0 Atbildēt

Te gan jāpiekrīt

es 18.oktobris 2023 18:11
0 0 Atbildēt

Bet pašu stāvēšanas rindu vajag platāku. Un ja divas rindas, tad ieguvums ir kādi 10 cm.

ZZZZ 19.oktobris 2023 9:26
0 0 Atbildēt

Tā skujiņa būtu laba štelle. Nav tik straujš/sarežģīts manevrs jāveic. Un iespējams mazāks laika/nervu patēriņš noliekot/izbraucot no savas vietas. Vieta experimentam☝️Un jautājums tiem kam auto parkings, kā tas auto iebrauc tajā šaurajā vietiņā, kā liek csdd no starprindas labās brauktuves puses?

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto tests: Brauc ar “Volkswagen Crafter” busu, bet sajūtas kā "Tiguan" (+ VIDEO) 7

"Volkswagen Crafter" uzlabojumi galvenokārt ieviesti salonā. Sajūta pie stūres tuvināta vieglo auto pieredzei, neizpaliek multimediju sistēmas ar lieliem skārienekrāniem. Lasīt vairāk

Kvēpu filtru bezmaksas pārbaudes – rinda līdz stundai, puse auto neatbilst prasībām 5

Bezmaksas kvēpu filtru pārbaudēs sabiedrības interese bija lielāka nekā gaidīts – cilvēki sāka ierasties jau stundu pirms sākuma, un rindā nācās pavadīt apmēram stundu. Pārbaudītas tika 160 automašīnas, taču rezultāti parādīja, ka puse no spēkratiem neatbilst jaunajām prasībām un šobrīd tehnisko apskati tie neizietu. Lasīt vairāk

Viļņā aizdegušies vagoni ar sašķidrināto gāzi (+ VIDEO) 9

Viļņas nomalē trešdien aizdegušies dzelzceļa vagoni ar sašķidrināto gāzi. Lasīt vairāk

Baltijas drošības nozares eksperti: Šis nav incidents, tā ir plānota Krievijas provokācija (+ VIDEO) 1

Kā vērtēt Polijā notikušo, ko tas nozīmē NATO valstīm un – kā aliansei turpmāk būtu jārīkojas? Šos jautājumus uzdevām Baltijas drošības nozares ekspertiem. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti