Pirms kāda laika portālā “Mana Balss” bija iesniegta iniciatīva, kuras autori pieprasīja pārskatīt normatīvos aktus, kas nosaka stāvvietas platumu un automašīnu novietošanu tajās.
Iniciatīvas autori pieprasīja mainīt "Latvijas standarts LVS 190-7" nolikumu atbilstīgi mūsdienu transportlīdzekļu izmēriem, nosakot stāvvietas minimālo platumu no 2,60 m un garumu 5 m vienam vieglajam transportlīdzeklim, kā arī veikt izmaiņas stāvvietu regulējumā MK noteikumos Nr. 240, pievienojot atsauci uz "Latvijas standartu LVS 190-7" kā obligāti ievērojamu prasību. Jo šobrīd standartam ir vien rekomendējošs statuss.
Vēl viens ieteikums objektu attīstītājiem bija attiecībā par "skujiņas" jeb slīpā transportlīdzekļu izvietojuma principa ieviešanu – 45 grādu leņķī pret brauktuvi, kā arī ceļa apzīmējumu izvietošanu, lai droši organizētu satiksmes plūsmu stāvvietās.
Projekts savāca vairāk par 10 000 balsīm, taču nav dzirdēts, ka atbildīgās instances būtu kaut ko mainījušas.
Saprātīgi veikali, kā piemēram Lidls un Ikea stāvvietas plāno ar rezervi durvju atvēšanas vietām, bez jebkādiem norma'tiviem - debīli, kā piemēram Depo, kur vēl var būt vajadzība kaut ko arī tajā auto iekraut, uz to liek Koļu....
Depo jau vajadzētu arī paredzēt iespēju novietot auto ar piekabēm un busus. Ja jau tirgo 5metrīgus dēļus, tad tak ar trolejbusu mājās nevedīs!
Depo jau santīmnieku veikals! Un vispār, kurš lohs pērk dēļus Depo? Viņiem cena vismaz x2/x3 kā vietējā gaterī.
Pārmaksāt gaterim, ja var pats nogāzt koku, sažāgēt dēļos, izžāvēt un noēvelēt?
tu ar tiem dēļiem ej ar ratiem caur kasi, un tad uz auto? es gan braucu iekšā, man stāvvietu nemaz nevajag.
Aha, pamēģini ar piekabi iebraukt Ulmaņgatves Depo!
Bet kur tu liec mašīnu, kad ej uz kasi maksāt par tiem dēļiem?
pie izbraukšanas šlagbauma, kur apsargs paskatās, ko es vedu, tikmēr maksāju, tur taču ir sava kase
Depo lielgabarīta lietas parasti iekrauj citā vietā. Tas gan tiesa ka parastās stāvvietas tur ir kretīniskas.
Tur arī kretīniskas ir āra zonas tajos veikalos, kur vispār tādas ir, konstanti stāvvietas piekrautas ar precēm jālokās pa centimetriem. Pis to noliktavu - veikalu !