Visi komentāri - Traģēdija Praulienā: kāpēc neizdevās no grāvī iebraukuša traktora kabīnes izglābt cilvēku? (+ VIDEO)

Traģēdija Praulienā: kāpēc neizdevās no grāvī iebraukuša traktora kabīnes izglābt cilvēku? (+ VIDEO) 26

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

4.Studija | 3.janvāris 2024 12:28

Ugunsdzēsības dienesta pārstāvis skaidro, kādēļ glābējiem neizdevās izglābt traktora vadītāju, kurš ar savu spēkratu bija iebraucis grāvī un apgāzies uz jumta.

Visi komentāri

Viencexpercs 3.janvāris 2024 15:02
5 2 Atbildēt

Pirmais šo 1859.gadā aprakstīja Čārlzs Darvins. viņš to nosauca par dabisko atlasi.

650 3.janvāris 2024 16:00
0 0 Atbildēt

Tad vēl nebij izdomātas tā dēvētās Smiltis un nebij regulēts LV ceļmalas Grāvju (minimālais) dziļums.

Kanibaals 3.janvāris 2024 19:45
2 3 Atbildēt

Pa ceļu ir jābrauc nevis pa grāvi. Kad pāķi to vienreiz iegaumēs.

650 3.janvāris 2024 21:58
1 1 Atbildēt

Tas ir pārejošs uzskats.Humors darbojas līdz brīdim, kamēr grāvīkritušā loha glābšanai izsauktais traktors pa ceļam pats iekrīt grāvī.

Pilnīg bāls 4.janvāris 2024 8:28
2 2 Atbildēt

Man būtu kauns par šādu komentāru - cilvēks gājis bojā, turklāt situācijā, kad dzīvību varēja glābt. Nāk prātā gadījums netālu no Daugavpils, kad cilvēks ar paraplānu (?) ieķērās eglēs un palika ar galvu uz leju - arī toreiz bija dzīvs vēl minūtes 40, tomēr glābēji izrādījās bezspēcīgi.

shitmeikers 5.janvāris 2024 20:47
0 0 Atbildēt

viexperc,knibals,650-kaut jūs slīkdami ūdeni prasītu!debiloidu bars.

Nja 4.janvāris 2024 7:34
4 0 Atbildēt

Es tikai nesaprotu kas ar to baļķu vedēju. Džeks atteicās attbrīvot ceļu? Varēja tak beigt kraušanu un lēnam braukt līdz vietai kur var izmainīties vai kaut vai līdz avārijas vietai. Un vai tā vispār var, tupa nobloķēt ceļu bez saskaņošanas? Jeb tur nevienu nevaino jau traktors pats ar viņiem sadarbojas un veda malku viņiem?

Tja 4.janvāris 2024 8:24
0 0 Atbildēt

Tas tiešām izklausās neticami - mana pieredze liecina, ka baļķu krāmētāji vai šķeldotāji tādās situācijās pārtrauc darbu un ļauj transportam izmainīties - tas gan uz ceļiem un man braucot ar vieglo.

Nja 4.janvāris 2024 11:48
1 1 Atbildēt

Es gan esmu dzirdējis tieši pretējo, vieglos šie negribot laist, bieži vien jau pietiek ievilkt balsta kājas, bet slinkums, laiks utt. Bet nu VUGD ar sirēnām, jau nu varēja uzstāt, šeit daudz info pietrūkst, kaut ko nesaka līdz galam. Skriet ar kājām ir pats debilākais ko esmu dzirdējis. Bet pēc tam it kā tika garām, kas tad primie ieradās, ar kājām vai mašīnas?

WALA 4.janvāris 2024 9:55
2 1 Atbildēt

Es gan teiktu ka problēma ir globāla - IeM struktūrām nav naudas normālai tehnikai, piesaistīt smago auto evakutoru vienu pa teiksim kaut pa visu rajonu ( tā lai aizsniedzamības robeža ir ~ 30 min.) ar visa veida vinčām, trosēm, trīšiem utml. nav spējīgi ... 

Tad ir tā ka var izdarīt tikai "labāko ko spēj" un tad jātaisnojas ... bet navn NAV VUGD par ko taisnoties - tā ir tā pati noziedzīgā politika, kad redzam tikai kā radarus stutēt, bet ne ceļus kaisīt, ne platus uzturēt, un kur nu vēl ugusndzēsējiem dot labu un vēl dažādiem negadījumiem piemērotu aparatūru. Es jau cilvēkiem ne reizi vien esmu smējies, ka mums vajag satiksmes autobusus ar sniega (un ne tikai)  lāpstām un kaisītājiem aprīkot ...

Nja 4.janvāris 2024 11:45
2 3 Atbildēt

Izmētāt smago tehniku pa visu valsti ar 30min sasniedzamību... un cik % tiks izmantota? Grantētos ceļus tavai zināšanai, nekaisa, ar ko tad tu piedāvā viņu kaisīt?

Šeit svarīgi saprast cik daudz baļķvedējs aizkavējis VUGD, aprikojums kāds ir, tāds ir, bet te jau izskatās ka viņi nav spējuši laicīgi ierasties. Par to kā izvilkt arā ir grūti spriest, neredzot bildes no notikumu vietas, tāpēc spriedelēšanu var pietaupīt par krāniem kādu vajag vai nevajag. Ja ceļš ir spogulis, to pašu krānu var ievilkt grāvī.

WALA 4.janvāris 2024 13:38
0 0 Atbildēt

Laikam taču neesi redzējis nevienu "krānu", tiem ir atbalsta pēdas ar kārtīgiem "dzelkšņiem" un pat ja tādu nav, tad ir visa'di riteņu bloki, utml. ko pareizi lietojot tas 20 tonnīgais "recovery verķis"  to traktoru  uz pusēm saraustīs, ja vajadzēs. Un piedevām ja vēl ir 1 vai 2 ugunsdzēšju automašīnas, tad tur vēl ir katra kā 5 tonnīgs enkurs. Un pie tāda svara + ja vļe ir kāds koks, tad nu mega lielam traķi jābūt lai netiktu galā.

Cits variants - ja ir pie rokas pneimo baloni utt. 

Varētu domāt, ka par to laicīgi padomājot šitādu verķi ir baigā problēma sagādāt vienu uz "apriņķi":

WALA 4.janvāris 2024 13:43
0 0 Atbildēt

P.S. un ir aŗi šādi mazliet specifiskāki - saucas "rotator" :

nja 4.janvāris 2024 15:19
3 4 Atbildēt

Un cik maksā tādu uzturēt tevis minētajā daudzmā? Vēl nekur nav teikts ka šis ko būtu glabis, jeb baļvedējam pāri pārlektu,

WALA 4.janvāris 2024 15:44
1 0 Atbildēt

NU 1 cilvēka dzīvības vērtība valstij nujau pirms vairākiem gadiem tika rēķināta kā 250K EUR. 

Tas no var padomāt un paŗeķināt, kas ir un kas nav izdevīgi. Un nav jau valstija obligāti šos jāpērk,bet nu jānodrošina pasūtījumu skaits privātajiem gan. Pie kam ir glābšanas darbu uzpariktes, kuras no karavas auto aizmugures ir viegli noņemamas, un tehniski uz garās šasijas vilcēja uzliekamas/ērti noņemamas. Risinājumi eksistē, tik par to domāt nav populāri, ja vien kādam kas neatlec personīgajā kabatā ... 

P.S. pietiekoši daudzas IT sistēmas valstī ir tādas ka ās vienas atsevišķas vienības-  1 gada atbalsta līgums izmaksās 1 līdz divas pilnīg jaunas šadas automašīnas ...

Un daļa no tām IT sistēmām nodarbojas atklāti sakot ar pilnīgu huiņu, tā kā mums juristi un dažādi izmeklētāji ir "daudzviet labi pastrādājuši" ...

Nja 4.janvāris 2024 16:54
2 2 Atbildēt

Bet kur ir teikts ka tāda mašīna būtu aizbraukusi un izvilkusi? Ceļš tāpat bija bloķēts! Tu tagad filozofē vnk huijņu, sorry, bet huijņu. VUGD parastas mašinas trūkst, tu tagad visiem izdalīt šādu krānu gribi kur pielietojums ir apšaubāms. Tas ir evakuators, ar to lai privāti pisnesmeņi nodarbojas. Bet ja jau viņi pat laukos tādus netur, laikam ir tur savs aprēķins. 

Un kam tādas mašīnas turēt? Jo uzlīda uz ledus ceļa ar traktoru kam vasarā pa lauku jābrauc? Nu šeit arī katram pašam jāizvertē savas spējas un IQ līmenis, nu sorry.

WALA 4.janvāris 2024 18:48
0 1 Atbildēt

Da labi, gribi paliec pie savām domām, ko man tev teikt, ka mani interesē smagā tehnika, un šo un to par to zinu, pats mēdzu labot šadus tādus sīkumus, tas nekas ka esmu IT nodarbināts ...

Bet LVM ( meži) ne jau gluži aiz nav ko darīt sev sāka pirkt pikapus ar aprīkojumu uguns dzēšanai, un nekas netraucētu to pašu izdaŗit ar militāra budžeta umtl. piešprici, tikai ir jādumo un jāgrib domāt ...

P.S. un tu jau nu baigi zini kas bija par iemeslu iebraukt grāvī - moš kādu dunduku uz ceļa izglāba, bet no cita aspekta mums laukos ar reiz gaāj bojā pienvedēja šoferis, jo idioti neapsaimnieko ceļus ...

WALA 4.janvāris 2024 15:46
0 1 Atbildēt

P.S. nav tā ka mums tās un tādas It sistēmas pavisam nevajag, bet nu tas kas ir "saražots" reizēm vienkārši "spārda" ...

?? 4.janvāris 2024 16:50
1 0 Atbildēt

Vai tad baļķvedējs ar savām knaiblēm nevarēja to traktoru pakustināt?, vai arī palīdzēt noturēt glābēju auto vietā. Tur nu jautājumu vairāk kā atbilžu...

WALA 4.janvāris 2024 18:59
1 1 Atbildēt

'Pakustināt droši ka varētu, bet kā redzēt aiz kā grābt pie kabīnes, ja iekšā cilvēks ... Un visu traķi tas kauss nav domāts celt - neturēs ...

Nu - nja, janvāris 2024 11:48 4.janvāris 2024 13:36
2 0 Atbildēt

tieši, tā. Baļķu vedēji protams nav nekādi baltie tētiņi,  par kādiem bieži izliekas mežu industrijā iesaistītie, bet nedarīt visu iespējamo,  lai palaistu garām glābējus,  tas gan ir apšaubāmi vai tiešām galīgā nekaunība....

T-150 ar piekabi uz jumta 5.janvāris 2024 0:37
7 2 Atbildēt

Kārtējā  dzīļo  grāvju  nāve !!!  Tortīšu un kafijas pārstrādes - projektētāj tantēm , pakaļu izmēri , neļauj no krēsla ārā tikt.  Kur tādiem cccp palieku nekustamiem īpašumiem , ko saprast no ceļu projektēšanas reālā dabā.

Nja 5.janvāris 2024 8:50
2 9 Atbildēt

Grāvis nav domāts lai tajā brauktu, sāksim ar to. Tad kad šīe ceļi mirkst ūdenī un pavasaros izšķīst, tad tādi kā tu atkal bļauj ka ceļi dirsā, ūdenis ir jānovada nost no ceļa! Un ar šiem grāvjiem mēs neēsam īpāsi uz Eiropas fona.

ZZZZ 5.janvāris 2024 10:45
1 1 Atbildēt

Liktens nežēlīgs. Tās tik dārgās minūtes ārkārtas brīdī skrien ātri. Kas tādā nekurienē 30min? Nekas. Pat ja TAS baļķu vedējs momentā būtu domājis doties palīgā. Kurš no šeit tik zinošajiem tādā šaurā ceļā kur viss dubļains to spētu ar garantiju apgriezt pretējā braukšanas virzienā? TO meža tehniku iespējams nolēma piesaistīt jau tikai tad, kad pašu spēkiem tie saprata, nebūs līdzēts. Bet konkrētus transporta līdzekļus kas tur tajā negadījumā iesaistīti tika mums te nesaka...

Par dažādiem negadījumiem varētu sarakstīt biezu grāmatu. Konkrēti cilvēks netālu no savas mājas strādājot ap ar traktoru tiek iespiests. Tā, ka pat netiek pie telefona. Bet rokā, brīvajā, palicis metāla stienis no hidrauliskā domkrata. Tad nu viņš ar to visu pēcpusdienu sit pa bleķiem lai sieva tak atnāk palīgā. Nu jā, kad vakars, jau 19tos uz vakariņām nenāk, šī ir klāt gan. Un atbilde, ka nodomājusi ko tas vecais tur salauzis traktorā, ka tik sirdīgi jāklapē...Šoreiz veiksmīgi tik pāris gadu reabilitācija asinsrites atjaunošanai no saspiestām ķermeņa daļām.

ceļotājs 5.janvāris 2024 16:34
8 1 Atbildēt

Lai zinoši spriest par Eiropu, vajag tur reāli pabraukāt un ne jau uz biroja beņķa.

Pat Nīderlandē kur gandrīz jeb kur ūdens sākas no 0,5 - 1,0 metru no zemes virsas, nav Grāvju. Tur tāpat kā štatos ir lēzena plata nomale, kur notecēt un iesūkties zemē ūdenim. Kas arī vienlaicīgi ir kā drošības zona, kur paraut nost no ceļa avārijas situācijās, transportlīdzeklim neapgāžoties.

Nja 6.janvāris 2024 21:45
0 3 Atbildēt

O, Nīderlande kas ir zem ūdens līmeņa tagad ir visa Eiropā un etalons? Tas ka viņi ir zem ūdens līmeņa, nedaudz maina ka tur visa meliorācija strādā.

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Digitālais "Chat Control" - grib lasīt visus ziņojumus WhatsApp, Signal, FB tērzētavā utt. Eiropas Parlamentā par to balsos pēc 4 dienām 31

Eiropas Parlamentā jau pēc dažām dienām (12.septembrī) var tikt pieņemts strīdīgs priekšlikums, kas paredz plašu digitālo kontroli un privāto ziņu uzraudzību. Lasīt vairāk

Aptuveni 25 000 eiro - Škoda parāda elektrisko krosoveru Epic (+ FOTO) 2

IAA Mobility Minhenē Škoda parādījusi pilsētas SUV Epic konceptu, uzsverot, ka ražošanas versiju no tā atšķirsies minimāli. Lasīt vairāk

Kā tas ietekmēs cenas? - Jauni ES noteikumi par izstrādi, atkārtotu izmantošanu un pārstrādi autobūves nozarē 5

Otrdien EP deputāti apstiprināja savus priekšlikumus jauniem ES aprites noteikumiem, kas attiektos uz transportlīdzekļu dzīves ciklu, sākot no projektēšanas līdz kalpošanas laika beigām. Lasīt vairāk

Uzvedas agresīvi un izraisa avāriju (+ VIDEO) 10

Video autors raksta, ka vecākā BMW vadītājs uzvedies agresīvi, galu galā pazaudējot vadību un izraisot avāriju. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti