Rīgas rajona tiesa aizvadītā gada nogalē kādam kravas automašīnas vadītājam par velosipēdista sabraukšanu piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu, liecina publiski pieejamais spriedums.
Apsūdzētais, vadot transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā cietušajam tika nodarīts smags miesas bojājums, kas izraisīja viņa nāvi.
Apsūdzētais, ielu krustojumā pārkāpjot Ceļu satiksmes likumu un Ceļu satiksmes noteikumu prasības, nerīkojās saskaņā ar šo likumu un noteikumiem tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus, kā arī nedarīja visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie.
Proti, vadītājs neievēroja ceļa zīmes "Dodiet ceļu" prasību, iebraucot nevienādas nozīmes ceļu krustojumā no mazāk svarīga ceļa un, veicot nogriešanās manevru, nedeva ceļu velosipēdistam, kurš brauca pa galveno ceļu, kā rezultātā automašīna notrieca velosipēdistu. Velosipēdists nokrita zem automašīnas riteņiem un guva miesas bojājumus.
Tiesa apsūdzētajam piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trim gadiem. Brīvības atņemšanas sods gan noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.
Tiesa arī nolēma piedzīt no apsūdzētā par labu cietušajai pusei kaitējuma kompensāciju par radīto morālo aizskārumu 8000 eiro apmērā.
Kā?!? Nogalina cilvēku un neliek cietumā?
Rīgā ir tik ļoti maz velosipēdistu kuri ievēro CSN - ka nevajadzētu pārlieku brīnīties .. un ja kravas auto vadītājam būtu attiecīga kamera un viseo - liela iespējamība ka varētu pierādit ka vispār kravinieks bez vainas ...
Es varu tikai pabrīnīties, ka apmēram 60% no velobraucējiem ko esmu redzējis nav pakļuvoši zem busu utml. riteņiem ...
Hallo! Ku-ku!
Izlasi!!!
"Proti, vadītājs neievēroja ceļa zīmes "Dodiet ceļu" prasību"
DOT CEĻU!!!
Ja uz galvenā ceļa būtu autobuss ar skolniekiem tad Galvenais ceļš ir savādāks?
Arī wala ir vernonists kuram pajāt uz dzērājšoferiem, DOT CEĻU uz Sarkano gaismu!
Pieņemsim ka šajā ga'dijumā te nebija diskutablas situācijas - jo nestādos priekšā par ko precīzi te ir runa)
Bet citādi vecīt es savām acīm (ejot ar kājām) esmu redzējis kā velosipēdists izlien no HZ kurienes pa trotuāru, uzlec uz "galvenā ceļa" ( jo bremzēt pie škērsojamā ceļa nav "cool") un gandrīz palien zem riteņiem kādam pa mazāk svarīgo ceļu. Un ja tam uz mazāk svarīgā ceļa nav kamera - skuju pierādīsi ka neesi ēzelis ...
Man ir aizdomas ka tā lieta ir par TEIKĀ sabraukto velosipēdisti uz veloceliņa, kad būvēja LidL! Kravas auto bāzās ārā no būvlaukuma un tam bija pajāt uz veloceliņu!
Kuram no kura ir jāsargās?
Un velosipēdistam ir acis un ausis. Pats vasarās regulāri braucu ar velo un brīnos, redzot kā daži labi citi uz 2 riteņiem brauc tā it kā rītdiena vairs nepienāks.