Visi komentāri - Kravas auto vadītājam par velosipēdista sabraukšanu piespriež nosacītu cietumsodu

Kravas auto vadītājam par velosipēdista sabraukšanu piespriež nosacītu cietumsodu 56

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 10.janvāris 2024 12:06

Rīgas rajona tiesa aizvadītā gada nogalē kādam kravas automašīnas vadītājam par velosipēdista sabraukšanu piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Apsūdzētais, vadot transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā cietušajam tika nodarīts smags miesas bojājums, kas izraisīja viņa nāvi.

Apsūdzētais, ielu krustojumā pārkāpjot Ceļu satiksmes likumu un Ceļu satiksmes noteikumu prasības, nerīkojās saskaņā ar šo likumu un noteikumiem tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus, kā arī nedarīja visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie.

Proti, vadītājs neievēroja ceļa zīmes "Dodiet ceļu" prasību, iebraucot nevienādas nozīmes ceļu krustojumā no mazāk svarīga ceļa un, veicot nogriešanās manevru, nedeva ceļu velosipēdistam, kurš brauca pa galveno ceļu, kā rezultātā automašīna notrieca velosipēdistu. Velosipēdists nokrita zem automašīnas riteņiem un guva miesas bojājumus.

Tiesa apsūdzētajam piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trim gadiem. Brīvības atņemšanas sods gan noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Tiesa arī nolēma piedzīt no apsūdzētā par labu cietušajai pusei kaitējuma kompensāciju par radīto morālo aizskārumu 8000 eiro apmērā.

Visi komentāri

0pis 10.janvāris 2024 12:21
6 0 Atbildēt

Kā?!? Nogalina cilvēku un neliek cietumā?

WALA 10.janvāris 2024 13:10
5 1 Atbildēt

Rīgā ir tik ļoti maz velosipēdistu kuri ievēro CSN - ka nevajadzētu pārlieku brīnīties .. un ja kravas auto vadītājam būtu attiecīga kamera un viseo - liela iespējamība ka varētu pierādit ka vispār kravinieks bez vainas ...

Es varu tikai pabrīnīties, ka apmēram 60% no velobraucējiem ko esmu redzējis nav pakļuvoši zem busu utml. riteņiem ...

uupis 10.janvāris 2024 13:29
3 0 Atbildēt

Hallo! Ku-ku!

Izlasi!!!

"Proti, vadītājs neievēroja ceļa zīmes "Dodiet ceļu" prasību"

DOT CEĻU!!!

Ja uz galvenā ceļa būtu autobuss ar skolniekiem tad Galvenais ceļš ir savādāks?

Arī wala ir vernonists kuram pajāt uz dzērājšoferiem, DOT CEĻU uz Sarkano gaismu!

WALA 10.janvāris 2024 13:52
4 0 Atbildēt

Pieņemsim ka šajā ga'dijumā te nebija diskutablas situācijas - jo nestādos priekšā par ko precīzi te ir runa)

Bet citādi vecīt es savām acīm (ejot ar kājām) esmu redzējis kā velosipēdists izlien no HZ kurienes pa trotuāru, uzlec uz "galvenā ceļa" ( jo bremzēt pie škērsojamā ceļa nav "cool")  un gandrīz palien zem riteņiem kādam pa mazāk svarīgo ceļu. Un ja tam uz mazāk svarīgā ceļa nav kamera - skuju pierādīsi ka neesi ēzelis ...

uupis 10.janvāris 2024 13:57
2 0 Atbildēt

Man ir aizdomas ka tā lieta ir par TEIKĀ sabraukto velosipēdisti uz veloceliņa, kad būvēja LidL! Kravas auto bāzās ārā no būvlaukuma un tam bija pajāt uz veloceliņu!

Vernons 11.janvāris 2024 10:50
0 0 Atbildēt

Kuram no kura ir jāsargās?

Krotow 10.janvāris 2024 14:27
6 0 Atbildēt

Un velosipēdistam ir acis un ausis. Pats vasarās regulāri braucu ar velo un brīnos, redzot kā daži labi citi uz 2 riteņiem brauc tā it kā rītdiena vairs nepienāks.

Opis 10.janvāris 2024 12:35
5 0 Atbildēt

Nīderlandē par traumām ~2 miljoni, LV par nāvi 8k eur

uupis 10.janvāris 2024 13:32
1 0 Atbildēt

Tas ir sviests!

iciks 10.janvāris 2024 12:46
7 0 Atbildēt

Varēja būt ievērojami ļaunāk - varēja uzbraukt cilvēkam!

core 10.janvāris 2024 15:08
2 0 Atbildēt

😂😂😂

iciks 10.janvāris 2024 15:38
0 0 Atbildēt

Reāls stāsts iz dzīves. Jaunībā dzīvoju mazpilsētā un pēkšņi kādu vakaru atgadījās nopietns notikums - esot sabraukts cilvēks. Beigts un pagalam, bet tā īsti neviens nezina teikt, kas tad īsti sabraukts. Klīst baumas, visi nemierīgi.

Beigās atnāk tēvs no darba un mums saka - ai, tīrie nieki, sabrauca jau komunistu.

Visi nomierinājās

darklight 10.janvāris 2024 13:02
3 0 Atbildēt

Dīvaini maigs spriedums, bet mēs jau nezinām visus apstākļus.

ro 10.janvāris 2024 13:05
7 7 Atbildēt

Velotirliņš lepni un varonīgi metās zem kravas auto..jēziņ tas kravas auto laikam bija pavisam nemanāms 😁 p.s. Opi vari muti nedzesēt ar atbildi..žēl protams cietušo,bet realitāte rāda,ka visbiežāk velosipēdisti paši uz sevi izsauc uguni ar savu nemākulību iekļauties kustībā kā satiksmes dalībnieki un necieņu pret pārējiem satiksmes dalībniekiem.

uupis 10.janvāris 2024 13:25
7 6 Atbildēt

Pa Galveno ceļu varēja braukt arī auto!

Tu attaisno DOT CEĻU neievērošanu?

Braukšana pa GALVENO CEĻU ir NECIEŅA pret citiem?

Tu gadījumā neesi pastulbs krievs?

uupis 10.janvāris 2024 13:31
1 2 Atbildēt

Man ir aizdomas ka tā lieta ir par TEIKĀ sabraukto velosipēdisti uz veloceliņa, kad būvēja LidL! Kravas auto bāzās ārā no būvlaukuma un tam bija pajāt uz veloceliņu!

WALA 10.janvāris 2024 14:02
1 0 Atbildēt

Nezinu par kuru gadijumu tu runā, bet gadījumu ko tur atceros redzējis - nebija tas uz velo ceļa, bet uz Brīvības ielas, un tas iepējams "glābj" situāciju par labu velosipēdistam/ei, jo uz velo ceļa mierīgi (atkarībā no vietas?) tur priekšrocības var nebūt !

UN vēl  - velo uz veloceļa vispār ļoti reti ir priekšrocības attiecībā pret škērsojamo ceļu !!!!

uupis 10.janvāris 2024 14:15
1 0 Atbildēt

LiDL būvniecības laikā tajā vietā darbojās 65. un 66. punkti tā kā var gadīties ka žurnaļīzdi ir nepareizi sarakstījuši!

uupis 10.janvāris 2024 14:22
0 0 Atbildēt
uupis 10.janvāris 2024 14:24
0 1 Atbildēt

Kā reiz termiņš, kad visi izmeklētāji parakstījuši papīrus un autotransporta prokuratūra savu birokrātiju izpildījusi, kā arī pienākusi rinda tiesā!

0pis 10.janvāris 2024 16:04
0 0 Atbildēt

Izbraucot no stāvvietas, auto ir jādod ceļš velosipēdistam un visiem pārējiem, kuru ceļu tas auto šķērso, lai tiktu laukā uz ielas.

uupis 10.janvāris 2024 16:18
0 0 Atbildēt

JAP CSN 65. un 66.

John 10.janvāris 2024 14:18
8 1 Atbildēt

Grūti spriest par šo epizodi, bet vispār velosipēdistiem vajadzētu vairāk piedomāt par savu drošību. Nelīst vieglajām vai smagajām mašīnām aklajās zonās. Pārliecināties par drošību, ka viņu redz. 

Mūsdienās viņi bieži iziet uz principu - viņam ir priekšroka un viņš brauks.  Un tad sanāk visādi nelaimes gadījumi.

WALA 10.janvāris 2024 14:22
11 1 Atbildēt

Zināma taisnība tajā ir - principā vispār gājeājm un lisapēdistam vajadzētu būt ļoti uzmanīgiem situācijās, kad trajjktorijas krustojas. Respektīvi ja tu neredzi smagsvara vadītāja seju un acis - tad toč nelien viņam priekšā ... un pat tad vēlams izvērtēt cik slidens ceļs un vai "nīlzirgam" vispār ir reālistiski apstāties .

Respekīvi kā tajā jokā : 

Nīlzrigam ir ļoti švakra redze, bet ņemot vērā viņa svaru - tā NAV viņa problēma ...

Krotow 10.janvāris 2024 14:31
6 1 Atbildēt

Tiem, kas ko smagāku par divriteni paši nav braukuši, būs grūti saprast, ka masa un inerce pastāv un šādās situācijās nereti kļūst nāvējošas. Sliktākais, ka no negadījumiem nemācās. Tad atliek tikai dabiskā izlase, kas patīra genofondu.

John 10.janvāris 2024 15:51
3 1 Atbildēt

Cik nav redzēts, ka smagās mašīnas brauc ārā no iekšpagalma. Abās joslās mašīnas apstājas, lai palaistu smago. Un te lisapēdists pat nedomā piebremzēt. Viņam taču galvenais ceļš.

Man kā autovadītājam arī ir gadījies bieži piebremzēt un palaist kādu steidzīgo, kurš no mazākas nozīmes ceļa uzbrauc uz galveno.

uupis 10.janvāris 2024 14:22
4 3 Atbildēt

Drīkst uzzināt kāpēc autovadītāji iziet uz principu - man zaļais es braucu?

Ne lai piebremzētu un palaistu to kas pa sarkano nesās!

Krotow 10.janvāris 2024 14:32
5 0 Atbildēt

Te nav Krievija vai cita pavisam atsaldēto zeme. Autobraucēju, kas vnk pofigā brauc par sarkano, mums tomer ir ļoti maz.

uupis 10.janvāris 2024 15:24
0 2 Atbildēt

Autovadītāji pa sarkano ir daudz vairāk par mārrutku un tavām iedomām!

www.delfi.lv/aculiecinieks....d?id=50325941

WALA 10.janvāris 2024 14:38
3 0 Atbildēt

Vispār jau nē - ja vien nav "mobilā brauzētājs vulgaris" - mūsdienās pie zāļa iedegšanās vēl kārtīgi jāpalūr "pa pakšiem" vai kāds NMPD, VUGD, VP auto kaut kur "nenāk", jo nu NMPD sirēnas reizēm pilsētas troksnī dzird ļoti sūdīgi ( kur nu vēl ja radio ieslēgts), virzienus kurā jamei "iet" noķert vēl grūtāk ...

uupis 10.janvāris 2024 15:11
1 0 Atbildēt

Jā viens tāds ar kaut kādu RENO tabureti uz četriem riteņiem man uztinās autiņam uz āķa kad es nolēmu palaist ātros! Es fak caur muzonu nopakotā salonā dzirdēju ātros, bet tas ar RENO tabureti cauri plānajiem siltumnīcas stikliem neko nedzirdēja - pipec!

core 10.janvāris 2024 15:12
3 2 Atbildēt

Nu es braucot pie zaļā, ja redzu ka kāds no sāna stipri lido, tad noteikti piebremzētu. Ūpis pofigā mauktu, jo viņam zaļais?

uupis 10.janvāris 2024 15:26
2 0 Atbildēt

Tad kāpēc, kad Ūpis laida ātros kaut kāds zābaks ar RENO tabureti uztinās uz Ūpja auto āķa?

Vernons 10.janvāris 2024 15:47
1 4 Atbildēt

Protams, Tev vienmēr taisnība! Kā jāsamazina Ātrums? Strauji bremzējot?

uupis 10.janvāris 2024 16:21
1 0 Atbildēt

Tu brīnīsies bet es stāvēju pie luksafora un kad iedegās zaļais es nebraucu bet laidu ātros bet taburete aiz manis neredzēja kas priekšā notiek un domāja ka Ūpis brauks - te tev bums un visa tava teorija podā!

Muhahahahahahahaaaa!

Un kādu tagad sētas vīna konvenciju vernons izbīdīs?

Vernons 10.janvāris 2024 18:42
0 0 Atbildēt

Un no vietas nekustējies? 🤣

core 10.janvāris 2024 19:01
1 0 Atbildēt

Jo tas bija ūpja skolnieks, ja zaļais tad mauc un neskaties, jo tev priekšroka.

uupis 11.janvāris 2024 9:42
0 0 Atbildēt

Cur core izrāva tādus MELUS?

Nop 10.janvāris 2024 20:55
1 2 Atbildēt

Man liekās pašiem autovadītājiem/motocilistiem/fūrsitem vajadzētu piedomāt par drošību un netaisīt sūdus uz ceļiem, neņemt uz masu un ievērot arī atruma ierobežojumus. Bet te valda uzskats ātrumu var pārkāpt cik tīk, zīmes neievērot, bet ja kas notiek tad visi pārējie vainīgi, izņemot pašus. Sorry bet vismaz puse pie stūres ir debīlāki par jebkuru vidusmēra velobraucējus/kājām gājēju. Piedevām daļa no velsoipedistiem/kājāmgājējiem ir noteikti autovadītāji. Rēali tāds "satiksmes izvarotāja" tekstinš. Auto aklās zonas primāri ir paša auto un tā vadītāja ziņā nevis visu apkārtējo vienpusēja atbildība, ar šādu loģiku pierod ka jāskatās visiem apkārt izņemot pašiem.

Motorolers 10.janvāris 2024 15:11
5 1 Atbildēt

Redzot, kā centrā pārvietojas riteņbraucēji, brīnos, ka tik maz viņi ir nobraukti. 70-80% bieži neievēro nekādas gaismas Pārbraukt pār sarkano ir viņu ikkrustojuma ieradums. Būtu mana teikšana, uz šosejām vispār aizliegtu viņiem parādīties, pofig, lai nes savus ciskadriļus pār muguru - ja grib, cik nav bijis, kad tāds pašnāvnieks pa apvedceļu minās, izraisot n-tās avārijas situācijas, tak neredz no fūres to knīpu apakšā! Ar moci arī braucot, no fūrēm ir jāuzmanās kā no nīlzirgiem āfrikā, nu neredz tas fūrists visu savu perimetru!

Un 10.janvāris 2024 15:58
1 0 Atbildēt

cik, un vai vispār, Octa izmaksāja kompensācijās radiniekiem šajā gadījumā? Pēc loģikas,  te būtu jābūt vairāk nekā 2mio ...

Vernons 10.janvāris 2024 20:16
0 3 Atbildēt

Termins tiek piemērots kā Staļina laikā! Nekā konkrēta, tikai emocijas! Visi ir satiksmes dalībnieki! Un visi pilda CSN prasības! Atstarojoša veste, lukturis priekšā, aizmugurē!

uupis 11.janvāris 2024 9:44
0 0 Atbildēt

Sāc ar sevi - pirms izkāpt no auto tev jābūt vestē un ar lukturiem vīģes lapu vietā!

Vernons 11.janvāris 2024 10:15
0 4 Atbildēt

Sen jau! Par mani nav jāuztraucas! Es esmu adekvāts. Kā ar Tevi?

uupis 11.janvāris 2024 10:47
0 0 Atbildēt

Es arī adekvāts! Bremzēju pirms katras gājēju pārejas un izpildu prasību DOT CEĻU gājējam! Vakar braucot ar velo uz stāvlaukumu piespiedu bremzēt vienu vernonveidīgo pirms gājēju pārejas - Ūpis pirmais pārminās pāri pārejai bet smagā daunis kaut ko bļāva kabīnē un apspļaudīja savu logu no iekšpuses!

Vernons 11.janvāris 2024 10:54
0 0 Atbildēt

Tavs stils! "Piespiedu bremzēt! Man taisnība! Uzjājās uz āķa!" Pulicera balvu Tev var piešķirt!

uupis 11.janvāris 2024 11:35
0 0 Atbildēt

Uzjājās ta stāvošam! Tu vēl sāc stāstīt ka stāvēja agresīvi ar ko izprovocēja!

Nu tak pats vernons teica ka CSN ir jāpilda katram! Tātad smagajam ir jāsamazina ātrums un jāizpulda prasība DOT ceļu uz katras zebras, bet nevēlēšanās to darīt kvalificējas kā apzināta rīcība nodarīt kaitējumu veselībai vai īpašumam!

msh 11.janvāris 2024 1:43
0 0 Atbildēt

Čaļi, jūs pat nevarat iedomāties cik jūs esat regresīvi - rietumu velofašisti skandinātu vienā laidā ka autovadītājs rada bīstamību, tāpēc visa atbildība viņam, un velosipēdistiem un gājējiem pajāt...

Vernons 11.janvāris 2024 10:20
0 5 Atbildēt

🤣🤣🤣 Ceļu satiksmes Likuma 19. pants: "Pienākumi un tiesības"! 1., 3. un 4. punkti bija, ir un būs saistoši arī velofašistiem!

uupis 11.janvāris 2024 11:37
0 0 Atbildēt

Beidz te dzīt savu sētas vīna konvenciju!

Vernons 11.janvāris 2024 15:38
0 3 Atbildēt

Skumji, kad Tev nav saistošs "Ceļu satiksmes Likums"!

uupis 11.janvāris 2024 16:04
2 0 Atbildēt

Atšķirībā no tevi man ir!

Un atšķirībā no tevis es izlasīju ka man ir pamats uzskatīt ka vernons arī ievēros CSN, bet vernons saka ka viņam CSN NAV saistoši un ka viņš drīkst sabraukt bērnus uz GĀJĒJU pārejām, jo uz viņu neattiecas prasība DOT CEĻU!

Un vēl jo vairāk, vernons lepojas ka ir sabraucis sievieti uz gājēju pārejas un melo ka milicija viņam uzreiz atdeva tiesības!

Vernons 11.janvāris 2024 20:30
0 2 Atbildēt

Gēbels nobāl! 🤣🤣🤣

:-) 12.janvāris 2024 14:15
0 0 Atbildēt

Nu tu alojies, jeb pakaties ko pats sarakstījis/sastāstījis esi! Celu satiksmes likumā un tā pielikumos viss jauki aprakstīts, kas ir 90 % pretrunā ar tevis pausto!

BMW 11.janvāris 2024 8:36
2 1 Atbildēt

Un tā viņi mirst savas taisnības vārdā, jo nav gājuši auto skolā un instruktors nav iemācījis izdzīvošanas pamatus uz ceļa- nekad nelecies ar to, kam lielāks braucamais, šķūnis tev pārbrauks pāri un pat nepamanīs!

Vernons 11.janvāris 2024 10:17
0 4 Atbildēt

Ar kopējo masu 40 tonnas...

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Digitālais "Chat Control" - grib lasīt visus ziņojumus WhatsApp, Signal, FB tērzētavā utt. Eiropas Parlamentā par to balsos pēc 4 dienām 31

Eiropas Parlamentā jau pēc dažām dienām (12.septembrī) var tikt pieņemts strīdīgs priekšlikums, kas paredz plašu digitālo kontroli un privāto ziņu uzraudzību. Lasīt vairāk

Aptuveni 25 000 eiro - Škoda parāda elektrisko krosoveru Epic (+ FOTO) 2

IAA Mobility Minhenē Škoda parādījusi pilsētas SUV Epic konceptu, uzsverot, ka ražošanas versiju no tā atšķirsies minimāli. Lasīt vairāk

Kā tas ietekmēs cenas? - Jauni ES noteikumi par izstrādi, atkārtotu izmantošanu un pārstrādi autobūves nozarē 5

Otrdien EP deputāti apstiprināja savus priekšlikumus jauniem ES aprites noteikumiem, kas attiektos uz transportlīdzekļu dzīves ciklu, sākot no projektēšanas līdz kalpošanas laika beigām. Lasīt vairāk

Uzvedas agresīvi un izraisa avāriju (+ VIDEO) 10

Video autors raksta, ka vecākā BMW vadītājs uzvedies agresīvi, galu galā pazaudējot vadību un izraisot avāriju. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti