Visi komentāri - OCTA turpmāk būs obligāta visiem transportlīdzekļiem, ja nav pārtraukta to reģistrācija

OCTA turpmāk būs obligāta visiem transportlīdzekļiem, ja nav pārtraukta to reģistrācija 121

Saeimas balsojums par šo likumprojektu. Foto: Ekrānuzņēmums

LTAB | 26.novembris 2024 14:27

Latvijas Republikas Saeima šī gada 14.novembrī pieņēmusi, un Valsts prezidents izsludinājis grozījumus Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) likumā, kas paredz vairākas būtiskas izmaiņas.

Būtiskākie no tiem – OCTA polise turpmāk būs obligāti jāiegādājas visiem transportlīdzekļiem, ja vien nav pārtraukta to reģistrācija uz laiku. Tāpat no 01.07.2025. OCTA būs jāveic arī elektroskrejriteņiem.

Līdz šim spēkā esošais normatīvais regulējums paredzēja, ka transportlīdzeklim, ja tas netika izmantots ceļu satiksmē, un vienlaikus nebija pārtraukta tā reģistrācija, OCTA polises iegāde nebija obligāta. Saeimas pieņemtie grozījumi likumā paredz, ka turpmāk OCTA polise būs jāiegādājas visiem transportlīdzekļiem, neatkarīgi no tā vai transportlīdzeklis piedalās ceļu satiksmē, ja vien uz laiku nav pārtraukta tā reģistrācija valsts vai pašvaldību transportlīdzekļu reģistrā.

Minētie grozījumi veikti saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) direktīvas prasībām, un tie paplašina cietušo personu aizsardzību. “Tādējādi arī transportlīdzekļa īpašniekam samazinās risks, ka ar tā īpašumā vai valdījumā esošo neapdrošināto spēkratu apzināti vai netīši tiks nodarīti zaudējumi citas personas mantai vai veselībai, par kuru regresa kārtībā nāksies maksāt no savas kabatas,” stāsta Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka šāda kārtība jau darbojas dažās kaimiņvalstīs, piemēram, Igaunijā. Šīs direktīvas prasība būs jāievēro arī pārējām ES dalībvalstīm, kas to vēl nav ieviesušas.

Jaunie likuma grozījumi stāsies spēkā šī gada 10.decembrī. “Aicinu visus transportlīdzekļu īpašniekus pārliecināties, vai to īpašumā vai valdījumā esošajiem spēkratiem ir derīga OCTA. Ja transportlīdzeklis netiek ikdienā aktīvi izmantots, vai paredzēts, ka tas netiks ilgstoši lietots, rekomendēju tā īpašniekam apsvērt iespēju uz laiku pārtraukt spēkrata reģistrāciju,” skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka šobrīd noris diskusija par esošo normatīvo aktu izmaiņām, lai ļautu pārtraukt transportlīdzekļa reģistrāciju uz laiku, neveicot numurzīmju nodošanu.

Neapdrošināto transportlīdzekļu kontrole šobrīd tiek veikta ar Valsts policijas ekipāžu vai tehnisko palīglīdzekļu uzraudzību – tas nozīmē, ka kontrolēti tiek tikai tie spēkrati, kas piedalās ceļu satiksmē. “Līdz ar grozījumu spēkā stāšanos Valsts policijas ekipāžas var pārbaudīt arī ceļmalās vai citur ilgstoši stāvošus transportlīdzekļus. Ja šādam spēkratam nebūs derīga OCTA, un nebūs pārtraukta tā reģistrācija, var tikt sodīts šī transportlīdzekļa īpašnieks. Tāpat tiek diskutēts arī par citiem neapdrošināto transportlīdzekļu kontroles mehānismiem nākotnē, tomēr tie prasīs atbilstošas izmaiņas normatīvajos aktos,” skaidro J.Abāšins.

PAPILDINĀTS:

ManaBalss aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju parakstīt šo iniciatīvu, lai veicinātu taisnīgu un saprātīgu risinājumu šai problēmai. Jo vairāk parakstu tiks savākts, jo spēcīgāka būs sabiedrības balss, uzrunājot Saeimu par nepieciešamajām izmaiņām.

Paraksties šeit https://manabalss.lv/octa-polise-tikai-transportlidzekla-izmantosanas-laika/show

Foto: iAuto.lv

Visi komentāri

anonimikis 26.novembris 2024 14:44
11 2 Atbildēt

ES direktīva neko neprasa skrejriteņiem. Mūsu birokrātiem ka tik cilvēkiem sarežģīt dzīvi ar nevajadzīgām prasībām.

Ma 26.novembris 2024 14:46
11 0 Atbildēt

Kārtējais idiotisms. Un sods noteikti 350 eur.

uupis 26.novembris 2024 15:10
4 2 Atbildēt

Sods kā par braukšanu BEZ OCTA

uupis 26.novembris 2024 15:30
1 0 Atbildēt

85-120 eur

Kanibaals 26.novembris 2024 18:31
1 0 Atbildēt

350eur sods īpašniekam, ja noķer, ka AI vadīts auto nobrauc gar fotoradaru, bez OCTA. 60-150, ja šoferis pats piestāj pie poliča.

reku 27.novembris 2024 21:43
0 0 Atbildēt

Ir iespēja cīnīties pret netaisnigu režimu.'' Mana balss " vietnē parakstīties pret to .Cik no jums to ir darījuši!

boliks 26.novembris 2024 14:49
38 0 Atbildēt

Pēc būtības šiem likuma grozījumiem bija jāiet kopā ar iespēju pārtraukt reģistrāciju, nevis sākumā sodīt. Tīri tipiski Latvijas ierēdniecībai. Vai ir kādi sodi, ja auto stāv garažā, bez OCTA un ziemā netiek lietots?

Nja 26.novembris 2024 17:50
3 0 Atbildēt

Man šķiet esoša redakcija neļauj uzlikt sodu par octa neesamību pamatojoties uz šādu situāciju. Bet hey, viss ir maināms.

Bradypus 26.novembris 2024 23:08
1 0 Atbildēt

Kaut ko ļoti esi palaidis garām - iespēja pārtraukt reģistrāciju visu laiku ir bijusi un par šo laiku nav jāmaksā nodoklis, tagad būs arī OCTA ar tādu pat nosacījumu. 

www.csdd.lv/transportlidz...ja-informacija

Sergejs 27.novembris 2024 10:21
3 2 Atbildēt

Man nav aktuāli (kamēr neesmu nokļuvis slimnīcā komā pāris nedēļas pirms OCTA beigām), bet labs pasākums - divas vai vairākas reizes gadā skraidīt turp-šurp ar numuriem, radīt/stāvēt rindās un protams PIĶOT par to. Ja negribi stāvēt rindās tad piķo par to, pērkot OCTA mocim, kombainam, kabrioletam un visam kam citam ar ko brauc pāris mēnešus gadā.

boliks 26.novembris 2024 14:55
9 0 Atbildēt

Principā lūk arī risinājums no apdrošinātāju puses BM sistēmas likvidācijai un ieņēmumu kompensēšanai/palielināšanai no apdrošinātāju puses.

scope 26.novembris 2024 22:14
4 0 Atbildēt

Kāds sakars ar BM sistēmu, ja gan ar to, gan bez tās jebkurš apdrošinātājs var pielietot savu algoritmu cenas noteikšanai?

Arī BM laikos varēja redzēt tos padrošinātājus, kuriem OCTA līgumu pietiek un jaunus tā ļoti negribās - cena augšā.

HE 26.novembris 2024 15:00
45 0 Atbildēt

Dosimies uz motormuzeju pārbaudīt OCTA

mnde 26.novembris 2024 15:00
10 0 Atbildēt

Interesanti - vai pa ziemu garažā glabātam TR līdzeklim arī iešķiebs sodu?

uupis 26.novembris 2024 15:11
7 0 Atbildēt

Pēc idejas viņiem jāpaņem CSDD datubāze un OCTA datubāze un nekas nav jāmeklē pa ielām!

uupis 26.novembris 2024 15:15
38 0 Atbildēt

Vot te drīkst izteikties VISI kuri bļauj par to ka soda naudas ir tīrā iekasēšana - ŠĪ IR TĪRĀ VEIDA NAUDAS KĀŠANA!!!!

Kur ir visādi BMW un Sergeji?

.

Te ir klasiskais piemērs - naudas kāšanai. Paņemsim piemēru - cilvēkam notiek nelaime un ir jāpavada SLIMNĪCĀ mēnesis. Tā jau izdevumi pāri galvai, bet te vēl OCTA - ha saņem vēl vienu rēķinu par to ka auto stāv stāvlaukumā!

Sergejs 27.novembris 2024 10:16
1 1 Atbildēt

Sergejs par to jau citā vietnē izteicās. 

Bet te tak viss drošības un kārtības labā, kā visur citur , vai tad nē? 

Trūkst "Dzeltenās vestes" kā Francijā, viņu metodes ir vienīgās kas uz prātvēderiem tur augšā iedarbojas.

uupis 27.novembris 2024 10:36
1 0 Atbildēt

Nelasu citas vietnes!

Sergejs 27.novembris 2024 10:39
2 3 Atbildēt

Nu šis ir tas gadijums kur es ar tevi esmu vienās domās par slaukšanu😉

uupis 27.novembris 2024 12:40
2 0 Atbildēt

Esam soli tuvāķ Katra iedzīvotāja pārkāpumu soda naudu depozītam!

uupis 26.novembris 2024 15:18
10 0 Atbildēt

Aizbrauci strādāt uz gadu uz Īriju - dzimtene tevi sagaidīs ar rēķinu kaudzi par KATRU DIENU, kad auto ir stāvējis bez TA UN OCTA, var stāvēt pat bez riteņiem - tas neatcels SODU par braukšanu BEZ OCTA!

uupis 26.novembris 2024 15:23
16 0 Atbildēt

Un te ir laba doma - ir vēl viena pozīcija, par kuru var slaukt kāpostu!

Ja auto stāv garāžā ar VASARAS RIEPĀM teiksim JANVĀRĪ - sods par braukšanu ar vasarenēm ZIEMĀ!!!

.

Šitie grozījumi ir PANDORAS LĀDE ->

Sods par stāvēšanu ar nenomainītu eļļu!

Sods par stāvēšanu ar nosēdušos aķi!

Sods par stāvēšanu ar sarūsējušiem bremžu diekiem!

Sods par stāvēšanu BEZ DPF filtra!

BĻĀVIENS - te tak ir ko rakt un rakt - neizsmeļama naudas lāde!!!

0pis 26.novembris 2024 16:20
9 0 Atbildēt

Es no tīras sirds novēlētu sodu tiem, kas brauc ar apsnigušu auto, izkasot tikai lūramcokumus.

uupis 26.novembris 2024 16:27
0 5 Atbildēt

Tobiš man?

Es tā braucu...

0pis 26.novembris 2024 16:35
4 0 Atbildēt

Priekš kam?

maaris 26.novembris 2024 16:37
6 0 Atbildēt

nu tad var novēlēt no nenotīrītas fūres saņemt ziemas dāvaniņu vēstiklā )

kauns nav lielīties ar slinkumu pat savu autiņu notīrīt ? 3u

uupis 26.novembris 2024 17:21
0 2 Atbildēt

Nav problēmas - esmu saņēmis un nejūtu diskomfortu!

Sergejs 27.novembris 2024 10:32
1 2 Atbildēt

Vai tad likumi nav jaievēro un krava uz jumta jānostiprina? Jeb tos tomēr var ievērot selektīvi?

Tāds cohumu braucējs reiz purnā brauca, knapi izvairijos.

uupis 27.novembris 2024 10:38
0 1 Atbildēt

Ja ir bijusi krava uz Jumta, tad tikai nostiprināta. Dažas sniegpārsliņas NAV KRAVA!

Sergejs 27.novembris 2024 10:41
0 2 Atbildēt

Un cik cm sniega kārta jau ir krava, 5/10/30/50?

uupis 27.novembris 2024 10:44
1 0 Atbildēt

To kuru vējš nevar nopūst pirmajā kilometrā.

uupis 26.novembris 2024 17:05
1 2 Atbildēt

Priekš tā ir vējš! Un logus atkausē siltais gaiss!

0pis 26.novembris 2024 17:38
3 0 Atbildēt

Var gadīties pietauvoties neplānoti, kamēr gaida uz vēju vai gaisu. Manuprāt, tā laika ekonomija ir uz drošības rēķina.

Nerunājot par to, ka riebējas ka no priekšā braucošā jumta man logā sijā sniegu....jo tam bija slinkums....vai par augstu....vai pokukujs.

uupis 26.novembris 2024 20:49
1 2 Atbildēt

Tad kad tev purgas laikā aizmet numuru, lukturus un sasalst sētniei uz loga tas gan ir droši!

haha 26.novembris 2024 15:34
10 0 Atbildēt

Interesanti, ka grozījumi rosināti nevis tāpēc, ka būtu būtisks nelietoto, garāžās stāvošo auto nodarītais kaitējums, bet gan tamdēļ, ka Eiropa pieprasa. Un no kurienes ir tie, kuri gūst milzu peļņu no apdrošināšanas?

uupis 26.novembris 2024 15:40
10 0 Atbildēt

Gaidam sodu par auto neaprīkošanu ar ziemas riepām, pat ja tas stāv garāžā un fiziski nevar iziet apskati - nu kārba jāremontē piemēram!

kunaks 26.novembris 2024 15:53
7 0 Atbildēt

Super. Varēšu par motociklu maksāt octa visu gadu.

HE 26.novembris 2024 15:59
1 1 Atbildēt

Toties braukt arī varēsi visu gadu...

Pļurkt 26.novembris 2024 17:13
1 2 Atbildēt

Man starpība par 9 mēneši un gadu bija 3 Eur!!! Es ņemu uz gadu, lai nebūtu jāskatās kalendārā no kura līdz kuram datumam varu braukt. Ir normāls laiks ārā - braucu!

Kanibaals 26.novembris 2024 18:33
4 0 Atbildēt

Šodien ir normāls laiks?

Pļurkt 26.novembris 2024 21:00
0 3 Atbildēt

Tu esi glupiņš?

Kanibaals 27.novembris 2024 23:38
1 1 Atbildēt

Tikai pajautāju. Man normāls, citam nenormāls ej nu sazin.

0pis 26.novembris 2024 16:20
4 1 Atbildēt

Kā es to saprotu, tad tagad 90% godīgo AV apmaksā 10% D.Ē. izpriecas uz ceļiem, papildinot t.s. garantijas fondu, no kura pasmeļ kad jāapmaksā zaudējumi, ko radījis D.Ē. kas brauc bez derīgas OCTAs.

Nu tad ja tagad OCTA būs jāpērk visiem un neatkarīgi no tā vai brauc, ieņēmumi būs lielāki un tas garantijas fonds būtu likvidējams pilnībā (ja vien tas nav paredzēts lai segtu arī summas, kas lielākas par OCTA sedzamajām). Un koumā OCTA cenām būtu...jāsamazinās 😊

Sergejs 27.novembris 2024 10:30
0 3 Atbildēt

Protams, nav pat šaubu ēnas ka cenas būs lejā un pat izdalīs visgodīgākiem vadītājiem par pliku velti.

Oi, nu kāpēc tas modinātājs atkal iezvanijās nelaikā...😁

REXX 26.novembris 2024 16:36
10 1 Atbildēt

Pēdējais laiks mainīt sistēmu- apdrošināt AUTOVADĪTĀJA civiltiesisko atbildību. Būtu gan saprātīgi, gan loģiski.

0pis 26.novembris 2024 16:45
2 4 Atbildēt

Tur gan ir nianse - ja OCTA ir uz vadītāju un nav atkarīga no auto skaita, tad teorētiski ir iespējama situācija ka sestdien cilvēks uztaisa avāriju ar vienu auto un svētdien ar otru, bet apdrošinātājam ir jāsedz zaudējumi par abām avārijām. Ideja jau ir laba, bet tas nestrādās ja netiks ņemts vērā regulāri izmantojamo auto skaits.

Kanibaals 26.novembris 2024 18:35
7 0 Atbildēt

Un tagad nevar? Nošķiļu šodien vienu sānu un rīt otru, bet OCTA ta spēkā.

Sergejs 27.novembris 2024 10:37
2 2 Atbildēt

Kam tik ilgi jāgaida, var braukt un taranēt visus kas ceļa malā stāv, pēc pirmā auto taranēšanas tak OCTA nezaudē spēku? 

Vienīgi tas ka ar Twingo un KRAZ sastrādājamās skādes apjoms būs dažāds, kā to ievērtē valstīs kur šāda sistēma strādā, tāmē pēc KRAZ izcenojuma?

REXX 26.novembris 2024 16:41
8 0 Atbildēt

Tad vēl jautājums- kā tieši tiks veikta OCTA kontrole? Policija ieradīsies manā privātīpašumā, veiks kratīšanu? Vai tomēr- datu bāzes un rēķinu izrakstīšanas? 

Murgains pasākums.

uupis 26.novembris 2024 17:13
3 1 Atbildēt

No patreizējiem viņu šļupstiem top skaidrs, ka ja policijas auto nofilmē auto tavā pagalmā un datubāzē tu esi BEZ oktas, tad saņemsi soda kvīti pa pastu.

Vienīgais risinājums ir turēt pagalmā ar noskrūvētām numurzīmēm un tad var rādīt mēli milicistiem - šamie bez ordera netiek iekšā, bet pa ceļu tu nebrauc - identificēt nevar!

mnde 27.novembris 2024 8:47
3 1 Atbildēt

Ja raks augšā CSDD datu bāzi, tad dimbā, pat tad, ja Tev auto slēgtā garažā un numuri noskrūvēti mājās plauktiņā.

Pēc šī nevainības prezumpcijas principa ignorances, lēmumu pieņēmējus ES un vietējā likumdevējā varjag sodīt par izvarošanu, jo viss aprīkojums, kas tam nepieciešams čižikiem ir, un iespējams pat ir darba kārtībā...

uupis 27.novembris 2024 9:25
0 1 Atbildēt

Japp!

Sergejs 27.novembris 2024 10:45
0 4 Atbildēt

Jaraksta iesniegums par izvarošanas mēģinājumu - lai iet un pierāda ka tā nav, vismaz būs kādu laiku nodarbe šiem un nevarēs idiotismu ģenerēt.

ma 26.novembris 2024 17:05
1 0 Atbildēt

Bet arī braucot ar vienu mašīnu bez problēmām var uztaisīt divas avarījas vienā dienā.

ma 26.novembris 2024 17:06
0 0 Atbildēt

Tā bija atbildeREXX

Pļurkt 26.novembris 2024 17:11
4 1 Atbildēt

Tas ir apmēram tā pat ka mani soda par to ka man IR auto, jo ar to es kādu varu savainot!!!!

uupis 26.novembris 2024 17:18
6 1 Atbildēt

Japp! Tajā direktīvā kāreiz ir tā doma - ja nu jaunieši vai bandīši nozog tavu auto BEZ OCTA un skates un uztaisa krašungu, tad to sedz tava OCTA! Ķipa tāds viltīgs gājiens kā noziedzinieku atbildības novelšana uz taviem pleciem...

uupis 26.novembris 2024 17:32
5 1 Atbildēt

Jo no jauniešiem vai bandīšiem nepiedzīsi kāpostu - un viņiem ir pajāt uz tavām problēmām!

Bet nu pēc idejas to pašu var izdarīt arī ar auto bez numurzīmēm - mentiem būs neiespējami sadzīt pēdas, bet zagļiem vienkāršāk nofizģīt - nav jāskrūvē nost tavi numuri un uzreiz redzams kurš auto ir ņemams jo īpašnieks visticamāk ir ārzemēs!

Sviesc 26.novembris 2024 17:36
6 0 Atbildēt

Vajag octa un sodu uz visu. Man virtuvē ir daudz dažādu rīku, kā dakšiņas, karotes, mīklas rullis utt. Ar visiem šiem priekšmetiem tak ar var kādam skādi nodarīt!

anonimikis 26.novembris 2024 18:20
1 0 Atbildēt

Te tak ir gana daudz p/deru, kas atbalsta to pašu skūteru octu.

Sergejs 27.novembris 2024 11:25
1 4 Atbildēt

Atbalsta tad kad tie piedalās satiksmē. Skūters kas stāv garāžā man deguna priekšā neizleks un sānā vai pakaļā  neieskries

uupis 27.novembris 2024 15:34
1 0 Atbildēt

Bet ja viņu nozog bandīši vai kuļigāni??

Sergejs 27.novembris 2024 11:19
1 2 Atbildēt

Un ja tev virtuvē ir 6x2kg miltu iepakojums tevi jāsoda par terorismu, jo ar šo daudzumu jau var visu kāpņu telpu uzlaist gaisā

Ilgonis 26.novembris 2024 18:22
5 0 Atbildēt

Transporta līdzekļi ir arī pajūgi, velosipēdi,ķerras un arī bērnu ratiņi! Ko no??

Kanibaals 26.novembris 2024 18:29
7 0 Atbildēt

Kā noņemšana no uzskaites nodrošina ka tas nepārvietosies? Noņems numurzīmes un auto kļūst nebraucams?

Nevarēs vairs šķūnītī glabāt kabrioletu ar ko vasarās izbraukt. No vienas puses atļauj viena mēneša OCTA no otras nē, tā nav domāta pirkšanai.

uupis 26.novembris 2024 20:54
4 0 Atbildēt

Tas ir tāpēc lai auto zagļi varētu darboties brīvāk - citādi tas bizness neiet - bet tā - nav numuru, nav problēmu - uz šrotu un rezerves daļās, bet īpašnieks pēc 3 mēnešiem var meklēt vēju siena pļavā!

Jānis 26.novembris 2024 18:32
2 0 Atbildēt

Un motocikliem, kuri ziemā nebrauc, jābūt apdrošinātiem ???????

Rexx 26.novembris 2024 18:39
0 4 Atbildēt

Ir tomēr situācija,  kad šis noteikums strādās. Tas ir, ja jūsu elektroauto izdomā aizdegties tam galīgi nepiemērotā vietā, un rada milzu zaudējumus. Pēc vecās sistēmas- ja nebrauc, tad neapdraud,utt. Bet ar EV situācija ir citādāka.

Sergejs 27.novembris 2024 11:28
1 3 Atbildēt

Arī ICE var aizdegties nebraucot, tik starpība ka tos var ātri nodzēst un akumulātors (strāvas avots priekš aizdegšanās) ICE automobīlim ātrāk izbeidzas (vai arī to uz ziemu var viegli izņemt)

13 26.novembris 2024 18:43
4 0 Atbildēt

Jau iepriekš teicu , ka apdrošinātāju kantoru lobijs ir viens no spēcīgākajiem lv..... viņi ik pa brīdim caur likumdošanu izbīda sev vēlamo... cik diez kam maksā... j

14 27.novembris 2024 8:34
2 0 Atbildēt

Es teiktu DUS lobijs ir spēcīgāks.

Kanibaals 26.novembris 2024 18:49
13 0 Atbildēt

Čigānu tiesā par kandžas dzīšanu, čigāns vainu neatzīst.

Tiesnesis uzstāj, ka čigāna mājās atrasts pierādījums-kandžas aparāts, uz ko čigāns jautā pretī, vai tad viņš tikšot tiesāts arī par izvarošanu?

Tiesnesis: Vai tad godājamais čigāns esot kādu arī izvarojis?

Čigāns: “Nu nē, bet aparāts taču man ir!”

Gatis 26.novembris 2024 19:51
7 0 Atbildēt

Vis superīgākais moto īpašniekiem, kuri pa ziemu nepārvietojas, bet OCTA turpmāk būs jāmaksā. Apsveicu laimīgos moto īpašniekus.

Hujašins 26.novembris 2024 20:12
9 0 Atbildēt

kā bļa stāvošs auto var izraisīt avāriju?

tas ir tas pats kas likt maksāt par gaisu.

Vienkārši ar likuma palīdzību uztaisas biznesu apdrosinātājiem, arī budžetam šis patīk, jo sods arī neatcels ka jāpērk apdrošināšana

Ludvigs 26.novembris 2024 20:34
2 0 Atbildēt

Kā ar mičiem, kas ieziemoti. Arī vajag OCTA? Varbūt garāža notiks kāds ceļu satiksmes negadījums.

Normunds 26.novembris 2024 21:19
3 0 Atbildēt

Vispār, vajadzētu tā, ka ja tev ir kasko, tad octa nebūtu obligāta.

robchix 26.novembris 2024 22:16
9 0 Atbildēt

Un atkal klusi, mierīgi, nevienam nekas nav bijis zināms, pieņēma un miers. Tautas kalpiem pofig. Tauta sēd pie ratiem un ēd ko pasniedz.

Pēc brīža izlīdīs dižais saimas juridisko jautājumu speciālists Jūdins , plātīs rokas un teiks ka nav īsti sapratuši par ko balso, ka tā tas nav bijis domāts, ka esot domājuši ka tas ir citādāk bijis jāsaprot (tāpat kā ar 15 eur par nekustamā īpašuma rēķina sagatavošanu) bet naudiņu sāks iekasēt nekavējoties.

A tam Jebāšinam kaut kādi amata termiņi arī ir, vai tas viņam uz mūžu? Laikam jau labi kalpo apdrošinātājiem, ka tik ilgi ieņem amatu?

core 26.novembris 2024 23:26
1 0 Atbildēt

Izklausās pēc "uzpūsta ziloņa", nedomāju, ka sodīs tos, kam mašīna atradīsies privātā teritorijā vai garāžā. Domāju sodīt varēs tikai tos, kas mašīnas nometuši ielas malā un aizmirsuši.

darklight 27.novembris 2024 1:45
6 0 Atbildēt

Patiešām ļoti ceru, ka tev ir taisnība. Bet principā izskatās, ka kārtējo reizi neviens tur Saeimā līdz galam nav sapratis, par ko balsot, ko pieņemt, kā kontrolēt un kā tas vispār reālajā dzīvē izskatīsies.

Sergejs 27.novembris 2024 11:34
1 3 Atbildēt

Lai ko saprastu vajag:

1. Smadzenes

2. IQ

3. Loģisku domāšanu

Kas un kuram no šīm lietām ir tai Saimā?

robchix 27.novembris 2024 20:15
1 0 Atbildēt

Tur nevis nav sapratuši visdrīzāk, bet vai nu nav lasījuši vispār ko pieņem (no marta mēneša trīs lasījumos)   vai es drīzāk domātu, ka no Jebāšina un viņa saimniekiem ir ticis labi piestrādāts lai viņi klusējot to izdzītu cauri bez iebildumiem un labojumiem.

Ne jau veltīgi deputēšanas laikā deputātu turība pieaug acīmredzot.

650 27.novembris 2024 1:08
4 0 Atbildēt

Par katru te komentāru- sods 1 sodavienība.Kopā jau 290,- pa vienu vakaru.Vaig taču mācēt apRēķināt!

Po 27.novembris 2024 1:15
4 0 Atbildēt

Paskat tik, kādu čūskulēnu esam turējuši azotē, pie sirds...

Pats prezidents šito mums noorganizējis, izrādās!

Tavssikais 27.novembris 2024 2:15
1 0 Atbildēt

Ja mans auto stāv pie garāžas ka projekta auto un tajā pašā brīdī redzams no ielas, man jāpērk OCTA. Pirkt nevajag, ja esmu nodevis auto Nr zīmes CSDD. Vienkārši noņemu numurzīmes un tajā pašā brīdi policists, kurš veiks kontroli no ielas, nevar noteikt, vai manas Nr zīmes ir nodotas vai nav.

Ingus 27.novembris 2024 6:14
4 0 Atbildēt

Aizbildinoties ar šo (Tādējādi arī transportlīdzekļa īpašniekam samazinās risks, ka ar tā īpašumā vai valdījumā esošo neapdrošināto spēkratu apzināti vai netīši tiks nodarīti zaudējumi citas personas mantai vai veselībai, par kuru regresa kārtībā nāksies maksāt no savas kabatas,”) itkā octa... Parasta octa ko sedz ja kas nodarīts !? Kārtējais nepārdomātais cirks ! Riebums nāk.

BMW 27.novembris 2024 9:09
4 0 Atbildēt

Un pacels maksu par noņemšanu/uzlikšanu uzskaitē, lai nav ekonomiski izdevīgi atteikties no OCTA!

uupis 27.novembris 2024 9:29
1 0 Atbildēt

Kurš te vēkšķēja ka sodi par CSN pārkāpšanu ir TĪRĀ naudas iekasēšana?

Vigo 27.novembris 2024 9:14
0 0 Atbildēt

Vai ir jēdziens""noilgums"" ?Uz mana varda skaitās 1998 gadā līžņos aqtdota ASCONA ?

Sergejs 27.novembris 2024 12:38
1 3 Atbildēt

Divdesmit gadi varētu būt tas noilgums. Tātad laika posmam 1998-2004 tevi skar noilgums un par to bumbas nepiesies, bet par 2004-2024 aprēķins aptuveni šāds būs:

350x365x20 = sanāk ka jāsagatavo tev priekš budžeta lāpīšanas (lai tur ir ko notralināt) 2 550 000 eur, bet tas ir aptuveni😉

Ggggg 27.novembris 2024 9:32
1 0 Atbildēt

Sanāk tā, ka policija sāks ložņāt pa privātīpašumiem un pārbaudīs OCTAs?

Sviesc 27.novembris 2024 9:51
3 0 Atbildēt

Nav nekur jāložņā. Atliek tik salīdzināt Transporta reģistra un octa datubāzes. Balstoties uz to, katru dienu izsūtīt sodus.

Sergejs 27.novembris 2024 10:22
0 3 Atbildēt
GB12 27.novembris 2024 10:41
3 0 Atbildēt

Pats interesantākais šajā ir, piemēram, ko darīt ar mirušas personas auto? Tādam OCTu nemaz nevar nopirkt, kamēr nav ielikts valdītājs vai sakārtots mantojums... Tāpat ja auto ir noņemts no uzskaites un nevar piedalīties satiksmē (nenododot numurus), ja pareizi atceros, arī tad OCTu nevarēja izdot.

Rexx 27.novembris 2024 14:01
1 0 Atbildēt

Mūsu senās diskusijas par atbildības apdrošināšanas sistēmas maiņu no īpašnieka uz vadītāju😁.

Nupat jau izskatās pēc samurgojuma esošā sistēma.

Sergejs 27.novembris 2024 11:22
2 2 Atbildēt

Jāvāc parakstus par steidzīgu obligātu IQ un loģiskas domāšanas testa kārtošanu MK un ģeputātiem. Tiem kas izgāžas (ja vien vispār kāds nokārtos) sods 1000eur dienā par katru dienu ko šie savā mūžā ir valsts pārvaldē pavadijuši.

Sviesc 27.novembris 2024 15:36
1 1 Atbildēt

Tak bij jau savaktas balsis, ka deputatiem un ministriem ir jāb ut augstakai izglītībai. nepieņema, atmeta.

darklight 27.novembris 2024 17:02
2 0 Atbildēt

Izglītība un intelekts bieži ir saistīti, bet tikpat bieži arī nav.

Gunča 27.novembris 2024 11:40
1 0 Atbildēt

Un ja pa ziemu nebraukšu un gribu septembri to mašinu nonemt no uzskaites vai kā tur saucas tad kur paliks samaksātais ceļa nodoklis par atlikušiem menešiem un kā to dabūt atpakaļ. Tad vajadzētu automātiski pārnest uz nākamo gadu.

mnde 27.novembris 2024 11:59
0 0 Atbildēt

Nope! Ir jāraksta VIDam par pārmaksasd atgriešanu. Uz nākamo gadu neko nepārceļ.

Ar ziemas sezonas auto vieglāk - ņem pavasarī nost - maksā par periodu līdz brīdim no gada sākuma, liekot atpakaļ, no uzlišnaas līdz gada beigām

Nja 27.novembris 2024 13:01
0 0 Atbildēt

Davaj džeki atslābst. Kāds nopērk un izlasa.

www.delfi.lv/193/politics/...uma-grozijumus

mnde 27.novembris 2024 13:05
1 0 Atbildēt

nebrīnīšos, ka par brāķi tiks atzīts un izlabots ne tas, par ko visi cepās...

Sergejs 27.novembris 2024 15:06
0 1 Atbildēt

Aga, palabos tā lai var pēc datubāzes un ar atpakaļ ejošu datumu sodu uzlikt miljonos, jo tas tur palaists garām vai nav skaidri nodefinēts.

FAAK 27.novembris 2024 13:55
3 0 Atbildēt

Deputāts Didzis Šmits atzīst, ka par jauno OCTA regulējumu balsojis neiedziļinoties

OK 27.novembris 2024 14:11
4 0 Atbildēt

Tad jau algu nav pelniijis! Luugums atmaksaat nepamatoti sanjemto atalgojumu Valsts kasee. Un kaa ar citiem lemtajiem  jautaajumiem?

Sergejs 27.novembris 2024 15:08
0 2 Atbildēt

Kādas versijas? Jautājums retorisks

HE 27.novembris 2024 17:07
0 0 Atbildēt

Versija tikai viena , vispirms pašvaldību vēlēšanās nākošā gada jūnijā šitiem politp'ērtiķiem ''ierādīt vietu''u.t.t.....

650 27.novembris 2024 13:59
0 0 Atbildēt

Jajā, lai kko (personīgi uz Sevi attiecināmu) "izlassītu" (uzzinātu), LOham ir (būs!) jāmaksā arvien vairāk (un biežāk).Apslaukšanas mehānisma starpnieki "rakstīs/Par"(aprakstīs) aizvien interesantāk un dziļāk.

Noderīgie idioti tūliņ mums izskaidros- viss ok, redz kā, atzina  kļūudu, pieņēma labojumu.Veltīgi jūs (cien.Lohi) uztraucāties!

Šodien jau viens tas "DevējPieņēmējLohs" kādiem zemākajiem lohiem te kkur klārēja- ka viņš īsti pat neesot iedziļinājies, par!/ko īsti to suuda pogu nospiedis. 

Nu kā jau sacīts Lohu traktātā- zemākie lohi parasti (pirmkārt..) izrāda iekšēju nepakļaušanos un izjūt to naidu tieši pret saviem "drusku augstāk tikušajiem" kolēģiem.Bet pats tas "Galvenaiss" apspiedējs (Lielais/Nezināmais) kā parasti paliek ārpus jebkuras apspriešanas.Pats Lohukultivācijas Mehānisms ir neaizsniedzams un neaizskarams.To vada kāds teiksmains Autoru Kolektīvs, kam nav vina noteikta Vadoņa. Iespējams, ka viņš (tas "hvvz Kas"..) pat ir Labs (nu varbūt viņš pat ir tieši Tas,kurš "ierosināja Labojumus") ;p

John 27.novembris 2024 14:14
0 0 Atbildēt

Kautkā tas caurais budžets ir jālāpa.

uupis 27.novembris 2024 14:46
1 0 Atbildēt

Nākamais etaps ir KATRAM LV iedzīvotājam OBLIGĀTI turēt depozītā 7000 eur - varbūtēja pārkāpuma soda naudas nomaksai - SODA NAUDU DEPOZĪTS...

Sergejs 27.novembris 2024 15:10
1 3 Atbildēt

Un jāiemaksā uzreiz pēc apaugļošanas

Sciesc 27.novembris 2024 15:12
1 0 Atbildēt

Mēs esam te vieni kārtīgi,  apjājami dīvānā pirdēji. Visi jūtās apčakarēti, bet nevienam vienīgajam,  nav pat dūšas un laika, saskaņoti,  ar plakātiņu pie saeimas pastāvēt vai vismaz uzrīkot, kaut kādu kopīgas turēšanas akciju. 

No kā var secināt,  īstenībā šis jaunais noteikums nevienu nesatrauc un viss augstāk sarakstītais ir kārtējā vaidēšana,  no sērijas "viss slikti

uupis 27.novembris 2024 15:52
0 0 Atbildēt

Sāpīgākais ir tas, ka ja bandīši nozog tev auto un ar to izraisa sadursmi - tad sačakarēta ir TAVA apdrošināšanas vēsture! Policija - nevainīga! Bandīts - nozudis! Izmaksas no tavas apdrošināšanas!

TAS IR MĒRĶIS!

Agris 27.novembris 2024 16:31
0 0 Atbildēt

Tad jau mocim, kas ziemu stāv garažā, jābūt arī aprīkotam ar kalnpārsliņas ziemenēm. Apdrošināts ir, a ja nu kāds nozog un trāpa avārijā?

uupis 27.novembris 2024 17:41
0 0 Atbildēt

Aga!

iciks 27.novembris 2024 20:40
0 0 Atbildēt

Man gan liekas, ka te kārtējo reizi tas pats, kas ar sniegpārsliņām un riepām. Tracis liels, vien nu nez vai reāli tā skāde būs tāda.

Man vismaz izskatās, ka policija visdrīzāk papildus sodiņus var izrakstīt patiešām tiem, kas kaut kur ielu malās, pagalmos ilgstoši stāv u.tml. Neticu, ka man piederošajā pagalmā kāds ies un maniem teorētiskiajiem šrotiem kaut ko izrakstīs.

OCTA tagad it kā ir obligāta, bet neviens mani nespiež to pirkt, kamēr vien es neparādos uz koplietošanas ceļa. Ja es savu autiņu turu savā pagalmā, šis tur var stāvēt. Koplietošanas pagalmā - cita lieta. Kādam tā var likties liela pārestība, bet es problēmu neredzu. Problēma drīzāk ir visi tie ilgstoši nosviestie auto, kas aizņem vietu un ar ko neviens nekad nebrauc.

iAuto 27.novembris 2024 20:51
0 0 Atbildēt

Lēmuma ideja Eiropas perspektīvā slēpās vēlmē samazināt cilvēkiem pieejamo iekšdedzes dzinēju auto skaitu, ja nu kas, lai tādi nebūtu pieejami!

auza 27.novembris 2024 22:08
1 1 Atbildēt

Vai saproti ko pats saki?

CSDD Policijai utt ir visa auto datubāze, nevis tevi kaut kur mekles ar tavu veco mašīnu, bet mierigi var izrakstīt sodu pat neredzot tavu dzelzs daiktu.

Bet nu hujulberg malacis, labošot likuma brāķi

viņi visi dirsa kad par apdrošināšanu var 100 reizes dienā uzlikt sodu, labot likuma brāķi, vai kāds kaut ko ir izlabojis matj tvaju.

Tiesa pieņēma Judikatūru, a labots nekas nav.

lvportals.lv/norises/34962...-bez-octa-2023

Kā var tā dirst bez apstājas?????

Nav nekad brinums ka railbaltic nauda papista un nekā nav.

Nja 28.novembris 2024 7:50
0 0 Atbildēt

Par ko likumā pienākas sods, par braukšanu bez OCTA! Lai uzliktu sodu nemaz neredzot auto, tad ir jāgroza arī citi likumi.

Hmmmmm 28.novembris 2024 12:34
1 0 Atbildēt

Bet tagad jau runa par to ka sodis ja reģistrets bet nav apdrošināts.

Lasiji rakstu vispār

vai andri tas tu esi??

650 27.novembris 2024 21:55
0 0 Atbildēt

Viss pareizi, lohus ira Jāslauc.Pa ko ta mēs Vēlējām.Taču,ja ieslauciens iznācis pārāk dziļš, to vaig atslaukt atpakaļ.Un pēc tam ieslaukt vēl 3x, bet nu tādā drusku mazākā mērogā.Un tā tāļāk.Jā.

Šodn pa tv24 runāja galv.euromissters D-rovskis.Ko "viņš" darīšot, kad (ja) Trumps uzreiz aiz Meksikas un Kanādas apssankcionēs ari Eiropu (piem.,uzliks "tiem" eurolohiem +25% Ievedmuitu). Diezgan tāds "uzvilcies" bija, atškirībā no misstera streipa, kuŗš 69min iepriekš turpat tiešajā Ēterā (Politiski Atbildīgi,intelleģenitālenta valstsVīra Cienīgi;)) pielietoja frāzi "tas Truamps savā Suņa prātā" ;p

Pēc tam (kā nākamais runāja mr.Krištopans.Viņš teica, ka Trumps tūliņ izstāsies no visiem zaļāsuuda nolīgumiem un ka visi tagad visur pumpēs/naftu pa lēto un ka visiem zaļaijiem viss būšot dsā zaļi/bālajā un ka ar nespējīgu vadību aprīkotā eurokoalīcija iebraukšot grāvī/dziļajā. Jā.

BMW 28.novembris 2024 8:44
0 0 Atbildēt

Paskatoties balsotāju sarakstu rodas aizdomas, ka Kulbergs atkal izlobējis savu saimnieku intereses!

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan Frontier Pro piedzīvo pirmizrādi Šanhajas autoizstādē (+ FOTO)

Nissan pikaps kļūs par pirmo japāņu zīmola uzlādējamo hibrīdu. Sadarbībā ar Nissan Ķīnas partneri izstrādātais pikaps jau līdz gada beigām nonāks pārdošanā vietējā tirgū, bet vēlāk arī citur pasaulē. Lasīt vairāk

BMW piesaka elektrisko universālu i3 Touring 2

Nākamās paaudzes 3. sērija apvienos vairākus virsbūves veidus, iekšdedzes un elektriskos modeļus, ieskaitot elektriskas piedziņas universālu. Lasīt vairāk

"Volkswagen" peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 40,6% 2

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" šogad pirmajā ceturksnī strādājis ar 2,19 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 40,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā gadu iepriekš, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā. Lasīt vairāk

Riepas komerctransportam un no pārstrādātām izejvielām (+ VIDEO)

Izvēloties riepas komercautomašīnām, sevišķi vasarā, kad saķerei nav tik liela nozīme, reti pievēršam uzmanību zīmolam un raksturlielumiem - ka tikai lētāk. Šodien mums ir iespēja salīdzināt divas pēc skata vienādas Continental riepas ar atškirīgiem raksturlem un mērķauditorijām. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti