Latvijā janvārī-septembrī straujāks jaunu vieglo auto reģistrācijas kāpums par ES vidējo - iAuto

Latvijā janvārī-septembrī straujāks jaunu vieglo auto reģistrācijas kāpums par ES vidējo 1

Foto: iAuto.lv

ACEA | 28.oktobris 2025 11:09

Latvijā šogad janvārī-septembrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājusies par 35,7%, kas bija straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem janvārī-septembrī valstī reģistrēti 17 516 jauni vieglie automobiļi.

Straujāks kāpums nekā Latvijā starp ES valstīm reģistrēts vien Lietuvā (+41,5%).

Tikmēr lielākais kritums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Igaunijā (-40,5%), Maltā (-20,6%), Beļģijā (-9,2%) un Francijā (-6,3%).

Eiropas Savienībā vidēji jaunu vieglo automašīnu reģistrācija janvārī-septembrī palielinājusies par 0,9%, bet 31 ACEA aplūkotajā valstī kopā jaunu automobiļu tirdzniecība pieaugusi par 1,5%.

Vienlaikus ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla" pārdošanas apjoms ES janvārī-septembrī gada griezumā samazinājies par 38,7%, bet septembrī vien - par 18,6%. Šis kritums tiek skaidrots ar negatīvajām sekām, ko radījusi "Tesla" vadītāja Īlona Maska iesaistīšanās ASV politikas dzīvē.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, ES neietilpstošajās valstīs - Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri

Sergejs 28.oktobris 2025 14:04
1 0 Atbildēt

Tas gadijumā nesakrīt ar algu/ienākumu pielikumu/palielilināšanos valsts pārvaldes un tai pietuvināto uzņēmumu/iestāžu augstajos slāņos🤔

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti

Izceltie raksti

Nāksies uzlādēt, kaut negribas – ES domā, kā piespiest hibrīdauto īpašniekus vairāk braukt ar elektrību 29

Hibrīdautomobiļi kļūst arvien populārāki, taču pētījumi rāda, ka ar elektrību tie brauc maz un to radītās emisijas ir krietni lielākas nekā pieņemts domāt. Lasīt vairāk

Ilgtspējīga inovācija – digitālais papīrs, kas izskatās teju kā īsts

Uzņēmumu komunikācijas paradumi mainās, un arvien biežāk tiek meklēti risinājumi, kas palīdz taupīt enerģiju, samazināt resursu patēriņu un nodrošina elastību satura pārvaldībā. Lasīt vairāk

Rīgas vecpilsēta ir "liela stāvvieta", taču elektroauto stāvēšanas privilēģijas nesteidz mazināt (+ VIDEO) 24

Elektroautomobiļiem paredzēta virkne dažādu priekšrocību. Pēdējos trīs gados šo auto skaits ir pieckāršojies un tas arī redzams Rīgas ielās, jo īpaši Vecrīgā. Lasīt vairāk

Arī sportiskais Irmscher - Ķīnas Leapmotor ar vairākiem jaunumiem

Ar Stellantis saistītais Ķīnas elektromobiļu ražotājs Leapmotor paplašinājis savu piedāvājumu, prezentējot modeļa C10 versiju ar lielāku nobraukumu, pilnpiedziņas modeli un sportisko i C10, ko sagatavojis vācu tūninga uzņēmums Irmscher. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti