Visi komentāri - Latvijā janvārī-septembrī straujāks jaunu vieglo auto reģistrācijas kāpums par ES vidējo

Latvijā janvārī-septembrī straujāks jaunu vieglo auto reģistrācijas kāpums par ES vidējo 2

Foto: iAuto.lv

ACEA | 28.oktobris 2025 11:09

Latvijā šogad janvārī-septembrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājusies par 35,7%, kas bija straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem janvārī-septembrī valstī reģistrēti 17 516 jauni vieglie automobiļi.

Straujāks kāpums nekā Latvijā starp ES valstīm reģistrēts vien Lietuvā (+41,5%).

Tikmēr lielākais kritums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Igaunijā (-40,5%), Maltā (-20,6%), Beļģijā (-9,2%) un Francijā (-6,3%).

Eiropas Savienībā vidēji jaunu vieglo automašīnu reģistrācija janvārī-septembrī palielinājusies par 0,9%, bet 31 ACEA aplūkotajā valstī kopā jaunu automobiļu tirdzniecība pieaugusi par 1,5%.

Vienlaikus ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla" pārdošanas apjoms ES janvārī-septembrī gada griezumā samazinājies par 38,7%, bet septembrī vien - par 18,6%. Šis kritums tiek skaidrots ar negatīvajām sekām, ko radījusi "Tesla" vadītāja Īlona Maska iesaistīšanās ASV politikas dzīvē.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, ES neietilpstošajās valstīs - Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

Visi komentāri

Sergejs 28.oktobris 2025 14:04
2 1 Atbildēt

Tas gadijumā nesakrīt ar algu/ienākumu pielikumu/palielilināšanos valsts pārvaldes un tai pietuvināto uzņēmumu/iestāžu augstajos slāņos🤔

GTD2 28.oktobris 2025 16:54
1 0 Atbildēt

Tas drizak nomas uzņēmumu iepirkumu rezultāts

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti

Izceltie raksti

Degvielas cenas Latvijā pagaidām nemainās (+ VIDEO) 2

Pretēji pieņemtajiem uzskatiem, arī četras dienas pēc tam, kad naftas cenas pasaulē pieauga par 5% pēc Trampa paziņojuma par sankcijām pret divām lielākajām Krievijas naftas kompānijām, Latvijas uzpildes stacijās tās nesteidz mainīties. Lasīt vairāk

Dramatisks peļņas kritums un pamatīgas problēmas Porsche 14

Kādreiz tiek ienesīgās Volkswagen grupas struktūrvienības peļņa nokritusies gandrīz līdz nullei. Lasīt vairāk

Vairāk nebūs – pieteikti pēdējie 1750 Zs Alpine A110 eksemplāri 1

Alpine paziņojusi, ka līdz nākamā gada vidum plāno saražot vēl 1750 ar benzīna motoru apveltītā A110 eksemplārus un tad likt punktu uzņēmuma iekšdedzes motoru sadaļas vēsturei. Lasīt vairāk

Ukrainā strauji aug elektroautomobiļu skaits 22

Kara plosītajā valstī ieved gan jaunus, gan lietotus elektroautomobiļus, turklāt lielu popularitāti ieguvis Volkswagen ID. Unyx, modelis, kas Eiropas tirgum nemaz nav paredzēts. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti