Vācijā oktobrī saražotas 338 800 automašīnas, kas par 19 procentiem vairāk nekā tajā pašā mēnesī 2022. gadā, liecina Automobiļu rūpniecības asociācijas (VDA) apkopotā statistika.
Vācijas autobūve oktobrī uzrādījusi 19 procentu kāpumu salīdzinājumā ar līdzīgu laika periodu pērn, savukārt desmit pirmo šī gada mēnešu griezumā ražošana pieaugusi par 23 procentiem līdz gandrīz 3,5 miljoniem automašīnu. Pēc Autobūves asociācijas datiem, tas joprojām ir par 13 procentiem mazāk nekā šajā periodā pirmskrīzes 2019. gadā.
Eksports pagājušajā mēnesī pieauga par 14 procentiem līdz 255 800 transportlīdzekļiem. Šogad līdz šim uz ārzemēm piegādāti 2,6 miljoni automašīnu, kas ir par 22 procentiem vairāk nekā pagājušā gada pirmajos desmit mēnešos, taču par divpadsmit procentiem mazāk nekā no 2019. gada janvāra līdz oktobrim.
Vācu zīmoli oktobrī ir kāpinājuši pārdošanas apjomu – Audi un BMW tas ir izdevies par aptuveni piektdaļu, Mercedes - par 3,8 procentiem, savukārt tirgus līderis Volkswagen paziņojis par ievērojamu pārdošanas apjomu kritumu 15,4 procentu apmērā.
pagaidam tomēr vel ir deficits ar jaunam mašīnam
Pēc ka to spried? Ka dažas luksus mašīnas jāgaida, kuras, vienmēr bija jāgaida? Es te paskatos tādas ejošais mašīnas, dīleri visādas akcijas tik spēj taisīt sr tekstiem, auto ir noliktavā, negaidi utt.
Pamēģini dabūt tādu "luksus" auto kā Škoda Octavia!
arī dažādas ejošās ir jāgaida. Tās akcijas pārsvarā jau ir tiem, ko pircēji baigi neskrien pirkt...
Tad tu man apgalvu, ka auto ražotāji ir lohi un saražo mašīnas ko neviens nepērk, lai stāv? Tas ka dažiem indivīdiem ir kaut kādas izpausmes, man vajag to ekstru un punkts, tad tie arī gaida. Arī pieminētā octavia ir nopērkama uzreiz! Ražotāju jau nu noteikti piedomā pie tā ko viņi ražo, zinās kas ir ejoša prece kas nē, kāda komplektācija stāvēs, kādu ātri paņems.
Gribu paņemt tīri utilitāro Loganu ar gāzi. 0 iespēju. It kā modelis ir, bet viņa nav.