Visi komentāri - Riepu ražotājs Continental saskaras ar problēmām; atlaidīs 5000 darbinieku

Riepu ražotājs Continental saskaras ar problēmām; atlaidīs 5000 darbinieku 21

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 13.novembris 2023 15:33

Vācijas riepu un automašīnu komplektējošo detaļu ražotājs "Continental" pirmdien paziņoja, ka likvidēs vairākus tūkstošus darbavietu, lai samazinātu izdevumus laikā, kas nozari skāruši būtiski sarežģījumi.

Uzņēmums norāda, ka nav vēl izlēmis par precīzu likvidēšanai paredzēto darba vietu skaitu, bet tas varētu veidot vairākus tūkstošus.

Šī iecere saistīta ar plānu izdevumus samazināt par 400 miljoniem eiro gadā.

Vācijas lietišķais žurnāls "Manager Magazin" iepriekš vēstīja, ka "Continental" plāno pasaulē likvidēt 5500 darbavietas, tostarp 1000 Vācijā.

"Continental" šobrīd pasaulē nodarbina aptuveni 200 000 cilvēku.

Vācijas automašīnu komplektējošo detaļu ražotāji saskārušies ar problēmām, kuras rada aizvien straujāka autobūves nozares pāreja uz elektrisko mobilitāti.

Visi komentāri

Krotow 13.novembris 2023 16:31
4 5 Atbildēt

Prasti sakot - prece bija pārāk dārga

BMW 13.novembris 2023 16:48
12 14 Atbildēt

Kas tad nu, dārgas riepas nevienam nevajag!? Izrādās Ķīniešu riepas ir 4x lētāks un nav 4x sliktākas!

Krotow 13.novembris 2023 17:00
7 7 Atbildēt

Dizaineru un marketologu izpratne par to ko viņi var uztaisīt saskrējās ar reālo pircēju vēlmēm un iespējām. Atklājās ka braucēji pērk tikai tādas riepas, kādas viņi var atļauties. Un premium tirgus ir maziņš.

Krotow 14.novembris 2023 0:40
5 5 Atbildēt

Un mīnusotājs lai pierāda ka man nav taisnība ☺️

msh 14.novembris 2023 2:52
4 9 Atbildēt

Nevis "var", bet "grib". Tie kas nevar piemest pārdesmit eiras mašīnas riepas cenai klāt lai ķīnas sūda vietā paņemtu normālu vidusmēru, diez vai vispār jaunas riepas pērk. Vispār interesanti, diez cik liela ir izturības atšķirība autoriepām - veloriepām tā ir NEŽĒLĪGA.

BMW 14.novembris 2023 9:27
8 7 Atbildēt

Es sievas mašīnai jaunos Bridgestone, kas nāca uz auto, izbraucot no salona izmetu miskastē un uzliku jaunus Westlake. Ar tiem bridgestone eko-šmeko sūdiem lietus laikā līkumā var nosisties, akvaplanē, slīd. Ķīnieties tai pašā laikā tur ceļu kā tramvajs. Tā kā nedirs man par normālu vidusmēra sūdu, jo visus to pārcenotos brenda mēslus tāpat taisa ķīnieši!

msh 14.novembris 2023 12:32
5 1 Atbildēt

Westlake nav vidusmērs bet ciešams apakšgals. Ja es tādas ieraudzītu uz mašīnas kas ražota pēdējo 15 gadu laikā, es padomātu par tās īpašnieku kaut ko neglaimojošu...

AMG 14.novembris 2023 12:48
4 0 Atbildēt

Jā Continentalam ir viens tāds eko šmeko sūds. 

Kā var būt tik stulbi dārzeņi kā tu? No kurienes tev šaurpierītei tāda domāšana? Tas tev dzīves laikā izveidojās, vai no vecākiem iedzimts?

Garaamgaajeejs 14.novembris 2023 21:30
3 0 Atbildēt

Šis jau izskatās pēc komerc komentāra 

Vai nu tu nekad neesi braucis ātrāk par 50km/h🤣

Garaamgaajeejs 14.novembris 2023 21:28
1 0 Atbildēt

4x sliktākas nav,  bet 5x gan

trucker1990 13.novembris 2023 17:23
0 3 Atbildēt

Kādreiz smagajiem Continental bija vienas no labākajām riepām,tagad kvalitāte galīgi sūdīga.

es 13.novembris 2023 18:52
1 0 Atbildēt

Metāls kordiem sāk beigties!

Kalvis99 13.novembris 2023 22:44
1 0 Atbildēt

Es tieši viņu ziemas riepas šogad iegādājos.

bobcat 13.novembris 2023 22:48
8 0 Atbildēt

5000 no 200000 ir sīkums. Continetal neražo tikai auto, velo un citas riepas, bet ļoti daudz auto elektronikas. Dzinēju vadības ecu, auto displejus, utt. Piemēram, šādus risinājumus www.continental.com/en/products-a...ts/automotive/

Es 14.novembris 2023 13:15
3 0 Atbildēt

Šo jau mūsu cietpauri nesaprot.

Slinkais 14.novembris 2023 14:32
2 1 Atbildēt

Aizliegt ķīnas ripuļus un situācija stabilizētos

Janka 14.novembris 2023 15:09
1 3 Atbildēt

Pēdējās 5 sezonas braucu ar Goodride (tas pats Westlake) un varu teikt tikai to labāko. Ziemā un slapjā laikā ideālas riepas. Pirms 6 gadiem Nissan xtrail vajadzēja rupjas off-road riepas. Paņēmu Westlake un biju ļoti pozitīvi pārsteigts par kvalitāti. Kopš tā laika braucu ar šo brendu. Pirms tam bija kontinenti...gudjeri uc brendi... metās dažādas pumpas... sprāga utt...

Sergejs 14.novembris 2023 15:44
2 2 Atbildēt

Da ko tu saki, pumpas viņa metās GY, Conti un Mishelin😂

Kaut kā nekad nav gadijies pa pēdējiem 10+ gadiem ne pašam ne firmā esošiem auto. Toties reku, piemēram, tests kur slavēts goodride uzrāda apbrīnojamus rezultātus bremzēšanā:

www.tyrereviews.com/Article/2022-...-Tyre-Test.htm

Hax 14.novembris 2023 16:44
0 2 Atbildēt

Ir gan bijušas pumpas, jo sāni ir izteikti plāni- papīrs. Sevišķi GY. Pašam 2 tā aizgājušas. Un neiebraucot bedrē vai uz apmales! Pretīm pilij Rīgā sprāga uz taisnas vietas, nepārpumpētas...

Hax 14.novembris 2023 16:40
3 0 Atbildēt

Vnk krievijā vairs neražos un nepārdos un liela daļa cilvēku tiek un tika tur atlaisti.

imzz 14.novembris 2023 21:36
3 0 Atbildēt

Es saprotu, ka Continental visiem asociējas ar riepām un ne ar ko citu. Ja paskatās informāciju sīkāk, atlaišana notiks Automotive group, kurš nenodarbojas ar riepām, nevis Tire group.

www.reuters.com/business/auto...on-2023-11-13/

www.continental.com/en/company/corporate-structure/

www.continental-automotive.com/en.html

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto tests: Brauc ar “Volkswagen Crafter” busu, bet sajūtas kā "Tiguan" (+ VIDEO) 13

"Volkswagen Crafter" uzlabojumi galvenokārt ieviesti salonā. Sajūta pie stūres tuvināta vieglo auto pieredzei, neizpaliek multimediju sistēmas ar lieliem skārienekrāniem. Lasīt vairāk

NATO paziņo par misijas “Eastern Sentry” izveidi

Šovakar, 12. septembrī, NATO ģenerālsekretārs Marks Rute (Mark Rutte) un Sabiedroto spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Aleksus G. Grinkevičs (Alexus G. Grynkewich) paziņoja par misijas “Eastern Sentry” jeb “Austrumu sardze” izveidi, kas stiprinās NATO austrumu flanga aizsardzību un atturēšanu. Lasīt vairāk

Digitālais "Chat Control" - grib lasīt visus ziņojumus WhatsApp, Signal, FB tērzētavā utt. Eiropas Parlamentā par to balsos pēc 4 dienām 33

Eiropas Parlamentā jau pēc dažām dienām (12.septembrī) var tikt pieņemts strīdīgs priekšlikums, kas paredz plašu digitālo kontroli un privāto ziņu uzraudzību. Lasīt vairāk

Līdz 604 km - Nissan Leaf sasniedz trešo paaudzi 9

IAA Mobility autoizstādē Nissan demonstrē jauno Leaf – elektroauto ar krosoveram līdzīgu dizainu un līdz pat 600 km nobraukumu. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti