Visi komentāri - Latvija viena no bīstamākajām ES valstīm autovadītājiem

Latvija viena no bīstamākajām ES valstīm autovadītājiem 69

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 30.jūlijs 2024 4:51

Bīstamākās Eiropas Savienības valstis autovadītājiem ir Bulgārija, Rumānija un Latvija.

Domājot par tūristiem, kas atvaļinājumā dodas ar automašīnu, Vācijas izdevums Auto-Motor-Und-Sport sastādījis tabulu ar desmit bīstamākajām Eiropas Savienības valstīm satiksmes jomā.

Balstoties uz 2023. gada statistikas datiem, kā drošākās valstis no šī desmitnieka atzīmētas Slovākija un Ungārija, kurās uz 1 miljonu iedzīvotāju satiksmes negadījumos gājuši bojā 50 cilvēki.

Latvija atrodas saraksta otrā galā, ieņemot nebūt ne glaimojošo trešo vietu ar 76 bojāgājušajiem uz 1 miljonu iedzīvotāju un šajā jomā atpaliekot vien no Rumānijas (81) un absolūtā līdera Bulgārijas (82).

Nedrošāko valstu desmitniekā iekļuvušas arī Lietuva (56) un Polija (52).

Runājot par drošākajām valstīm vispār, vadošās vietas ieņem Zviedrija (22), Malta (26), Dānija (27), Somija (32) un Vācija (34).

Visi komentāri

ZZZZ 30.jūlijs 2024 8:57
0 0 Atbildēt
uupis 30.jūlijs 2024 9:16
12 11 Atbildēt

Tikko es te pieminēju Somiju un braukšanas kultūru tur tā man vernonveidīgie gāza virsū samazgas ka tie esot meli!

vernonveidīgie ar putām uz lūpām mēģināja pierādt ka tur nemāk braukt un tāpēc visi tur ievēro ceļa zīmes!

Bet tikko Latvijā jāievieš sods par +30 Dzīvojamā zonā tā vernonveidīgie balso ka tas ir barbariski un nedrīkst aizliegt braukt virsū bērniem Dzīvojamā zonā!

Nu un ir tikai loģisks secinājums - visi tie balsotāji pret sodu palielināšanu AIZSTĀV likumpārkāpumus!

Vernons 30.jūlijs 2024 12:03
6 5 Atbildēt

Tu, kā Gēbels, melot, melot un vēlreiz melot! Jo lielāki meli, jo ticamāk! Tu vienkārši esi nekauņa.

uupis 30.jūlijs 2024 12:21
1 4 Atbildēt

Tu saki ka nebija tautas nobalsošana par +30 soda bardzības nepalielināšanu?

A šitas ir kas?

www.tvnet.lv/7791003/somij...a-parsniegsanu

uupis 30.jūlijs 2024 12:22
0 5 Atbildēt
650 30.jūlijs 2024 15:06
44 5 Atbildēt

Tu beigsi 1reiz te drirsst?? Iebāz sev pakakaļā tos sodus- kurš gan cits, ja ne "tu" pats un tavi tie lohi amatabiedri brauktmācītāji ir tos braucējus šādi te sagatavojuši!

Valstī 33 varōņgādu laikā labi ja uz pirksta skaitāmi objekti uzvbūvēti (neskaitot podā/nolaistos iepriekš pusbūvetos),un visi "atbildīgie" mums "atbild" tikai par kases (Siles) pildīšanu, nevis par reālo "drošību" vai kādām reālām lietām autobraucēju labā!

Autobraucējs gadiem ilgi tiek zākāts un pluinīts,viņš "pats" ir par visu šo te suudu atbildīgs un vainīgs! Miljons cilvēku te gadiem ilgi godīgi maksāja visus valstī noteiktos nodokļus un nodevas, taču nekur nekā nav, viss slikti.Viss tas figzin kur ir aizgājis kādā caurumā vai atsevišķu labumguvēju šokolādes kabatā.

Saules reku sazīmētas pat uz salu tilta braukuves, bandīti uzvedas kā vien viņiem tīk, taču brrršķenveidīgie klauni turpina gvelzt lažu un tik bīda plānus formālu elektronisko fiksētāju izvietošanā, lai pēc iespējas lielākam noderīgo lohu baram liktu Maksāt/Par!

uupis 30.jūlijs 2024 15:12
3 8 Atbildēt

Ak Somijā sodi ir krietni mazāki kā Latvijā un tāpēc tur ir labāka braukšanas kultūra? Kā tad!!!

Klauns man tagad stāstīs pasakas ka, jo mazāki sodi, jo mazāk pārkāpumu! Tūliņ noticēšu!

Vismaz painteresējies būtu kādi sodi ir tajā Somijā!

650 30.jūlijs 2024 18:58
7 1 Atbildēt

Nedzīvoju somijā,man pa lielam pie d tie viņu tradīcijām bagātās valsts  briesmustāsti.Jo sakārtotāka vide, jo mazāk protestētāju un vandāļu.Ja cilvēks (autobraucējs) gadiem maksā nodokļus un redz, ka viss bijis veltīgi- nu ko tu no viņa vari tagad "prasīt"?

Nupat atkal pa tv24 nonstopā "gāja" saruna- labdabīgi visampiekritīgais raidījum vadītājs piekrītoši galvumādams sarunājās ar cssd pr-nieku un ar (pagaidām) to pašu nevrozo sat ministru.Viss velk tikai uz vienu- elektronisko kontroles ierīču massveida izplatību.Ne to,ka esošā koncepcija un jau esošās ierīces nav sevi attaisnojušas- nu nē, vaig aizvaig vēl vairāk.Neviens nav vainīgs, visa esošā situācija ir nokritusi no zila gaisa.Kur un par ko ticis tērēts,cik iekš kā ieguldīts- velns tu viņu tagad sazin.Nu kāpēc "es" nespļauju/televizorā- man grīda daudzmaz tīra,negribās lieki cūkot... 

Tas, ka jaunieši zīmē saules šo te varas pārstāvju degun lohagalā tepat apļos uz Salenieka- nu tas ir tāds simbolisks spļāviens/sejā, taču lohi turpinās maksāt/Par!

Kas diez tur notika ar "gudrinieku" nesen uzstādīto sabtransa joslas videokameru uz Dz-ciema ielas? Cik tūkstošus izdevās no lohiem iekassēt?

uupis 30.jūlijs 2024 20:47
1 7 Atbildēt

Nu tad kurš te dzen ūdeni un stāsta ka sodu bardzība nepalīdz uzlabot satiksmes drošību? Tas ka tu nezini par ko iet runa vēl jo vairāk norāda uz tavu zemo IQ un provinciālismu!

Sergejs 31.jūlijs 2024 11:09
3 2 Atbildēt

"zemo IQ un provinciālismu!"

uupis paškritisks palicis?

uupis 31.jūlijs 2024 15:20
1 0 Atbildēt

Tas es teicu ka mani neinteresē kādi citur ir sodi un kā tie korelē ar Satiksmes noteikumu ievērošanu?

Ko tu pīpē?

ZZZZ 30.jūlijs 2024 9:19
1 0 Atbildēt
650 30.jūlijs 2024 19:03
1 1 Atbildēt

Prasti ikdienišķa situuācija.Kur Pr-nieka komentārs? Cik iekasēts no potenciālā vainīgā un uz kāda pamata viņš ir(vai nav) atzīts/par vainīgu?

Ministrs reku publiski runāja pa tv- viņš "ļoti cer" tagad uz "pārējo" autobraucēju iesniegtajiem video materiāliem.Tas nekas, ka "es" viņam maksāju "algu", nee, "man" pašam nāksies vēl arī viņa vietā tagad strādāt.Jā.

Xo 30.jūlijs 2024 9:58
10 3 Atbildēt

Tikmēr CSDD turpina veidot ( bāzt batonus gadus 20it ) džinglus par dzērājšoferiem, bet problēma slēpjas pavisam kur citur ... sen jau tur visa valde jāmaina ...

uupis 30.jūlijs 2024 10:27
1 5 Atbildēt

Tas ir kas jauns - CSDD valde pārkāpj maksimālā ātruma ierobožojumus un veido statistiku ar bojāgājušajiem!

Rexx 30.jūlijs 2024 11:17
63 2 Atbildēt

Šobrīd ir tā, ka daudzas specifiskas nozares, t.sk. arī šo, vada nevis nozares speciālisti, bet efektīvie menedžeri, kuru pūliņu rezultātā daudzas sistēmas nestrādā, satiksme kultūra parašas līmenī,RB nenotiek, skolā nav, kas strādā,  arī mācīties nevienam negribās, drīz katrs pats sev stomatologs, un, kas zin, ieliks vēl Vernonu par Satiksmes ministru vai CSDD šefu.

uupis 30.jūlijs 2024 11:33
1 5 Atbildēt

ĀĀĀĀ! Tātad pie stūres arī ir attiecīgie dīvāna eksperti ar saviem sētas noteikumiem - es pareizi sapratu?

Nu tad nav ko brīnīties par braukšanas kultūru!

Vernons 30.jūlijs 2024 12:06
20 3 Atbildēt

Un Tu nemaz nejūties pie vainas?

uupis 30.jūlijs 2024 12:15
2 4 Atbildēt

Man ir jājūtas vainīgam ka es neārkāpju ātrumu?

Kas tie par sētas vīna koncepcijas noteikumiem?

Vernons 30.jūlijs 2024 12:20
16 4 Atbildēt

Tu necieni fūres! Liec, bez vajadzības, strauji bremzēt!  Tas ir Tev raksturīgs Stils!

uupis 30.jūlijs 2024 12:24
3 3 Atbildēt

Tu tagad stāstīsi ka fūristi pārkāpj ātruma ierobežojumus un sēžot augstāk par visiem neredz to kas ir deguna priekšā un tāpēc ir spiesti strauji bremzēt?

Sergejs 30.jūlijs 2024 14:12
4 0 Atbildēt

Deguna priekšā bieži (ne vienmēr gan) ir planšete ar seriālu, tas no real life

Sergejs 30.jūlijs 2024 11:22
1 0 Atbildēt

Interesanti, vai tas kaut kādā mērā saistīts ar to ka ārvalstnieks (ne tikai no EU) māk atrast vajadzīgo adresi pēc kartes, navigācijas un zīmēm teritorijā, bet mūsu bāleliņš (tai skaitā smagā auto pilots) kā likums uzreiz sāk zvanīt un jautāt kur un kā jāstūrē? 

Nekas nav izdomāts, kā parasti novērojumi no dzīves.

arba 30.jūlijs 2024 11:33
8 2 Atbildēt

Interesnti kapec satiksmes drosibas raditaji sakrit ar labklajibas limeni ?

Jo bagataki jo drosak un otradi ?

GTD2 30.jūlijs 2024 11:45
38 2 Atbildēt

Sakrīt ar infrastuktūras līmeni, kas mums saglabājien PSRS laikiem, bet tad noslodze uz ceļiem bija daudz mazāka. Pie mums tikai domā par radariem. Bet melnajos punktos nekas netiek darīts lai tur neatkārtoties tās pašas tra'giskās avārijas, bet kovar gribēt ja tik daiļ----seji pie varas

uupis 30.jūlijs 2024 11:47
1 5 Atbildēt

Un kur liksim sodu bardzību Somijā?

Vai tad tā nav cieši saistīta ar pārkāpumiem?

uupis 30.jūlijs 2024 11:51
1 5 Atbildēt

Somijā par +30 ir krietni bargāki sodi, bet pie mums pat uzrīkoja mini referendumu, lai tikai nepalielinātu sodus par +30!!!

www.tvnet.lv/7791003/somij...a-parsniegsanu

uu-pis 30.jūlijs 2024 11:53
11 3 Atbildēt

Tu sapņo par sodu no +1? - šaubos, vai būsi laimīgs.

uupis 30.jūlijs 2024 11:57
5 4 Atbildēt

Kāpēc ne?

Ja jau AIZLIEGTS braukt ātrāk par 50, tad 51 jau ir pārkāpums! Kas te ir neloģiski?

Ja tev jāmaksā par benzīnu 10 eur, tad vai tad pārdevējs drīkst tev piestādīt rēķinu par 11 eur? Tu taču būsi laimīgs samaksājot +1 eur - pareizi? Jeb stāstīsi ka tās ir aizliegtas darbības?

uu-pis 30.jūlijs 2024 12:12
21 5 Atbildēt

manam auto nav kruīzkontroles, kas nozīmē, ka braukšu 45, 65, 85 km/h, kā nu kurā vietā un ne es viens tāds, tādēļ šaubos, ka būsi laimīgs. Atceries, ka lēna braukšana vai plūsmas bremzēšana, vai raustīšanās, vai neiekļaušanas satiksmē arī ir bīstama un var novest pie avārijām.

uupis 30.jūlijs 2024 12:17
3 5 Atbildēt

Nu gan slima loģika - mazāks ātrums nodara lielākas traumas… Pipec - kur tādu loģiku var iemācīties? Kas ir jāpīpē lai kaut ko tādu izfantazētu?

uu-pis 30.jūlijs 2024 12:24
20 3 Atbildēt

Pīpēt nevajag, tas kaitīgi ikvienam, bet par ātrumu, tostarp lēnu (neprasmi iekļauties plūsmā) runā tāds eksperts, kā Vanks (cerams, esi dzirdējis), nezinu, vai jēga piesaukt citus.

uupis 30.jūlijs 2024 13:28
3 3 Atbildēt

Ja plūsma iet uz 65 tur kur zīme ir 50 tad tas ir pārkāpums vai nav?

enemigo 1.augusts 2024 17:01
1 0 Atbildēt

Tas nozīmē to, ka ierobežojums ir nepamatoti mazs. Un tā tas ir praktiski visur. Pie adekvātiem ierobežojumiem pārkāpēju praktiski nav, bet tas jau valstij nav izdevīgi, vai ne?

650 30.jūlijs 2024 19:06
2 1 Atbildēt

Ja situāciju pārzinošs Pr-nieks publiski runā par 1km/h, taču PATS savā aizkadrā "kontrolē" sevis paša nospraustos +13km/h, kas TAS ir? Kāda var būt cieņa pret šo amat personu un/vai "ticība" viņa paustajam?

uupis 30.jūlijs 2024 20:49
1 3 Atbildēt

Tu par ko tagad? Galīgi auzās iebrauci!

Vernons 30.jūlijs 2024 12:01
8 6 Atbildēt

Ūpis ir noziedznieks, kurš realizē dzīvē noziedzīgu politiku ceļu satiksmē, kurā ir izveidota pateicoties CSDD, ar ceļu policijas atbalstu, ar satiksmes eksperta Oskara Irbīša atbalstu! Prokurori, tiesneši vienkārši stūrē pa "iebrauktu sliedi"! Apdrošinātāji "zāģē zaru" uz kura paši sēž! Tāda ir realitāte.

uupis 30.jūlijs 2024 13:31
5 4 Atbildēt

Fantastika - ievērot satiskmes noteikumus ir noziedzīga rīcība, bet pārkāpt un sabraukt gājējus ir laba rīcība - tpū tā tava fašistiskā loģika!

Realitāte ir tāda ka vernons sludina to ka CSN ir jāievēro tikai retajam! vernons sludina ka pērkāpēji nav jāsoda!

Vernons 30.jūlijs 2024 13:45
5 4 Atbildēt

Tu tāds prasts d*rsējs esi! Atbildi, kāds ir CSN paredzēts Ātruma samazināšanas process! Kā Tu to māci.

uupis 30.jūlijs 2024 14:16
4 4 Atbildēt

Tu ne reizi neesi atbildējis NE UZ VIENU manu jautājumu! Kāpēc lai es tev atbildētu?

Kāpēc lai es atbildētu tam, kurš pārkāpējus uzskata par varoņiem un labiem cilvēkiem, bet tos kuri iervēro CSN sauc par slepkavām?

Kāpēc man būtu jātbild tam, kurš sludina gājēju sabraukšanu un kurš stāsta ka CSN jāievēro katram trešajam?

Kāpēc man būtu jāatbild tam, kurš visu mūžu ir uzskatījis ka Buļļu iela ir svarīgāka par Pulka ielu?

uupis 30.jūlijs 2024 14:18
0 6 Atbildēt

Nesiet ventilatoru un sūdu spaini - vernons grib stvēt pie ventilatora un saņemt spaiņa saturu sejā!

W12 30.jūlijs 2024 16:38
35 3 Atbildēt

Diezgan savāda un dīvaina tās mūsu valsts ierēdņu domāšana. Visu mēģina sakārtot no otra gala un tad ir pārsteigti, ka nav rezultāta. Vispirms iebliežam visiem nenormālos sodus, bet jautājumus, kas skar ceļu infrastruktūru, apmācības autoskolās utt. atstājam otrā plānā.

Krotow 30.jūlijs 2024 17:02
11 1 Atbildēt

100%. Tieši to taisījos rakstīt pirms izlasīju.

Vidzeme 30.jūlijs 2024 17:10
18 0 Atbildēt

jau rakstīju, ko vēroju sev tuvajā pilsētiņā ar sākuma burtu G - instruktors jau pēc 1,5 km aiz pilsētas robežas griež kursantu atpakaļ - kādas mācības, kāda pieredze? - braukšana pa šoseju un plūsmā tādam kursantam būs balta lapa.

Sergejs 31.jūlijs 2024 14:49
2 0 Atbildēt

Arī kaut kā neesmu ārpus pilsētas "M" ievērojis, tātad ne apdzīšanas manevrs ne ieradums uzturēt vienmērīgu ātrumu un distanci uz šosejas šiem kursantiem netiek mācīts. Tad arī mīcās pēc tam šie izstrādājumi uz šosejas kā puņķis uz drāts 20m no smagā auto bampera (pie kā pieraduši pilsētā kursos), nespējot to apdzīt un nesaprotot kā to izdarīt veikli un droši.

uupis 30.jūlijs 2024 17:25
2 3 Atbildēt

Gribi teikt ka mums ir augstāki sodi nekā Somijā?

Nu ka palasīt materiālus par sodiem Somijā - nu tā lai tu būtu tēmā nevis stāstītu ka mums ir baisie sodi!

Par +10 vispār tikai BRĪDINĀJUMS! Tas ir dikti šausmīgs sods!!! Vot ko var tukšpļ***!

uupis 30.jūlijs 2024 17:29
4 4 Atbildēt

Somijā par +1 līdz +5 ir 70 EUR!!!

+5 līdz +10 jau 100 EUR!!!

Latvijā - BRĪDINĀJUMS - baisie sodi viņam - ka tik melot!!!

uupis 30.jūlijs 2024 17:45
3 3 Atbildēt

Bez Tuvām Gaismām dienas laikā

Pie mums 10 eur

Suomi - 100 eur

Tas pie mums ir drastiski sodi??? hallo!!!!

Export 30.jūlijs 2024 18:38
8 1 Atbildēt

Būsim reāli. Latvījā visticamāks arī dalbajobu īpatsvars ir vislielākais no ES valstīm.

Tas jau pēc komentāriem redzams, kad pāris purni jau te gadsimtu viens ar otru diršās.

uupis 30.jūlijs 2024 20:55
2 5 Atbildēt

Mani audzināja tā lai es esot liels aizstāvētu vājos un neaizsargātos! Tāpēc jekurš fašists, tāds kā vernons, kuram cilvēki ir nulles vērtība, vienmēr tiks norakts mēslainē, un šoferiem būs jāievēro satiksmes noteikumi!

Exports 31.jūlijs 2024 21:02
1 1 Atbildēt

Tas nemaina to, ka uzvedies un ļoti iespējams arī esi viens no šiem dalbajobiem.

Diskutēt var arī izturoties ar cieņu pret apkārtējiem.

uupis 1.augusts 2024 9:30
0 0 Atbildēt

Un no teica anonīms jūzeris - pašam smiekli nenāk?

Krotow 31.jūlijs 2024 12:56
1 0 Atbildēt

Daži zināmi d-j-i ar savu iršanos komentāros padarījuši visas Latvijas lielāko mediju komentāru slejas par atejām. Tāpēc visos šajos portālos komentētajiem jāļauj komentēt tikai pieslēdzoties ar personas datiem - ar e-parakstu, internetbanku t.tml. Minētajiem kadriem derētu sarīkot kādu IRL desumaču - iedot bomjus un mačetes un ieslēgt arēnā. Pēdējo izdzīvojušo var palaist vaļā bez pieejas internetam uz mūžu.

John 30.jūlijs 2024 20:08
26 2 Atbildēt

Tas ir tikai loģiski, ja nodokļi ko maksā autovadītāji nenonāk ceļu infrastruktūras uzlabošanai, bet gan ierēdniecības aparātam. 

Bet tajā pašā laikā pie avārijām tiek vainoti autovadītāji nevis nepiemērota ceļu infrastruktūra.

uupis 30.jūlijs 2024 20:57
1 5 Atbildēt

Ceļu infrastruktūra ir vainīga tikai 0.2 % gadījumu!

John 30.jūlijs 2024 21:31
2 1 Atbildēt

Un tu tam tici?

uupis 30.jūlijs 2024 22:19
1 4 Atbildēt

Tas ir KAPTEINIS ACĪMREDZAMĪBA! Obvious! 

Jeb tu tagad liesi ūdeni ka lūk pie 4 joslu ceļa dzērājšoferis neiemauks pretējā joslā? Aga - kā tad! Noteikti! Man personīgi ir nācis purnā pļēgurs uz pleskavenes pirms Vangažiem! Nu rezultātā džekam izbeidzās daudz zobu un policija visu norakstīja uz to ka šams iebrauca ceļa stabiņā! Bet man bija reāla dusma jo transports man bija kartona kaste (kaut kāds mazs fords) un frontālais būtu man par sliktu!

Sergejs 31.jūlijs 2024 11:21
5 1 Atbildēt

Pabrauc pa pilsētām un paskaties kaut vai tos pašus krūmus kas ir līdz ar brauktuves malu. Daudzkur tos pats īpašnieks ir sastādijis pie izbraukšanas no sava pagalma, tā teikt adrenalīnam.

Un arī līnijas daudzkur ir sakrāsotas pa šosejām uz buj-duj, pie paugura pārtrauktā (un tur jau 3 reizes no purnā braucēja bija jāizvairās), kur parskatams tur nepārtrauktā kaut gan daudzkur vajadzēja būt apzīmējumam ka no vienas puses var no otras nevar to līniju šķērsot. Žimes arī daudzkur saspraustas spraušanas vai līdzekļu apgūšanas pēc, rezultātā tieksme tās respektēt mazinās, arī tur kur noteikti būtu jārespektē.

Bet jā, visu var norakstīt uz autovadītāju, kurš "nav ņēmis vērā apstākļus" tad arī infrastruktūra nebūs vainīga.

P.S. Jautājums par jaunbūvētiem apļiem - to slīpums ir vērsts uz ārpusi lai fūrem aste varētu vieglāk nošļukt nost kad slidens vai lai krava labāk gāztos ja vadītājs mazliet ātrāk par 5km/h to apli izņem?

uupis 31.jūlijs 2024 15:26
1 1 Atbildēt

Tu kaut vienu pretenzijas rakstu esi uzrakstījis ceļu uzturētājam? Es esmu un tās vietas kuras man nepatīk ir sakartotas!

Tādi puņķu tapas kā tu sēž un pirž dīvānā un ņaud internetos ka viss ir slikti, bet tikko jāpakustina smadzene un pirkstiņi tā ai nu ko nu es! Pirms dirst pamēģini kaut ko izdarīt!

Krotow 31.jūlijs 2024 12:59
1 1 Atbildēt

Gan jau lai lietus ūdens notek. Jo var ietaupīt uz noteku rēķina. Aplī braucošo auto masa un inerce projektētājiem ir nezināms lielums. Beigās iegūstam praksē nederīgu apļa izstrādājumu.

Sergejs 31.jūlijs 2024 14:54
2 1 Atbildēt

Jāiedod šiem projektētājiem kādu NASCAR trasi uzbūvēt, piešķirs tam pasākumam jaunu dzirksteli😁

Eddie 30.jūlijs 2024 23:17
22 1 Atbildēt

Daudz braukāju pa Eiropu, esmu bijis visās Eiropas valstīs. Pēc manas pieredzes - bojāgājušo skaits pilnībā atbilst ceļu infrastruktūras līmenim. Sodi, radari, csdd kampaņas, mācību līmenis, utt, tas viss ir fufelis. Izbraucot cauri visai Eiropai un iebraucot LV uzreiz var just - šeit ir stabili sliktāki ceļi nekā Polijā/Lietuvā, un varbūt bišku labāk par Rumāniju / Bulgāriju, bet ja godīgi, es domāju tas vairs nav uz ilgu laiku un LV drīz būs pēdējā vietā. Vnk novērojums daudz braucot pa ceļiem.

650 31.jūlijs 2024 1:50
7 1 Atbildēt

Plus vēl tas viss "atbilst" (amatā iecelto) amat personu sarunas tonim ar sabiedrību (ar Lohiem, kuri dāsni apmaksā gan šo amat personu algas, gan arī viņu eksotiskos tēriņus un visu šo massveidīgi izvērsto nekaunīgo demagoģiju, manipopupipelējot ar nepierādāmām sakarībām un/vai no pirksta izzīstiem "faktiem").Loham šobrīd (vairs) nav (un nekad vairs nebūs!) pilnīgi nekādu reālu tiesību kaut ko "iebilst" kādai amatā esošai amatpersonai.

Gaidām izdevīgu brīdi, kad (oficiāli) tiks atzīts, ka amatus (posteņus) var piešķirt uz mūžu (beztermiņa), pirkt/pārdot, mainīt un/vai mantot.

Sergejs 31.jūlijs 2024 11:27
2 1 Atbildēt

Piekrītu, mūsie tik nesen iemācijās kantainas ielāpas likt un līdz ar lāpamo asfaltu (vismaz vietām beidzot ir tādas redzētas), ko kaimiņi Igaunijā jau sen senim (vai no pirmssākuma) dara.

650 31.jūlijs 2024 13:37
4 1 Atbildēt

Pirms mēneša biju ievietojis- tur reku "jaunaiss" eurobrāļu itāļu satiksmes ministers (savā eurovalstī..)nupat izdevis bargu dekrētu.Kas paredz (turpmāk!) stingri pamatot elektronisko sat kontrol ierīču uzstādīšanu un būtiski IEROBEŽOT beidzamajā laikā par modīgu sērgu kļuvušo dažādu pašvaldību un vietvaldnieku tieksmi šos suudus savā territorijā massveidīgi karināt tieši budžeta papildināšanas nolūkā (Lohu apkāšanai)..

Mēs nevaram no peļķes ūdeni/novadīt un līdz kūr-sezonass beigām hor marķ līnijas uz g-parejām uzkrāsot, taču viedajam luksososaforam līdzekļi (mums.Lohiem) atrodas gan. 

Atkārtoju jautājumu- kas tagad notika ar to (slaveno,televīzijā rādīto,acīmredzami pretlikumīgo,klajai lohu apkāšanai paredzēto) sabtransa joslas videokameru uz Dzīrciema ielas?

NuNu 1.augusts 2024 13:44
1 0 Atbildēt

Nu bet loģiski ka bīstama. Tāpēc ka Latvijā NAV (drošu) CEĻU! Ja brauc no civilizētās Eiropas puses, tad ceļš izbeidzas kaut kur Lietuvai pa vidu. Tālāk ir tikai (vietām) asfaltēts bezceļš, jeb kā krievijā mēdz saukt - "virziens" (napravļeņije).

Xxx 1.augusts 2024 19:27
11 0 Atbildēt

Valsti turpina vadīt ambicozi tipiki kuriem ir ambīcijas un neizmērāma bezkaunību bet ar to pārējo zem līmeņa un arī saucamais vidusslāni eatpaliek un tad nu ir tieši tā kā ir

Viedoklis 2.augusts 2024 20:15
15 0 Atbildēt

Tas tikai aplicina, ka cēlonis ir ceļu projektēšanās kūltūrā!

Guntis 4.augusts 2024 23:56
15 0 Atbildēt

Uzlieciet vēl 5322 vidējā ātruma posmus un samaziniet ātrumu visur, kur vien iztēle atļauj. Šis jau paliek par kaut kādu cirku valsts līmenī. Varējāt to naudu ieguldīt valsts labklājībā, nevis kaut kādos mentu auto pildītus ar visādām figņām. Kādas naudas kaudzes aiziet tajos radaros kuri pilnīgi neko neuzlabo. Rada tikai lieku stresu cilvēkiem. Nožēlojami.

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

800 km un ātra uzlāde: BMW parāda pirmo Neue Klasse modeli (+ FOTO) 10

Vācijas autobūves uzņēmums BMW publicējis attēlus un informāciju par pirmo Neue Klasse (Jaunā Klase) modeli iX3, kas jau šoruden stāsies uz ražošanas līnijas Ungārijas Debrecenā. Lasīt vairāk

Augustā Vācijā reģistrēta viena Lada un 36 Rolls-Royce 9

Vācijā šī gada augustā reģistrēti 207 229 vieglie transportlīdzekļi. Lielāko tirgus daļu aizņem labi pazīstami zīmoli, tomēr reģistrēto auto skaitā ir arī ļoti dārgi spēkrati un arī pavisam eksotiski autobūves pārstāvji. Lasīt vairāk

Emocijas, steiga, adrenalīns – psiholoģe skaidro, kāpēc šoferi veic dzīvībai bīstamus manevrus 19

Apdzīšana ir viens no riskantākajiem manevriem uz ceļa, un ļoti daudz smagu avāriju notiek tieši nepārdomātas apdzīšanas dēļ. Tomēr ikdienā satiksmē redzam, ka daudzi šoferi joprojām pārgalvīgi apdzen, pārkāpjot noteikumus un apdraudot sevi un citus. Lasīt vairāk

100 000 eiro par ātruma pārsniegšanu, taču pastāv iespēja laboties 19

Kādam turīgam Šveices iedzīvotājam var nākties maksāt 95 500 eiro par ātruma pārsniegšanu, tomēr pastāv iespēja saglābt 85 500 eiro - ar vienu nosacījumu. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti