Visatļautība - Forums - iAuto

Visatļautība

VWfans Reģ.: 21.02.2004

Uz šosejām valda visatļautība. Vakar ap plkst.17 braucu pa Ventspils šoseju uz Rīgas pusi, sākot no Talsu pagrieziena stipri palielinājās satiksmes intensitāte. Kā vēlāk sapratu, tas bija dulno rallija apmeklētāju dēļ - uz Rīgas pusi praktiski mašīnas gāja vienā kolonnā. Lielais vairums (ap 80% vadītāju) turēja ap 95 km/h (protams, arī tas ir pārkāpums, tomēr tas ir neliels) tomēr no Talsu pagrieziena līdz Tukuma pagriezienam pusstundas laikā atradās vairāk kā desmit kretīnu un deģenerātu, kuri plūsmu, kas jau gāja uz 95 km/h, ņēmās apdzīt. Piemēram, tādi kretīni brauca ar jauno Toyota-Landcruiser, iepriekšējās paaudzes Honda-CR-V, 90.gadu beigu Audi-A4, ceturto Golfu, Audi-100 cigāru, iepriekšējās paaudzes Mercedes S klasi, Subaru-Impreza, trešo Golfu, BMW 3.sēriju.

Un lai tie skrējēji tagad nepārmet, ka vainīgi ,,sēnes,, , kas lēni brauc un viņiem traucē. Braucot ar 95 km/h, vakar nepanācu nevienu lēnāk braucošu. Manā skatījumā tā šķendēšanās par ,,sēnēm,, ir stipri pārspīlēta.

Siksparnis Reģ.: 17.02.2005
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Ideots rakstīja: neomulīgi neomulīgi.......

Piekrītu. Bet problēma ir Fūrē - kāpēc tas lauznis neatceras vai nezin ka viņam aiz muguras ir tonnāža.

A cēlonis - golps.

Siksparnis Reģ.: 17.02.2005
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Siksparnis rakstīja: Nav neiz kādas dzīves. Elementāri apdzīšu to CP, ja tie brauc lēnāk par atļauto. Var būt saderam? Ja nav slabo.

Nu tu apdzīsi - labi.

Bet cik būs tādu kas veidos rindu?

Vot tas jau ir golpa variants. Priekš kam jāraustās no CP ja Tu nepārkāp? Lielākoties sēnotāji jau sakrāsies pēc CP ekipāžas, ne jau lidotāji.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Siksparnis rakstīja:

uupis rakstīja:

Ideots rakstīja: neomulīgi neomulīgi.......

Piekrītu. Bet problēma ir Fūrē - kāpēc tas lauznis neatceras vai nezin ka viņam aiz muguras ir tonnāža.

A cēlonis - golps.

Pie mums jau cīnās ar sekām ne cēloņiem...

Diemžēl pat CSDD reiz rekstīja, ka agresīvas braukšanas cēlonis ir arī bremzētie braucēji, tāpēc ir jācīnās ar agresīvajiem, nevis jāizskauž to agresīvās uzvedības cēloņus...

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Nav cēlonis golps.

Es nesaprotu to apstākli - kāpēc es esmu parādā tam kurš brauc ātrāk par mani. Kādēļ man ir jābrauc tik pat ātri kā tas kurš tuvojas no aizmugures? Kādēļ es esmu vainojams ka cits vadītājs apdzen pāri nepārtrauktai līnijai un pret kalnu (ierobežota redzamība). Es viņam ar automātu pie deniņiem to neliku darīt. Viņš var pabraukt aiz manis kamēr būs iespēja apdzīt.

Bet nu laikam jau paliek par normu apstāklis ka drošības policija uzbrūk pencionāram par Kalvītim adresētiem izteikumiem, ka par cēloni nosaucam to kurš brauc CSN ietvaros.

0 0 Atbildēt

ūpi, tu Vācijā esi bijis? ar mašīnu, pats pie stūºes, uz bāņa vai mazās šnēlštrāses braukalējis?

0 0 Atbildēt

Ideots rakstīja: ja iekš LV būtu pa bānim ar 2 joslām katra virzienā, tad manis pēc tā dāma varēja tur sēņot kaut līdz vakaram...

taču tajā gadījumā tika radītas Avārijas situācijas, kuras iespējams varēja skart CITUS !!!!! saproti Citus, kas arī tjipa brauc pēc noteikumiem....

Ja ir kādi kompleksi kas neļauj kilometru pabraukt aiz lēnāk braucoša autiņa, bet liek pārkāpt nepārtrauktu strīpu un radīt avārijas situācijas. Tad cēlonis ir šajos kompleksos vai stresā vai vēl kādā apstāklī bet tikai ne lēnāk braucošajā.

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: ūpi, tu Vācijā esi bijis? ar mašīnu, pats pie stūºes, uz bāņa vai mazās šnēlštrāses braukalējis?

Kas kopīgs Vācijas sešjoslu autobānim ar Latvijas divjoslu arumiem?

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Palaidniex rakstīja: ūpi, tu Vācijā esi bijis? ar mašīnu, pats pie stūºes, uz bāņa vai mazās šnēlštrāses braukalējis?

Kas kopīgs Vācijas sešjoslu autobānim ar Latvijas divjoslu arumiem?

Vācijā ir arī šnēlštrāses ar vienu joslu katrā virzienā, šauri līkumaini celiņi it īpaši tuvāk Vācijas dienvidiem. Tur sēnotājus kaut kā nemana - VISI BRAUC!

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Vācijā ir arī šnēlštrāses ar vienu joslu katrā virzienā, šauri līkumaini celiņi it īpaši tuvāk Vācijas dienvidiem. Tur sēnotājus kaut kā nemana - VISI BRAUC!

Iedod mūsu lauciniekiem vācijas algas un arī viņi nebrauks ar golpiem kur bīdeļa kapremonts bija vajadzīgs pagājušajā gadsimtā.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Ja ir kādi kompleksi kas neļauj kilometru pabraukt aiz lēnāk braucoša autiņa, bet liek pārkāpt nepārtrauktu strīpu un radīt avārijas situācijas. Tad cēlonis ir šajos kompleksos vai stresā vai vēl kādā apstāklī bet tikai ne lēnāk braucošajā.

Ūpi, tu stulps vai izliecies? Ja golps būtu braucis tos ~90 km/h fūrai NEMAZ NEVAJADZĒTU veikt apdzīšanas manevru. Lai apdzītu lēnāk braucošu auto fūrai vajag daudz vairāk vietas, kuru nozog tie, kas apdzen gan fūru, gan golfu...

Nav labs nedz fūras manevrs, vēl jo vairāk nedz to, kas visiem krāmē garām ar > 150, (fūra ar ierobežotāju tik ātri neiet). Problēma ir tajā kad ir golfs, kas raustās, nespēj pabraukt ātrāk. Ja ir bail - ir sabiedriskais transports. Pat autobusi iet ātrāk. Ja nejūties labi, ir uznācis vecums no autovadītāja ir jāpārvēršas par pasažieri. Arī man var pienākt tāds brīdis, kad no autovadīšanas nāksies atteikties...

0 0 Atbildēt

Ideots rakstīja: tātad ŪPI, pa Tavam sanāk, ja es uz piemēram uz Ģertrūdes ielas centrā, kur pirmkārt visi nezin kā noparkojušies, braukšu uz 20 km/h, nelaižot nevienu citu īsti garām - tad tā ir pārejo problēma ?

Ne gluži.

Tā ir pārējo problēma līdz neparādīsies agresīvi tirliņi kuri ienīst lēni braucošos un nesāks ar montirovku naglot jumtu lēni braucošam. Tad tā būs jau cietušā, policijas un pāri darītāja problēma.

PS. Pēc noteikumiem pārāk mazs ātrums ir zem 30.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Palaidniex rakstīja: Vācijā ir arī šnēlštrāses ar vienu joslu katrā virzienā, šauri līkumaini celiņi it īpaši tuvāk Vācijas dienvidiem. Tur sēnotājus kaut kā nemana - VISI BRAUC!

Iedod mūsu lauciniekiem vācijas algas un arī viņi nebrauks ar golpiem kur bīdeļa kapremonts bija vajadzīgs pagājušajā gadsimtā.

Šitādus auto vajag IZBANOT tehniskās apskates stacija ar atzīmi 4 un saimniekam redzot iekrāmēt martena krāsnī. Uzreiz! Bez ierunām!

Ka nav kazai piena, ta nav! Mani galīgi neinteresē to potenciālo slepkavnieku cilvēktiesības, kam pakaļu vizināt gribas, bet automašīnu savest kārtībā rocība neļauj.

Nevajag lekt augstāk par savu pakaļu un pārējiem būs labāk! Staigāt apkārt ar granātu rokās, kam izrauts gredzens un bļaut uz citiem nelēkājiet man apkārt man detonators var nostrādāt mazākajā mērā ir bezatbildīgi!

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Ūpi, tu stulps vai izliecies? Ja golps būtu braucis tos ~90 km/h fūrai NEMAZ NEVAJADZĒTU veikt apdzīšanas manevru. Lai apdzītu lēnāk braucošu auto fūrai vajag daudz vairāk vietas, kuru nozog tie, kas apdzen gan fūru, gan golfu...

Nav labs nedz fūras manevrs, vēl jo vairāk nedz to, kas visiem krāmē garām ar > 150, (fūra ar ierobežotāju tik ātri neiet). Problēma ir tajā kad ir golfs, kas raustās, nespēj pabraukt ātrāk. Ja ir bail - ir sabiedriskais transports. Pat autobusi iet ātrāk. Ja nejūties labi, ir uznācis vecums no autovadītāja ir jāpārvēršas par pasažieri. Arī man var pienākt tāds brīdis, kad no autovadīšanas nāksies atteikties...

0 0 Atbildēt

Nekam neder. Ar «JA» neko nepamatosi.

Tieši tāds pats Ja var būt vēl miljons citu iemeslu.

Ja nu stirna pēkšņi izlec uz ceļa...... Golps apstājas ar saviem 70 bet pārējie?

Tādus JA jA jA JA JA var sarakstīt ļoti daudz.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja: Nekam neder. Ar «JA» neko nepamatosi.

Tieši tāds pats Ja var būt vēl miljons citu iemeslu.

Ja nu stirna pēkšņi izlec uz ceļa...... Golps apstājas ar saviem 70 bet pārējie?

Tādus JA jA jA JA JA var sarakstīt ļoti daudz.

Ja uz šosejas ir atļautais ātrums 90, ir skaidra diena, salīdzinoši labs ceļa segums, lieliska redzamība un auto ir tehniskā kārtībā, kā arī lielākais vairums brauc izmantojot lielāku plūsmas ātrumu tad vilkties uz 70 nozīmē radīt bīstamību uz ceļa.

Demokrātijā mazākumam ir jāpakļaujas vairākumam. Tādā nu mēs esam valstī. Viedokli izteikt var, ka nepatīk tas vai cits deputāts un tā vai cita nav - vairākums nobalsoja un ir, kā ir...

Vēlreiz atkārtoju - ja auto bojāts - tas ir jāremontē vai citiem ir jāliek manīt, ka tas ir bojāts un jābrauc pa nomali, ja pats nespēj pabraukt - tad ir sabiedriskais transports.

Nežēlīgi, skarbi, bet patiesi.

Ir cilvēki, kam nesanāk un labi vien ir ka nesanāk, bet citiem tas nepielec, ka tiem nesanāk un viņi spītīgi to turpina darīt...

subaru Reģ.: 23.08.2002
0 0 Atbildēt

Par mantiem - esmu braucis garaam uz 100 mentu ekipāzai, kas brauc uz 90 (uz ceļa, kur 2 joslas katrā virzienā)

Par golfu un bābieti (nelaimīgo) -

Pagidām visi ūpja argumenti neiztur nekādu kritiku:

Skaidrības labad pieņemsim, ka no visiem 70 km/h golfa nīdējiem ne1 nebrauc parasti ātrāk par 90 - 95 km/h (spidometra kļūda)

Tātad - bābietis piemēram velkās pa kaut kādu ceļu uz 70 un man aiz viņa ir jānīkst aizmugurē, kamēr varēšu apdzīt (neprārsniedzot 95 km/h) ... UN tas man aizņems 1000 metrus ...

kurus uz līkumaina ceļa un intensīvas satiksmes br;ivus neatrast !

Tas ir tāpat kā ar pakaļā rautajiem smēķētājiem: - Es te tagad autobusa pieturā stāvēšu, smēķēsu, pūtīšu dūmu citiem virsū - kapēc ? - jo es tā gribu. Ja nepatīk, tad pavācies pats malā, kur nav tie dūmi ...

2 uupis - vai tavuprāt tā ir normāla attieksme ???

0 0 Atbildēt

....Un bedres uz ceļiem nu vai vismaz tādi ielāpiņi kā pie mums uz katras otrās ielas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

nu vecīši jūs te dodat no viena grāvja otrā!

Palaidniek, pēc tavām domām, cik uz mūsu ceļiem ir dullo pārkāpēju, kas brauc + 20, un cik ārpºātīgo sēņu, kas velkas - 20? Protams, tādi sēnes IR, bet tavas domas viņus izkaut, izkausēt martena krāsnī, vai aizvilkt ragaviņās uz mežu neko , NEKO, nemainīs, vecīt! Vienmēr būs kāds, kas kaut kāda iemesla dēļ brauks lēnāk. Piemēram, piekabes vilcējs ar mazjaudīgu mašīnu - ko - aizliegt? Vai antīkos auto - lūžņos, lai nemaitā iespēju ātrajiem kondicionieriem nokļūt punktā B, taisīt business...

Tāpēc nau ko pūst ziloni no mušas. Nu gadījās tante uz ceļa, ko tad? Un vajag beigt glorificēt Deičlandi... apriebies jau...

turpinu uzskatīt, ka uz ceļa visvairāk problēmu ir to ļautiņu dēļ, kas nespēj paciest, ka viņa pārvietošanās ātrums kaut kādu plebeju dēļ tiek kavēts.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

....Un bedres uz ceļiem nu vai vismaz tādi ielāpiņi kā pie mums uz katras otrās ielas.

Tu vispirms apskaties kaa pats VW testē savas mašīnas (un viņi testē, lai pārbaudītu, ka bderēs nekas tam auto nenotiks) : www.youtube.com/... : un tad te muldi par bedrēm uz ceļa !!!

Ja auto ir tehniskā kārtībā, tad bedres tam netraucēs !!!

Ja gribi taupīt uz auto remontiem, tad brauc ar autobusu vai vilcienu - tur tev nekas nav jāremontē !

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

subaru rakstīja:

uupis rakstīja:

Tu vispirms apskaties kaa pats VW testē savas mašīnas (un viņi testē, lai pārbaudītu, ka bderēs nekas tam auto nenotiks) : www.youtube.com/... : un tad te muldi par bedrēm uz ceļa !!!

Ja auto ir tehniskā kārtībā, tad bedres tam netraucēs !!!

Ja gribi taupīt uz auto remontiem, tad brauc ar autobusu vai vilcienu - tur tev nekas nav jāremontē !

foffāgenist, tavs video ir labs, bet nesaki man, ka VW par tādiem uzskata normālus eksplautēšanas apstāķļus.

0 0 Atbildēt

smaidiigais rakstīja: turpinu uzskatīt, ka uz ceļa visvairāk problēmu ir to ļautiņu dēļ, kas nespēj paciest, ka viņa pārvietošanās ātrums kaut kādu plebeju dēļ tiek kavēts.

Zelta vārdi - un par to arī ir viss stāsts.

0 0 Atbildēt

subaru rakstīja: Par mantiem - esmu braucis garaam uz 100 mentu ekipāzai, kas brauc uz 90 (uz ceļa, kur 2 joslas katrā virzienā)

Par golfu un bābieti (nelaimīgo) -

Pagidām visi ūpja argumenti neiztur nekādu kritiku:

Skaidrības labad pieņemsim, ka no visiem 70 km/h golfa nīdējiem ne1 nebrauc parasti ātrāk par 90 - 95 km/h (spidometra kļūda)

Tātad - bābietis piemēram velkās pa kaut kādu ceļu uz 70 un man aiz viņa ir jānīkst aizmugurē, kamēr varēšu apdzīt (neprārsniedzot 95 km/h) ... UN tas man aizņems 1000 metrus ...

kurus uz līkumaina ceļa un intensīvas satiksmes br;ivus neatrast !

Tas ir tāpat kā ar pakaļā rautajiem smēķētājiem: - Es te tagad autobusa pieturā stāvēšu, smēķēsu, pūtīšu dūmu citiem virsū - kapēc ? - jo es tā gribu. Ja nepatīk, tad pavācies pats malā, kur nav tie dūmi ...

2 uupis - vai tavuprāt tā ir normāla attieksme ???

2 uupis: gribētos zināt tavu viedokli par šo salīdzinājumu ....

video - VW nevis uzskata tos par normaaliem apstaakljiem, bet gan paarbauda ka auto iztur arii extreemus apstaakljus - tads muusu celju bedriites neko autinjiem nespeej nodariit - vieniigi regulaari jaamaina buxes, šarnīri - bet tāds viņiem tas darbs - uzņemt ceļa triecienus un vibrācijas !!!

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

smaidiigais rakstīja: turpinu uzskatīt, ka uz ceļa visvairāk problēmu ir to ļautiņu dēļ, kas nespēj paciest, ka viņa pārvietošanās ātrums kaut kādu plebeju dēļ tiek kavēts.

Zelta vārdi - un par to arī ir viss stāsts.

Es neesmu no tiem, kam 30 uz ceļa zauētās sekundes ko nodarīs. Iet runa par to, ka uz ceļa tie, kas skrien ir varoņi un tie, ,kas velkās ir principiālie. Cienīsim viens otru un acerēsimies galveno - ja mēs brauksim tā - ka pēc manis kaut grēku plūdi būs tā, kā ir... Piedomāsim pie savas braukšanas, manevriem un atrašanās uz ceļa un par to, vai pārējiem tāpēc nav jādomā ko darīt.

Ja kāds brauc lēnāk - lai brauc, tikai lai nedara to gar ceļa garenasi, ja bail kādu apdzīt, lai ietur distanci, ja kāds skrien, tad lai neskrien garām 6 mašīnām uzreiz utt. Es neatbalstu ne skriešanu, ne vilkšanos, esmu par to, lai ja kāds kādu iemeslu dēļ skrien - lai nevienam nav jākopjās, kad tas kādu nevar apdzīt, un lai nav nevajadzīgu apdzīšanu vietās, kur var mierīgi samainīties vienlaikus 3 mašīnas 2 vienā un viena otrā virzienā...

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Man arī ir bijušas reizes, kad es braucu lēnāk par plūsmu, bet tad, vismaz es braucu maksimāli tuvu ceļa labajai malai, ja esmu ļoti lēns, tad neaizmirstu par tādu izgudrojumu kā avārijas ugunis.

Vispār jau neskaidrības:

Palaidniex rakstīja: Vēlreiz atkārtoju - ja auto bojāts - tas ir jāremontē vai citiem ir jāliek manīt, ka tas ir bojāts un jābrauc pa nomali,...

Kā ta tur palika ar CSN zināšanām un vilkšanām un tāpat avārijas gaismu midžināšanām?

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Palaidniex rakstīja: Man arī ir bijušas reizes, kad es braucu lēnāk par plūsmu, bet tad, vismaz es braucu maksimāli tuvu ceļa labajai malai, ja esmu ļoti lēns, tad neaizmirstu par tādu izgudrojumu kā avārijas ugunis.

Vispār jau neskaidrības:

Palaidniex rakstīja: Vēlreiz atkārtoju - ja auto bojāts - tas ir jāremontē vai citiem ir jāliek manīt, ka tas ir bojāts un jābrauc pa nomali,...

Kā ta tur palika ar CSN zināšanām un vilkšanām un tāpat avārijas gaismu midžināšanām?

Ja auto ir spējīgs patstāvīgi pārvietoties, bet, piemēram, nav spējīgs sasaniegt plūsmas ātrumu, tad NETRAUCEJOT citus es līdz savai servisa vietai nonākšu. Ja mans auto nav spējīgs patstāvīgi pārvietoties tiks izsaukts evakuators, vai kāds, kas palīdzēs šlepē aizvest auto līdz sevisa vietai.

Avārijas gaismas ir prātīgi reizēm arī ieslēgt naktī piestajot šosejas malā, jo var braukt kāds akls ūpis un ietest tajā, jo neesot redzējis gabarīus...

Lasītākie raksti

Jaunie raksti