- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
darklight rakstīja: Da visi Elf, Total, Comma utt. Izvēlies ko vēlies. Mannol Senukajā ļoti smuka cena, it kā internetā raksta, ka esot baigi labā, bet hvz. Par to viltošanu mūsdienās šaubos. Nu neies tak oficiāls veikals kaut kādu kreiso šņagu tirgot. Kaut kādi kaktu servisi, kas lej no mucas - tur gan visādi var būt.
Cenu klubā parasti iepērku Valvoline, kad akcija. Savukārt Manoll ir kkāds kazahu kantoris Klaipēdā. Tā jau viņi cenšās, bet par atzīstamu brendu to nevar nosaukt.
fckns rakstīja: Vilto Castrol, Motul, Sunoco un citas "Brendīgās" eļļas, bet ar tādu huiņu tikai Krievijā nodarbojas. Par šādām izdarībām iekš LV var konkrētos sūdos iebraukt, un es gribētu ticēt ka pie mums veikalnieki tā nedara. Kas notiek kkādos mazākas nozīmes veikalos vai servisos - tas jau ir cits stāsts.
Ko nozīmē "veikalnieki tā nedara"? :D Esi kaut reizi redzējis kādu viģiku kur salīdzina viltotu eļļu ar īstu? Es esmu. Tur ir rūpnieciski izgatavotā kannā ielieta lēta eļļa - tie nav nekādi veikalnieki, tie noteikti ir starpnieki - attiecīgi vienīgais veids kā tu, nezinot nianses, vari būt drošs ka tu nepērc viltojumu ir pērkot no tik lieliem kantoriem kas, domājams, eļļas pērk pa tiešo no ražotājiem.
Volx rakstīja: Grūti lasīt, ka pie mums cilvēki sašust par 30k EV, kamēr Ī gaunijā Poršus izpērk kā karstus pīrādzius rus.postimees.ee/7698128/u-lyudey-deneg-kak-gryazi-porsche-mozhet-stat-narodnym-avtomobilem-estoncev
Bija jau arī pie mums tāds brīdis, kad Kaijēnu kļuva gandrīz tik pat daudz kā Golfu. Katram santehniķim bija pa vienam. Diez kur visi viņi palikuši, nemaz vairs tā nemana uz ielām.
darklight rakstīja: Varu tikai atkārtot, ko sen jau esmu teicis: variators ir vienkārši lielisks izgudrojums motorolleram! Smagai automašīnai tas ir pilnīgi garām. Arī ir sanācis pabraukt ar kaut kādu Auris vai Yaris hibrīdu (neatceros) - tas tak murgs! Pie katra krustojuma, dodot gāzi, motors rēc, bet uz priekšu nekustās ![]()
Toijota ir atradusi nišu "viszaļākais auto" un to drillē. Tāpēc nīkulīgi motori un gaudulīgas kārbas. Jaunajam Nissan tam variatoram ir ieskrūvēts kautkāds iespērējzābaks, kustas diezgan žiperīgi. Pat pārsteidzoši cik žiperīgi. Nezinu gan cik ilgi tā šis spēs
Mistubish PHEV

no www.gknautomotive.com/en/systems-and-solutions/electric/multi-mode-dedicated-hybrid-transmission2/ Tā ka ja vispār, tad potenciāli vienīgā atškirības ir piedziņas elektromotorā un tajā ka iespējams motors nekad netiek darbināts, kaut man nu konkrēti izskatas ka tā ir tukša diršana un mārketings, un patiesībā ICE motors šiem abiem griežas visu laiku !
WALA rakstīja: Ar nebūs taisnība - atrodi 3 atšķirības: Nissan E-Power Mistubish PHEV no www.gknautomotive.com/en/systems-and-solutions/electric/multi-mode-dedicated-hybrid-transmission2/ Tā ka ja vispār, tad potenciāli vienīgā atškirības ir piedziņas elektromotorā un tajā ka iespējams motors nekad netiek darbināts, kaut man nu konkrēti izskatas ka tā ir tukša diršana un mārketings, un patiesībā ICE motors šiem abiem griežas visu laiku !
Nissan e-power gadījumā nemaz īsti nav paredzēts braukt rikai elektro režīmā. Baterijiņa ir šausmīgi maziņa un paredzēta tikai lai kompensētu ģeneratora jaudas trūkumu iespiežot pedāli grīdā, vai lai uzkrātu enerģiju palīdzot bremzēt ar elektromotoru. Iekšdedzes dzinējs darbojas visu laiku. Bija iespēja tikt uz šo modeļu testiem izmēģinājumu poligonā, kad tie vēl nebija homoloģēti reģisitrēšanai koplietošanas satiksmē un bija tā teikt darba variants. Bija interesanti. Tur arī rūpnīcas pārstāvim tika uzdots jautājums par braukšanu elektrorežīmā, tā arī atbildēja, ka nav paredzēts. Max lēni kustoties varot varbūt kādu kilometru noripināt, vai stāvvietā paripināties, bet ne satiksmē. Nē nu var jau būt ka viņi visi tur mums kāra makaronus un iekšdedzes dzinējs ir savienots ar riteņiem. Jaucis neesmu.
insekc rakstīja: Nu jau 5 gadus braucu ar ASV saliktu "japāni" - Subaru Outback ar CVT ('2015). Ne par US salikumu, ne par CVT nav ne mazāko sūdzību.
Iekāpsi labākā auto, domas mainīsies, vai arī Tavas prasības pret kvalitāti ir zemas.
WALA rakstīja: Es ar pirmo Priusu un arī ar nākamo paaudzi esmu braucis tīri elektriski, un ja pareizi atceros tad 20 km tādā režīmā brīvi var nobraukt. Kur (ja pareizi atceros) tev ir taisnība, tad gadijumā ja gribēsi braukt ar "ārpilsētas ātrumu" , tur gan škiet ka bez ICE tev Toyota neļāva braukt, kaut tīri tehniski (pretstatā programmātiski) tas būtu iespējams. Un problēma IMO bija tajā kā ir uztaisīti/sadalīti pārnesumskaitļi "caur" planetārajiem pārvadiem, lai rezultāts būtu "ekonomiskāks auto". UN cita starpā tieši uz jaunā RAV4 hibrīda man škiet ka tā sistēma bija vienkārši perfekti salikta, tip ka AWD parketnieks ēd mazāk kā iekšdedzes Corolla.
Kā Tu ar priusu tikai uz elektribas nobrauci 20km? Turklāt ar pirmo, kurš uz el ātrāk par 15km/h neiet? Kas tā par diršanu, pa kurieni Tu tā brauci? Mēnesi?
WALA rakstīja: Ja izņemsi reduktoru, tad neviens elektromtors "priekšgalā" nestrādās nekā citādi kā tikai uz baterijām, un piedevām vienīgais elektromotors kurš būs spējīgs ko piedzīt bez minētā reduktora, būs tas kurš pie aizmugures tilta ! Nezinu kur tu skatījies, ka ieraudzīji kaut ko citu !
Tehniski jau tev taisnība. Vai var tad teikt, ka sajūgu gan varētu izņemt? Un vai apgalvosi, ka nesaprati, ka runa ir tieši par ICE un riteņu tiešā savienojuma zobratiem, nevis visus agregātus apvienojošo zobratu kompleksu, kas ir iebūvēts vienā korpusā?

Source: www.japanautomotivedaily.com/2017/09/13/gkn-driveline-japan-to-double-multi-mode-etransmission-production/ P.S. Tad šķietami viss iepriekšējais varētu arī atbilst patiesībai ...

Bradypus rakstīja: Vēlreiz - Outlander PHEV 10 gadus atpakaļ izlaida kā auto ar pilnībā elektrisku divmotoru pilnpiedziņu, nelielu (1. paaudzei līdz 40km) bateriju un ar ģeneratoru savienotu Atkinsona cikla benzīna dzinēju, kas spēj gan ražot strāvu motoriem, gan lādēt bateriju. Kā papildus fīča (kas te visiem ir sačakarējusi smadzenes) ir iespēja ar atsevišķu sajūgu un tikai vienu pārnesumu iekšdedzes dzinēju pa tiešo pieslēgt priekšējam tiltam - ātruma režīmos, kad ilgstoši jābrauc virs 100km/h, kur elektropiedziņa sāk zaudēt efektivitāti (ne velti performance car ražotāji arī EV domā par vismaz 2 pārnesumu ātrumkārbām) . Tātad 1) šis auto ir pilnībā funkcionējošs pilnas elektropiedziņas režīmā - vienalga no ģeneratora vai baterijas; 2) elektrorežīma ilgums, kā jebkuram EV ir atkarīgs no baterijas. Atšķirībā no Toyotas, kas ieslēdz ICE, tiklīdz elektromoriem trūkst jaudas, Mitsu var mierīgi braukt, kamēr baterija tukša. Šo auto esmu pētījis jau sen, izbraucis testa braucienus u.t.t. Joprojām laužos ar sevi - pirkt vai nepirkt, jo cena ir kā jau jebkuram EV, lai gan funkcionāli tas ir ar kārtu pārāks par jebkuru citu pašlaik tirgū pieejamo konkurentu (ko apliecina arī šo auto lielais īpatsvars uz Vācu bāņiem).
Esmu izbraucis dažus km testā ar PHEV. Ja maigi spiež pedāli tad brauc klusu bez motora. Pietiekami dinamiski kad iespiež grīdā bet tad dzird benzīna motoru kas pieslēdzas. Salons kā opel, ford tomēr MB, BMW ir ērtāk un materiāli citi.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
18
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13