Nu jau ar Verso esmu nobraucis 3000 km - pie auto pilnībā pierasts un esmu arī izbaudījis dažas funkcijas, kas nekad nav bijušas.
Lietus sensors - reizēm strādā perfekti, bet bieži ir drusku slinkāks uz tīrīšanu, nekā pašam vēlētos, lai gan uzlikts uz maksimālo jūtīgumu. It īpaši tas attiecas, kad lietus nelīst stipri, bet drīzāk smidzina - dažas pilītes, vēl dažas, un tad jau sāk traucēt... bet sensors kā netīra, tā netīra. Tomēr ērtāk ir nekā bez sensora, jo šādās situācijās vajag tikai pamainīt sensora jūtīgumu - ko var darīt, nemainot loga tīrītāja vadības kloķa pozīcīju.
Automātiskās tālās gaismas - lai arī šo fīču sanācis izmantot tikai divas reizes, jo nekādi nakts pārbraucieni nav bijuši un jo ir vasara, tad jāsaka, ka tas ir kaut kas vienkārši superīgs. Man tuvo/tālo pārslēgšana nekad nav likusies kā kaut kas grūts, bet... dzīve ir tik daudz ērtāka, ja tas nav jādara. Vismaz pirmie testi liecina, ka gaismas pārslēdz precīzi un savlaicīgi. Domāju, ka šī funkcija man ļoooti patiks.
Toyota Touch 2 ir stipri labāka sistēma - gan vizuāli, gan no lietošanas ērtības viedokļa - nekā vecās mašīnas Toyota Touch. Verso arī ir ievērojami lielāks skārienjūtīgais ekrāns (6,5" vai 7", ja nemaldos), salīdzinājumā ar mana Aura 5" atstāj daudz labāku iespaidu. Kas nav forši toties ir, ka reizēm mēdz ģlukot Bluetooth savienojums ar telefonu - tieši attiecībā uz zvaniem. Savienojums pazūd... nezinu, vai vaina ir telefonā, vai ar pašu sistēmu.
Kas vēl? Panorāmas lūku jau pieminēju - vienkārši super! Jā, Verso klimatkontroles sistēma darbojas patīkamāk, nekā Aurim. Kaut kā maigāk, mazāk "pūš", kad vajag uzturēt vienmērīgu temperatūru. Par motoru jau laikam visu uzrakstīju, par patēriņu arī (šodien uzpildījos un uzstādīju jaunu antirekordu - 46 litri uz 740 km, kas dod vidējo 6,2/100 - atvaļinājums beidzies un vairāk jāmīcās pa korķiem, īpaši kopš sāka Brīvībeni remontēt, vārdu sakot, auto fascinējoši maz degvielas patērē)... ko vēl pieminēt?
Jā, skaņas sistēma Aurī labāka, nav diez ko laba Verso. Borta dators kā no 2000.g. sākuma - milzīgā kontrastā ar, piemēram, infosistēmu un visiem jau minētajiem palīglīdzekļiem. Nezinu - vai tiešām būtu tik grūti to mazo lodziņu nomainīt pret kaut vai tikpat mazu, bet LCD ekrānu? Nav jau tā, ka baigi traucētu, bet rada tādu zināmu nesaskaņu.
Salons plašs un praktisks, varu pats aiz sevis (195 cm) sēdēt bez problēmām, pietiek vietas gan galvai, gan kājām. Patīk iespēja regulēt atzveltnes un brīvi bīdīt visus otrās rindas beņķus pēc patikas.
Kopumā esmu ļoti apmierināts ar jauno auto. Cerams, ka arī tehniskajā ziņā būs uzticams un ka arī turpmāk labi ripos!