- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
kasinsh79 rakstīja: Tas gan man traucētu un reāli kaitinātu. Bet, ko gan tādā cenā cilvēks var prasīt...
Nē, tu ar laiku pierastu un pazustu vēlme bez vajadzības kaut kur skriet uz 110 lai sajustu ka brauc. Pagrieztu skaļāk maģi un izbaudītu braucienu.
jaaanis rakstīja: Jautājums speciem: Kāpēc jaunie auto ar benzīna dzinēju "dūmo" stipri vairāk par dīzeļdzinējiem?
Jaunie, vai tomēr visi?

Feciic iemeslu jau aptuveni paskadroja - degvielas sadegšanas rezultātā veidojas ūdens tvaiks un ogļskābā gāze. Kamēr izpūtējs auksts, un vēsā laikā izpūtējs auksts paliek ilgāku laiku, tikmēr tas tvaiks pagūst daļēji kondensēties jau izpūtējā. Šitento bildi jau n gadus izmantoju par uzskates līdzekli, kad iestājoties vēsākam laikam, forumos uzpeld tofiki "mana mašīna baigi kūp, vai nav galvas blīvei pizģec?" ... :D
nomiks rakstīja: Par savu iepriekšējo CR-V, ko pirku jaunu 2008.gadā, bet pārdevu 2015.gadā, varu teikt tikai labus vārdus. Bija 3 ārkārtas gadījumi, kad bija jāveic neplànoti remonti: 1) nobruka kondicioniera relejs. Itālijā. Toties ieguvu pieredzi, kā reāli strādā bezmaksas tehniskais atbalsts visā Eiropā. Šis bija garantijas gadījums pie aptuveni 60 000 km nobraukuma. 2) pie nepilniem 160 000 km mainīju sajūga komplektu. Varēja vēl nemainīt kādus 20-30 tūkst.km, bet kaitināja neliela skaņa pie sajūga izspiešanas. Pēc 5000 km km es gan auto pārdevu. 3) pārstāja strādāt kondicionieris. Nippon piedāvāja par tolaik 1200 latiem mainīt kompresoru. Nepiekritu. Iebraucu pāri ielai pretī Amserv Motors. Tur par 5 latiem saremontēja - ielika šeibiņu pie kompresora sajūga un tā tas turpināja strādāt izcili turpmāk. Biksenona lampiņa sāka izrādīt vecuma pazīmes pie 90 000 km. Nopirku bixenon.lv neoriģinālās philips spludzes 2 gab. Kopā par 45 latiem. Vietā nopirku jaunu CR-V. Ja ar iepriekšējo nebūtu laba pieredze, tad jaunu būtu ņēmis ko citu.
2) skaņa izspiežot ir izspiedējgultnis, 10-20 eiras vērta detaļa + darbs - bet nu, bagāts kā grib, nabags kā var.
torkjis rakstīja: Kādus pierādījumus Tu gribi? Ar reālu pieredzi/nevis baumām līdz 7. pakāpei/ Tev nepietiek.
Gaidi, ka auto tirgotāji un ražotāji nāks klajā ar grēksūdzi, jo smagums dvēseli spiež?
Kā Tu domā - ja VW uzdotu jautājumu par "uzlabojumiem" piem. pirms 6 mēn., šie raudādami atzītos, ka čakarējuši? ![]()
Nu nez nez.. Pieredze no manas dzīves. Nu jau tālajā 2007g, nomai paņēmām piecas vienādas Toyotas, no kurām četras bez problēmām, bet piektā teikšu ka brāķis, kas to vien darija kā iegriezās pie dīlera servisā. Ja piektā trāpītos kādam kam tā kā vienīgā, gan jau ar uzzinātu ka nez kur ražota.
kasinsh79 rakstīja: Esmu latvietis - praktiskais un tikai tagad pa īstam novērtēju, kāpēc Vācijā, piemēram, tik liels universālu īpatsvars jau gadiem ilgi - tie ir vispiemērotākie auto ģimenei, gan no ērtību viedokļa, gan no ietilpības viedokļa utt.
Skaidri esmu nolēmis ar savu PEUGEOT 508 braukt līdz garantijas beigām max (30.10.2017.) Līdz ar ko, jau sāku interesēties par auto, ko gribētu ņemt tā vietā.
No pēdējiem jaunajiem auto mani visvairāk uzrunā divi. - jaunā OPEL INSIGNIA
- jaunais SKODA SUPERB
Abi ar universāla virsbūvi.
OPEL INSIGNIA izskatītu ar 170 zs dīzeli un 8 pakāpju automātu. Tikko biju Amserv Krasta, teicās, ka pirmais demo auto būs tikai jūnijā... Bet vilina pat ļoti.
SKODA SUPERB izskatītu ar 190 zs dīzeli un DSG 7 pakāpju (laikam) automātu. Ar tādu braucu iauto testa braucienā (gan "sedanu - liftback") - nav nevienas sliktas piezīmes.
Jūsu domas?
Esmu par jaudīgiem dīzeļiem un automātiem (tikai), gadā ap 30 tkm nobraukums, daudz garo gabalu ar pedāli grīdā (arī) ![]()
Es izvēlētos Škodu-Superb kā tādu auto, kurš nav galīgs jaunums ražošanas pirmajos mēnešos un kuram ,,bērnu slimības,, ir izķertas.
iuziite rakstīja:
torkjis rakstīja: Kādus pierādījumus Tu gribi? Ar reālu pieredzi/nevis baumām līdz 7. pakāpei/ Tev nepietiek.
Gaidi, ka auto tirgotāji un ražotāji nāks klajā ar grēksūdzi, jo smagums dvēseli spiež?
Kā Tu domā - ja VW uzdotu jautājumu par "uzlabojumiem" piem. pirms 6 mēn., šie raudādami atzītos, ka čakarējuši? ![]()
Nu nez nez.. Pieredze no manas dzīves. Nu jau tālajā 2007g, nomai paņēmām piecas vienādas Toyotas, no kurām četras bez problēmām, bet piektā teikšu ka brāķis, kas to vien darija kā iegriezās pie dīlera servisā. Ja piektā trāpītos kādam kam tā kā vienīgā, gan jau ar uzzinātu ka nez kur ražota.
Man reāla identiska situācija ar jauniem kompānijas Bmw 118d. Ārprāts un šausmas! Tikai no pāris desmitiem iepirktajiem auto visai Baltijai, katastrofa tehniski bija kādiem 3-5 auto no visa iepirkuma. Kas totāli izbojāja priekštatu par Bmw kvalitāti kā tādu.
kasinsh79 rakstīja: Filozofēju
Iedomājaties, ka ģimenes (brīvdienu) auto jau ir.
Bet darbam (ikdienai) varat izvēlēties da jebko cenā aptuveni līdz 32k EUR, uz 4-5 gadiem ilgtermiņa nomas termiņu (kā operatīvo līzingu). Maksātu par to darba devējs
Kāda būtu Jūsu izvēle?
šo jau gribēju Tev agrāk prasīt . Kādi darba devēja noteikumi jauna dienesta auto iegādei ,nu pats pateici . Piemēram draugam ASV kompānijas prasības kurās jāiekļaujās . Cena Ražotājs . Laikam pašlaik Fords , opel ( kā tagad ar šo marku būs ?) . Agrāk vēl atļāva volvo , bet kopš pārdeva ķīnai tā atkrīt . Motors.. benzīns un ne vairāk kā 2,4 . Nevar būt āda . Gan jau vēl kas , bet tas bija pāris gadus atpakaļ .
nomiks rakstīja: mazlietots nu nekādi nevar būt ar 250 t.km un 12 gadiem. Manā izpratnē mazlietots ir ne vecāks par 3 gadiem un ar nobraukumu līdz 100 000 km
Ja es gadā nobraucu 80tkm, tad man tie 250tkm ir 3 auto lietošanas gadi. Ļoti relatīvs jēdziens mazlietots auto.
kasinsh79 rakstīja: Vienīgie must have kritēriji: Automāts, klimats, elektropakete, bi-xenon vai bi-led. Obligāti - 4 durvis.
Es ļoti nopietni apsvērtu "vecā" XC60 modeļa iegādi - ļoti labi nopakoti par aptuveni 40k EUR, atlaide, ja pareizi saprotu, ap 10-15k.
kasinsh79 rakstīja: Filozofēju
Iedomājaties, ka ģimenes (brīvdienu) auto jau ir.
Bet darbam (ikdienai) varat izvēlēties da jebko cenā aptuveni līdz 32k EUR, uz 4-5 gadiem ilgtermiņa nomas termiņu (kā operatīvo līzingu). Maksātu par to darba devējs
Kāda būtu Jūsu izvēle?
Es ņemtu Octavia Scout, brīvdienu auto pārdotu un nopirktu piekabi. Jo priekš kam turēt vēl vienu auto sev, ja ir darba auto?
Konuss rakstīja: Nu tā - kā reiz šonedēļ veicu apkopi sakarā ar 30 000 nobraukuma tuvošanos. Veica vispārēju inspekciju, eļļas + ar to saistīto pričindāļu nomaiņu un salona gaisa filtra nomaiņu. Teica, ka viss ir vislabākajā kārtībā. Jā, pie 20 000 km pielēju 1 litru eļļas, bet pēc tam līmenis nebija krities. Iespējams, ka saistīts ar lielāku slodzi zemākā temperatūrā, bet saka, ka Longlife dzinējiem ar to jārēķinās. Sūdzību īsti nav. Nedaudz aizdomas bija par nelielu bremžu čīkstēšanu ziemā, mitrā laikā, bet saistu to ar netīrajiem ceļiem. Arī servisā teica, ka ar bremzēm viss kārtībā. Vēl viens sīkums, ko kaut kad pa garantiju aizvedīšu pie elektriķa - multimediju sistēma neuzrāda t.s. "album art", jeb mūzikas albuma attēlu, ja atskaņo mūziku no Bluetooth. Galīgi netraucējošs sīkums, bet kārtībai jābūt :D Tad nedaudz paeksperimentēšu, kā auto uzvedas ar 98. degvielu. Uz bākas rakstīts, ka minimālais ir 95. markas benzīns, lietotāja grāmatiņā rakstīts, ka var arī augstāku liet, bet baigo efektu var negaidīt. Nu kādu 3. uzpildi pēc kārtas esmu veicis - varbūt subjektīvi un placebo, varbūt ne, bet liekas, ka dzinējs ir nedaudz klusāks un bišķīt atsaucīgāks līdz 3500 apgr./min. Auto VW Tiguan I 1.4 TSI 125 Zs ar 6 pakāpju manuālo kārbu
Ja starpība ir placebo efekta līmenī, tad to ir jāmēra ar bākas metodi braucot pa šoseju. Ja tam tavam motoram augstāks oktānskaitlis kaut ko dod, tas izpaudīsies lielākā griezes momentā un mazākā patēriņā zemākos apgriezienos. Cita lieta ka tas tavs motoriņš izmantoto kosmosa tehnoloģiju dēļ, iespējams, to starpību īpaši neizjūt. Un degvielu tu vari liet hoķ 130. oktānskaitļa aviācijas degvielu, kamēr vien tā satur tās pašas vielas - oktānskaitlis nevar būt par augstu, tas var būt tikai par zemu.
kasinsh79 rakstīja: Kam tagad viegli?
Ja nopietni, mana brīva izvēle cenā līdz 32k eur (jo man jāiekļaujas konkrētā summā ikmēnesi). Vadībai ir citas lietas, par ko satraukties, bet, ja es būšu apmierināts un laimīgs savās darba gaitās (un daudz braukāšanas ir daļa no tā visa), viņi saprot - būs labums arī uzņēmumam.
Tad nu ar sevi cīnos patlaban.
Mani, piemēram, vilinātu kaut kas šāds:
www.citroen.lv/automobilis/ds-4-crossback/
It īpaši, ja noma, jo tad nav jāraizējas par tālākpārdošanu, kaut kādiem gļukiem u.tml.
27000 ar labāko aprīkojuma līmeni + 165 zs benzīnnieku. Paliek vēl pāri naudiņa FULL LED lukturiem, ādas salonam, navigācijai un citām lietām ![]()
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
18
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
1