- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
sciroco rakstīja: Man interesants jautajums visiem Jaunu auto nīdējiem : Ja tagas butu pieejams, piemeram passat b3 par 30 000 euro, vai golf mk2 par 25 000 euro, jus to pirktu?
Es labprāt nopirktu Volvo-V70 kantaino universālu ar Audi 2,5 TDI motoru par 28 tūkst.EUR.
Scotinsh77 rakstīja: msh tocna pirktu... ![]()
Viņš pat vecu trusi nevar nopirkt.
msh rakstīja: Es kaut kur jau pasen esmu šito pārrēķinājis. Mans golfs rūpnīcu pameta kā CL ar 1.3 nemotoriņu un 4 robu kārbu; pārrēķinot eirās tās mašīnas cena sanāk 16,5k - par to naudu sanāk līdzvērtīgi pozicionēts jauns golfs, kaut kāds 1.2 TSI ar sešu robu mešalku. GTI 8v bāzītē laikam bija kaut kādas 26 vai 28 štukas, un ja pircējs vēl saķeksētu visu to, ko esmu salicis, gan jau būtu tuvu 35. Mans audī atkal jauns maksāja 42k eiru - vienīgais iemesls kāpēc par to naudu nesanāk jauns A4 2.0 [vienalga kāda degviela] quattro, bet vajag pāris štukas piemest klāt - jo jaunai kvatrai ir neatķeksējama opcija - tomāts - paskatoties cenu lapā divriteņu cenas, var redzēt ka cenas starpība starp mešalku un tomātu kā reiz ir tās divas štukas. Secinājums - mašīnas ir ŠAUSMĪGI palētinātas - ja jauna mašīna [agrākiem laikiem] vidējā komplektācijā, ar nesalīdzināmi sarežģītāku spēka agregātu maksā tikpat, cik agrāk maksāja vienkāršs dzelzs gabals bez aprīkojuma... Ir, protams, punkti, kur tas ir saskatāms tāpat, ar neapbruņotu aci, teiksim, apakšas apstrāde, tb tās trūkums, vai fakts ka detaļas ir ražotas visās pasaules malās, nevis kā astoņdesmitajos, kad VAG piegādātāji pamatā atradās vācijā, austrijā un francijā, un vēl atsevišķi mezgli nāca no ASV un kondišu detaļas no japānas - deviņdesmito vidū sāka parādīties meksika, pēc tam polija, būtu interesanti kaut ko desmitgadīgu paķidāt un paskatīties no kādām valstīm tur ir detaļas.
Man atkārtots jautājums: pirktu sev tagad
jaunu mk2 golfu, pa "tuvu 35 000" ? Man aizdoma ka ne.
Un ko Tu darītu (ja būtu samaksājis tos 35 000), par JAUNU mašīnu, nevienas skrambas.. piķis nolikts, kas krāts 5 gadus, vai arī jāmaksā vel 5 gadi....
.... un kāds Tev iesistu ar durvīm pa sānu, vai iešvīkātu skrambu bamperī... arī teiktu, ka iepriekš ? nekas traks, davai vel otrā pusē, lai ir simetriski ![]()
GB12 rakstīja: KASKO strādā tikai tik tālu, cik visos segumos ir tehniskā palīdzība kā papildus fīča, kas arī šo transportēšanu nodrošina. Neviens KASKO Tev nenodrošinās siksnas maiņu.
Es tak saku, ka auto uzticamība ir daudz labāka fiška kā uberkasko un materiālā labklājība. Esmu diegan pārlicināts, ka visi šeit augstāk komentējošie pārtikušie ļaiži būtu DAUDZKĀRT laimīgāki ja varētu turpināt ceļu ar uzticamu auto, ka vizināties ar superKASKO piegādāto evakuatoru. Tirādes pamatsaturs: pārticība un kasko NEATSVER monetārseksa dēļ notaupīto TSI ķēdi. Nu neatsver gan!
Motorolers rakstīja: Nebiju jau Warsavā tikai, labi, ka siksna neplīsa kkur Vācijā (kur regulāri turēju brīžiem ap 200) vai Polijas mežos, tad gan ar to Kasko būtu kā būtu, līdz Latvijai nevestu, tik līdz vietējam dīlercentram aizvizinātu, un varētu sestdien svētdien dzert alu
Pats jau nedaudz vainīgs, būtu mierīgi braucis, nekas nebūtu noticis, bet pilnībā izbaudīju, ko puteņa laikā sniedz quattro priekšrocības
Kopā jau biju nobraucis 4000km, pietrūka 145 ![]()
Man vispār palika interesanti - kādas kvatras priekšrocības tad tu ziemā, nakts vidū, svešā valstī izmantoji - zīmēji saules kādā stāvlaukumā vai frēzēji kāda dīķa ledu? Pa bezceļiem diez vai brauci ar dragreisu arī diez vai nodarbojies, citu priekšrocību jaunai kvatrai pār tāda paša modeļa divriteni īsti nav. Bet vispār paldies par atgādinājumu - man nesen golfā arī ieviesās celiņsiksna, biju jau piemirsis ka to būs reizi mēnesī - divos rūpīgi jāaplūko, lai negadītos kā tev - man gan risks mazāks, siksna metru gara un atrodas kontaktā ar trīs skriemeļiem un vienu rulli; tev tur visi tie cipari vismaz ar divi jāreizina = lielāka iespējamība ka izjuks.

Man, piemēram, būtu interesanti uzzināt cik daudzi mehāniķi savām mašīnām atļaujas liet longlife eļļu...
P.N. Kasiņ, ražotājs ir paredzējis longlife lai pirmais braucējs ietaupītu uz nākamo rēķina. Tev liekas sviests ka kāds var gribēt mainīt jaunai kastei eļļu ik pēc 15k - cik es redzu forumos, 10-15 gadus vecu premiumu saimnieki [nevis īpašnieki!] saviem motoriem eļļu mēdz mainīt vēl īsākos intervālos, dažs labs pat pie 6-8 štukām. Bet nu laikam tāpēc ka nav tā domāšana kas tipiskam šī tofika lietotājam - kur galvenais ir lai varētu triekt un plēst nedomājot par sekām, jo garantija tak.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
20
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
4
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13