Ok, sorrī,ka konkrēti Tavas jūtas te aizskāru,jo nezināju ka konkrēti tev ir SuperBs.Katrā gadījumā, tavas piezīmes te liecina par citādu nostāju, nekā vairumam klaja suuda mētātāju.Vienam otram nākamajam lv Čempionam arī ir sākumstadijā bijusi kādreiz tā pati caupe uttt.Katrā gadījumā, ja runa iet par to "nākamo" pakāpi jauna auto iegādē par sākumcenu jau ne pa 12k, bet no/aiz 25k, tad te nevienai markai nekāda runa vairs nav par nekādu "finansu ekonomiju".Vnk jautājums par to, cik/kurš var atļauties un cik/grib/maksāt/gadā par savām ērtībām.Ja cilvēks paņēmis to, kas patīk, un ja gatavs braukt vismaz 5-6g, tas ir jau kas cits, nekā ja vnk visu mūžu "maksāt".Mainīt pēc 2-3g šādas cenas auto ir vnk izšķērdība, nemaz nerunājot par tiem 50-60k sākumcenā.Bet tieši uz To uz to balstās visa tā demagoģijas piramīda.Kā arī, pilnīgs fufelis ir apgalvot, ka kaut ko 12k sākumvērtu var "droši" lietot 8gadus, bet lūk tas tur 6x dārgākais pēc 2 gadiem ir vienīgi miskastes vērts.Ja cilvēks brauc kaut vai virs 30k gadā, neviens tur operatīvais līzings vai noma jau vairs nekādi nelien kaut kādos finansiāli "izdevīgos" rāmjos, kā visur tas tiek plaši pasniegts.Pat ja viņam nav remonta kā tāda, tie kopējie izdevumi gada griezumā tam ir astronomiski citādi, nekā ja kāds te nopērk piem ārā/nejūkošu vecu 2,5Tdi. Neviens sprauslu komplekts un neviens Jauns motors pat komplektā ar stūri un sajūgu nemaksā tik, cik piem tāda jauna a6 nopircējs ir/bija gatavs pirmajos pāris gados izlikt gadā vnk pliki par savām ērtībām.
Plika drišana un demogoģijas dzīšana! Un cik tu ieliksi tajā nojātajā 2.5 TDI, braucot 30k gadā? Uz degvielas ekonomiju vien starp to lūzni un jaunu auto tu to A6 varēsi apdrošināt, iziet TA un nomaksāt visus citus obligātos maksājumus. Un ja vēl nāksies to 2.5 TDI kapitalēt vai mainīt, pat A6 gada apkopes atsitīsi.
Es esmu uzcēlis no miroņiem vairākas emkas, es zinu cik tas maksā. Un zinu, cik maksā jaunu auto uzturēšana. Man patreiz ir trīs aktīvi BMW projekti.
Pastāsti sīkāk. Man ir aktīvi 4 BMW projekti. Vienam kārba salūzusi, otram - dzinējs, trešais izpuvis, bet ceturtajam gļukoja elektronika, līdz priekša nodega. Tagad cenšos atdzīvināt.
Un nemaksā jau ļoti dārgi - korišs atbrauc kaut ko taisīt, tu noskrūvē no viņa kādu detaļu. Un tā i taisi.
Man problēma tāda, ka es savai vienai emkai ( m5) gribu ielikt dzinēju no renaulta, jo tad tas ies ātrāk. Veči stāsta, ka ar Renault motoru tam griezes moments jau sāksies pie zemākiem apgriezieniem un nevajadzēs raut līdz 6000. Kā arī nomainīt kārbu, lai pārslēdzoties ātrumam, neraustītos uz priekšu. Nu tu jau zini, par ko es runāju ( kad visi brauc normāli, bet tu rausties, jo kārba pārslēdzas ).
Vēl projektā plānoju uzlikt bremžu diskus no lada vestas, lai tie nekratītos. Man ir dārgi bremžu diski ( palika no iepriekšējā saimnieka - sporta) , bet tie, kā jau sporta strādā tikai tad, kad tie ir uzsiluši. Parasti pa pilsētu braucot tie kratās. Un vēl, pēdējais ko gribu nomainīt savai emkai - elektriku ( lai nenodeg) un aizmugurējo piekari. Ielikšu no ņivas. Citādi šitā bieži lūzt ( tāpēc, ka aizmugure ir nedaudz zemāka par priekšu).
Būtībā, man ir 4 aktīvi projekti, bet ceru līdz mūža galam pabeigt vismaz 1.
Bet Tu lūdzu iedod "reālu" finansiāu razkladu, cik maksā tāda a6 vai Bmw ekspluatācija pirmos 2-3 gadus no jauna līdz trīsgadīgam.Arī Labs/aprīkots (jebkāds!) Bmw bez saviem 45-50k jauns nav pieejams.Un par jebkuru 80k vērtu jaunu auto vērtības zaudējums gadā (vienā gadā!) sastāda 12-15k.Tas ir nevis kāda aprēķina ekonomija, bet gan vienīgi konkrētā cilvēka stabilo finansiālo spēju rādītājs, ja viņš var tādu jaunu sev atļauties.Par to štrunta baidāmo biedēkli veco hlamu 2,5Tdi- pie 30k/gadā viņa ekspluatācijai NAV un nevar būt pat teorētiski šādu izdevumu ij ne tuvākajā tuvumā nē.Degvielas ekonomija var būt vienīgi tad, ja tu esi gatavs mainīt to uz kādu jaunu 1,2 bezmotoru.Kaut gan arī kārtībā esošs nejauns 300zs pilnpiedziņas auto ārpus pilsētas ir spējīgs iebraukt reālos 7 litros un tie pilsētas 11 arī nav diži slikāk par jauna 2,0Tsi reāliem 10 vai viena otra bezmotora apzināti slēptajiem 8-9... Jauns sūknis, jaunas sprauslas un jauns motors viss komplektā 15 gadus vecam 2,5Tdi nemaksā ne tuvu tik,cik pat 40k vērta auto jaunvērtības zaudējums vienā gadā.Lielākais kas tur var būt- tas ir tieši sarūsējis kuzovs, tas var maksāt visdārgāk.Pārējais viss ir relatīvas kapeikas, salīdzinot ar jauna a6 izdevumiem.Demagoģijas deva ir tieši jauno auto piedāvājumā, jo NEVIENS NEKAD NEKUR nav piestādījis reālus finansiālus aprēķinus, ir tikai tukši saukļi un atsevišķu negatīvu gadījumu apzināta izcelšana.Un ir tikai viena kaut cik ekonomiski salīdzināma sakarība šajā zemtekstā- ja finansiāli jāizvēlas starp 3-4 gadīgu tiešām Labu lietotu auto un 15k vērtu itin nekādu pliku pakaļas pārvietotāju.Piem, reku reklāma pus gadu iet- Volvo v60 cross country awd maksā "ar dižo 13k atlaidi" teju 39k (puslīdz ciešamā, bet nebūt ne vislabākajā komplektācijā..), bet jebkurš ss tev uzrādīs, ka 3-4 gadīgu tādu pārdod labi ja par 15k un principā nevienam i nafig viņu tādu vairs nevajag..
2.5 tdi ir sliktākais motors, kāds vien ir.
Tos pērk, un pišās.
Vēl arī Tu te ;d Jo reāli p-šās tikai lohi,kuri dara to, ko viņi nemāk darīt, vai par ko viņiem nav reāla sajēga.Ja tev ir sajēga kā remontēt vecu hondu- neviens tev tak nespiež jaaties ar vecu Tdi, katram savs.
Kurš, 2.5 V6 TDI? Ja prāta nav, tad pišās. Savādāk visas tā motora kaites un prasības ir atkostas, un remontu izmaksu ziņā tas motors tāpat ir vienu pakāpi zemāk nekā 2.7/3.0 TDI.