- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Volx rakstīja: Nu stāsts ir par to, ka ja nebūtu pirkts šāds bembis, tad tagad jau varētu iekāpt nu gandrīz jaunā autiņā. Pieņemsim, ka viņai uz rokas ir tie 8000 + piecus gadus viņa tai bembī likusi pa 1300. Tas jau kopā ir 14500 Var nopirkt pilnīgi jaunu Suzuki Swift automātu noliktava.autobrava.lv/?brand=suzuki&colour=all&fuel=all&transmission=all Vai ja gribas lielāku un dīzeli tad 2017.g. Kia Carens, vēl degvielai paliks pāri un Carenam vēl garantija ir mazlietotas.forumauto.lv/view_auto?id=484 Šobrīd atkal naudas nav, jācenšas notirgot vecais lai kko jēdzīgu varētu paņemt
Nu NAHUJ tu salīdzini pirkstu ar pimpi? Cilvēks izvēlējās braukt ar mašīnu - tu cilvēkam piedāvā izlaiduma gadu - bet ar izlaiduma gadu PABRAUKT NEVAR! Lai arī kāds būtu mans viedoklis par pēdējo 15 gadu tačkām, dīzeļiem un behām, bet no tām trīs es, dabiski, izvēlētos to behu, jo lai arī uzturēšanas izmaksas ir lielākas, tā ir beha, un ar dīzeli, bet tā ir mašīna, tu tu saproti? Tā vietā tu saki ka cilvēkam vajadzēja piecus gadus iet ar kājām, un tad varētu tagad braukt vai nu ar jaunu kurpju kasti, vai arī trīs gadus ļurkātu čemodānu ar kuļmašīnu zem haubes
iciks rakstīja: Kaut kāda dīvaina loģika. Vidusmēra mašīna tāpat katru gadu zaudē savu vērtību un ja remonts nepieciešams, tad to vajag veikt, kas maksā naudu, bet tas visticamāk neietekmēs pārdošanas cenu. Ar to vajag samierināties, ka mašīnas uzturēšana nav lēts prieks. Ja mēģinās auto pārdot ierēķinot remontus, tad varēs tirgot gadiem ilgi un brīnīties par cilvēku mazo interesi. Starp citu, vienu tādu cilvēku zinu, kam bija slikts bmw, ko viņš ļoti laboja un negribēja lēti pārdot, jo "tur taču tik daudz salikts iekšā". Beigās gan draugi pierunāja, lai viņš nesaliek iekšā vēl divtik un kratās vaļā no tā grausta pie laika.
Ieguldījumi auto remontā ir: 1. Lai ar automašīnu varētu droši pārvietoties un maksimāli samazinātu/100% nav iespējams/ negaidītu tehnisku problēmu rašanās iespējamību. 2. Lai auto vērtība kristos pēc iespējas lēnāk. Saglabāt to nav iespējams.

anoagask rakstīja: Ja nevari atļauties jaunu dacia, vispār nevari atļauties auto
Varu atļauties, bet nenāk ne prātā tik izšķērdīgi naudu tērēt.
Volx rakstīja: Bēdz, silti iesaku. Jums jānoskatās tas video ko ieliku. Tur teikts, jā, pastāv dažād@s valstīs vieni un tie paši motori, bet ar dažādiem zirgiem. Tas tiek darīts lai, uzmanību, samazinātu jaudu un iekļautos nodokļu likmēs. Visas papildus sekundes, kas iziet ārpus ražotāja čipa nodara neatgriezeniskus bojājumus kārbai, motoram, turbīna. Tak šis sludinājums ir visīstākais piemērs kā nevajag darīt. Neievēroja ka remontēta jau kārba, turbīna. Tīri teorētiski arī es varētu nopirkt šito bembi(universāls, var iemest arī lielo klub krēslu), bet tad man būtu jādodas uz to inchape, lai čipo atpakaļ rūpnīcas kodus, jāsaliek atpakaļ DPF, jāskatās kas tā par turbīnu tur uzlikta. Tas viss prasa milzīgu laiku un naudas patēriņu. Būtu jābūt nedaudz jocīgam lai mainītu Kiju, kam viss kā no rūpnīcas, pret bēdu ieleju.
" Visas papildus sekundes, kas iziet ārpus ražotāja čipa nodara neatgriezeniskus bojājumus kārbai, motoram, turbīna" Kad tu iekāp savā kijā, vai hujdajā, un pagriez atslēgu - brīdī kad tu dzirdi starteri darbojoties, tu jau nodari neatgriezeniskus bojājumus šālēm - tur notiek dilšana pa sauso; ir kaut kāds vidējais startēšanu skaits, ko šāles spēj izturēt, dēļ kā motoriem ar start/stop sistēmām liek speciālas, izturīgākas šāles. Kad starteris beidzis griezties un motors sācis darboties, tur turpinās neatgriezeniskie bojājumi - motors dilst. Tālāk - kad tu runā par "atrašanos ārpus dzimtā regulējuma" - atceries ka ir tāds termins "izturības rezerve". Ceļot motora jaudu galvenais drauds motora izturībai ir nevis tas, par cik paceļ to jaudu, bet gan tas, ko tas dzelzis spēj izturēt, un kā to dzelzi saregulē. Mūsdienās, protams, ar to jaudas rezervi ir sūdīgāk, izmaksu samazināšanas un ritošās masas samazināšanas dēļ ražotāji sākuši likt vājākas iekšas motoriem - salīdzinājumam, teiksim, VAG pirms 30 gadiem detaļu unifikācijas un izturības dēļ motoros krāmēja detaļas ar kārtīgu izturības rezervi - teiksim, kloķa - klaņa mehānisms visiem audī piecu katlu motoriem tur kādus 350 zs; ja mana golfa 2.0 motoriņa apakša būtu labākā stāvoklī, 300 zs standarta dzelzis turētu mierīgi [115 zs atmosfēra, jopcik] utt. Tam, kurš regulē motora vadības bloku, ir reāli jāsaprot ko dzelži spēj izturēt, kā tie darbojas utt, nevis tikai tupa paskrūvēt uz augšu pūtienu. Tāpēc arī, piemēram, pie mums vieniem dragreisistiem un citiem gonščegiem kaut kas regulāri jūk ārā, bet citiem nejūk - pie vainas gan regulējums, gan stāvoklis. Atgriežoties pie sākotnējā - es domāju ka ja es izmantotu motoru, kam būtu jauda pret standartu pacelta 2x, es to papildus deldētu mazāk nekā tu savu hujdaju motorus. Kāpēc? Nu tāpēc vien ka man uz vienu startu vidēji sanāk 30-40 km brauciens pa šoseju, bet tev - 5 km braukāšana pa dižo pilsētu...
iciks rakstīja: Un arī 8+ tūkstoši nav maza nauda daļai cilvēku. Daļai ļaužu tas ir diezgan un tamdēļ lauku rajonos tādi Audi 80 ir gluži bieža parādība. Komforts varbūt nav dižs, toties uz priekšu iet un remontēt var pats ar detaļām, kas vietējo šrotos ir pieejamas. Un ar šo lēto Audi iespējams nokļūt darbā/pilsētā vai kur nepieciešams. Un par līzinga maksājumiem - ieteiktu neaizmirst, ka Tev varbūt Dacijas līzingam banka naudu dos, bet kā citiem? Tādiem, kam nav stabilu ikmēneša ienākumu. Lūdzu, man nesen pazīstama beibe gribēja krītu ņemt, bet tak nedeva. Alga nav pareizā - kuru mēnesi vairāk, kuru mazāk. Nesaņem maz, bet tomēr - nekā.
Kad pēdējoreiz esi braucis ar jaunu dacīti, un kad ar to A80? Mani kādu laiciņu atpakaļ bik paveda ar max pāris gadus vecu dusteri - tā kaste, iespējams, ir klusāka par manu golfu, bet graboņu ziņā līdzvērtīga. Bet A80 ir klasi augstāka mašīna, tā ka tur, sliktākajā gadījumā, ir tāpat kā jaunā dacītē - galvenā starpība tāda ka to A80 var nokomplektēt ar adekvātu motoru un/vai pilnpiedziņu, bet dacīti nevar...
VWfans rakstīja: Man savs KIA-Sportage ar 1,6 litru 115 zirgspēku dīzeļmotoru liekas pietiekami jaudīgs.
1,685 l toties ar 280 Nm no 1250 apgr/min 11,5 s 0-100km/h. Pašmasa 1,4 t. Pietiek, jo 6 pakāpes pārnesumam.
Zemesgramata rakstīja: Nepirktu, jo mentālitate vēl ir palikusi vecā. Mums ļoti lielai daļai auto ir statusa simbols. Mentāli neesam tālu no Zilupes otras puses. Vot man zināms čalis nesen nopirka 2003 gada BMW 5. Laikam pašu lētāko uz to brīdi. Nojāts gandrīz līdz kliņķim. Bet BMW.
Kas ir mainījies? Liekulība. Agrāk auto (BMW) bija statusa simbols un neviens to nenoliedza. Tagad auto (elektro) ir statusa simbols, bet to noliedz. Līdz ar to kopsavilkums - nē, mentalitāte neva palikusi vecā, bet gan pāraugusi no godīguma melos.
smaidiigais rakstīja: tu esi jocīgs kulainis domāju, ka ir pietiekami cilvēku, kam ir pie kādas kājas grēta, bils vai kāds zaigonis kaut ko gvelž, bet viņi māk naudu skaitīt Bet tu karini birkas - ja pērk elektroauto, tad automātiski grētas fans.
Kā ir jāmāk skaitīt, lai elektroauto būtu izdevīgs? Ļoti vienkārši - jāpierāda, ka tas, ko spēj elektroauto, ir pietiekams pamats auto iegādei un uzturēsanai. Ja mana vajadzība pēc auto būtu tāda, kam der elektroauto, izmantotu sabiedrisko kombinācijā ar nomas/takšiem un auto nepirktu vispār.
Bradypus rakstīja:
smaidiigais rakstīja: tu esi jocīgs kulainis domāju, ka ir pietiekami cilvēku, kam ir pie kādas kājas grēta, bils vai kāds zaigonis kaut ko gvelž, bet viņi māk naudu skaitīt Bet tu karini birkas - ja pērk elektroauto, tad automātiski grētas fans.
Kā ir jāmāk skaitīt, lai elektroauto būtu izdevīgs? Ļoti vienkārši - jāpierāda, ka tas, ko spēj elektroauto, ir pietiekams pamats auto iegādei un uzturēsanai. Ja mana vajadzība pēc auto būtu tāda, kam der elektroauto, izmantotu sabiedrisko kombinācijā ar nomas/takšiem un auto nepirktu vispār.
Un dzīvotu Tu Tukuma (nav pat svarīgi kuras pilsētas, varbūt izņemot Rīgu) lauku teritorijā, nu kādus 20 km no pilsētas. Ne tur sabiedriskais īsti, ne nomas auto, iespējams, daži vietējie takši tikai, kas pa pilsētu dzīvojas. Protams, ja ceļā pavadītais laiks ir nesvarīgs, iespējams, bez jebkāda auto var operēt. Bet konkrēti augstāk aprakstītajā situācijā, dibena pārvietošanās ziņā vienlīdz labi būs gan elektro, gan fosilie, gan ūdeņraža mobīļi.
dubis rakstīja: Un tonnu glabāt šķūnītī nav dārgi? Reāli iesaldēta nauda, turklāt ilgi vienu un to pašu tonnu glabāt nevar, jāmaisa, jamaina
Sākas... Nu neskaiti citu naudu. Ja cilvēks pērk sev to tonnu, tad gan jau viņam tā tonna vajadzīga. Ja saimniecībā ir traktori, kas ēd pietiekami, nez vai īpašniekam ir izdevīgi 3x dienā ar kanniņu uz DUSu braukāt. Radinieks pirms laika nopirka kādus 700l dīzeļa, kad bija zemās cenas. Tagad lēnā garā lej traktorā un priecājas gar DUSu braucot. Tu ko ar to naudu izdarītu? Iegāztu kādā šaubīgajā fondā un, kā tas parasti notiek ar visiem šādiem biznesmeņiem, bagāts netaptu?
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
8
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13