- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Conqueror rakstīja: ja tev ir vairāk par 67 gadiem, bankas tev nedos ne mazāko kredītu lietotas mašīnas iegādei. www.delfi.lv/vina/personiba-un-brivais-laiks/aktuali/par-vecu-kreditam-cik-gados-bankam-vairs-neesam-interesanti.d?id=52515587
Nu nez'. Pirms apmēram gada mans fāteris, pensionārs, sev 70 jubilejā uzdāvināja jaunu, no salona, Toyota Avensis. Protams līzingā, bez problēmām. Pieļauju, ka bankas dažādas.
Conqueror rakstīja: ja tev ir vairāk par 67 gadiem, bankas tev nedos ne mazāko kredītu lietotas mašīnas iegādei. www.delfi.lv/vina/personiba-un-brivais-laiks/aktuali/par-vecu-kreditam-cik-gados-bankam-vairs-neesam-interesanti.d?id=52515587
Viss atkarīgs no bankas, arī summas un nodrošinājuma. Man hipotekāro mājas būvniecībai atteica teju visi (vai prasīja pārāk sarežģītu līdzdalības shēmu), Luminor finansēja bez problēmām. Manam čomam ar dzīvokli bija identiski. Kad manai māsai bija nepieciešams aizdevums biznesam, vecāki (abi jau pensionāri) to sakārtoja, dodot ķīlu. Un noformēja kā uz sevi - protams, māsai maksājot. Kā redzam, nav identisku situāciju.
kasinsh79 rakstīja: Ja banka atsaka patēriņu malkas iegādei, tad cilvēkam atliek izmantot vien nebanku finansētājus. Līdzīgi, kādēļ plaukst un zeļ Mogo u.tml.
Vispār, ja pensionāram nav naudas malkas iegādei, kas tomēr ir cilvēka pamatvajadzība, vai nevajadzētu vērsties pie sociālajiem dienestiem?
JanJan rakstīja: Diemžēl mums daudz apkārt cilvēku, kas uzskata, ka ar KIA (nu principā visu, kas nav bmw, audi, volvo, mercedes, lexus un varbūt vēl kaut kas) brauc tikai bomži. Tas taču būs pazemojums braukt ar kaut kādu aziātu sūdu. Ja nu kaimiņi redzēs un apsmies? Daļai ādas salons un "labs" brends ir kā pirmās nepieciešamības preces.
Interesants viedoklis - kādēļ ādas salona un kvalitātes izvēle ir saistīta ar pazemojumu? Vai nav atkal vecā labā skaudība? Ja pats nevar atļauties to, ko gribas, tad vajag kaut kā pazemot to, kurš var. Kaut vai piedēvējot viņa izvēlei necienīgus motīvus.
feciic rakstīja: Nu tad jājautā uz ko skaties-brauc gan jau visi trīs, ziemā siltumu iekšā arî var dabūt. Personīgā pieredze pavisam savādāka-trīs viena gada(2010) mašīnas, ceed, golf un focus visi trīs universāli? salīdzināmie periodi lîdz trīs gadu vecumam. Golfs bija galvas tiesu pārāks par abiem pārējiem piekares darbībā, salona apdarē un klusumā braucot. Kia vienīgie plusi vislielākais salons un relatīvi labi aprīkots bāzītē, toties motoru kā traktorā varēja dzirdēt un piekare būkšķēja jau no salona izbrauktam. A fords, nu vismaz stūrējās jautri un brauc uz gaisu.
Man vairāk vajadzētu diskutēt topikā "vecas mašīnas", tik tāda nav. Pagalmā esošie auto 10-15gadus vecāki, nekā tavā piemērā. Var jau būt ka 2010tajā fofāgens ir galvas tiesu pārāks, par to es nestrīdēšos, jo personīgās pieredzes paša īpašumā nav. Atkārtošos, varu runāt par to, kas ir pašam pagalmā. Nezinu, ko msh domāja ar "maksimāli pliku pastēti", bet es salīdzinu stipri vienādas komplektācijas. Auduma beņķi visur. Mazdai izsēdēts šofera sēdeklim tās restītes virs auduma, pasrāķim nosēdies porolons šofera krēsla kreisajā malā un atirira aizmugurējā krēsla augšmala. Fordam viss labi. Mazdai nobira aizmugurējo miglu slēdzis (nu ne jau no biežas lietošanas), pasātam drūp ventilācijas atveru redelītes. Un nē, mēs tur smaržojošos sūdus nestiprinam un speciāli nelaužam. Fordam, iespējams, kādreiz ir šāvis airbags, un virs bardačoka tā vieta, kur nomest brilles, ir vienā malā nedaudz atlīmējusies. To gan redz, ja speciāli pēta. Atkārtošos, salons visiem ir praktiski vienādi lēts. neredzu es NEKĀDU atšķirību. Durvju rokturi gan pasrāķim manāmi sūdīgāki. Caur dirsu taisītā lūka, kas lietus laikā slapina šofera siksnu arī ir ko vērts. Laikam būs jāplēš jumta apšuvums nost, un jāskatās, zb jau. Varētu parunāt par piekari, piemēram pasrāķa zirgu ratu aizmugurējais tilts pret neatkarīgo piekari mazdai vai fordam, lūk, te es atšķirību gan jūtu, bet nu te man atkal pateiks "visi brauc, un ziemā siltumu var dabūt". Pie tā arī varam palikt.
msh rakstīja: Pieņemsim ka tu vienkārši vēlējies fofāgenā justies tāpat kā vācu fordelī un japāņu fordelī un tāpēc paņēmi maksimāli pliku pastēti... ![]()
Nu maksimāli plika nav. Klimats, spoguļu apsilde, ķebļu apsilde. Bērnu paliknīši.