Lasu, smejos. Pirmais - "dīzelim ne pārāk veselīgais paātrinājums" - runa tak ir par apdzīšanu, tev neviens neliek ielikt neitrālajā un ņemties nikni gāzēt - pedālis jālieto mašīnai esot pārnesumā!
Par to ka nikna gāzēšana līdz ierobežotājam brīvgaitā varētu būt neveselīga pilnīgi ticu - par to ka slodzē - pirmā dzirdēšana - kā reiz ir redzēti pietiekami daudzi audistu un fofāgenu braucēju viģiki, kur nofilmēti spidometri kā ~25 gadus vecs dīzelis, no kura izspiesta jauda kas ir 1,5 - 2x lielāka par sākotnējo, paātrinās, braucējam pārslēdzoties pie ~4k, un neviens nav apgalvojis ka tas būtu neveselīgi - vot par lēno dudināšanu ar dīzeli gan ir lasīts pietiekami daudz - teiksim, komentārs no karosa [objekts bija mk3 1.9 TDI ] ka ceturtajā robā uz 60 var tik ar benzīnnieku braukt, dīzeli jāgriež trešajā... :D
Par stabilitātes kontroli - nu ne jau jauda vainīga, bet augstā kulba un draņķīgā pilnpiedziņa - savādā kārtā citos tofikos stāsti ka ar to pašu tačku varot droši pa visādiem zemes ceļiem dragāt, bez šaubām, visu laiku tai stabilitātes kontrolei darbojoties, bet tagad uz taisna, asfaltēta ceļa tā piepeši ir problēma... :D
Kāpēc lai man, kurš kruīzā katru gadu nobrauc vismaz 15k, nebūtu ne jausmas kā darbojas kruīzs? Kruīzs darbojas tā - tu apdzen, pēc tam iemet atpakaļ sākotnējajā robā un nospied RESUME - tev vēl piedevām ir tačka, kurai tā podziņa visdrīzāk ir uz stūres; grūti to nospiest, vai ne?
Jā, krustojuma definīcijas pieminēšana tiešām ir solis tālāk idiotismā - tavā idiotismā - man nācās tev, kurš murgo par apdzīšanu krustojumā atgādināt ka nekādā krustojumā es neapdzinu, tb apdzinu tevis izgudrotā krustojumā. Jo, kā izrādās, pie avārijas situācijas vainīgs bija nevis tas, kurš ripoja ārā, nepaskatoties uz abām pusēm, bet gan es, jo neraustījos no piebraucamā celiņa no kura dienā izbrauc varbūt divas mašīnas, varbūt viena. Kas ir tas, ko tu stum? Pareizi, visatļautība - varbūt man arī pasākt šitā darīt - griezties pa labi uz šosejas, skatoties tikai pa kreisi - bradypusis saka ka vainīgs būs apdzinējs.
Turpini vien smieties, meklēt sev attaisnojumus un nesaprast, ko tev stāsta. Ne jau es te lepojos, kā gandrīz iekļuvu avārijā, nespējot novērtēt drošas apdzīsānas apstākļus no galvas zināmā ceļā.
Nu ja to pasniedz tādiem vārdiem, tad mēs esam kviti - jo pēdējajos postos mēs esam uzzinājuši ka droša apdzīšana notiek augstākajā robā un lūrot spidometrā, jo pat pie tik švaka paātrinājuma pieredzējis braucējs [kāds tu laikam esi] nu nekādīgi nevar noteikt, vai viņš brauc zem, teiksim, 140, vai virs - toties tā kā gadā 1-2 mēnešus var rasties slidens ceļš, tad ar divtonnīgu begemotu kuru uz priekšu kustina dīzelis ar prognozējamu griezes momentu un ne vairāk par 450 ņūtoniem ceturtajā robā apdzīt nedrīkst ne reizi visu 12 mēnešu laikā, jo ESP dēļ mašīna paliks nevadāma - kas tas ir? Attaisnojums...
Es ļoti labi saprotu ko tu man te borē - ka pareizais apdzīšanas apdzīšanas veids ir tāds kā tev - lielā pseidodžipā visaugstākajā robā lēni dudināt citiem garām, pie noteikuma ja redzamība ir kilometrs uz visām pusēm, jo vienīgais kas uz ceļa ievēro CSN esi tu, visi pārējie ir mudaki kas cenšas tevi nogalināt, tāpēc nedrīkst paļauties ka citi varētu ievērot CSN, teiksim, pakļauties zīmes "dodiet ceļu" prasībām. No vienas puses pareizi, bet tā ir tāda pati pareizība kā nodarboties ar gadījuma dzimumattiecībām pirms tam uzvelkot trīs prežus...
Pārstāj murgot. Droša apdzīšana notiek, izvērtējot VISUS apstākļus un ar samērīgu ātruma starpību - nevis ar klapēm uz acīm lūrot tikai taisnvirzienā un nekontrolēti minot pedāli grīdā. Tu sapratīsi (izdomāsi) jebkādu sviestu, lai tikai neatzītu, ka nespēj izpildīt šādu elementāru drošības notiekumu.
No sava skatu punkta nekā droša nav gāzt ar pedāli grīdā, jo pat no vietas ar 2. robu izspolē. Dīzelis Alfa pilnīgi normāli brauc arī ar 5. vai 6. apdzīšanai mērenos ātrumos. Pārāk viegli un ātri aizlidot tuvu vai virs 200, kur man nav droši. Auto pavecs 2.4 dīzelis ar citu turbo un čipu. Robus slēdz pēc boost rādījumiem.