Vai tik beidzot nebūtu laiks sākt domāt par jauniem, pilnībā pārstrādātiem CSN? - Forums - iAuto

Vai tik beidzot nebūtu laiks sākt domāt par jauniem, pilnībā pārstrādātiem CSN?

taaneko Reģ.: 30.07.2008

Sveicināti mūsu dārgie un nenovērtējami vērtīgie sabiedrības locekļi.

Patreiz, pa lielam visā civilizētajā pasaulē lietotie ceļu satiksmi un uzvedību uz autoceļiem regulējošie noteikumi ir pieņemti sasodīti sen. Tad, kad tie tika domāti un pieņemti par labiem esam, bija citi laiki, citi tikumi un arī vērtību skalas bija citas. Automašīnu blīvums uz ceļiem bija mazāks, ekoloģijas tēma neizraisija histēriju/-as/. Cita bija arī attieksme pret laiku. Tā bija daudz. Daudz brīva laika. 

Tagad daudz kas ir mainijies un vajadzētu padomāt arī par to vai kardinali nav jāmaina noteikumi, kas regulē mūsu uzvedību uz koplietošanas ceļiem. 

Patreizēkos noteikumos vajadzētu iestrādāt reālus ilgtermiņa  risinājumus, kas paaugstinās satiksmes drošību reāli, uzlabos ekoloģiju reāli un reāli piespiedīs vieniem satiksmes dalībniekiem  rēķinaties ar citiem satiksmes dalībniekiem.

1 2 3 4 5 6
topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

topinamburs rakstīja:

tie, kas brauc ātrāk, traucē tiem, kas izvēlas braukt atļautā ātruma ietvaros. Tā ir vai nav??

Traucēt citiem var jebkurā ātrumā. Lielākā daļa ātro netraucē, bet daži traucē. Daži lēnie netraucē, bet lielākā daļa traucē. Un nē - ne jau ātrums ir noteicošais, bet vadītāja prasmes un rekināšanās ar citiem. Netraucē tie, kas prot braukt un rēķinās ar citiem. Traucē tie, kas neprot un nerēķinās… Un tieši dēļ neprasmes lielākā daļa traucētāju ir vienlaikus arī lēnie.

Subjektīvi! Tas viss ir iedomās. Jo netraucējošs (pozitīvais) tiek uztverts par normu, un pat netiek ievērots, kamēr traucēklis tiek izbazūnēts pa visu auto salonu, pie vakariņu galda, un internetā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Protams, ka subjektīvi. Tikai vienmēr jāatceras, ka ātrais netraucējošu lēno aizmirsīs vienmēr, bet liela daļa lēno par “traucēšanu” uzskatīs arī to, ka kāds ir atļāvies aizbraukt ātrāk.

1 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Nu iesaku tev - paņem un tā godīgi pie sevis parēķini cik daudz laika aizņems legāli apdzīt kravas auto ar standarta puspiekabi ( un tas nav garākais tr-ta līdzeklis, ko uz mūsu ceļiem sastapsi), kravas  auto teiksim brauc 80km/h (atļautais līdz 90 km/h) un tu -  90 km/h.

Uz 80 brauc retais. Parsvarā uz 90. Pēc GPS. Jā, nepaātrinās tik ātri. 

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Viss kārtībā un patiesībā labi ka tā, un tas tika atļauts CSN/CSL. Bet nu mēdz būt situācijas kad ar smagu vai nestandarta kravu, kad šī relatīvā “vilkšanās” var būt nepieciešama. Bet ne jau par to ir šis “uzdevums” - šis uzdevums ir par CSN/CSL sapratni, vabrūt par kaut kādiem taviem/maniem prikštatiem un elementāro matemātiku. Ir pilnīgi OK ja tu mēģini sākumā uzminēt, droši ieraksti to šeit - pēc tam izrēķināsim kopā - ja būs nepieciešams …

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

Lēnais. Atrie māk apdzīt un zina, ka pašiem jāvērtē iespējas, nevis “šoferis uzticējās priekšā braucošajai automašīnai, kas veica apdzīšanu līkumā”. Apdzīt aizsegā spēj izdomāt tikai tas, kam apdzīšana ir rets un nezināms manevrs. 

vai nervozais

1 1 Atbildēt

Kāpēc “vai”? Lēnais UN nervozais. Nespēja kaut ko izdarīt, ko citi māk un dara, visnotaļ rada nervozitāti.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 1 Atbildēt

Daži pārliecinātie un veiklie braucēji domā apmēram tā - ES braucu labi, protu labi manevrēt, paredzēt situācijas UN, ja kaut kādi citi autobraucēji neprot tik labi braukt, tad tā ir viņu vaina. 

Tad loģiski ir nākamais loģiskais secinājums - ja MAN ļoti vajag, tad tie citi, ja vajadzēs, sabremzēsies, palaidīs, nobrauks uz apmales. 

Tad nākamais ir loģisks jautājums par situāciju un ātrumu. 

1 2 Atbildēt

Propagandēns parastais. Pirmā rindkopa ir pareiza. Bet “loģiskajā” secinājuma nav nekā loģiska.

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

Kāpēc “vai”? Lēnais UN nervozais. Nespēja kaut ko izdarīt, ko citi māk un dara, visnotaļ rada nervozitāti.

Ātrie un nervozie jau visi nositušies jau?

1 1 Atbildēt

Nav “ātro un nervozo”. Ātri ir tie, kas māk braukt. Viņiem nav par ko nervozēt. Ditas tas tie, kas ir nervozi un grib, bet nespēj, būt ātri.

0 0 Atbildēt

Oi oi kādi smalkumi. 

0 0 Atbildēt

Noskatijos šo fantastisko video. Jāsaka ka izņemot vienu  mersi, kas apdzen pa līkuma ārmalu, kas nav prātīgi, nekā tāda nesaskatiju. Ikdienas situācija uz ceļiem.

https://iauto.lv/pie-stures/policija/50908-agresva-braukana-un-truma-prsniegana-policija-uz-autocea-a1-noer-vairkus-noteikumu-prkpjus-video

Iepostēju šeit nevis pie paša raksta jo lielākajai daļai ļautiņu nu nekādi nepielec tas, ka uz apdzīšanu nevajag skatīties, kā uz no konteksta izrautu notikumu.

Protams mums ir jauni dienas dižvaroņi, par kuriem jūsmināsies tīksmināsies un visādā veidā priecāsies. Jo viņi varonīgi stāvējuši sardzē un ar savu varonīgo rīcību aiztāvējuši visus visus mūs no agresīvo agresoru agresijas. 

Kaut gan tiem, kam nākas saskarties ar šiem spilgtajiem tēliem ikdienā, lieliski zin ka visaugkstāk attīstītās smadzenes parasti iekš šīs trijotnes ir dienesta auto motora vadības blokam. Protams, ka ekipāža ir tikai tupi bezsmadzeņu izpildītāji, kas akli seko kautkam, ko viņiem teica, bet tomēr. Starp mums ir mazi bērni, kas pēc tam uzdod jautājumus....

Un tad notiek čīkstēšana, ka nav prestiža, visi par muļķiem uzskata. Kā lai neuzskata, ja video redzamais apdzinēju ātrums tiek izcelts kā NEGATĪVĀĪŠ. faktors.

2 0 Atbildēt

Varbūt es kaut ko nepamanīju, bet kurā brīdī loģiski iesāktā saruna par apdzinējiem pirms līkuma un pret kalnu ierobežotas redzamības apstākļos, kā arī saruna par dubultās apdzīšanas praktizētājiem, kas PAĻAUJAS  uz pirmo apdzinēju - kurā brīdī šī saruna pārgāja diskusijā par ātruma pārsniegšanu vispār?

0 1 Atbildēt

Vispār Raimond šo topiku uzcepu ar domu, ka būtu laiks pārskatīt daudzus CSN punktus, jo patlaban (Sodien/Tagad) esošā realitāte jau sen vairs neatbilst likuma būtībai. Patrizējais to traktējums ilgtermiņā ir degradējošs un auto vadīšanas prasmju un iemaņu neveicinošs un tieši otrādi tiek atbalstīta un apsveikta, stimulēta tizlošanās uz ceļa.

CSN vajadzētu pēc principa- "tev nebūs zagt manu laiku" un "ja neesi tendēts uz izaugsmi, prasmju, spēju uzlabošanu- brauc ar sabiedrisko". 

Nez kapēc mēs sūkstamies par to, ka tik un tik gadu laikā neimācās valsts valodu, neiegūst pilsonību, un par to ir sašutusi, bet par to ka x gadu laikā neimācās netraucēt citus uz ceļa- tas tā, sīka vienība. 

0 1 Atbildēt

Starp citu Raimond-

Dubultā apdzīšana ir nevis tad, kad apdzen vilcieniņā, bet tad, kad kāds aodzen kādu, kas jau apdzen kādu. Tad uz ceļa veidojas 3 joslas, kurās citreiz ne visi ietilpst.

0 3 Atbildēt

Tātad ja paņemam apdzīšanu, kas ir tikai viens no notikumiem, no kā sastāv pārvietošanās starp punktu A un punktu B tad apdzīšana nav patstāvīgs notikums. Viss maršruts nesastāv tikai no apdzīsanas.

Uz ceļa pavadu diezgan daudz laika dažādos gadalaikos un dažādā diennakts laikā un mans subjektīvais viedoklis kapēc vispār tiek veikts šāds manevrs ietver 6 iemeslus.

1. vēlme/nepieciešamība būt kautkur noteiktā laikā.

2. priekšā braucošais auto traucē redzamību, kas savukārt traucē savlaicīgi prognozēt/reaģēt uz notikumiem, kas notiek uz ceļa un ap to.

3. Priekšā braucošais auto veic neadekvātus, manevrus un tā šofera rīcība ir grūti prognozējama.

4. No priekšā braucošā auto, birst, put, tas ceļ gaisā uz ceļa esošo  mitrumu, putekļus vai arī kravas stiprinājumi vai pati krava nerada uzticību tam, ka tā tur paliks un pēkšņi neatradīsies mana auto priekšā.

5. Vēlme braukt netraucēti, lai izbaudītu braucienu, ainavu un priekšā braucošais ir traucēklis.

6. Vēlme izrādīties, pašapliecināties un jebkurš pa priekšu braucošais ir traucēklis.

Pēc manām domām tikai 6 kategotija ir nosodāma un sodāma, jo viņu braukšanas stils arī pieprasa/pavelk līdzi nepārtrauktu braukšanas ātruma palielināšanu. 5. kategorija varētu būt diskutabla zināmās robežās. Pārējie ļautiņi zina ko dara un kapēc dara.

p.s. man nekad nav bijusi problēma apdzīt pa priekšu braucošu policijas ekipāžu. Gan trafarētu, gan netrafarētu/

0 0 Atbildēt

Tie punkti un apraksti jau pareizi, ar vienu sīku piebildi - vai savas PAMATOTĀS vēlmes realizācijai netiek kaut kā pakārtota reālā situācija uz ceļa NO CITU BRAUCĒJU perspektīvas.

Tāda situācija - lauku braucējs 3 reizes pusgadā iebrauc lielajā pilsētā. Iemaņas pilsētas braukšanai varētu būt labākas. Braucot pirms kāda no tiem 5 joslu tiltiem pabraucis garām kreisajai joslai, tagad meklē nākamo joslu, lai apgrieztos braukšanai pretējā joslā. Un to arī palaiž garām! Taču tur ir luksofors, visi stāv pie sarkanās gaismas, praktiski apstājušies un tur varētu iekārtoties uz tās papildjoslas, pārbraucot nepārtraukto līniju. Tas, protams, ir pārkāpums, taču visi praktiski stāv uz vietas .un ir tikai jāpalaiž tas lauku braucējs. Kas būtu pareizāk - palaist, lai brauc un liek mierā pilsētas satiksmi vai arī lai rēķinās ar savas kļūdas sekām, nekur nav jālaiž! 

0 2 Atbildēt

Raimond?

Nav un nedrīkstētu būt tādas lauku/pilsētas braukšanas iemaņas. 

Ja es visu laiku piedalos indianapolisas vai daitonas autosacīkstēs braucot pa ovālu?

Vai man ir iemaņas griezt stūri tikai uz vienu pusi?

Jābrauc ar galvu (acīm, spoguļiem) nevis riepām, sensoriem, asistentiem.

Un jā, ja man būtu tāda situācija, pārdomātu maršrutu. Iespējams izvēlētos pilsētā citu maršrutu, iespējams iebrauktu pa citu ceļu, iespējams vairāk skatītos riņķī un meklētu norādes, nevis tupa skatītos uz spidometru un sev priekšā.

0 0 Atbildēt

Pilnīgi reāla situācija.

Kopējai satiksmei labāk ir kas - ka tas lauku braucējs aizbrauc prom, nevis atkal pēc puskilometra vai kilometra atkal kaut ko veido?

Īstermiņā. Konkrētā situācijā.

0 0 Atbildēt

Piekrītu darklight, skaties, kas notiek ap tevi un pieņem lēmumu. 

Cik nav video, kad kāds/ kāda pēkšņi attopas un rauj no 3 joslas taisnā leņķī, tapēc ka viņam vajag pa labi.

Nez ko darītu pasažieru lidmašīnas pilots, ja attaptos, ka viņam jopcik vajag 

1 2 Atbildēt

Nenonāc situācijā un nebūs jāmeklē risinājums.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Tāda garām aizbraukšana un nokļūšana nepareizajā joslā var gadīties jebkuram nepazīstamā vietā. Man arī gadās. Šādās reizēs skatos pēc situācijas. Ja es neaizkavēju satiksmi un neradu korķi aiz sevis, tad slēdzu pagriezienu un lienu joslā. Vienmēr kāds palaiž. Ja aiz manis ir mašīnu rinda un dinamiski joslu nomainīt nav iespējams (visi stāv cits aiz cita un tīri fiziski nevienam nav iespējams mani ielaist), tad nospļaujos un braucu taisni. Labāk uztaisīšu lieku līkumu, nekā bojāšu karmu, aizturot desmitiem citu mašīnu.

0 0 Atbildēt

Domājams tā dara vairums.

0 0 Atbildēt

Man arī tā ir gadijies. Arī tāpat skatos, kas notiek riņķī. Ja viss ir slikti - meklēju alternatīvas. Vismaz pie mums nav kā citur, kur ja palaidi garām- esi tik laipns un mēro 40 km līdz nākamajai iespējai.

BET

Pāris tādas reizes un sāc sekot līdzi lai tā negadītos.

1 1 Atbildēt

Mierīgi var arī neapdzīt, un pabraukt lēnāk. Apdzīt nav obligāti!

2 0 Atbildēt

Mierīgi var braukt ar sabiedrisko un nekavēt citus. Ar mašīnu braukt nav obligāti!

0 0 Atbildēt

Aprakstītā situācija ar pie luksofora praktiski stāvošām mašīnām vienai mašīnai nokļūt uz kreisās malējās papildjoslas, lai izlabotu savu kļūdu un laišana vai nelaišana vienkārši parāda attieksmi. 

Tas nelaidējs, kurš pats brauks no papildjoslas pa kreisi un varētu piebremzēt, lai tas lauku braucējs tiek prom no tās daudzjoslu brauktuves uz saviem laukiem vai to tapešu un flīžu veikalu, tas nelaidējs ir sakrājis netaisnības, kad tie lauķi ir palaiduši tos pagriezienus garām! Labākai performancei taisnības izjūtai vēl atceras, ka viens tāds kaut kad pilnā gaitā ātrumā rāvis pāri trim joslām! 

Taisnībai jābūt!

Un vēl - pa tām 4 joslām vienā virzienā vidēji plūsmā neviens uz 70km/h nebrauc. Tā kā nedaudz solidaritātes derētu.

0 3 Atbildēt

Neibilstu pret solidaritāti. Nemaz. 

Bet solidaritātei un cieņai jābūt brīvprātīgai nevis piespiedu kārtā. 

Hn te jau var runāt par pieeju tam, kā vēlies panākt to solidaritāti. Kā piebrauc, kā apstājies, kā esi uzvedies pēdējās 30 sek. Pirms gribi šo solidaritāti.

Vakar iebraucot pilsētā pie Spices 2 joslas aiziet gar Spici- 2 uz salu tiltu. Es no lidostas viadukta izbraucot dodos uz 3 joslu. Redzu spoguļos ka Tuvojas jauns spīdīgs audi  SUV ar ieslēgtu labo pagrieziena rādītāju. Mums abiem ātrums 80+ Šim vajago no 3. joslas uz otro. Nu pārkārtojos, nu šams sacepās, sataurējās man aizmugurē. Kapēc taurēja? Vai grbēja stulbi izpildīties apsteidzot mani iebraukt no 3 joslas otrajā man priekšā? Vabūt jaunā un spīdīgā auto dēļ bija piemirsis labās rokas likumu? Pēc tam, kad pie luksafora bijām blakus rāda man visādas pantomīmas. Par ko viņu cienīt? Kur tur solidaritātei vieta?

0 0 Atbildēt

Stulbi izpildījies pats, pierādot, ka nezini CSN. Priekšroka VIENLAICĪGI pārkartojoties pēc CSN ir tam kurš tuvojas no labās puses pēc likuma, kas saucas “ceļu satiksmes noteikumi”. Nav tāda “labās rokas likuma”. Saskaņā ar to Audi vadītājs deva ceļu tev iebraukt otrajā joslā, atsakoties no iecerētā manevra. Bet tie paši CSN nosaka, ka priekšroka ir tam, kas brauc taisni, nemainot virzienu, bet tu tupi pārkāpi un nedevi ceļu, iebraucot trešajā joslā. 

0 1 Atbildēt

Nepiekrītu Tavam traktējumam.

Vienāds ātrums, viņam vajag no 3. uz 2. vai 1. Viņš rāda labo pagriezienu.  

Man no 2. vajag uz 3. Un arī es rādu pagriezienu. Kreiso.

Vienlaicīgi graciozi veicams pasākums es uz viņa joslu, viņš uz manu. Apdzenot mani un iekārtojoties man priekšā, pa lielam nogriežot man ceļu, lai tulīt bremzētu pie luksafotora- samocīti un tizli. Tikpat tizli, kā apdzīt kādu un pēc maza brīža bremzēt lai nogrieztos pa labi vai kreisi.

P s. Labās rokas likums- vienkāršots termins CSN noteikumam, ka tie kas uz vienādas nozīmes ceļiem atrodas pa labi no tevis ir foršāki. Un mēs bijām uz vuenādas nozīmes un ātrums mums bija vienāds un par cik es viņu redzēju aizmugures spoguļos es biju priekšā un distance bija pietiekama.

1 0 Atbildēt

Protams, ka nepiekrīti, jo esi tipisks spītīgs CSN pārkāpējs, uzskatot, ka ievēro. Pilns ar tādiem “pareizajiem”. Ja tev vajag uz joslu, pa kuru kāds cits brauc taisni, tad tev ir JĀDOD CEĻU - CSN nekādas atrunas un interpretācijas neparedz. Pagrieziena rādīšanai ir tikai informatīva nozīme un tas NEKO nemaina CSN noteiktajā priekšrokā. 

“Labās rokas likums” ir sētas noteikumu izdomāts “likums”, lai šadās situācijās, kur pēc CSN NAV priekšroka, tomēr izdomātu, ka ir. 

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus ar saviem "pareizajiem" noteikumiem klāt.

0 0 Atbildēt

Gribi teikt, ka pa savu joslu taisni braucošajam nav priekšroka?

0 0 Atbildēt

Tieši tā, esošos CSN daudzos punktos pārkāpju daudz un regulāri. It sevišķi, ja esmu viens uz ceļa, nesaskatu tajos esošajā situācijā loģiku un pamatojumu. Tas, ko ievēroju vienmēr- luksaforu signāli, aizliegumi nogriezties, apdzīt, vienvirziena ceļi, priekšrocības zīmes un nelienu privātīpašumos bez vajadzības.

Par pagrieziena rādītājiem- jā informatīvi, bet tos aizliegts lietot situācijās, kad tas var maldināt citus. Un man nav aizliegts domāt, ka mašīna, kas brauc 20 metrus aiz manis, vienā ātrumā ar mani iebrauks joslā, kurā patlaban vēl  atrodos es aiz manis, nevis centīsies pirms luksafora pie kura stāv citi auto, paātrināties, apsteigt mani, aizgriezties man priekšā, patraucējot man veikt manevru un tad vēl bremzēt lai neatdurtos pret pie luksafors stāvošajiem.

Daudzi tādi pajoļi kā šis glaunā Audi vadītājs iziet dzīves skolu ikdienā uz Dienvidu tilta virzienā uz pārdaugavu pie nobrauktuves uz Krasta ielu. Tur tos regulāri dauza, skrāpē un citādi pazemo.

1 0 Atbildēt

Pārkāp, tikai pēc tam nesūdzies, ja kāds nav apmierināts, ka tu pārkāp nekaunīgi, traucējot citiem. 

Un pats rādīji pagriezienu “maldinot citus” un uzskatot, ka ir OK vienā piegājienā ar vienu pagrieziena parādīšanu pārkārtotities pāri vairākām joslām, nedodot ceļu tur, kur CSN to liek. Tev ir atļaut domāt, ko vien vēlies, bet tev ir pienākums dot ceļu pa savu joslu taisni braucošajam, kurš (godīgi pēc CSN) ir iepriekš atteicies no iecerētā manevra pārkārtoties uz otro joslu (un attiecībā uz kuru bija parādījis pagriezienu) dodot ceļu TEV. Bet, protams, tev likās, ka drīksti maukt tālāk, jo brauc pēc savām domām, nevis CSN. 

0 1 Atbildēt

Es no 2. uz 3.

Viņš no 3. uz 2.

Zini kas ir disleksija?

Vai arī... saistīts ar policiju?

🤔🤫😏

0 0 Atbildēt

Jā, disleksija ir nespēja saprast to, ko tev raksta. Tu nogriezi ceļu pa savu joslu taisni braucošajam, pēc tam, kad viņš tev bija devis ceļu, vienlaicīgi gribot pārkārtoties uz otro joslu. 

Pirms tam rakstīji, ka tu no 1. uz 3. - tagad jau grozi paša stāstīto. 

0 3 Atbildēt

J̌ā pārlasiju paša rakstīto- nav minēts, ka no otrās uz trešo. Minēts tā ka saproti kā gribi. Tā iet ka raksta braucot. Ekrāns maziņš, burti sīciņi un  brīžiem arī ceļam un mērierīcēm jāuzmet skatiens.

Tātad atvainojos par šo nepilnīgo informāciju.

Pārējais gan bulšits, jo pat ja viņš turpinātu ceļu taisni- neko vairāk kā 6 metrus distances no priekšā braucošā es viņam nenozagtu un tie padsmit viņam palikušie jau tā mūsdienās ir liela greznība.

0 0 Atbildēt

pat ja viņš turpinātu ceļu taisni- neko vairāk kā 6 metrus distances no priekšā braucošā es viņam nenozagtu

Pat, ja kādam “nozodz” tikai 6 metrus distances, tu esi to izdarījis, pārkāpjot CSN, un nebrīnies, ja par to sadusmojas. Tikpat labi varbūt vienkārši biji jau kārtējais, kurš paspēja ceļu nogriezt. 

Pietrūkst informācijas, lai spriestu, kurš no jums situāciju pārspīlēja, bet ir kaudzēm satikti tādi, kas mierīgi iekārtojas priekšā un nezskata par pienākumu atrast gāzes pedāli. Protams tā otra vietā es pie krustojuma skaidroties un nervus bojāt arī necenstos. 

0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja:

Tie punkti un apraksti jau pareizi, ar vienu sīku piebildi - vai savas PAMATOTĀS vēlmes realizācijai netiek kaut kā pakārtota reālā situācija uz ceļa NO CITU BRAUCĒJU perspektīvas.

Tāda situācija - lauku braucējs 3 reizes pusgadā iebrauc lielajā pilsētā. Iemaņas pilsētas braukšanai varētu būt labākas. Braucot pirms kāda no tiem 5 joslu tiltiem pabraucis garām kreisajai joslai, tagad meklē nākamo joslu, lai apgrieztos braukšanai pretējā joslā. Un to arī palaiž garām! Taču tur ir luksofors, visi stāv pie sarkanās gaismas, praktiski apstājušies un tur varētu iekārtoties uz tās papildjoslas, pārbraucot nepārtraukto līniju. Tas, protams, ir pārkāpums, taču visi praktiski stāv uz vietas .un ir tikai jāpalaiž tas lauku braucējs. Kas būtu pareizāk - palaist, lai brauc un liek mierā pilsētas satiksmi vai arī lai rēķinās ar savas kļūdas sekām, nekur nav jālaiž! 

Ja ir tik tizls, tad braukšanas prasmes drīkst palēnām uzlabot, aizstājot kreiso pagriezienu ar trim labajiem. 

0 0 Atbildēt

Stāsts un reakcijas par to lauku veci, kas 2 (divas!) reizes kļūdījies, mēģinot nogriezties pa kreisi un tad jau otro reizi mēģinot tikt uz papildjoslas, lai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā, parāda sakāpinātu, emocionālu reakciju.

Tad viņš vēl ar trešo mēģinājumu tikt tur, kur jātiek, nekaunīgi mēģina pārkāpt noteikumus, un pārkārtoties uz to papildjoslu, škērsojot nepārtraukto līniju! Pirms luksofora, pie sarkanās gaismas, kad visas mašīnas pirms luksofora ir vai nu apstājušās pilnīgi, ātrums nulle km/h, vai arī kādas 2 vai 3 tuvojas pa to papildjoslu ar ātrumu 10km/h un varētu atļaut tam vecim iekārtoties uz tās joslas, lai viņš var aizbraukt vispār prom no pilsētas. Vai pēc savām tapetēm un flīzēm.

Nav iecietības dažiem pilsoņiem nemaz! 

Salīdzinām ar situāciju 90km/h un vairāk un apdzinēja ātrumu. Dažādās situācijās ar dažādiem attālumiem līdz līkumam, kalnam, pretīmbraucējiem.

0 0 Atbildēt

Nevar un nedrīkst būt iecietība pret NEKAUNĪBU. Bet nu tev, protams ir tiesības aizstāvēt nekauņas. 

1 3 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

pat ja viņš turpinātu ceļu taisni- neko vairāk kā 6 metrus distances no priekšā braucošā es viņam nenozagtu

Pat, ja kādam “nozodz” tikai 6 metrus distances, tu esi to izdarījis, pārkāpjot CSN, un nebrīnies, ja par to sadusmojas. Tikpat labi varbūt vienkārši biji jau kārtējais, kurš paspēja ceļu nogriezt. 

Pietrūkst informācijas, lai spriestu, kurš no jums situāciju pārspīlēja, bet ir kaudzēm satikti tādi, kas mierīgi iekārtojas priekšā un nezskata par pienākumu atrast gāzes pedāli. Protams tā otra vietā es pie krustojuma skaidroties un nervus bojāt arī necenstos. 

Kādu laiku atpakaļ man bija iespēja pastrādāt Oslo normālā tur strādājošo režīmā. 7.00 sākas darbs 15.30- 16.00 beidzas. Sākot no 6.20/6.30 visi kam ir darbs kautkur ripinās. Velosipēdi un sabiedriskais - nenozīmīga daļa. Tas ir laiks, kad uz ātruma pārkāpšanu neviens diži nereaģē. Galvenās transporta maģistrāles- 1. 2. 3. loks. Pirmais pietuvināts centram, otrais  pa guļamrajoniem, 3. Apvadceļš ap pilsētu ar izejām uz starppilsētu šosejām.

Nu lūk un pīķa stundās tur visi brauc uz 80-90- 100. Pievienojas satiksmei, tiek nost uz nobrauktuvēm, un tas viss lielā ātrumā ar distancēm starp auto, kas reti sasniedz 20m. Un zini, ne skrāpju, ne vilcieniņu tajā vairāk kā pusgadu ilgajā ātras braukšanas praktiskajās nodarbībās nemaniju. Un dienesta auto atdevu sveiku un veselu. Kautkā norvēģi (tikpat labi poļi, dāņi, zviedri, lietuvieši un arī latvieši) spēja tikt galā ar braukšanu samērā ekstremālos apstākļos. Un tagad paskaties, kas notiek pie mums kaut vai Dienvidu tilts Akropoles rajonā. Virziens nav svarīgs- abi labi. Bakstamies, grūstamies, stājamies. Mēģinam pa priekšu, mēģinam pa aizmuguri...

Man pilnīgi pajāt uz tādu jefiņu, kas 20 metru priekšā redzot kādu pārkārtojamies uz viņa joslu nav spējīgs neko vairāk kā acis pārgriezis spiest signāltauri. Ja man vajadzētu- viņam braucot pa 3 joslu, es viņam nesasniedzamā attālumā pārkārtotos no 2. uz 4. un nemaz neuzzinātu par to ka viņš eksistē.

Protams, ka tuvākā nākotnē tādiem dzīve paliks grūta, jo gudrie sensori un asistenti manī var saskatīt draudus, briesmas, bīstamību un iespējamu iznīcību.

2 0 Atbildēt

Tas ka tev “pilnīgi pajāt”, ja kādam nogriez ceļu, jau sen skaidrs. Nav tikai skaidrs, kādēļ vaimanā, ka uz tevi par to dusmojas. 

Un nu jau pavisam kaut ko samurgoji - pirms tam taču skaidri pateici, ka tam, kuram nogriezi ceļu, nekādas problēmas neradās, tikai pie krustojuma tev parādīja, kas tu patiesībā esi - kā reiz bija spējīgs uz vairāk ko, kā tu savā nekaunībā biji gaidījis. 

0 3 Atbildēt

aiaiai tagad spilvenā raudu.

manai nekaunībai nav robezu- par to arī raudu (vēlreiz un vairak)

Nobrauktuve no sosejas uz Jūrmalu, pie izbijušā depo (tagadējās CUPRAs) uz Viada benzīntanku; 20 metru posmā sadzēsieties no 70 uz 30 jo tur itkā ir ceļa remonts. (pēc zimem nevis pec darbībām. Sargiet pakaļas, ja tās paliek uz Jūrmalas šosejas, ka nenones. Sargiet tiesības ja Viadā  stāv CP. 

0 2 Atbildēt

Ja zaudēsiet pakaļas, jo tās kāds pa jūrmalenes pirmo joslu braucošs nonesīs, vai ja pazaudēsiet tiesības nepaspējot sadzēsties no jūrmalas šosejas 70+ uz 30 vērsieties pie Brady- viņš jums paskaidros kas, ko un kapēc.

0 0 Atbildēt

Pareizi ir - nekaunībai nav robežu. Nu jau izrādīt nepamierinātību nekauņam par ceļa nedošanu ir “nepaspēt sadzēsties”.

2 0 Atbildēt

“Un man nav aizliegts domāt, ka mašīna, kas brauc 20 metrus aiz manis, vienā ātrumā ar mani iebrauks joslā, kurā patlaban vēl  atrodos es aiz manis, nevis centīsies pirms luksafora pie kura stāv citi auto, paātrināties, apsteigt mani, aizgriezties man priekšā, patraucējot man veikt manevru un tad vēl bremzēt lai neatdurtos pret pie luksafors stāvošajiem.”

Ak… viss cepiens par to, ka kāds tev varētu pielīst priekšā, jo… pats vēlies kādam pielīst priekšā. Posmā no lidostas viadukta līdz Lielirbes ielas krustojumam NAV cita iemesla gribēt pārkārtoties uz trešo joslu, jo arī otrā nogriežas turpat… 

0 0 Atbildēt

taaneko rakstīja:

Bradypus rakstīja:

Kādu laiku atpakaļ man bija iespēja pastrādāt Oslo normālā tur strādājošo režīmā. 7.00 sākas darbs 15.30- 16.00 beidzas. Sākot no 6.20/6.30 visi kam ir darbs kautkur ripinās. Velosipēdi un sabiedriskais - nenozīmīga daļa. Tas ir laiks, kad uz ātruma pārkāpšanu neviens diži nereaģē. Galvenās transporta maģistrāles- 1. 2. 3. loks. Pirmais pietuvināts centram, otrais  pa guļamrajoniem, 3. Apvadceļš ap pilsētu ar izejām uz starppilsētu šosejām.

Nu lūk un pīķa stundās tur visi brauc uz 80-90- 100. Pievienojas satiksmei, tiek nost uz nobrauktuvēm, un tas viss lielā ātrumā ar distancēm starp auto, kas reti sasniedz 20m. Un zini, ne skrāpju, ne vilcieniņu tajā vairāk kā pusgadu ilgajā ātras braukšanas praktiskajās nodarbībās nemaniju. Un dienesta auto atdevu sveiku un veselu. Kautkā norvēģi (tikpat labi poļi, dāņi, zviedri, lietuvieši un arī latvieši) spēja tikt galā ar braukšanu samērā ekstremālos apstākļos. Un tagad paskaties, kas notiek pie mums kaut vai Dienvidu tilts Akropoles rajonā. Virziens nav svarīgs- abi labi. Bakstamies, grūstamies, stājamies. Mēģinam pa priekšu, mēģinam pa aizmuguri...

Man pilnīgi pajāt uz tādu jefiņu, kas 20 metru priekšā redzot kādu pārkārtojamies uz viņa joslu nav spējīgs neko vairāk kā acis pārgriezis spiest signāltauri. Ja man vajadzētu- viņam braucot pa 3 joslu, es viņam nesasniedzamā attālumā pārkārtotos no 2. uz 4. un nemaz neuzzinātu par to ka viņš eksistē.

Protams, ka tuvākā nākotnē tādiem dzīve paliks grūta, jo gudrie sensori un asistenti manī var saskatīt draudus, briesmas, bīstamību un iespējamu iznīcību.

Tu jau redzi tikai to, ko redzi uz ceļa. Bet tikmēr:

According to the latest Mobility and Transport Survey (MIS) published in 2022 by Ruter, the public transport authority in Oslo, the modal share in the city was as follows: public transport - 31%, walking - 32%, bike - 6%, car - 29%, other - 2%.

uz Oslo lidostu vispēr gandrīz visi (vairāk par 75%) dodas ar vilcienu vai autobusu

0 1 Atbildēt

Apžēliņ, tas bija 15 gadus atpakaļ.

0 2 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

“Un man nav aizliegts domāt, ka mašīna, kas brauc 20 metrus aiz manis, vienā ātrumā ar mani iebrauks joslā, kurā patlaban vēl  atrodos es aiz manis, nevis centīsies pirms luksafora pie kura stāv citi auto, paātrināties, apsteigt mani, aizgriezties man priekšā, patraucējot man veikt manevru un tad vēl bremzēt lai neatdurtos pret pie luksafors stāvošajiem.”

Ak… viss cepiens par to, ka kāds tev varētu pielīst priekšā, jo… pats vēlies kādam pielīst priekšā. Posmā no lidostas viadukta līdz Lielirbes ielas krustojumam NAV cita iemesla gribēt pārkārtoties uz trešo joslu, jo arī otrā nogriežas turpat… 

1.2.  Salu tilts, 3.4. Lielirbes iela

Un vēl 2 turpat blakus- Mārupe, Depo.

2 0 Atbildēt

Ak… tātad no lidostas viadukta pa 1. mauci, labi zinot, ka jānogriežas pa kreisi un tikai tad jau tur kur tā kļūst par 2. attapies? Un ja attopas un dkti vajag. tad CSN vairs nav spēkā. Skaidrs…

0 2 Atbildēt

Lidostas viadukts piekļaujasJūrmalas šosejai Kalnciema ielas galā un kur ir Lielirbes iela?

Viss, beidzam šo situācijas izskaidrošanu. Beidzot esmu sapratis, ka esmu nākamais lielākais ļaunums aiz Sātana un Voldemorta un mierīgi varu konkurēt ar Sauronu vai vismaz viņa aci.

Ja Tev no tā paliek vieglāk- tev taisnība un Tu esi visvisvis... Un es atceļā nopirkšu striķi ziepes un vakarā došos uz mežu.

Grūti ieskaidrot kautko cilvēkam, kas stāv vienā vietā, redz vienu situāciju un akli tic, ka varbūt tikai tā, kā viņš redz. Pamēģini paieties gar ceļmalu, varbūt ieraudzīsi ko jaunu, vai kaut vai to pašu tikai no cita skatu punkta un tas izskatīsies pavisam savādāk.

Dzīvē to sauc par aprobežotību.

0 0 Atbildēt

Jā, tieši tā - dzīvē to sauc par aprobežotību. Redzēt tikai savu taisnību un nespēt atzīt, ka esi nekaunīgi pārkāpis CSN, par ko tiki norāts un izdomāji publiski vēl pasūdzēties.

Lidostas viadukts piekļaujasJūrmalas šosejai Kalnciema ielas galā un kur ir Lielirbes iela?” - starp šiem krustojumiem ir 800m - acīmredzot Norvēģijā neesi iemācījies, ko uz 3-4 joslu ceļa nozīmē LAICĪGI ieņemt joslu. 

0 2 Atbildēt

Un cik ir laicīgi? Nu tā lai nākamreiz zinātu kā braucot izdabāt TEV? 300m. Ir laicīgi? Un 200?

Un pēc kā spried ka sūdzos? Jau teicu, ka rakstiju Raimondam kā ilustrāciju viņa reālajai situācijai kā cilvēki cīnās par vietu.

Un kāpēc domā ka CSN man ir kautkāda autoritāte un kautkāds bubulis ar ko biedēt?

Gribi ievērot punktuāli- ievēro. Tev neviens neliedz. Es uzsveru to, ka tie neatbilst laika garam, prasībām, kādas veidojās uz mūsdienu ceļiem un ir tendēti uz arvien nemākulīgāku autovadītāju rašanos jo patlaban akcenti ir par labu tiem kas skatās nevis uz ceļu un to kas vadot auto notiek ap tevi, bet uz spidometru un CSN grāmatiņā rakstīto.

Starp citu lielā daļā valstu tādi CSN  nemaz nepastāv un kas? Tāpat kā lielākajā daļā sauszemes nav promiļu ierobežojuma un katrs pats izlemj var vai nevar braukt. 

Ievērot vai neievērot, dotajā teritorijā spēkā esošos CSN. Tā ir katra paša izvēle un kaunināšanu vari atstāt policijas ziņā.

0 1 Atbildēt

Darot pilnīgi jebko, vai vadi uzņēmumu, auto vai iepirkuma ratiņus, peronīgā, pofesionālā un visa cita veida izaugsme vai iemaņas  iespējamas, ja nebaidies mēģināt un trennējies, nevis ja seko instrukcijām, priekšrakstiem un kāda sastādītajām normām. Ja domā pats, pieņem lēmumu pats, nevis seko kāda cita uzliktajiem ierobežojumiem. Cik tas ir bīstami vai destruktīvi - to pieaudzis cilvēks pats var apzināties. Ja nevar- tātad vēl nav pieaudzis.

2 0 Atbildēt

“Izdabāt man…”

Laicīgi, tas ir tā, lai varētu pārkārtoties, iekļaujoties plūsmā, netraucējot citiem. Nevis pēdējā brīdī kādam nogriezt ceļu, jo dikti vajag. 

Interesanti, kā tagad pārmet citiem, ka ir nemākulīgi, ja viss sākās ar to, ka sūdzējies, ka esi nolamāts par nemākulīgu un traucējošu pārkārtošanos. 

0 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

Kapēc Brady domā ka es cepjos par šo situāciju?

Ar doto info padalījos jo tā bija atbilde Raimondam par viņa lauku vīriņa nedienām galvaspilsētā un ilustrācija tam, kaā no malas izskatās lauku vīriņš kuram vajag.

Dažam labam, kurš tagad taisās rakstīt- jā, bet tu; kā tu tā vari/drīksti; tas ir šausmīgi un tu esi briesmonis.... NEVAJAG, pataupi spēkus. Ap mums vēl daudz šausmu un briesmīgu notikumu ir/būs. Dienas laikā veicu pietiekami daudz visvisādu manevru uz ceļiem. Cik nu pa 2-3-4 stundām sanāk. Tapēc man ir gan zināmas iemaņas un prakses lai pārvietotos bez nepārtrauktas skaidrošanās ar kādu.

0 0 Atbildēt

Tu to iepostēji šeit, nu tad arī esi gatavs saņemt vērtējumu rakstītajam.

1 0 Atbildēt

Ko nu tagad tirs kā Zariņa govs. “Lauku vīriņš” savā stāstā esi pats, neprotot pārkārtoties tā, lai netraucētu citiem. “šausmīgi, briesmonis…” - tukša tiršana - tev vienkārši izskaidroju, par kādu savu CSN pārkāpumu, traucējot citus saņēmi tūlītēju nosodījumu no tā, kam traucēji. Interesanti, ka tagad dziedi citu dziesmu: “man ir gan zināmas iemaņas un prakses lai pārvietotos bez nepārtrauktas skaidrošanās ar kādu”… Bet tieši TU sūdzējies, ka TEV nepatika skaidrošanās par TAVU manevru. 

Un varu atkārtot vēlreiz - tādu, kā tu, kas pārkārtojas pēc savas personīgās priekšrokas, netrūkst. Es neskaidrojos ne ar katru, ne piekto, ne desmito (ДДД), bet tikai izskaidroju situāciju, kurā tu līdz šim brīdim jūties apdalīts, lai gan esi prasts CSN sīkpārkāpējs, kas vienkārši neciena citus. 

0 0 Atbildēt

Te kaut kur pavīdēja termins - situācijas novērtējums.

Lauku vīriņa aktuālā situācija nav manevrēšana un braukšana uz 70-80-90km/ha pa 3 vai 4 joslēm. Viņš stāv pie luksofora.

Ja labie cilvēki palaidīs, viņam ir iespēja apgriezties pretējā virzienā un aizbraukt prom no šitām te pārkārtošanās un iekļaušanās plūsmā problēmām.

Viņa skaidri paustajam nodomam vispār nevajadzēja izraisīt nekādas reminscences, viņu vajag palaist braukt un aizmirst.

0 0 Atbildēt

Labi, bet tad man nav skaidrs (piedod ja vari) kur viņš taisās griezties tur kur zīmes atļauj vai tur kur neatļauj? Jeb citiem vārdiem sakot- tur kur var dabūt kādu auto sānos vai tur kur tas nedraud? Pat ja ceļa marķējumu neņemam vērā. Pēc noteikumiem braucošie iespējams tādu gājienu pat iedomāties nespēj, kur nu vēl savlaicīgi reaģēt uz tādu ekspromtu.

0 0 Atbildēt

Tā ir utopija pie musu vadītājiem. Jā - Itālijā, piemēram, tieši tā tas strādā, bet tas ir tādēļ, ka VISI ciena un rēķinās ar pārējiem. Kas būs pie mums? Es, piemēram, palaidīšu, bet blakus joslā blondīne ar klapēm uz acīm iemauks sānos, jo nespēs tādu manevru pamanīt. Nu vai arī paštaisns CSN ievērotājs, kas uzstās uz savām tiesībām iebraukt sānos. Beigās būs vēl sliktāk un būšu iekūlies satrēgumā labākajā gadījumā vai masveida avārijā. Man to vajag? Labāk faktiskajā situācij ir būt “sliktajam” un demonstratīvi nepalaist, lai ar lielu iespējamību tas lauku vīriņš mani nolād par to, ka pat nav sapratis, ka neļāvu viņam nokļūt avārijā. 

0 0 Atbildēt

………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………..

barjera barjera barjera     papildjosla   …………………….|….L

…………1………2………3…………lauku vecis …………,>…L

…………………………………………………………………>…L

…………………………………………………………………>…L.

3 viegli piebremzē un ļauj lauku vecim nogriezties uz papildjoslu. Viņš pabraucis garām nepārtrauktai līnijai, kas atdala joslu no papildjoslas. Ātrumi mazi. Braucēji apstājas pie luksofora L.

0 0 Atbildēt

3 cilvēki saskaņoti palaidīs? Maz ticams. Pirmais vai otrais riskē dabūt sev kādu auto aizmugurē.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
6 2 Atbildēt

Ideja nav slikta, bet diemžēl esam nonākuši pie apstākļiem, kad satiksmes kavēšana tiek apsveikta un visādi cildināta, sākot ar idiotiski sašaurinātiem krutojumiem un ceļiem, stabeļu batalojoniem un morālām havajām a ļā "nevienam nav mani jādzen", "minimālais ātrums nav noteikts", "iepl\ano laiku", "cik tad iegūsi ātrāk braucot, utt." - šāda publika pati spiedz no prieka par radarizācijas uzvaras gājieniem, kretīniskām 30 zonām ar kamērām krūmos, utt. Kaut arī satiksmes būtība ir braukt raiti un droši, nevis tikai droši, lai tur vai kas (visdrošāk ir nebraukt vispār....). Kamēr citās zemēs, piemēram, CZ  jau atver posmus ar 150 atļauto, pie mums domā, kā vien ierobežot, sodīt, utt. 

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Ļoti labi pateikts 👍

0pis Reģ.: 16.02.2023
1 1 Atbildēt

Kad cilvēki pieaugs un spēs braukt, redzot uz ceļa citus satiksmes dalībniekus un rēķinoties ar viņu vajadzībām, tad - ak brīnums - arī citi sāks rēķināties ar viņu vajadzībām. Kamēr būs cilvēki pie stūres ar trulo skatienu "es te braucu, ko gribi" - tikmēr arī būs haoss un avārijas.

1 0 Atbildēt

Kā tu grasies to panākt, ja tādu cilvēku kā Uupis ir ka biezs un mācīs to ka gājējam un velosipēdistam ir tikai tiesības, par pienākumiem nepasakot neko …

Un tad tādi pamazām ar visu savu ES pārkāpj uz jau nopietnāku transportu …

Tas ir kā tajā anekdotē par čukču - jams aizbraucis ciemos - tur tējkanna uzlikta vārīties - skaidrs ka kad uzvārās sākt svilpt. 

Čukča paķer pirmo bomi kas pa rokai un sasit tējkannu lupatās. Visi pārsteigti - bet čukča visgudri - “šitie jāsit kamēr vēl maziņi, citāk par lokomotīvi izaugs” 

viktors1961 Reģ.: 17.02.2004
1 2 Atbildēt

Nu ja, iAuto forums ir mainījies, vairs tikai diskusijas par jauno modeļu testēšanu, kas lielum lielajam vairumam Latvijas iedzīvotāju nekad nebūs pieejamas. Nu un šis kolektīvais gara darbs, kur cepšanās par gados veciem braucējiem vai nepieredzējušiem braucējiem, kuri pietiekami ātri nerikšo. Varu visiem nelohiem (jeb tiem, kuriem visi citi ir lohi) droši pateikt, ka  nenovēršami pienāks laiks, kad paši nekādi skrējēji nebūsiet, bet ar auto nokļūt kur vajag būs daudz ērtāk un vieglāk, nekā ar sabiedrisko. Un pārvietošanās ar auto būs vienīgā iespēja kaut kur izkustēt. Ja paskatītu statistiku, tad avārijas, ko izraisījuši gados veci braucēji ir stipri vien niecīgs procents, plus to sekas reti kad ir traģiskas.  Jā, traucē lēni braucošie, vēl vairāk traucē tie, kas velkas lēni braucošajiem cieši astē un nepdzen, līdz ar to liedzot iespēju apdzīt citiem. Tomēr ir jābūt cieņai pret gados vecākiem cilvēkiem pie stūres, neviens nezina, kā pašam būs, kad vecums atnāks.  

1 2 Atbildēt

Ai ai ai… Klasiska sagrozītās patiesības demagoģija. Cepšanās ir par tiem, kas velkas principiāli, neviw objektīvu iemeslu dēļ un par katru vari cenšas to uzspiest citiem. 

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Šitā lauku veča sakarā atcerējos. Brauca reiz man viens radinieks ar piekrautu kabluku pa 11. novembra krastmalu no ostas puses un vajadzēja kreiso, lai nokļūtu pēc tam uz Vanšu tilta. Pēc tam man stāstīja, cik traki bija gājis. Tieši kā Raimja stāstā viņš, braucot pa labo malējo joslu, bija gandrīz pašāvis garām pagriezienam. Tad apstājies, ieslēdzis pagrieziena rādītāju un praktiski 90 grādu leņķi mēģinājis nokļūt no pirmās joslas trešajā. Visi viņam taurējuši, dažs labs rādījis ar pirkstu pie deniņiem. Beigu beigās kaut kā izdevies manevru pabeigt un ar papildus dažiem sirmiem matiem nokļūt galā - Zasulaukā. Kad es jautāju, kāpēc viņš gluži vienkārši nav braucis taisni un šķērsojis Daugavu pa Akmens tiltu, iestājās ilga pauze, tad atbildēja, ka kaut kā nav ienācis prātā 😁 Lūk. Un cilvēks nemaz nebija baigi vecs, kā arī nebūt nebija no laukiem.

1 3 Atbildēt

……………………………………………………………………..

barjera barjera barjera     papildjosla   …………………….|….L

…………1………2………3…………lauku vecis …………,>…L

…………………………………………………………………>…L.

3 viegli piebremzē un ļauj lauku vecim nogriezties uz papildjoslu. Viņš pabraucis garām nepārtrauktai līnijai, kas atdala joslu no papildjoslas. Ātrumi mazi. Braucēji apstājas pie luksofora L.

Lauku vecis stāv uz vietas blakus papildjoslai, rāda pagriezienu un gribētu braukt pretējā virzienā.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 0 Atbildēt

Lielākā daļa cilvēku vispār nemāk braukt. Viņi paši domā, ka māk braukt, bet īstenībā - nē. Vienmēr esmu teicis, ka tiesības ir jādot tikai tiem 20%, kuri māk vadīt.

Mūsdienu feminētajā sabiedrībā vienīgais risinājums ir automatizētie transporta līdzekļi, kurus cilvēks nevada. Punkts.

Tie CZ 150 km/h izgāzīsies ar blīkšķi, jo būs tas pats kas Vācijā. Oficiāli - brauc uz cil gribi, ralitātē - 100 km brauc 2.5 stundas.

1. josla velkas uz 90, 2 .josla iet uz 110, un tie, kas iet virs 110 regulāri lien iekšā 3.joslā lai apdzītu 2.joslu. Un tad visiem, kuri brauc pa 3. jābremzē. Bet tik līdz uzrodas priekšā ceļa remonts un josla paliek 2metri un 20 cm plata, visi feminizētie cilvēki spiež pa bremzēm, brauc pa pirmo joslu un sanāk sastrēgums.

p.s.

feminizētā sabiedrība - nav tikai sievietes. Es domāju par mūsu sabiedrību, kad sievietes pieņem likumus, ieņem vadošos amatus utt. Un līdz ar to notiek degradācija.

2 1 Atbildēt

Vakar braucot no Ventspils uz Rīgu  uz ceļa gadijās 4 principiālie spidometra vērotāji, kas brauca vai nu ar atļauto vai -5 tur kur 90 un  mīnus 5-7  tur kur 70 vai 50. Un visur savāktas glītas 10-15  mašīnu kolonnas.un apdzīšanas, apdzīšanas, apdzīšanas. Ja uz Ventspils posmā līdz Tukumam tie bija 2 jauni Škoda SUV vienīgajā mūsdienās pieejamajā (pelēkajā) krāsā. Apdzenot uzmetu skatu šoferiem.Tipiskie mūsdienu inteliģenti. 180 cm, 55 kg. Vecums zem 30, bārda un dzelžains uz paneli un priekšu vērsts skatiens. Žēl tikai ka abi jaunieši bija izvēlējušies šādu veidu kā parādīt pasaulei savu esamību un tapt ievērotiem. Uz Jūrmalas apvadceļa- jauna tumšsarkana 6 mazda un katras latviešu kundzes gados sapnis- toyota rav. Mazdu vadija sīks kompleksains vīrelis, kurš vispār nereaģēja uz no aizmugures nākošajiem (un arī apkārt notiekošajiem) kairinājumiem nekādā veidā, jo  tas kā dzina viņu, šajā notikumiem bagātajā ceļa posmā bija brīžiem ļoti dramatiski. Viņa vadītajai pār pa 20 auto kolonnai pievienojos sākot no Kūdras, kur tālāk līdz pat brauktuvei ir jūrmalenei 2 joslas un intensīva satiksme abos virzienos.  Kundzi RAVā noķēru jau pēc varkaļu kanāla pie fotoradara, kur viņa vāca grupiņu no tiem, kam bija izdevies tikt garām augstāk minētajai mazdai. Nobrauktuvē no jūrmalas apvadceļa uz jūrmalas šoseju viņa virzijās ar ātrumu 55 km/h un pat iespējams nepamanija mani, kad nobrauktuvē paspraucos viņai garām ar saviem 75 km/h.

Un tagad jautājums- ja es posmā no Ventspils līdz Rīgai piedalijos ( jo apdzīšanas/apsteigšanas manevrā piedalās vismaz 2 transporta līdzekļi) nepilnas 20 reizes, cik reizes šajā pat manevrā iesaistijās augstākminētie personāži, provizoriski veicot to pašu maršrutu?

1 2 Atbildēt

Es domāju tas taaneko vienkārši melo. Tie viņa apdziedātie “nelieši” brauca visticamāk ar 90 kmh.

2 0 Atbildēt

Nemelo, viņa aprakstītā situācijas ir šīs šosejas “norma”.

1 0 Atbildēt

‘Norma’ diemžēl ir cita. Ka jāapdzen teju obligāti, lai tur lūzt vai plīst. 

0 0 Atbildēt

Un tagad melo TU. “Norma” diemžēl ir veidot vilcieniņus, nevis apdzīt vienu atsevišķi lēni braucošo. 

0 1 Atbildēt

topinamburs rakstīja:

Es domāju tas taaneko vienkārši melo. Tie viņa apdziedātie “nelieši” brauca visticamāk ar 90 kmh.

Pat ja viņi brauca ar 90 un varbūt pat ar 93.2 km/h, plūsmas vidējais ātrums svārstijās no 100- 115 km/h. Nebija apdzīšanu, vai kādu citu samocītu manevru. bija normāla 50-100m distance. Un tas viss vakarā, brīžiem tumsā ar brīžiem drausmīgi lietus apgrūtinātu redzamību un slapju un brīžiem nežēlīgi slidenu asfaltu.

Un tad brauc un tumsā redzi- sarkano lampiņu virkne. Saproti jā, kārtējais, kurš vēlas izcelties ir klāt...

1 0 Atbildēt

pats pierādi savus melus. Tumsā un lietū auto marku grūti precīzi noteikt, kur nu vēl vadītāja parsonību.

1 2 3 4 5 6

Lasītākie raksti

Jaunie raksti