Visi komentāri - EP prasīs sasniegt ES mērķi līdz 2050.gadam pilnībā novērst nāves uz autoceļiem

EP prasīs sasniegt ES mērķi līdz 2050.gadam pilnībā novērst nāves uz autoceļiem 8

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.oktobris 2021 8:18

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti šodien pieņems rezolūciju, ar kuru plānots pieprasīt stingrākus satiksmes drošības pasākumus, lai līdz 2050.gadam nāves gadījumu skaits uz Eiropas ceļiem saruktu gandrīz līdz nullei, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP ierosinājumu vidū ir, piemēram, ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā, kā arī pilnīga neiecietība pret transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā.

Rezolūcijas projektā atzīmēts, ka ik gadu aptuveni 22 700 cilvēku zaudē dzīvību uz Eiropas Savienības (ES) ceļiem un aptuveni 120 000 cilvēku gūst smagas traumas. Aizvadīto gadu laikā ir apstājies progress virzībā uz bojāgājušo skaita samazināšanu un nav sasniegts ES mērķis no 2010. līdz 2020.gadam uz pusi samazināt uz ES ceļiem bojāgājušo skaitu.

Lai labotu šo situāciju, deputāti aicinās vairāk ieguldīt ceļu satiksmes drošībā, noteikt maksimālo standarta ātrumu 30 kilometri stundā apdzīvotās vietās un teritorijās, kur ir liels riteņbraucēju un gājēju skaits, kā arī paredzēt paredzēt pilnīgu neiecietību pret transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā.

Visi komentāri

Vernons 5.oktobris 2021 9:34
2 2 Atbildēt

Pilnīga utopija!

vārds 5.oktobris 2021 9:38
3 2 Atbildēt

Tu jau būsi beigts, tā ka var arī izdoties.

Vernons 5.oktobris 2021 9:40
2 6 Atbildēt

Droši vien Tevi nobraukšu!

WALA 5.oktobris 2021 9:56
3 1 Atbildēt

Ņemot vērā faktu, ka alko tirgot neviens negrasās aizliegt, satiksmes drošību neviens skolās nemācīs, Policistus mēģina aizstāt ar elektroniskiem mēsliem + reāliem cilvēkiem cenšas maksāt arvien mazāk - to naudu var droši "izkaisīt citiem pasākumiem", uzlabojumi šajā jomā nav gaidāmi ...

anoagask 5.oktobris 2021 10:16
4 1 Atbildēt

Tūlīt pēc komunisma sasniegšanas izpildīsim arī šo mērķi.

ja grēta visus pārsēdinās uz pajūgiem, tad diezgan reālistiski - tik cik pālī no ratiem izkrīt un nositās

imzz 5.oktobris 2021 14:27
1 0 Atbildēt

Par ratiem ir veca zemnieku anekdote: pāris brauc ratos no svinībām un dzied, sieva pārbāž kāju malai, to iespiež starp riteni un ratu dēli; viņa brēc kāja ratā, kāja ratā, vīrs domā, ka tas piedziedājums un piebalso: rata rata ratata, un vēl uzšauj zirgam.

Pļurkt 5.oktobris 2021 17:00
2 0 Atbildēt

Šo stāstu ir jāstāsta ventiņ valodā! Oriģināls nāk no turienes.

nevis kāja ratā, bet kāj' ratā, kāj' ratā.

Gints 6.oktobris 2021 7:04
0 0 Atbildēt

Ko darīt pašnāvniekiem?

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Elektriskie Suzuki ceļā uz Eiropu

Suzuki e Vitara ir japāņu ražotāja pirmais pilnībā elektriskais modelis, kas būs pieejams arī Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

Kūdras nozare lūdz izsludināt ārkārtas situāciju laikapstākļu dēļ (+ VIDEO) 2

Kūdras ieguves nozare šovasar piedzīvo vienu no smagākajām sezonām pēdējo desmitgažu laikā – iegūti vien 30 % no plānotajiem kūdras apjomiem. Lasīt vairāk

Darvina balvas kandidāts? - avārija uz dzelzceļa pārbrauktuves (+ VIDEO) 8

Par vēlu bremzējot, vadītājs apstājas tieši dzelzceļa pārbrauktuves vidū, taču neizdara neko, lai izvairītos no sadursmes. Lasīt vairāk

5479 kilometri 24 stundās - elektriskais Mercedes-AMG GT XX ar jaunu rekordu (+ FOTO)

Elektriskais prototips devās trasē vēlreiz un veicot 40 075 kilometrus, nedēļas laikā “apbrauca apkārt” zemeslodei. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti