Visi komentāri - Ar velosipēdu ir visātrāk (+ VIDEO)

Ar velosipēdu ir visātrāk (+ VIDEO) 42

iAuto | 28.jūnijs 2022 16:50

No sērijas "Nemēģiniet atkārtot" - velosipēdists parāda, kā viņam ar šādu transportlīdzekli vairāku kilometru garumā izdodas būt ātrākam par mašīnām.

Visi komentāri

Pļurkt 28.jūnijs 2022 17:13
18 2 Atbildēt

Ātrāk - regulāri pārkāpjot visus iespējamos noteikumus!

90.-to beigās bija posmi, kur kājām varēja ātrāk aiziet, nekā braukt ar sabiedrisko!!

Biker 29.jūnijs 2022 8:39
2 1 Atbildēt

Muļķības, ar moci ir ātrāk! Tikai šādi braucot ar moci to nez kādēļ uzskata par agresīvu braukšanu, bet ja brauc ar riteni, visi slavē kāds malacis, redz cik ātri izbrauca, veļluks tā tik ir štelle!

Vienvārdsakot - brauc kā pilnīgs mudaks!

Opis 29.jūnijs 2022 8:41
13 2 Atbildēt

Es varu iedomāties to skatu, kad 2 šādi velomudaki sastopas krustojumā!

oho 30.jūnijs 2022 0:38
2 0 Atbildēt

Krutāk ir auto vilcieniņš 3gab!

msh 29.jūnijs 2022 2:31
2 0 Atbildēt

Atkarīgs no velosipēdista veselā saprāta un poņas par notiekošo uz ceļa...

Es reiz septiņus gadus atpakaļ apmēram šitā, tik uz šosejas, remontdarbu zonā, 18 km garumā, pamanījos noskriet rindu ar mašīnām

Pohas 29.jūnijs 2022 8:47
2 10 Atbildēt

Lai būtu saprotams - auto un mocis iebrauc krustojumā ar 50+ bet velo ar 15km ātrumu un laicīgi pagūst pamanīt šķēršļus (ja krusts ir pārskatāms).

Ja auto pilsētā brauktu ar 15km/st tad nekādi luksafori un zīmes nebūtu vajadzīgi.

Gājējs 29.jūnijs 2022 8:54
10 2 Atbildēt

Gudrs tu neesi! Ja veloidiots iebrauc krustojumā un sastopas ar motoidiotu, būs 2 līķi!

CSN ir priekš visiem un veloidiots nav nekāds izņēmums!

Gājējloham 29.jūnijs 2022 14:24
4 4 Atbildēt

Tu laikam ejot nejēdz paskatīties apkārt kaut 10cm no sava telefona tāpēc nemitīgi kaut kur ieskrien vai pakļūsti zem kādam braucamā tu pat citiem gājējiem uztriecies jo esi akla un glupa vista

WALA 29.jūnijs 2022 9:36
3 0 Atbildēt

Nu tas 1 ar pieredzi un aprātu, droši vien var ilgi šādi izdzīvot, bet būs lērums idiņu ar austiņām, "bakstierīcēm" u.c uzmanību novērsošiem štruntiem, kas "sekos" šādam ... pa tiešu uz savu ratiņkrēslu vai "koka mētelīti" ...

Ir 3 x jāpadomā ko mēs (tie kas var, māk utml. savu dzīvību neapdraudošā veidā pārkāpt CSN) kā "nobrieduši prāti" mācam tiem kas vēl tikai "apgūst dzīves mācības"...

Tims 29.jūnijs 2022 9:41
4 1 Atbildēt

Protams, šādu sarkano gaismu braucēju iemest auto portālā- kādus komentārus tad gribam dzirdēt? Bet iz dzīves- patīkam katru rītu ar velo uz Brīvībenes aizcilpot garām pirms Gaisatilta korķim. 100punkti centrā ātrāk esmu.

didzisk 29.jūnijs 2022 11:09
4 2 Atbildēt

Šitā brauc valstīs, kur praktiski nav iekārtots velobraukšanai. Pilsētas iekšienē plati ceļi, daudzas joslas, milzīgi krustojumi un stāvēšana pie daudziem luksoforiem. Tad arī to vienu riteņbraucēju viegli pamanīt.

Pa īstam apsteigt autosatiksmi var vietās, kur ir pietiekoši labi veloceliņi. Satiksme stāv, ričuks brauc. Sanāk divreiz ātrāk.

Bet ne tik smalki, kā Dānijā. Kopenhāgenā ir ne gluži velosipēdu sastrēgumi, bet pie katra luksofora gan jāstāv rindā, un lāgā to visu apskriet nevar, jo ar riteni brauc visi, ieskaitot vecas tantiņas. Tāpēc viens otrs no ātrākajiem velosipēdistiem tāpat ir auto joslā.

Opis 29.jūnijs 2022 11:56
3 1 Atbildēt

Latvijā tāpat neviens nebrauc pa velo celiņu, ja blakus ir auto josla. Babīte un Rīgas ielas Jūrmalā ir spilgts pierādījums.

Slinkais 29.jūnijs 2022 13:07
4 14 Atbildēt

veloceliņš ātram minējam ir bīstams. tur ir pilns ar neprognozējamas uzvedības dīvaiņiem.

Opis 30.jūnijs 2022 15:21
2 0 Atbildēt

Ātri braukt ir bīstami, ja rauj mīslis, tad brauc lēnāk!

Ome 29.jūnijs 2022 14:19
2 2 Atbildēt

Veloceliņu Rīgā NAV, tas viens. Ir duālā pielietojuma ietves, nu tas kā apenes sašūtas kopā ar kreklu.

Un tās nabaga kopistiskās ietves ir pilnas gājēju, suņu un - sasistu pudeļu, ko nespēj noturēt savās kuslajās rokās alkāni. Braukt pa tādām ir bīstami un dārgi, jo kameras līmēšana aizņem laiku, bet sabojāta riepa maksā naudu.

Un visbeidzot, idioti ir būvējuši kopietves pēc atlikuma principa, laižot tās lejup līdz brauktuves līmenim. Ja auto griežas iekšā blakusteritorijā, tam pat nav jāsamazina ātrums, jo brauktuve tam ir gluda un pat ir slaids līkums izveidots, nevis 90 grādu pagrieziens - lai gan CDSN skaidri saka, ka ieizbraucot blakusteritorijā, autovadītājiem ir otrā roka.

Pareizi būtu laist ietvi vienā līmenī, un auto piebremzē jo tam jāšķērso neliels pacēlums. Un velosipēdistiem nebūtu jādauzās pāri nelīdzenumiem, kas veidojas laižot ietvi lejup-augšup.

Tāpēc nebrīnieties, ja cilvēki minas pa gludu brauktuvi, kura blakus iet veloceliņš ar aku vākiem, stikliem un augšup-lejup-augšup-lejup šķēršļiem, kas ir pavirši taisīti.

Opis 30.jūnijs 2022 15:24
2 0 Atbildēt

Man liekas, ka tu vienkārši nemāki braukt un tāpēc visi citi vainīgi!

Zapte 30.jūnijs 2022 20:35
1 1 Atbildēt

Es braucu OK, pārsvarā pa brauktuvi. Penšiem kā tev, ieraugot velobraucēju, gan mēdz aizverties širmis un sāk darīt glupības un krustojumā nākas vectēvam skaidrot, ka viss ir ierakstā un viņš tiesības savā vecumā vairs neatgūs.

Ome 29.jūnijs 2022 19:19
0 1 Atbildēt

Rīgas iela Jūrmalā ir debīliķu veidojums, kas domāts radinieka-bruģētāja biznesa stutēšanai. Cik lielam kretīnam ir jābūt lai taisītu bruģētu veloceliņu?!? Lai viņi paši kratās pa savu bruģi, velosipēds nav nekāds SUV kas ir Jūrmalas domes slīmestu un viņi draugaļu iecienītākais transportlīdzeklis.

vietējais 29.jūnijs 2022 19:22
1 2 Atbildēt

Jūrmalnieks nevar atļauties velosipēdu ar amortizāciju! Smieklīgi, reāli smieklīgi!

Ahaha 29.jūnijs 2022 23:19
0 0 Atbildēt

Tu vispār saproti, kam ir tās smagās atsperdakšas? Tie ir kalnu riteņi, nevis braukšanai pa pilsētu. Un manam Ērenpreisam nav nekādu amortizatoru!

Jūrmalnies 30.jūnijs 2022 15:31
2 1 Atbildēt

Gan jau arī bremzēm naudu nevari sakasīt!

msh 30.jūnijs 2022 1:01
0 0 Atbildēt

Nu tad vēl jo vairāk kāda ir problēma? Ar parastu ielas velosipēdu, pie noteikuma ja ir labs ķeblis, var uz kādiem 25 kmph paņemt uz grants veļasdēli tā ka ausīs rīb, bez jebkādām sāpīgām blakusparādībām - a tev bruģa salaiduma vietas problēmas sagādā...

Smieklīgi 30.jūnijs 2022 9:13
0 0 Atbildēt

Tu man piedāvā maksāt nodokļus, lai pa pilsētu man būtu jābrauc ar hārdteilu? Galīgi kukū

Nav runa par to, kur es varu izbraukt. Kā zini, ar velo var braukt arī bezceļu. Vai tas ir iemesls apzināti taisīt maksimāli nepiemērotu segumu veloceliņam?

Atceries hitlerbāņus ar plākšņu salaiduma vietām? Auto ir atsperes un amīši, bet visi nezkāpēc sodījās par tiem salaidumiem un ir kaifā braukt pa pilnībā gludiem ceļiem.

Lidonis 30.jūnijs 2022 15:29
1 1 Atbildēt

Laukos bērni brauc uz skolu ar riteņiem pa granteni un nesūdzās, bet pilsētā bārdaini onkuļi sūdzās, ka viņiem dibens trīc, pa smalki bruģētiem celiņiem! Tā kā tādas princesītes!

msh 30.jūnijs 2022 12:50
0 0 Atbildēt

Betona bruģis ir praktisks segums kuram diezgan tālu līdz nepiemērotībai. Tas ir ilgmūžīgs un, ja savajagas ierakt kādu kabeli vai cauruli, to var izcelt un pēc tam sakrāmēt atpakaļ - tev, acīmredzot, labāk gribas bedres un ielāpus. Vai dabas paradība ko es redzu pie leišiem uz veloceliņa kāpās - koku saknes izcilājušas asfaltu tā ka maz neliekas.

Ja gribi redzēt "maksimāli nepiemērotu segumu veloceliņam" - ej pabrauc pa apaļo akmeņu bruģi.

Betons 30.jūnijs 2022 13:11
0 0 Atbildēt

Es neko neteicu par betonu kā materiālu, es saku par šuvēm starp betona plāksnēm. Starp citu, plāksnes var salaisto kopā daudz precīzāk par betona bruģīti, kam malas ir slīpas pēc konstrukcijas, veidojot gropes starp ķieģelīšiem.

Zapte 30.jūnijs 2022 15:33
0 0 Atbildēt

Tu katram teikumam izdomā jaunu niku?

Zapte 30.jūnijs 2022 21:49
0 0 Atbildēt

Mani tas interesē, jo es dibenu slaukot vairākas reizes mainu roku. Vispār esmu zinātkārs.

Papīrs 30.jūnijs 2022 23:32
1 0 Atbildēt

Normāli cilvēki slauka dibenu ar papīru, bet tu ar roku! Laikam toč ubags no Kauguriem, ka pat papīram nesanāk!

Zapte 30.jūnijs 2022 23:58
1 0 Atbildēt

Teicu, ka mainu roku - bet papīrlohs izlasīja ka slauku ar roku. Tu papīru turi zobos, muļķadesa?

Mamma 1.jūlijs 2022 9:55
0 0 Atbildēt

Zapte, ej nomazgā rokas pēc tualetes, cik reizes tev jāsaka, ka nevar slaucīt rokas biksēs!

Jūrmalnieks 30.jūnijs 2022 15:30
1 0 Atbildēt

Gan jau ubags no Kauguriem!

msh 29.jūnijs 2022 19:30
2 0 Atbildēt

Nu re, nokļuvi pretrunās - vajag veloceliņus lai ātri brauktu, bet ja to veloceliņu pielietojums stipri palielinās, nekāda ātra braukšana nesanāk - laikam tomēr ātrā braukšana būs bez celiņiem bet pa taisnāko maršrutu no punkta A līdz punktam B [kuru visdrīzāk neviens celiņš nenodrošinās].

Mani no šī viedokļa fascinē velofašistu vīzijas - sataisīs velojoslas, nu tik visi varēšot droši braukt - jā, būs velojoslas pa kurām nāksies braukt un kuras būs aizdirstas ar lēnajiem divplākšņiem. Bomba, protams, ir apgalvojums ka tas esot vajadzīgs lai bērni varētu droši braukt - dīvaini, kā tādi lieli velo entuziasti nav atklājuši ka velo entuziastu bērniem jābrauc kopā ar vecākiem uz tandēma...

? 29.jūnijs 2022 23:21
1 1 Atbildēt

Pēdējais teikums - ko tu gribēji pateikt? Nu, bērniem tie veloceliņi reāli ir drošāk. Daudzi minas uz skolu, uz pulciņiem. Kāpēc tu domā ka perdelis SUVā ir svarīgāks par bērnu uz velosipēda?

msh 30.jūnijs 2022 0:58
2 1 Atbildēt

Tu kaut ko nesaprati - es ne jau par kaut kādu patstāvīgu apkārtbraukāšanu kas pilsētās visdrīzāk ir maz izplatītas, vismaz šajā vecumā. Es par to izplatīto dabas parādību, kur ģimene - divi vecāki un divi bērni - brauc katrs uz sava velosipēda - vai varbūt jāsaka - velkas katrs uz sava velosipēda, jo sīkie brauc nedroši un lēni. Velo entuziasti tam jau sen ir atraduši risinājumu - tandēms ar attiecīgu pāreju priekš aizmugures vidusass - un bērns brauc vienā ātrumā ar vecāku un bez iespējas pašrocīgi paskriet zem mašīnas. Es nezinu kāpēc tev liekas ka metru plata josla ielas malā dod kaut kādu sevišķu drošību - man uz 3m plata veloceliņa tiem sīkajiem ejot garām ar 10-15 kmph ātruma starpību ir bail ka tāds varētu man izraut priekšā... Un tajā variantā kur ielas malā ir metru plata velojosla, es to tik vien daru kā dzīvojos pa brauktuvi - labi ka es nebraucu pa kādu Rīgas čakeni kur tāda opcija nemaz nepastāvētu satiksmes dēļ - jā, tur laikam tā velojosla ir kādi divi metri plata, nekas - bremzes arī tik platu aizdirsīs kā nieku.

Nu 30.jūnijs 2022 9:19
2 1 Atbildēt

Es piekrītu par debiloīdu ģimenēm, kur mamma-tētis brauc blakus un bērni kā molekulas šaudās tiem apkārt uz riņķi, n vecāki auro uz citiem braucējiem lai taču skatās apkārt un palaiž bērnus.

Opis 30.jūnijs 2022 15:19
0 3 Atbildēt

Debiloīds katru rītu uz tevi raugās spogulī!

Kāpēc lai bērni nevarētu braukt lēni pa velo celiņu? Tev ir pienākums garantēt citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, vai arī sēdi mājās!

Ome 1.jūlijs 2022 9:49
1 0 Atbildēt

Kāpēc debiloīds nemāk lasīt - problēma nav lēni, bet haotiski braucošos velosipēdistos t.sk. nemācīti bērni tā dara, ka līkumo šurpu-turpu.

Debiloīdam 30.jūnijs 2022 20:38
2 1 Atbildēt

Ja auto uz ceļa līkumo kā bērni uz veloceliņa tātad arī ir OK, Ja tev traucē līkumojoši lēni braucoši auto - samazini cuku, padziedi un tad palēnām čunčini tālāk. Tieši tik viegli!

Opis 30.jūnijs 2022 23:37
1 4 Atbildēt

Bērni un mašīnas man netraucē! Traucē rauduļi, kas nemāk braukt un vaino bērnus!

Ome 1.jūlijs 2022 0:00
4 1 Atbildēt

Mans Opis brauc tik lēni, ka bērni viņam ir kā elektroni - viņš tos pat nepamana. Dūša gan viņam liela, lien katrai pudelei par korķi. Vecs un dumjš, bet ko lai dara!

Fāters 30.jūnijs 2022 15:15
3 0 Atbildēt

Es tev atbildēšu kā velofašisti parasti atbild auto braucējiem, kas pārmet lēnu vilkšanos pa priekšu! A kur tev problēma samazināt ātrumu? Gabals nokritīs, ja pabrauksi kādu gabaliņu lēnāk? Būsi galā par pus minūti vēlāk nu un kas? Ja tevi visi kaitina, tad brauc uz Tvaiku ielu nervus ārstēt, tu esi bīstams satiksmei!

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

472 km/h: Yangwang uzstāda ātruma rekordu elektromobiļiem (+ VIDEO)

Ķīnas ražotāja BYD luksusa zīmola Yangwang modelis U9 Track Edition uzstādījis jaunu pasaules ātruma rekordu elektroautomobiļiem, Papenburgas testu trasē Vācijā sasniedzot iespaidīgu ātrumu – 472,41 km/h. Lasīt vairāk

Rekords: Opel Sports Tourer Hybrid nobrauc 1200 km reālos apstākļos 7

Ar hibrīda iekārtu aprīkotais universālis uz 100 km patērēja vidēji 4,3 litrus degvielas, turklāt 345 kilometrus no kopējiem 1200 kilometriem nobrauca ar elektrību. Lasīt vairāk

“Atpakaļceļa nebūs! Neredzi? Neapdzen!” – uzsākta CSDD satiksmes drošības kampaņa pret bīstamu apdzīšanu (+ VIDEO) 21

Šodien, 27. augustā, pie Rimi Olimpiskā centra Rīgā atklāta VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) jaunākā satiksmes drošības kampaņa “Atpakaļceļa nebūs! Neredzi? Neapdzen!”, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību vienam no bīstamākajiem ceļu satiksmes manevriem – riskantai un pārgalvīgai apdzīšanai. Lasīt vairāk

Infiniti izstrādājis konceptu QX65 Monograph (+ FOTO) 1

Nissan luksusa zīmols Infiniti Monterejas Car Week pasākumā atklājis savu nākotnes redzējumu par vidējās klases SUV kupeju – konceptauto QX65 Monograph. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti