Visi komentāri - Varētu mainīt nosacījumus par riepu maiņu (+ VIDEO)

Varētu mainīt nosacījumus par riepu maiņu (+ VIDEO) 32

LTV Ziņu dienests | 1.marts 2023 20:21

Kaut arī likums ļauj no 1. marta likt vasaras riepas, pašreizējie laikapstākļi rāda, ka tas vēl nav droši. Eksperti darba grupās par šo jautājumu jau sākuši diskutēt, norādot, ka pavisam drīz nosacījumi varētu mainīties.

Visi komentāri

iciks 1.marts 2023 21:13
12 4 Atbildēt

Neesmu dižs jaunu ierobežojumu atbalstītājs, bet šis man jau sen nelikās pareizi - gan novembrī, gan martā var gadīties tīri sniegoti apstākļi un nav vēlmes, ka kāds pretī brauc ar vasarenēm.

Domāju, ka varētu paturēt pašreizējo periodu, taču pielikt mēnesi uz katru pusi, kuros jālieto ziemenes, ja ir attiecīgi apstākļi. Respektīvi, ja ir skaista un silta novembra diena - brauc ar vasarenēm, bet ja uzsnieg sniegs - paliec vien mājā.

Lasītājs 1.marts 2023 23:19
5 2 Atbildēt

Jāliek vismaz 15 dienas uz katru pusi klāt. Likumam ir jābūt skaidram, uzsnigs sniegs, bet kāds gudrītis teiks, ka redz skaistu novembra dienu!

msh 2.marts 2023 2:34
11 11 Atbildēt

Uhh kā patīk atzīt ka Lielais Brālis zina labāk, uhh kā gribas viņam iedot papildus varu...

Tevi uztrauc ka pretī kāds varētu braukt ar vasarenēm? Diez kāpēc? Es teorētiski varētu vienīgi uztraukties par to ka tāds varētu braukt no muguras, nevis no priekšas. Man kaut kā dziļi pie dirsas ja pretī braucošais varētu nespēt nobremzēt, jo es neesmu ar viņu vienā joslā. Attiecībā par vēlmi citiem vēl vairāk pist prātu - ja vēlme uzspiest citiem ziemenes novembrī vēl varētu teorētiski būt pamatojama ar pamuļķiem kas liek ziemenes pēc kalendāra, nevis pēc laikapstākļiem [nu kaut vai tāpēc ka nav otrs disku komplekts] - tad kurš liek vasaranes pēc kalendāra nevis pēc meteoroloģiskajiem apstākļiem?!

0pis 2.marts 2023 8:47
5 0 Atbildēt

Ar vasarenēm var ieslīdēt arī pretējā joslā, kur tu pretī ar visu savu famīliju

Ome 2.marts 2023 12:09
3 1 Atbildēt

Ar ziemenēm arī var ieslīdēt! Ziemas sākumā pilnas grāvmalas!

0pis 2.marts 2023 12:16
0 0 Atbildēt

Kad aizraujas, var arī šaurajā mitrājā ieslīdēt! Un tā atkal un atkal!

cits OOO 2.marts 2023 16:13
0 0 Atbildēt

OOO - atceries, tu nemaz vēl tik vecs neesi ...!!!!!

msh 2.marts 2023 12:55
0 2 Atbildēt

Tas ir ļoti jāmāk, ar sūdīgām riepām izpildīties tiktāl ka aiziet krusteniski un pretējā joslā. Ja tevi uztrauc tāda varbūtība, iesaku ikdienā nēsāt ķiveri - līdzīga varbūtība ir tam ka tev varētu uz galvas uzkrist ķieģelis

core 2.marts 2023 15:08
4 0 Atbildēt

Man liekas, ka tu smagi dirs. Ja bieži mašīnas ieslīd grāvī, kāpēc viņas nevarētu ieslīdēt pretējā joslā?

Kanibaals 2.marts 2023 15:11
0 2 Atbildēt

Dēļ tādiem pāķiem arī ieviesa lukturus 24/7, jo vienam vēl tumsā vai lietū vēl gana gaišs un brauc taupot spuldzīti. Man kaut kā dziļi pie dirsas, ka plēs ziemenes savā jūras malā.

msh 3.marts 2023 11:03
0 0 Atbildēt

Savu stulbumu nevajag tik klaji izrādīt. Dienasgaitas gaismas izdomāja redzamības uzlabošanai un ko tādu rietumos sāka ieviest astoņdesmitajos, ja ne ātrāk.

Kanibaals 3.marts 2023 13:05
0 0 Atbildēt

Nupat parādīji savu stulbumu. Kāds tad bija iemesls ieviest dienasgaismas Latvijā? Tieši tas ko nosaucu, pāķu nespēja novērtēt redzamības apstākļus plus vēl izķert pālī braucošos.

msh 3.marts 2023 14:27
0 0 Atbildēt

Saiti studijā, savādāk tukša diršana, bet dienasgaitas gaismas - modes pārņemšana.

msh 2.marts 2023 13:04
0 1 Atbildēt

P.N. Kam gribas ziemenes uzspiest ilgāku laika posmu iesaku paskatīties pēdējā laika meteoroloģiskajās kartēs. Ideja par ilgāku ziemeņu lietošanas periodu var rasties vienīgi Alūksnes vai Rēzeknes iedzīvotājam - man te dzīvojot tālos rietumos, ja šoziem būtu lietojis mašīnu, tai reāli ziemenes būtu bijušas vajadzīgas mēnesi, pusotru. Ričuks pirms divām nedēļām tika pārlikts uz diviem riteņiem, nav jau tās ziemas un slideno ceļu lai brauktu uz trim.

650 2.marts 2023 2:34
1 1 Atbildēt

Nēnē, jājā, tos nosacījumus/par! vajadzētu pamainīt tā aptuveni (ap mēram) ap (uz) Vassarsvētkiem.Tas gaidāmais 6.marts ir pārāk agri (sveiks, Agri..).Pārlieku pārsteidzīgi.Negaidīti. Nesabalansēti un kaut kā tā pārāk konkrēti.Jā.

Tu redz kā.Nu tu re ko.Lūk.KATRU mīļu gadu 1jā martā (un pāc pusgada 1jā no vembrī) mums šite te šitik skaļi skan šīs te Brīdinājuma stabules.Taču visuvarenais Likums nosaka, ka no šodienas Likumīgi (oficiāli) der gan tie Vassarsvētku 1,6mm, gan arī viss pārējais ar to saistītais.Un pilnīgi neatkarīgi no kādām tur "pretimbraucēju" vēlmēm.

Un kas vēl interesanti- tas Likums taču savulaik (iespējams) tika pieņemts tieši Speciālistu vadībā.Vai kāds atceras- kas bija šie Speciālisti (kuri mums to visu šitā te izRekomendēja). Jā.Oi, nē,toreiz ziemas bij Bargas,un neviens nekam neko nerekomendēja.Likums pieņēmās (spēkā) pats no sevis.Tā mēdz būt.Tas ir ok.Jā.Ko vēl te tagad varētu (kaut ko tādu Gudru,un/vai vispusēji zinātniski pamatotu) Uzrakstīt. Jā.

Jā.

Ā, un jā, "vasarā" atvainojiet/piedodiet (un/vai mums,Lohiem) tie 1,6mm ir ok.Katrs "pretīmbraucējs" (bez šaubām) balsos/Par! ,gaidām testus un (protams) Vadošo Speciālistu ieteikumus.Kā tā mašīna "vadās", ja kāds tas vadošais Lohs to ievada kādā tādā pavasara/vasaras/rudens Peļķē.Jā.

Cilvēks 2.marts 2023 6:47
11 4 Atbildēt

Ne riepās bet cilvēku vadīšanas prasmē ir problēmas.Uzliek krutas ziemenes, pašpāriliecība un ticība riepu dievam ir līdz zvaigznēm un tad mauc cik jaudas,JO IR TAČU KRUTI RIPUĻI.

Babam un grāvis, citam sānos, acis kā Lemūram, a kā TĀ, riepas dievišķas.

Vadīt auto gan piemirsās, veica kustības virziena maiņu,-saslīdēja. Bremžu pedālis grīdā, jopcik slīd! , spiezam cik jaudas un histēriski grozam stūrīti, padla, tā mašīna slīd taisni, pretējā auto vai citur tātad ir mega magnēti-pievelk!

Un bams,bams dzelzi , cilvēki , viss ir bams.

Krustojumu sāpe, salīd, bremze, ripuļi bloķī, auto kā ragavas tik taisni, GROZI CIK GRIBI STŪRI -TAISNI SLĪDĒS. Atlaid to bremzi ,arī savā galva, sāc stūrēt,vadīt auto. Ripuļi negriežas,mašīna ar negriežas.

LIEC KĀDUS GRIBI RIPUĻUS, protams ar plikām pazolēm ar nav aršana.

MMX 2.marts 2023 9:07
6 0 Atbildēt

Par vadīšanas prasmi piekrītu, bet kā paša šīs ziemas pieredze vēsta - ar labām ziemas riepām tomēr ir stipri lielāka iespēja savākties gan pašam gan caur ESP. Mani no grāvja (vai kaut kādas lopa pakaļas stiklā) un "babam" glāba tieši tas, ka nebiju iepisis kapeiku uz riepām un brīdī, kad man vajadzēja tos pāris papildus procentus bremzēšanas ceļa un stabilitātes pagriezienos, man viņi bija. Jā, riepas vienas pašas nepalīdz izvairīties no avārijām, bet sūdīgos momentos tieši riepa var izšķirt būs vai nebūs grāvis.

Uuh 2.marts 2023 7:30
2 0 Atbildēt

Drīz noteiks ar likumu arī kad uz tualeti iet.

Domāju ka šinī jautājumā vajag plašas kampaņas lai izglītotu cilvēkus cik liela ir nozīme pareizām riepām priekš laikapstākļiem nevis visu ierobežot stāstot cik sabiedrība dumja

333 2.marts 2023 8:12
1 2 Atbildēt

Ja tu redzi ka ziema var pienākt ātrāk vai beigties vēlāk tad pats arī izlem mainīt vai nē, vai reizi mēnesī ar sabiedrisko izbraukt. Priekš tā nav nepieciešamas izmaiņas normatīvajos aktos. Kad un cik reižu man padirst iet arī likumā ierakstīs?

0pis 2.marts 2023 8:49
7 0 Atbildēt

Likums būtu jāformulē vaļīgāk, bet visaptverošāk - auto vadītājam neatkarīgi no gadalaika, laika un braukšanas apstākļiem, diennakts stundas utt. ir aizliegts būt muļķim, lielībniekam un vienkārši pimpim.

Freijers 2.marts 2023 9:00
0 0 Atbildēt

Nedomāju, ka kāds diži skrien no 1.marta vasaras gumijas mainīt, ja nu vienīgi grib noķert tos, kam ziemai sākoties ir 5/6 mm riepas.

Es, ja godīgi LV klimatiskajos apstākļos vispār neredzu lielu jēgu no vasaras riepām, personīgi tās nepērku, ja protams komplektā nāk ar auto uz citiem diskiem, tad tā ir cita lieta. Montāžas cenas arī pastāvīgi aug un stāvēt rindās pavasarī/rudenī nav fasons !

msh 2.marts 2023 13:02
2 0 Atbildēt

Esi dzirdējis par tādu lietu kā "otrs disku komplekts"? Apbrīnoju tos ļautiņus kam tādi nav un kas pisās divas reizes gadā mainīt riepas - man tas notiek tad, kad to paģēr meteoroloģiskie apstakļi vai likums un aizņem max pusstundu, lietojot skrūves domkratu un tirkšķi; ja paņem gaisa pistoli,tad var provēt ierakstīties 20 minūtēs.

Vienīgais riepu veids no kura Latvijas klimatiskajos apstākļos varētu nebūt jēgas būtu ziemenes; to vietā varētu būt vissezonenes.

darklight 2.marts 2023 14:30
0 0 Atbildēt

Es tev piekrītu un daru tāpat, bet neaizmirsti, ka ne jau visiem ir vieta, kur to disku komplektu visu laiku glabāt, kā arī pilsētniekam ielas malā vai daudzstāvenes pagalmā tos ripuļus mainīt arī nekāda prieka nav. Lai gan jāsaka, ka pāris mani Purčika kaimiņi tieši tā arī dara.

msh 3.marts 2023 10:59
1 0 Atbildēt

Nu paga - otrs riepu komplekts aizņem tikpat vietas cik otrs riteņu komplekts.

wons 2.marts 2023 9:07
0 0 Atbildēt

globālā sasilšana

Vernons 2.marts 2023 9:56
2 1 Atbildēt

no 1.03 ar VASARA riepām. Likums IR Likums ! VISS !

Gints 2.marts 2023 12:09
2 1 Atbildēt

Liepājā +5 , prasās ķēdes it sevišķi pa bruģi!

ZZZZ 2.marts 2023 12:53
1 0 Atbildēt

Auto jāvadā līdz sezonai piemēroti riepu komplekti punkts Liepajas reģionam vai Alūksnes reģionālie laika apstākļi elastīgi jāietver Likumā! LielRīgas rajonam tikai ar mišļeņiem drīkst braukt

Aldis 2.marts 2023 17:54
0 0 Atbildēt

Dzīvoju laukos ar granteni pie Liepājas. Ziemenes lietoju tikai ar naglām. Kāda jēga man lietot naglas novembrī vai martā,ja iekšzemi neapmeklēju. Jāvadās taču pēc laika apstākļiem. Kur problēma....policijai pašiem smadzenes nav,viss jānosaka ar likumu.? Un vissezonenes vispār nav ziemai domātas. Kas der visam,tas neder nekam. Pie vismazākā ledutiņa,visi velkās kā gliemeži,toties man nekāda stresa. Būtu mana teikšana,aizliegtu sāls kaisīšanu uz ceļiem. Sniegu tikai nošķūrēt,un dotēt no valsts šipenes. Vnk žēl mašīnas...

Lancelots 2.marts 2023 19:36
0 0 Atbildēt

Tagad skatas pa gagarināt lai auto būtu ziemas riepas, bet ja decembrī, janvārī būs skaists saulains un sauss ceļš, braucot ar vasarem čakarēs. Tagad valsts smuļķi dusmīgi, ka nevar legāli vairs piečakarēties par riepām un protektoru.

650 3.marts 2023 2:58
1 0 Atbildēt

Privātpersona te varētu no sevis izspiest pilnīgi jebkādu augstākajā loģikā un atbildības sajūtā mērcētu smalki izvērtētu spriedumu, taču tā summārā ietekme uz "likumdevēju" vienalga būs līdzīga nullei.Tur nolems tā, kā nolems.

Ko līdz apelēt pie katra sirdsapziņas, ja Likumā pašlaik ir tikai bezpersonisks datums.Pilnīgi galīgi acīmredzami nepamatots,par ko gadiem ilgi ticis bezjēgā spriedelēts.To savulaik pieņēma acīmredzami bezatbildīgi Lohi! Ja tagad aicināt katru indivīdu "izvērtēt" un "iztulkot" šo te likumu atbilstoši savai sajaatajai pasaules uztverei- izklausās diezgan absurdi.

Negribi "deldēt" savas ziemenes Liepājā- maini dzīvesvietu vai oktobra beigās iemet tās atslēgas podā.Ja nevar citādi- sauciet katru gadu 6jā martā Drošības Padomes sēdi.Pieaiciniet laikazīmju pētnieku Vili B un/vai vadošo degunrubināšanas specālistu Aldi G no izglītības minesterijas un nolemiet– tā, šogad ziema oficiāli beigsies 24jā martā pl.4:30. Un no pl.5:00 tiek atļauts ieņemt rindu pie riepumontāžas uzņēmumiem.

Zīmi "100" jūs lūk varat svinīgi izkarināt pēc "mokošām pārdomām" katru gadu pilnīgā randomā un pēc intuīcijas, taču reāli svarīgākas lietas lai izlemj pretimbraucēji un garāmgājēji.Būs vismaz uz ko novelt rezultātu.

Tāpat kā ar tiem lohiem, kuri vasarā mauc ar tiem likumīgi atļautajiem "1.6mm".Tas atgādina psssrs laikos pieņemto modi braukāt ar noņemtām logu slotām un uz lukturiem uzspraustiem lidojošajiem šķīvīšiem.Atliek vēl vimpeļus un nozīmītes sakarināt tiešās redzamības zonā pa visu vējstiklu,lai labāk varētu sakoncentrēties Vadīšanai.

Gatis 3.marts 2023 13:22
0 0 Atbildēt

Tad izņemam vasaras riepas vispār un lieta darīta.Ko var mocīties,tad jau arī vajag aizliegt žiguļus un citas prastākas mašīnas, kam nav abs un teorētiski arī tas ir drauds satiksmei.

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Sprāgst riepa - kravas auto kļūst nevadāms (+ VIDEO) 1

Vienā mirklī piekrautais kravinieks jau ir pretējā joslā, kur tikai pirms dažām sekundēm atradās divi pretimbraucošie kravas furgoni. Lasīt vairāk

MG Motors oficiāli pieteicis sevi Latvijā(+ VIDEO) 3

Augusta viducī Rīgas Motormuzejā norisinājās britu auto zīmola MG oficiālā prezentācija, ko rīkoja tā dīleris Latvijā Autobrava Motors. Par godu svinīgajam notikumam Rīgā bija ieradies MG zīmola vadītājs Mants Trakšelis (Mantas Trakšelis). Lasīt vairāk

Dome plāno paaugstināt iebraukšanas maksu Jūrmalā no 3 līdz 5 eiro; ko par to domā iAuto.lv (+ VIDEO) 74

Jūrmalas dome plāno paaugstināt iebraukšanas maksu Jūrmalā līdz 5 eiro, liecina sabiedriskajai apspriešanai nodoto saistošo noteikumu grozījumu projekts. Lasīt vairāk

Tagad hibrīds - Jeep Cherokee sasniedz sesto paaudzi (+ FOTO) 4

Jeep iepazīstinājis ar jaunās paaudzes Cherokee, publicējot attēlus un tehnisko informāciju. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti