Visi komentāri - Prezentēta Latvijas melno punktu karte (+ VIDEO)

Prezentēta Latvijas melno punktu karte (+ VIDEO) 12

LTV Ziņu dienests | 20.aprīlis 2023 12:45

Prezentēta jaunā Latvijas ceļu melno punktu karte. Tajā bīstamo vietu it kā ir mazāk nekā iepriekš, taču bojāgājušo skaits šā gada pirmajos mēnešos ir lielāks nekā pērn tajā pašā laikā. Kā tā?

Visi komentāri

khe 20.aprīlis 2023 14:21
12 1 Atbildēt

pilnīgs "sūds". Kārtējo reizi daži savas iedomas par negadījumu raisošajiem iemesliem, izsaka skaļi un kā vienmēr - vainīgs ātrums... Tikai nav nevienas statistikas, vai tas bija pārsniegts, vai tas tiešām bija iemesls utt. 

Mans viedoklis, savukārt ir, ka vairumā negadījumu vainīga ir ceļa nedošana pa galveno ceļu braucošajam auto un gājēju staigāšana tur, kur to nevajadzētu. Un pierādiet, ka man nav taisnība.

Manuprāt atslēga bojāgājušo samazināšanai ir atbilstoša infrastruktūra - nu nav gājējiem jāvazājas pa intensīvas satiksmes ceļiem, vai jābūt kreisajiem pagriezieniem uz galvenajiem autoceļiem, kur ir intensīva satiksme.

+ vajag normāli sakārtot satiksmes zīmes - ja ir taisns posms, tad atļaut apdzīt, nevis visur sakrāsot nepārtraukto līniju, ka neviens tai vairs īsti netic. Pārāk liels ātrums un visi vienmēr pārkāpj ātrumu? Muļķības. Vajag adekvātus ātruma ierobežojumus, tad arī cilvēki tos ievēros. Piemērs. Vidzemes šoseja, "ziemā" (no oktobra līdz maijam) atāluts 90kmh, pārsvarā cilvēki brauc 90-100-110kmh. Vasara atļautais 110 - cilvēki pārsvarā brauc 100-110, jā, ir izņēmumi, bet te acīmredzami var redzēt, ka ierobežojums vasarā ir adekvāts, bet ziemā nav, jo ziemā 90% laikam 90% vadītāju pārkāpj ātrumu...  Un, vai tāpēc uz konkrētās šosejas ātruma dēļ ziemā ir mega daudz avāriju? nē! Jo infrastruktūra ir salīdzinoši laba, bet ātruma ierobežojums ir neadekvāts.

p.s. to karti arī kaut kur varēja nopublicēt iedzīvotājiem pieejamu, nevis tikai to pateikt un atstāt nepieejamu (lvc lapā ir tikai vecās divas)

Un 20.aprīlis 2023 20:33
0 0 Atbildēt

vēl jau idiotiski saliktās ātrumu ierobežojumu zīmes.  Piemēram uz Lielupes tilta 70, pec tā zīme ierobežojums beidzās,  bet pēc 100 metriem atkal zīme 70   Priekš kam šitā satiksmes raustīšana?   Nu uzliek visu to posmu 80 un miers,  nu kaut vai 70 , bet ne tā kā atļautais ātrums mainās ik pa 100 metriem  ! q

vietējais 20.aprīlis 2023 17:31
6 1 Atbildēt

Cienījamie, IDIOTI! Atkārtošos, bet kā jūsu piedāvātā sodīšana no 1 km/h spēs samazināt ar ar VASARAS riepām braucošā kravas transporta un autobusu slīdēšanu ziemās, kad satiksmes plūsmas ātrums ir labākajā gadījumā 80 km/h?

Taču pasakiet godīgi, ka ātrums ir visvieglāk kontrolējamais parametrs un valsts kases pildītājs!

Un ja nākamā ziema būs tikpat piesātināta ar kravas transporta un autobusu avārijām, tad iesaku JUMS izdrāzt vienam otru un pēc tam nošauties!

piekrītu 20.aprīlis 2023 18:22
3 0 Atbildēt

par to 1 km/h - ģeniāla ideja, man, piemēram, nav kruīzkontroles, kā es to 90 km/h varēšu kontrolēt, tad jābrauc, mēģinot turēt ap 85 km/h un jātracina pārējie?

asd 20.aprīlis 2023 23:15
6 1 Atbildēt

Da joptvajmatj... Ko var visu laiku dirst par to ātrumu?! Ātrums, ātrums, pārkāpj visi, nogriezt/atgriezt/pārgriezt, iaa...

Šķiet, ka tas ir vienīgais, ko tie doma nedabaznīcas un spriedējLohEksperti (gandrīz visi) var iedomāties un IETEKMĒT. Kā jau kaut kad te minēju - mūsdienu auto un to riepas spēj nodrošināt drošus lielākus ātrumus un ātrākas apstāšanās. 

Tomēr, tas nekādi nepasargā no lohošanās uz ceļa. Ja kāds brauks vafelē vai izdomās, ka iešana citam purnā, apdzīšanas brīdī vai nepārskatāmās vietās ir ok, tad tas arī ir viss, kas ir jāzina un tur nekādi radari nepalīdzēs.

Tas, ka ceļi ir kādi ir un kolonnu lohi, piedevām, salien viens otram pakaļā un vienīgā iespēja, apdzenot, ir spiest grīdā vai kādam sānā - nu jā, pārkāpums, bet vai ir drošāk apdzīt minūti+, ar ātruma starpību 10 - 15 km/h?

Imho, pretējā josla ir bīstamākā vieta, kur atrasties un pieklājīgi paātrināt savu tupeli, lai tiktu garām, ir drošākais, ko var darīt. 

Lai noceļ no trases alkonautus, super agresīvos/neadekvātos braucējus, kā arī tos, kas nepamatoti velkas ar 70. Dzīve kļūs drošāka.

Daži piemēri iz dzīves.

Pirms gadiem 10, kāds traktors, brauca bez gaismām, knapi pamanīju.

Pirms pāris gadiem, netālu no Līvāniem, kāds motociklists (arī bez gaismām), nolēma izgriezties, pa kreisi, uz šosejas, 2 sekundes pirms biju garām.

Pirms pāris gadiem, stāvot uz čakenes un elizabetes krusta, man iedegoties zaļajam, gar pašu purnu, kā bulta, aizšāvās velo"braucējs".

Pirms kovida, kāds lohs izdomāja, ka būs ok dzīt fūriju vai pat vairākas un šis neatmetās. Beigās, es to laicīgi pamanīju un normāli piebremzēju, jo sarēķināju, ka toč nebūs labi.

Pirms kāda gada, kāds lohveidīgs golfs uz P80 "apsteidza" pa ieskrējiena joslu, kur šim tuvojās barjeras slīpā daļa, kas pats par sevi ir vienkārši wtf.

Vēl - dažs labs ikss, nepaskatījās spogulī/nepagrieza galvu, jo man ejot garām kolonnai, teju ieplēsa priekšējā spārnā.

Tā visa varēja būt "statistika". Kurā vietā, te, būtu vainīgs tas nolāpītais ātrums, pat ja, es, nevienam netraucējot, braucu ar visiem +15 - 20 (pēc gps), par kuru visi cepjas?

P.S. Neapdzenu vietās kur to nedrīkst darīt un mēģinu paredzēt, ko darīs citi lohi gan priekšā, gan pakaļā.

Aktuālie jautājumi:

Vai ierobežojumi ir adekvāti?

Vai infrastruktūra ir adekvāta?

Vai CP klātbūtne tajos melnajos un citos pelēkajos punktos ir adekvāta?

Vai CP resursi, vispār, ir adekvāti, lai tos punktus varētu uzraudzīt, nemaz nerunājot par visiem pārējiem ceļiem?

Vai melnie punkti ir pētīti, kāpēc tur notiek tās lietas un ko būtu jāmaina? (pats svarīgākais punkts!)

Pirms gudri dirst par ātrumu, vispirms, ir jāatbild uz šiem jautājumiem. Vai atbildes ir zināmas, to var izsecināt katrs pats.

Vai retorika mainīsies? Visticamāk, ka nē, jo lētāk ir lāpīties ar kaut kādiem pseido palīglīdzekļiem kur to vajag un nevajag, nevis labot problēmu saknē. Naudas ir tik daudz kā nekad, bet tad, kad vajag kādām nopietnām lietām, tad izrādās, ka tās ne sūda nav.

Vēl tač, nedod Dies, kāds vēl aizmieg vai lieto telefonu pie stūres un neskatās uz ceļu. Arī norakstīs uz nepareizi izvēlētu ātrumu, uz pustukšas šosejas, saulainā jūnija dienā.

Varbūt, vienkārši, policijas protokolos kā vaina ir minēta tikai ātrums un nevis, piem., nedeva ceļu, whatever kas cits?

Ak jā - ziemas. Tas vispār ir psc. Tas, ka smagie/autobusi, ziemā, vienkārši lido grāvjos - pie vainas arī noteikti ir ātrums. Šiem uz šosejas, ziemā, tad noteikti būtu jābrauc ar 50 km/h.

Vēl lai sāk sodīt no -1 kilometra. Nedod Dies' sasniegt to īpaši maģiski atļauto mega ātrumu.

Vienkārši jebanāti^3.

asd 20.aprīlis 2023 23:37
1 0 Atbildēt

Piedošanu par nelasāmu palagu. Acīmredzot, iauto editors nesaprot tukšās rindas, jo veidojot postu, tās tika iekļautas, lai atdalītu atsevišķas domu grupas.

asd 21.aprīlis 2023 0:16
3 2 Atbildēt

Ak, jā. Aizmirsu piebilst.

Kāds, nabaga lohs (posta autors sapratīs ), citā rakstā, arī bija ieraudājis, ka viņš, braucot pa 2. vai 3. joslu, ar, legāliem, 52 km/h (ielikt attiecīgo ātrumu + 2 km/h) jūtas apdalīts, jo šie ir gonščiki un tie, kas viņam brauc aizmugurē un grib šo apsteigt -  traucē.

Atbilde ir vienkārša. Tu vienkārši ESI IEDOMĀJIES, ka tev ir jābrauc pa to joslu, jo tev pēc 3 km vajag pa kreisi, bet normālā gadījumā, tev IR jābūt 1. vai otrajā joslā (max pa labi), ja tās nav aizņemtas un tu nevienu neapsteidz vai nenogriezies pa kreisi. Ja tu esi kreisajā malējā un aiz tevis ir citi, kas tevi apsteidz ar nelegāliem ātrumiem, tad vnk pavācies malā, jo tajā joslā tev un daudziem citiem nav jābūt.

Teiksim tā - ja tu rīkojies kā lohs un necieni citus, kas tev un citiem nesagādā problēmas, tad negaidi cieņu no citiem.

Lūk, arī, lielisks ceļu kultūras un sapratnes piemērs, kas arī rada liekas problēmas. Viņam nevajag cienīt citus un izdarīt minimumu, lai netraucētu tos citus (nez, varbūt šis cenšas tēlot CP ekipāžu vai vidējā ātruma radaru ), bet šis citiem drīkst traucēt (tas nekas, ka it kā likumīgi) un viņam ir "tiesības".

650 21.aprīlis 2023 0:31
3 0 Atbildēt

Es 1reiz pirms 25g braucu pa tādu samērā zemjainu ceļu, bet aiz līkuma viens kkāds ppis vadīja tajā pat virzienā Pajūgu (bez stopsignāliem un/vai atstarotājiem).Es kaut kādīgi pabraucu/garām un padomāju: lai viņš iet na/uj.

Vēl (atkal) otrreiz es braucu meža vidū kalna galā pa šauru bedrainu assfaltu ar (Valstī) atļauto ātrumu.Tas otrs ppis izbrauca man 25m priekšā.Izrādījās, ka viņa logi ir aizsvīduši un viņš pats personīg ir ar pižiku/galvā.Es pieprasīju (viņam) apstāties.Viņš apstājās.Es izkāpu ārā un piegāju klāt.Noskaidrot.Kas šiten notiek.Viņš pavēra logu un (man) teica, lai es ejot na/uj.Es nedaudz padomāju (pārdomāju), bet tad strauji iekāpu (savā) auto mašīnā un (vēl straujāk) aizbraucu/Prom..Nuinafig man (to) vaig.Jā. 

Šo dien es atkal braucu pa Karla Uļmaņņa g-vi un skatīju izlauztos (vai salocītos/karājošos) fragmentus tajā Zaļajā Drošībass Sētā.Jā.Man sanāca 38gab, bet tad (man) sajuka un (es) padomāju: ta nu viņu na/uj.. 

Un tik līdz (tiklīdz) es šitā te padomāju,tā tieši iepretim Lidostas Rīga (RIX) izbrauktuvei es ievēroju vienu (pirms Gada) saplacināto (tās pašas) sētas fragmentu, kuŗš liecināja, ka (to) saplacinājušais transs sporta līdzēklis bij bijis (vismaz) auto bussa izmērā un droši vien (vis drīzāk) nokritis pa tiešo (vertikakāli) no pašām (Augstākajām) Debesīm.Var būt tas bij bijis kāds Latvejan Eir Boltick lid aparāts (aparatuss). Un tas tagad (iespējams) ir LV pretgaisa satiksmes ierēdņu veltīJums Valsts galvasspislētā iebraucošajiem (atlidojušajiem) LOHIEM. 

Ā,jā..Un tad (es) atkal braucu tālāk.Pa to pašu U-Gatvi. Pabraucu/garām apmiiszti apspļaudītajiem melli netīrajiem izļodzītajiem gājēju pārejas stabiņiem pie Spicces (veiksmīgi izvairoties/no 2g vecās labās bedres tieši 2m/pirms pārejas) un tad es veicu kādu pusotra km pa šīs pašas Gatves pirmo Joslu (kur mums (lohiem) dziļi apakšā tecēt tek Mārupes suuudugrāvis un skalo iekšā pazemes /caurumā (mūsu,Zelta) smiltis.Jā. 

Tad es apsstājos/pie (pirms) Liepājas ielas Krusta.Aiz/kura Vadītājus (LOHUS) labajā (vidējajājā) joslā gaida (vajā) 20x15m (300kv.m) ieplaka vidēji tā kkur apm 22cm dziļumā un/vai (pēc (viņu,to lohu) izvēles) assfalta klājuma iegruvums kreisajā joslā vismaz (nieka) 8m2 platībā..Kam seko dažas mazāka (vietējā) mēroga bedres, ierastie 2 trampOlīni un tad (atkal) nāk AtGāzenes satiksmes pārvads, uz kura varam pastāvēt un padomāt/par! Tas novada nost visas negatitotīvās emocijas ir daudz maz it kā ok.Tur var (arī) palasīt grafififitīvo mākslinieku apķeēezītās stikla sienas un (pie viena) ieskatīties (savā) Spogulī (mazums kas..). 

Bet tad seko satiksmes drošības un/vai labas apsaimniekošanas tradīcijas vienojošais Vienības (gatves) krusts.Pie kura stāvošajiem (lohiem) paveras lielisks (izcils) skats uz vidējo/strīpoto joslu.Tajā ir redzama teju vai visa LielRīgas (slimības) vēsture.Pērnajā Ziemā uzbērtais suuudu klājums ir tik biezs, ka nepieklājīgās trekni baltās līnijas vairs nav redzamas.Ir ok..Smilšu un netīrumu klājums tur visdrīzāk gaida kārtējo VaJāšanĀS māniju,ar sekojošo ielidošanu motociklu veikala 2.stāva Skatlogā.Tāpēc LOHIEM ira jāpieciešas, šovs turpipināsies.Pipī..Jā.🤡🍜🍗

Rexx 21.aprīlis 2023 7:47
1 0 Atbildēt

Valsts budžets jāpilda. Budžeta ieņēmumi sadaļā "ieņēmumi no naudas sodiem par CSNot. pārkāpumiem" nedod plānoto pienesumu. Tātad, pie šī jāpiestrādā.

0pis 21.aprīlis 2023 10:48
0 0 Atbildēt

Pie šī raksta baigi garās atgāzes. Laikam cilvēkiem ir sakrājies.

Jānis M 22.aprīlis 2023 7:24
2 0 Atbildēt

Vairāk kārt pārliecinos par to, ka mūsu gudrās galvas neko citu , kā sodu uzlikšanu nespēj izdomāt. Šī valsts mūs jau tā purina ik uz soļa, varbūt vajadzētu šīs skarbās tēvišķās jūtas no pieaugušo cilvēku pleciem mazināt? Sāksiet sodīt - mazāk cilvēku strādās pārvadājumos.

Un 22.aprīlis 2023 9:37
0 0 Atbildēt

"vislabakais" ir tas, ka daži ierēdņi mūs sāk dēvet par kaut kādiem "viņi" , labi ka ne par "tie"  , bet sevi drīz jau sāks uzskatīt par kādu augstāku rasi kuru galvenais uzdevums ir sodīt "viņus un tos" 

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Svētdienā 15.00 Kārļa Ulmaņa gatves krustojumā ar Lielirbes ielu mazs sastrēgums. Vai ir labāk? 3

Ja svētdienā (24.08.2024)pat plkst. 15.00 ir šāds sastrēgumiņš K. Ulmaņa gatves un Lielirbes ielu jaunizbūvētajā krustojumā, tad kas gaida darba dienu rītos un vakaros? Kas notiks, kad sāksies skola!? Lasīt vairāk

Mācībās "Namejs" piedalīsies ap 12 000 Latvijas un sabiedroto karavīru un zemessargu 1

No 2.septembra līdz 8.oktobrim visā Latvijā notiks Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2025", kurās piedalīsies aptuveni 12 000 Latvijas un sabiedroto karavīru un zemessargu, aģentūru LETA informēja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS). Lasīt vairāk

Asas diskusijas Valkā izraisījusi iecere pilsētas pievārtē būvēt vēja parku (+ VIDEO) 11

Asas diskusijas Valkā izraisījusi iecere pilsētas pievārtē būvēt vēja parku. Tiekoties ar ieceres attīstītājiem, kuri uzsver nepieciešamību pēc zaļas un atjaunīgas enerģijas, iedzīvotāji pauda iebildumus. Arī pašvaldības pārstāvji uzskata, ka vēja parka ietekme vēl būs jāanalizē. Lasīt vairāk

Čehijā plāno pacelt maksimālo braukšanas ātrumu uz 150 km/h 21

Pa automaģistrāli, kas savieno Prāgu un Lincu vieglās automašīnas un motocikli varēs pārvietoties ar ātrumu līdz 150 kilometriem stundā. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti