Visi komentāri - CSDD, Valsts policija un grupa “Drošais ceļš” dodas agresīvo autovadītāju medībās Rīgas ielās

CSDD, Valsts policija un grupa “Drošais ceļš” dodas agresīvo autovadītāju medībās Rīgas ielās 33

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

8.augusts 2024 10:36

Būtiska atļautā ātruma pārsniegšana un bīstami apdzīšanas manevri – tās ir biežāk izplatītās agresīvas braukšanas izpausmes uz Latvijas autoceļiem.

Lai ar dronu fiksētu agresīvas braukšanas pārkāpumus, 7. augustā ap plkst. 8.00 Gustava Zemgala gatves un Brīvības ielas krustojumā Rīgā VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) kopā ar Valsts policiju un grupas “Drošais ceļš” dalībniekiem kampaņas “Ceļš nav skrejceļš” ietvaros veica autovadītāju braukšanas kultūras kontroli.

Agrajā rīta stundā tika pieķerti 3 automašīnu vadītāji, kuri, ignorējot citu vadītāju intereses, apbrauca sastrēgumu pa sabiedriskā transporta joslu.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 51. panta 10. daļas 2. punktu tā uzskatāma par agresīvu braukšanu līdzās tādiem pārkāpumiem, kā vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot un vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai. Tā var būt gan sabiedriskā transporta josla, gan ceļa nomale, ietve, gājēju ceļš, velosipēdu ceļš u. c. Par to transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudassodu no 14 līdz 56 naudassoda vienībām jeb no 70 eur līdz 280 eur un 6 soda punktus.

“Par agresīvu braukšanu tiek uzskatīta transportlīdzekļa vadīšana, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus un traucējot vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai ignorējot pārējo vadītāju intereses. Lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu,” atgādina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Bagdone.

“Agresija un nerēķināšanās ar līdzcilvēkiem ceļu satiksmē var beigties ne tikai ar naudas soda un soda punktu piešķiršanu, bet arī apdraudēt autovadītāja, pasažieru un citu cilvēku veselību un dzīvību. Satiksmes dalībnieki ir ļoti dažādi – ar dažādu pieredzi, uzmanības līmeni un spēju reaģēt bīstamās situācijās. Tāpēc svarīgi saprast, ka ceļu satiksme nav vieta dusmu izlādei un katrs vēlas droši nokļūt vēlamajā galamērķī. Visi būs ieguvēji, ja tiks uzlabota spēja kontrolēt savu braukšanas manieri bez dusmu izlādes vai pārākuma sajūtas pret citiem,” uzsver CSDD Komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Šipkēvica.

Kampaņas drošības vēstījumu stiprina arī grupa “Drošais ceļš” (“Apvedceļš”) ar drošai satiksmei veltītu singlu “Ceļš nav skrejceļš” un aicina cilvēkus būt atbildīgiem pie stūres, atturoties no pašu un citu ceļu satiksmes dalībnieku dzīvību apdraudošiem manevriem.

Visi komentāri

uupis 8.augusts 2024 11:35
0 3 Atbildēt

A kur tad paliek nepamatoti lēna satiksme?

Kā tā gadījās ka tie kuri brauc ātrāk pēkšņi ir agresīvie! Te vernonveidīgie bļaustījās ka lēnāk braucošie ir agresīvie! Kaut kas ir mainījies?

ZZZZ 9.augusts 2024 7:21
4 2 Atbildēt

uupis pasaki man, es agresīvs braucējs vai kā? 9.08. agri no rīta 4.45 braucu gar Piņķu radaru apvedceļš virzienā no Rīgas. Aiz radara turpinu 76 jo doma piestāt logus notīrīt. Ceļš tukšs, aizmugurē krafter buss un turpina sēdēt astē. Ok domāja, ka es braukšu. Tad tā nikni paātrinās un strauji kreisajā joslā, gar pašu buferi!? Nu ok grūti stūri pagrozīt, skaidrs. Tad jau tālāk, nākamā epizode. Man 80 kur 90 distances radars. Bet tikai tāpēc, ka nesteidzos un dzīvniekiem rīta cēliens, ganās uz nebēdu. Aizmugurē tuvojas veikalu apkalpojošs kravas auto un mirkšķina ar gaismām!!!??? Citu auto nav tikai mēs 2! priekšā taisns un arī jau gaišs praktiski. Parādu labo, brauc vecīt ja tev vajag. Šiths TurĀs 95kods cieši tuvu aizmugurē, tad mauc garām un praktiski atgriežoties joslā nogriež ceļu!!??? Nē nu saprotu stūres vīrs kārtējais, kam grūti grozīt to baranku, bet es laicīgi parādīju un piespiedos pa labi. Kas tas irA???

uupis 9.augusts 2024 9:34
2 2 Atbildēt

Visi tevis aprakstītie vadītāji ir kāreiz tie vernonveidīgie, kuri pilnā rīklē bļauj - lēnāk braucošie rada avārījas situācijas, lēnāk braucošie neciena citus, lēnāk braucošiem NEDRĪKST būt iemeslam kāpēc viņi brauc lēnāk! Visi, kuri nebrauc tikpat ātri kā vernonveidīgie, ir noceļami no trases!

Ūpis visiem vernonveidīgiem KLIEDZ sejā - tas ka kāds cits brauc ar 70, tur kur ir 90 tā ir tikai 70-ieka darīšana! 70-nieks nevienam neko nav parādā! Tie 90-nieki kuri nemāk apdzīt - tiem nav ko darīt uz ceļa!

P.S. Ja nesaprati tad pirmais ieraksts bija sarkasma vernonveidīgajiem!

ZZZZ 9.augusts 2024 10:03
0 1 Atbildēt

Visu saprotu, arī sarkasmu. Tas tik piemērs konkrēti no dzīves! Saprotu arī ka katram tiesības, arī pamācīt ja šhits cits nebrauc kā tas pats grib/iedomājās 😡

uupis 9.augusts 2024 11:56
0 2 Atbildēt

Tie mācītāji ir bik nemākuļi, jo tādi asi manevri strādā siltā laikā un uz sausa asfalta! Ziemā, it sevišķi ja ir špūres, tad tādi manevri var beigties ar saķeres noraušanu un tādēļ pieredzējis un prasmīgs šoferis apdzīšanu vai apsteigšanu pabeigs bez mācīšanas un ar pēc iespējas lēzenāku trajektoriju, lai saglabātu auto vadāmību (tas ir asinīs). Bet nemākuļi, līkroči un sētas noteikumu piekritēji rīkosies tā kā tu aprtakstīji!

Tāpēc arī Ūpis rāda uz tādiem vernonveidīgiem idiotiem ar pirkstu un atklāti ierēc par viņiem!

Bradypus 9.augusts 2024 12:43
2 0 Atbildēt

Agresīvs? Saskaņā ar CSN un pēc burta kalpu izpratnes nē. Cūcisks? Noteikti - tu brauc lēni "tikai tāpēc, ka nesteidzos un dzīvniekiem rīta cēliens", traucējot normāli braukt cilvēkiem, kuru darbs ir braukšana un laicīga kravas nogādāšana galā. Un pats fakts, ka tik ātri esi uzprasījies uz agresiju no vairākiem vadītājiem diezgan skaidri parāda, ka to lēno braukšanu izpildi demonstratīvi, uzstājot, ka tās ir tavas tiesības un arī citiem nav nekur jāsteidzās. Man tikko sanāca viens brauciens, kur kravas specifikas dēļ braucu ap 70 diezgan intensīvā satiksmē. Un NEVIENS tā rezultātā neveica nekādus agresīvus manevrus, kā arī nekāda aste aiz manis nesakrājās.

uupis 9.augusts 2024 13:50
0 1 Atbildēt

Tev teica Oftalmologs un Daugavpils!

Lasīt jāmācās tev!

Maksimālā ātruma ierobežojums AIZLIEDZ braukt ātrāk nevis uzliek par PIENĀKUMU nebraukt LĒNĀK nekā rakstīts zīmē!

Bradypus 9.augusts 2024 16:12
2 0 Atbildēt

Jā. Tu nespēj izlasīt, ka runa nav par CSN aizliegumu vai pienākumu, bet savstarpējo cieņu, bet lasīt jāmācās man

Tu, protams drīksti nepiekrist manam viedoklim, bet laikam jau galēja stulbuma izrādīšana, nespējot oponēt pēc būtības, pierāda, ka man tomēr ir taisnība.

uupis 10.augusts 2024 7:58
1 2 Atbildēt

Nu tad paskaidro kāpēc es nedrīkstu braukt uz 60 tur kur ir atļauts 90? Kurš noteikumu punkts to aizliedz?

Sawron 11.augusts 2024 15:04
2 1 Atbildēt

Tu to drīksti darīt. It īpaši ja ir nesaturēšana...Protams, cirvim kā tu, nav nekāda darīšana gar to kolonnu, ko esi aiz sevis sakrājis(jo tev taču CSN neaizliedz)..pēc tam brīnamies par apdzinējiem kas mauc purnā un iet bojā. Tas notiek dēļ tādiem paštaisniem cirvjiem, kāds esi tu, pajolīt!

uupis 11.augusts 2024 16:18
0 1 Atbildēt

Un ko tu darīsi, ja tev mašīnā ir bērns ar jūras slimību? Nu sašūpoja viņu un pie ātrum 70 viņam sākas vemšana? Sauksi ātros? 😂 Gribu redzēt!

Sawron 11.augusts 2024 18:33
2 1 Atbildēt

tev paurī smadzeņu, kā medūzai- to nav! Ir tikai instinkti un refleksi- uz ceļa zīmēm, bet ne uz situāciju uz ceļa. Tavā nosauktajā gadījumā- pirmā autobusa pietura, vai droša ceļa apmale..Totāls cirvis ibio!!!

ZZZZ 9.augusts 2024 14:33
1 0 Atbildēt

Ja nevari tukšā ceļā pagriezt laicīgi, pat ātrumu nesamazinot, pusy stūri, tad ej lai uupis tev un līdzīgos pamāca! Es netaisos šhit ādu riskēt, un bukus šķaidīt. Vari neatbildēt. Zinu kurā kategorijā esi. Bagātajiem mežiem vari noziedot, varbūt izdomās kādu sietu uzvilkt gar ceļa malu...

Bradypus 9.augusts 2024 16:14
1 0 Atbildēt

Jā, esmu kategorijā, kas ciena citus, jo īpaši tos, kas dara darbu. nevis vienkārši garlaikoti vizinās.

uupis 10.augusts 2024 8:10
1 1 Atbildēt

Treškārt! Cē kategorija klasiskā - šaurpierīša domāšana! Es lūk strādāju, bet tie vieglie vizinās sava prieka pēc! Sen nebiju dzirdējis šito idiotismu! Da kā tu zini vai tas vieglais vizinās prieka pēc vai arī ved svarīgus dokumentus uz Ventspils prāmi kādam CE idiotam, kurš aizmirsis kaut kur tos papīrus!

uupis 10.augusts 2024 8:05
1 1 Atbildēt

MELI! Cienīt citu - tas nozīmē pieņemt to kā cits brauc! Un nejauc ar pārkāpumu un agresiju! Ja cits brauc ar 60 tur kur ir 90 tev NAV nekādu tiesību pieprasīt lai viņš brauc tā kā tev gribas! Tā ir cieņa! Necieņa ir tad kad kāds mēģina pamācīt lēnāk beaucošo nogriežot ceļu, midžinot ar tālajiem utt. Necieņa ir tad kad tu no 60 braucēja pieprasi braukt tā kā tev gribas!

Bradypus 11.augusts 2024 15:44
2 0 Atbildēt

Tieši tā. Necieņu no ātrākā puses tu prefekti aprakstīji. Un tagad padomā pats, kāda izskatās necieņa no lēnākā puses - pieprasot ātrākājam braukt tik lēni, kā viņam gribas. Tu klaji demonstrē tieši to - pieprasīt braukt visiem tā, kā TEV gribas.

uupis 11.augusts 2024 16:23
1 2 Atbildēt

Lēnākais NEKO NEPIEPRASA! Lēnākais brauc tik ātri cik var! 

Tu pieprasi no lēnāk braucošiem lai viņi tev stāsta, kāpēc viņi nevar pabraukt ātrāk! Viņi tev neprasa kāpēc tu gribi braukt ar 110 tur kur ir 90! Tu prasi lai viņi tev dot paskaidrojumu par savu lēnumu!

Es tak sakubka tev oftalmologs un psihs, kuram jāpārbauda tava psihe ja jau tev agresiju izraisa lēnāk braucošie!

Bradypus 11.augusts 2024 19:22
2 0 Atbildēt

Agresiju un melus jau tu ļoti aktīvi demonstrē. Un es tikai saku, ka arī lēni braukt ir iespējams kulturāli - kad man ir iemesls braukt lēni, aiz manis vilcieniņi neveidojas un man nav jasūdzas par agresīviem apdzinējiem. Bet tu pārstāvi agresīvos lēnbraucējus, kas dara tieši to - uzspiež citiem savu braukšanas ātrumu, braucot lēni veidā, kas kavē tos, kuri nevēlas braukt ar šādu ātrumu. Šodien vienu tādu izteiktu indivīdu sastapu. Ātrums visur, kur apdzīšana aizliegta/neiespējama ~75. TIklīdz taisns gabals, tā paātrinās virs 90 un cieši gar ass līniju.

ZZZZ 10.augusts 2024 7:23
0 0 Atbildēt

Jā vakar vakarā tumsā ap 23 pm garlaikoti vizinoties un cienot citus pusy piedzīvoju kārtējo +++ strādnieka meistarstiķi. Man godīgi spido 90, aizmugurē astē +2 braucēji. Ārpilsētas tālu labi pārredzams bezmeža ceļš. Nu turējās, turējās aste un nenoturējās. Distance jāpiebilst pietiekoši adekvāta. 1 apdzina un aizvilka tālāk un skatos pēkšņi kārtīgs S manevrs. Nakti priekšā tur tam tās gaismas vēl to efektu tā labi izceļ! Pāri ceļam ezis tipināja...Visu cieņu 1 izvairījās, paveicās!?? Es jau atmetu un avarijkas nedaudz pabrīdināju nr 2, kas aiz manis. Tas jau saprata un tālāk braucot apdzīt vairs un uz darbu laikam netaisījās, strādāt naktī tautas labā pārdomāja. Bet tie visi kas am 4 un pm 23 vizinās zinat, tie kas malkas ved jāpalaiž, viņi tautas labklājību vairo 😍

Jobo 9.augusts 2024 21:21
1 0 Atbildēt

Tas vēl ir sīkums. 

Vienreiz braucu pa rātsupītes ielu. Bija tumš. Ātrums ap 60km/h, kur Max atļautais 50. Lielā ātrumā no aizmugures pietuvojas kāds steidzīgais, kurš grib tikt man garām. Tā vietā, lai mani vienkārši apdzītu un brauktu tālāk cilvēks ieslēdza tālās gaismas un gaidīja, kad es nobraukšu malā no apžilbšanas.

uupis 10.augusts 2024 8:14
0 1 Atbildēt

100 punkti Bradypus vai vernons!

Bradypus 11.augusts 2024 19:25
0 0 Atbildēt

Atkla melo. Jo neko citu nemāki. Es tā NEKAD nerīkojos. Pat tad, ne, kad uz ceļa ir tādi psihopāti, kā tu. ддд

iJuris 8.augusts 2024 11:51
3 0 Atbildēt

"traucējot vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai ignorējot pārējo vadītāju intereses"

Šo punktu noteikti aimirst pieksatīt un atgādināt tūļīgajiem un neveiklajiem,lēnajiem.

No otras puses, punkts nav piemērojams, jo nav zināmas konkrētajā mirklī pārejo vadītaju intereses.

Varbūt tam klāt, varētu paskatītries uz remonta zonu aprīkojumu, ceļu stāvokli un satiksmes organizāciju. 

Ai, bet tas jau sanāktu atzīt ka nav viss kārtībā.

Un vēl cerams ka velobraucējus paņems pie dziesmas tā noepitnāk, njo tie vismazāk ievēro citu intereses.

uupis 8.augusts 2024 12:38
0 1 Atbildēt

Ko tev tāds naids uz velosipēdistiem?

0pis 8.augusts 2024 15:13
1 1 Atbildēt

Jo tie var braukt cauri sastrēgumam, nesēžot tajā pusstundu un ilgāk. Tas reāli bessī! 😜

650 8.augusts 2024 15:06
9 0 Atbildēt

Kas ir "braukšanas kultūras kontrole"?? Cerams, ka gruppējums Apvadceļš (vadoties no savas tās iepriekšējās bezalkoholiskās kultūr vēsturiskās pieredzes) turpmāk ikkatrā savā uzstāšanās reizē un vietā apmeklētājiem veiks kulturālu izelpas/ieelpas kontroli un izmērīs arī portektora atlikuma daudzumu viņu pārvietošanās līdzekļiem, komplektā ar luktura regulāciju un/vai virsbūves uzbūves nastu nesošo elementu (maznonozīmīgās) erozijas fiksāciju.

0pis 8.augusts 2024 15:15
0 0 Atbildēt

Bezmaksas bampera (vai -ru?) uzfrišināšana. Roku darbs, bojājumi izslēgti.

0pis 8.augusts 2024 15:15
0 0 Atbildēt

ā, nu buferu. Jā.

650 8.augusts 2024 15:32
0 0 Atbildēt

Jā jā. Protams! Bufera apakšlūpas kakla daļas dziļo audu padziļināto massāžu. Tagad arī LVijā.Jā.Katram aizturētajam/Par!

iAuto 8.augusts 2024 23:50
27 1 Atbildēt

Šaurais ceļš - jau 30 gadus nespēju izbūvēt 4 joslu ceļus un naudu no naftas akcīzes pludinā kopējā budžetā

John 9.augusts 2024 21:31
3 0 Atbildēt

Pa fikso un pa lēto nakts laikā sazīmē Rīgā visādas A joslas un pēctam policija brauc satiksmi kontrolēt.😂

Tagad pat mūkusalas ielu sačakarēja. Tās ceļa zīmes ir tik debīli saliktas, ka neko saprast nevar. 

Ja arī taisa tās A joslas, tad pirms tam varētu saremontēt ceļa segumu. Un izlabot tos jobanos aku vākus uz kuriem pēc šīm izmaiņām būs vēl lielāka slodze.

ZZZZ 12.augusts 2024 7:01
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.487 un 95 benzīns 1.507 EUR - 16.08.2025. (+ VIDEO) 3

iAuto.lv uzpilda degvielu un skaidro kādēļ degvielas uzpildes video tiek uzņemti regulāri. Lasīt vairāk

Šogad jau teju 80 noslīkušo (+ VIDEO) 4

Nesen Valmierā, Daliņu pludmalē, noticis negadījums, kad kāds iedzīvotājs, cenšoties palīdzēt slīkstošam jaunietim, konstatēja — nav glābšanas riņķa, ko pamest nelaimē nonākušajam. Šis stāsts gan beidzās laimīgi, taču notikušais aktualizējis jautājumu par drošību peldvietās. Lasīt vairāk

Apdrošinātāji saņēmuši pirmos atlīdzību pieteikumus par elektroskrejriteņu izraisītajiem CSNg 5

Šī gada 1.jūlijā stājās spēkā jauns regulējums, kas nosaka, ka arī elektroskrejriteņiem ir nepieciešama OCTA. Lasīt vairāk

Agresīva braukšana un ātruma pārsniegšana – policija uz autoceļa A1 noķer vairākus noteikumu pārkāpējus (+ VIDEO) 15

Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki 10. augustā, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību uz autoceļa A1, Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži), fiksēja vairākus autovadītājus, kuri rupji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus – vairākos gadījumos autovadītāji bija veikuši bīstamus apdzīšanas manevrus, tādejādi apdraudot apkārtējos satiksmes dalībniekus, tāpat vairākos gadījumos fiksēti atļautā ātruma pārkāpumi. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti