Visi komentāri - Policija nepalaiž gājējus? - tad jā, vai nē? (+ VIDEO)

Policija nepalaiž gājējus? - tad jā, vai nē? (+ VIDEO) 26

iAuto.lv | 14.jūlijs 2025 15:44

Pirmā policijas ekipāža neapstājas, lai gan redz gājējus, kas pienākuši pie pārejas. Otrs automobilis turpretim apstājas un gājējus palaiž. Komentāros lasāmi absolūti pretēji viedokļi - vieni domā, ka arī pirmajai ekipāžai vajadzēja apstāties, citi uzskata, ka nekādā gadījumā to nevajadzēja darīt.

Visi komentāri

0pis 14.jūlijs 2025 17:31
0 1 Atbildēt

Protams, ka DBJ nezin ka arī uz policiju attiecas CSN

darklight 14.jūlijs 2025 17:38
0 0 Atbildēt

TG/AM Tas ir viss, ko par šo varu pateikt.

Hmm 14.jūlijs 2025 18:29
2 0 Atbildēt

Mani šis vienmēr mulsina - es nevaru uzminēt, vai gājējs ies pāri ielai vai aizsoļos garām pārejai, uzskatu, ka man ir tiesības neapstāties pat ja gājējam ir tikai solis līdz "zebrai".

0pis 14.jūlijs 2025 19:38
0 2 Atbildēt

Nemulsti kā jaunuve, bet izlasi CSN. Tev nevajag minēt, bet jāpilda noteikumos rakstītais.

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vai elektroskrejriteņu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

Sergejs 15.jūlijs 2025 11:38
3 0 Atbildēt

"šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās"

Par stāv blakus pārejai nekas nav teikts. Vārdu salikums "iziet uz pārejas" savulaik autoskolā tika traktāts ka gājējs nepārprotami parāda ka taisās šķērsot brauktuvi, bez mazuma ceļot kāju lai spertu pirmo soli.

Ir, protams, valstis kur šis jautājums ir normāli noregulēts un gājējs ar autovadītāju izrāda arī savstarpēju cieņu:

www.youtube.com/shorts/rCbOLyEAn0A

0pis 15.jūlijs 2025 11:56
0 0 Atbildēt

Stāv - tas ir par ko citu (tautā saukta arī par erekciju). Video redzams, ka gājēji nevis stāv, bet tuvojas pārejai, tātad minimālā programma kas attiecas uz AV ir "jāsamazina ātrums" un tad arī gājējs tiks līdz "iziet uz brauktuves, lai šķērsotu".

Saproti, šeit ir jautājums par vistu un olu. Ir vadītāji kas laicīgi atmet gāzi un ripo, skatoties kā reaģē gājējs. AV lomā es skatos uz gājēju un vērtēju ko no tā var gaidīt. Gājēja lomā, ja neesmu uz pārejas, metru pirms tās, es varu apstāties un pamāt ar roku, sak, brauc - ja tas ir viens auto, nevis rinda, jo tad pārējie nesapratīs cik daudzus gājējs laiž.

Ja AV pirms pārejas vēl met virsū, ka tik es nepagūstu iziet, es reizēm pielieku soli audzinošos nolūkos, vai izvelku telefonu izliekoties ka filmēju (darīt man nav ko, ja - sūtīt ir ķēpa, bet lai aizdomājas ka arī tā var notikt).

Un jā - es saprotu, ka dzīve nav melnbalta, pašam ir bijis ka jāsteidzas (abās lomās) un liekas, ka tās 10-15sek. visu izmainīs. Saprotu, ka šādi maukt varētu jauns adrenaļinščiks vai senils opapā, bet...POLICIJA, Karl! Tas nav pareizi, nav.

pravas no 73.gada 14.jūlijs 2025 20:58
3 0 Atbildēt

Nu nē,jābūt beznosacījuma refleksam.Redzi mudaku,būs sūdi,bremzē,lai vācas prom,tā lai tu redzi.

Vernons 14.jūlijs 2025 19:01
17 11 Atbildēt

Esmu redzējis Polijā, pirms gājēju pārejas Gājējam, STOP zīmi! Gājējam jāapstājas, pirms iziet uz brauktuves! Gājējs reāli stāv uz STOP zīmes, kas uzkrāsota uz trotuāra!

0pis 14.jūlijs 2025 19:39
8 13 Atbildēt

Vernon, mūsu pusē ir apzīmējums "dirsējpele", varbūt būsi dzirdējis 😊

BMW 15.jūlijs 2025 9:53
9 0 Atbildēt

O, būjs jauns apzīmējums, kā dēvēt  "uupis".

uupis 14.jūlijs 2025 21:04
5 1 Atbildēt

Polijā ir gājēju tiesības? 😂😂😂

gājējs apzinīgais 14.jūlijs 2025 19:23
3 0 Atbildēt

Es atkāptos soli atpakaļ un vēl pamātu policjantiem,lai brauc preventēt vai pat arestēt.

Zajac 14.jūlijs 2025 19:52
1 1 Atbildēt

Kā vilks Nu, pogoģi? Vēl kabatas izgrieza uz āru hi hi hi

.uj sobatchyi 14.jūlijs 2025 20:55
5 4 Atbildēt

Aiz otrā auto nekā nebija,varēja tie pedestrian-i paciesties ar sav apspiestā ego izrādīšanu.

Ego 14.jūlijs 2025 22:17
0 2 Atbildēt

Varēji paciesties, bet tomēr iedirsi

gin&tonic 14.jūlijs 2025 23:23
1 0 Atbildēt

Un tu arī,bet man jau vairāk mājas promiļļu.Nogrūdies līmenī,lai jums abiem prieks,egotist.

anonimikis 14.jūlijs 2025 21:34
1 1 Atbildēt

Policistam kameras, cerēja ka otrais auto ar vilks pāri un varēs iekasēt.

ak,lasītāj 14.jūlijs 2025 23:25
1 0 Atbildēt

Iekasēt no policijas auto?Smalkas karjeras cīņas,mums nesaprast.

Vernons 16.jūlijs 2025 11:10
0 0 Atbildēt

Gājējam Aizliegts iziet uz brauktuves, ja tuvojas transports!

Policistam Aizliegts strauji Bremzēt! Katrs izpilda Savu pienākumu un visi Laimīgi!

0pis 16.jūlijs 2025 11:33
0 0 Atbildēt

Gājēju Pāreja nav parasta brauktuve. Visa Vernona būtība ir izraut gabaliņu no konteksta un pārdefinēt nozīmi.

Lasi pilnu paragrāfu - 16. Ārpus gājēju pārejas vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājēji drīkst iziet uz brauktuves tikai pēc tam, kad ir novērtējuši attālumu līdz transport­līdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārlieci­nājušies, ka brauktuves šķērsošana nav bīstama un ka netiks traucēta transport­līdzekļu satiksme.

Ārpus gājēju pārejas, Vernon. Ārpus.

Vernons 16.jūlijs 2025 15:44
0 0 Atbildēt

15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Tu nečakarē sev un Citiem prātu! Nāves sods Tevi sagaida! Nobrauks kā "spaini"! Otrs Ūpis...

uupis 16.jūlijs 2025 17:37
0 0 Atbildēt

Nu ko var dirst -> Kur tur ir rakstīts ka jādod ceļš auto??? NAV!

Kur tur ir rakstīts ka autovadītāji DRĪKST NEPILDĪT savu PIENĀKUMU???

Ar savru kausiem ir tā - ja šoferim NAV jāpilda pienākums, tad kāpēc tas jāievēro gājējam?

Ja šoferim ir paredzēts sods part gājēja nelaišanu bet gājējam NAV paredzēts SODS par auto nelaišanu - tad ko tu vari MELOT kā krievs un pārmelot to kas ir likumos????

Vernons 17.jūlijs 2025 10:32
0 0 Atbildēt

Gājējam Aizliegts iziet uz brauktuves, ja tuvojas Auto!

0pis 17.jūlijs 2025 10:05
0 0 Atbildēt

Ja otrais auto apstājās, tātad arī pa priekšu braucošie poliči varēja apstāties. Ko tur vēl vērtēt.

Vernons 17.jūlijs 2025 10:31
0 0 Atbildēt

Varēja! Arī pakaļā "poti" saņemt varēja! Bet vai vajadzēja?

0pis 18.jūlijs 2025 10:52
0 0 Atbildēt

Ja būtu pirms pārejas samazinājis ātrumu, kā to prasa CSN, tad nekāda pote nebūtu iespējama. Pēkšņa bremzēšana ir loha pazīme, tiem viss notiek pēkšņi un negaidot.

Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Sankcijas un rietumu auto – krievi kaut kā tos pērk, bet dominē Ķīnas autobūve 17

Pret Krieviju ieviestas sankcijas, taču Eiropā, ASV un Korejā ražoto automobiļu noiets ne tikai nav apstājies, bet tieši otrādi - uzrāda pieaugumu. Par to raksta izdevums Motor, kas atsaucas uz JatoDynamics speciālista apkopoto statistiku. Lasīt vairāk

iAuto tests: Brauc ar “Volkswagen Crafter” busu, bet sajūtas kā "Tiguan" (+ VIDEO) 16

"Volkswagen Crafter" uzlabojumi galvenokārt ieviesti salonā. Sajūta pie stūres tuvināta vieglo auto pieredzei, neizpaliek multimediju sistēmas ar lieliem skārienekrāniem. Lasīt vairāk

Dārgi, bet vajag - Tērvetē atklāta pirmā biometāna rūpnīca Latvijā (+ VIDEO) 15

Tērvetē šodien atklāta pirmā Latvijā bioloģiskās sašķidrinātās dabasgāzes rūpnīca. Tas ir nozīmīgs solis Latvijas enerģētiskās neatkarības virzienā, jo ļaus lauksaimniecības blakusproduktus un biomasu pārvērst par tīru un klimatneitrālu enerģijas resursu. Lasīt vairāk

Cik svarīga ir auto pārbaude pirms tehniskās apskates? (+ VIDEO) 10

Pat pilnīgi jauna auto mūžā reiz pienāk kārta doties uz obligāto tehnisko apskati. Tiem, kas tur nekad dzīvē nav bijuši, pastāstīsim,kas tur īsti notiek. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti